Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Rustam Usmanovič Muradov rođen je 21. marta 1973. godine u selu Chinar, regija Derbent. Porijeklom je iz sela Khanak, regija Tabasaran, Dagestan ASSR.
Porijeklom iz Azerbejdžana. Otac - Usman, majka - Umizhat. 1966. godine, nakon zemljotresa u južnom Dagestanu, moj se otac sa roditeljima preselio u selo Chinar iz regije Tabasaran. Ovde se oženio. Porodica je imala tri sina. Rustam je studirao u srednjoj školi Chinar.
Izvor: Wikipedia
Oj al rusi armene al kulturno ko da su englezi/francuzi
Ps neznam jel njih I makron al prica mu je na tom nivou, prvo bio zapeo da sa njima brani bec, pa se usutio kao da je prespavao mjesec, sad opet spominje neki status necega sto se zvalo autonomna oblast nagorno karabah, I sto de jure ne postoji vec 30 godina, a evo uskoro nece ni de fakto, iliti kako su nabubrenom karabahu tepali armeni - arshtsak
Rustam Usmanovič Muradov rođen je 21. marta 1973. godine u selu Chinar, regija Derbent. Porijeklom je iz sela Khanak, regija Tabasaran, Dagestan ASSR.
Porijeklom iz Azerbejdžana. Otac - Usman, majka - Umizhat. 1966. godine, nakon zemljotresa u južnom Dagestanu, moj se otac sa roditeljima preselio u selo Chinar iz regije Tabasaran. Ovde se oženio. Porodica je imala tri sina. Rustam je studirao u srednjoj školi Chinar.
Izvor: Wikipedia
Oj al rusi armene al kulturno ko da su englezi/francuzi
Ps neznam jel njih I makron al prica mu je na tom nivou, prvo bio zapeo da sa njima brani bec, pa se usutio kao da je prespavao mjesec, sad opet spominje neki status necega sto se zvalo autonomna oblast nagorno karabah, I sto de jure ne postoji vec 30 godina, a evo uskoro nece ni de fakto, iliti kako su nabubrenom karabahu tepali armeni - arshtsak
spominje status i Francuska je u ovim teskim momentima uz Armeniju i poslace joj humanitarnu pomoco doktore, lijekove i slicno....sviranje K....
Ma gore stavio iznad likn Igor Ivanovich Strelkov komentar njegov, ali ne mozes ti vidjeti zaboravio ja da sa Streamable ne vidis.
evo na youtube
Nisam ovo vidio sory
Ako ste i ko je pazljivo citao ovaj dogovor o ne uvodjenju tamo turskih snaga ,tamo je tocno napisano,da Az dobiva svih tih 9 reona u potpunosti pod svoju kontrolu,bez razlike dali su tu ostali ili ne Armeni i to u potpunosti do poslednjeg metra,Az dobiva granicu i ostavlja sve teritorije koje je uzeo na brzinu tokom bojevih dejstava i bez ikakvih uslova sa Armenske strane.
Sto se tice Nagorno Karabahske oblasti tj Arcaha koji je ostao u rukama Armena na momenat zakljucenja primirja,tamo se uvode ruski mirotvorci ali istovremeno se od tuda povlace Armenske snage,samo da napomenem da Armenskim snagama Az racuna ne samo regularne snage Armenije ,nego is nage Nagorneg Karabaha,sto znaci svi vojnici i sve policijske snage ce biti udaljeni od tuda.Stiti i kontrolirati primirje vrsit ce samo ruske mirovne snage i nikakvog statusa Arcahu ne priznaje Alijev i sa izivljavnjem u svom posebnom interviju u adres Pasinjana>Naravno Az ima potpuno pravo uvoditi svoju Policiju i svoje organe vlasti sto znaci u potpunosti svoju administraciju.Nadam se da svi znaju kako idu ratovi na Kavkazu i Zakavkazju,nista se nije izmjenilo za poslednjih 100godina.Meni se cini da Armensko stanovnistvo nece cekati Az policije i cinovnika nego ce otici zajedno sa vojskom
Licno mislim da ovaj dio o uvodjenju AZ policije I cinovnika nije I nece biti rjesenje, vec da ce se postepeno sa ruskim mirotvorcima formirati lokalna policija od lokalnih Az I Ar, a mozda se cak formira jedan novi rajon, nesto kao opcina, u kojem ce biti AR vecina u nivou 99%, jer trenutno je administrativna podjela takva da su AZ rasparcali bivsu AO NK, mozda bi u jednom ar bili vecina (xabkendi-stepanakert) nakon povratka izbjeglih az, a znamo da ce i bez povratka imati pravo glasa na predratnim mjestima prebivalista
citavo vrijeneme u Az postoje administracije svih rejona, cak I ovih sto su potpuno bili pod ar okupacijom, pa cak I ovih gdje su ar bili vecina, samo sto su u okolnim mjestima do povratka okupiranih podrucja pod kontrolu az
Ali ako armeni odu odavde, onda nista od toga, otici ce I rusi za 5 godina I karabahce ce biti srce srb.. khm armenije
sta pise u dogovoru evo gore sam napisao sa rijeci Strelkova,sav Karabah ce biti organizovan po zakonu Azerbeidzana ,nece biti nikakvih posebnih jedinica organizacije osim kulturnih,bar tako je rekao Strelkov,jedino sto je on jos rekao da vjerovatno niko od armena nece ostati nego da ce svi otici sa vojskom.
sinuhe wrote: ↑11/11/2020 12:57
Previse oni optuzuju Pashinyana ako im je vojska ozbiljno planirala 25 godina i ofanzivne akcije da bi zauzeli bolju pregovaracku poziciju.
Ministar odbrane David Tonoyan:
And in late March, during a visit to the United States, Tonoyan openly rebuked the Azerbaijani side’s zero-sum “land for peace” formula for conflict resolution, in which a bilateral settlement would require that the Armenian side first make territorial concessions to Azerbaijan. Instead, he called on Armenia to prepare to pursue “new war for new territories” (Aravot.am, March 30).
Elaborating on this further, the defense minister made clear that Armenia is now abandoning the long-obsolete “trench defense” strategy in favor of so-called “active deterrence” by boosting the military’s assault capabilities (Tert.am, March 30). This implies that if Azerbaijan undertakes new offensive actions on the scale of the April 2016 “Four-Days War” or larger, the Armenian Armed Forces reserve the right to carry out counter-offensive or preemptive measures to make the adversary pay by losing further territory. Tonoyan has, in fact, long been a proponent of proactive “military diplomacy,” which the Ministry of Defense (MoD) has increasingly pursued in close coordination with and complementing the Ministry of Foreign Affairs (MFA). With this structural function embedded in the MoD’s agenda under Tonoyan, the Ministry seeks to be more independent in defense policy projection, strategy planning and actions based on foresight. Indeed, Yerevan’s decision to send a military-humanitarian mission to Syria was pushed by the MoD as, arguably, a way to enhance Moscow’s confidence in the Pashinyan government (see EDM, September 17, 2018).
nemaju armeni sta biti ljuti na pasinjana ono covjek na funkciji 2g a goruci problem NK 30g ili vise; ko got da je bio u njegovim cipelama isto bi zavrsio
da ponovimo po svemu sudeci prica o NK i armenskim snovima tamo na terenu ce se vremenom izbrisati i ostace samo u historijskiom udzbenicima...
The 51st State wrote: ↑11/11/2020 11:13
Profitirace ako budu racionalni, sto dosad nisu iskazivali. Azerbejdzan postaje turski ekonomski hab za centralnu aziju ukoliko se ovaj putni koridor realizuje, a i najmanje narednih 10 godiina imace posla oko obnove stambenih objekata, infrastrukture, povratka i naseljavanja stanovnistva, sve stvari koji znacajno posticu ekonomsku aktivnost, veliku sansu ce imati za turizam, sam taj kraj je lijep i pun tradicije, a sad je i svjetski mapiran, na zalost po ratu ali eto neka to bude jedna od pozitivnijih posljedica istog.
Alijev je rekao da novac nije problem uopste a firme su vec spremne, obnova azerskih kuca, puteva, generalno infrastrukture, elektro mreze sve krece odmah nema cekanja, novcani poticaji Azerima koji se vracaju, procjena njegova na osnovu planova koje su napravili je od 7000 do 10000 azerskih familija godisnje bi trebalo da se vraca odakle su protjerani vec od 2022 godine. Agdam i ta regija ce biti prve jer su najlakse. Uz taj povratak ide i zaposljavanje jer ce trebati kadrova koji ce dolaziti iz drugih krajeva Azerbejdzana...Nista oni nisu prepustili slucajnosti sve ide po planu...
Previse oni optuzuju Pashinyana ako im je vojska ozbiljno planirala 25 godina i ofanzivne akcije da bi zauzeli bolju pregovaracku poziciju.
And in late March, during a visit to the United States, Tonoyan openly rebuked the Azerbaijani side’s zero-sum “land for peace” formula for conflict resolution, in which a bilateral settlement would require that the Armenian side first make territorial concessions to Azerbaijan. Instead, he called on Armenia to prepare to pursue “new war for new territories” (Aravot.am, March 30).
Elaborating on this further, the defense minister made clear that Armenia is now abandoning the long-obsolete “trench defense” strategy in favor of so-called “active deterrence” by boosting the military’s assault capabilities (Tert.am, March 30). This implies that if Azerbaijan undertakes new offensive actions on the scale of the April 2016 “Four-Days War” or larger, the Armenian Armed Forces reserve the right to carry out counter-offensive or preemptive measures to make the adversary pay by losing further territory. Tonoyan has, in fact, long been a proponent of proactive “military diplomacy,” which the Ministry of Defense (MoD) has increasingly pursued in close coordination with and complementing the Ministry of Foreign Affairs (MFA). With this structural function embedded in the MoD’s agenda under Tonoyan, the Ministry seeks to be more independent in defense policy projection, strategy planning and actions based on foresight. Indeed, Yerevan’s decision to send a military-humanitarian mission to Syria was pushed by the MoD as, arguably, a way to enhance Moscow’s confidence in the Pashinyan government (see EDM, September 17, 2018).
TO!!!
Ne mogu se sjetit' da sam ovo igdje procit'o u medijima, a i na ovoj temi. Nece niko da kaze da je i sam ministar odbrane Jermenije kriv jer je on osmislio doktrinu ''novi rat za nove teritorije''. Jermeni trebaju ovo gofno zajedno sa Pasinjanom da objese za muda nasred Jerevana pa da krepaju u ratama.
Mozda ima neko kome engleski nije jaca strana, pa ukratko: U martu je ministar odbrane Jermenije nipodastavao azerku formulu ''zemlja za mir'', sto je otvaralo mogucnost ka trajnom rjesenju citavog konflikta. Namjesto toga je pozvao Jermeniju da se pripremi za vodjenje ''novog rata za nove teritorije''.
neko_sa_strane wrote: ↑10/11/2020 19:54Stav je formiran isključivo na vjerskoj osnovi. Azeri muslimani ratuju protiv Jermena kršćana koji su pravoslavci kao što su i Srbi.
Po hiljaditi put: Jermeni nisu pravoslavci kao Srbi. Jermeni imaju svoju posebnu crkvu, koja nema ama bas nista zajednicko sa pravoslavljem i koju pravoslavni teolozi zovu dohalkidonskom, a na zapadu je uvrijezen naziv 'monofizitska'.
I sad mi kao gledamo kroz prizmu vjere, a ti ne. I jos demonstriras neznanje.
Ima negdje na Yootube gdje Pasinjan kaze da je 7 reona Azerbejdzanska zemlja i da to treba predati Az strani,to je bilo mozda na pocetku Novembra, ipak treba imati muda pa to reci ovim masama u Erevanu,isti slucaj sa Vucicem koji se boji da kaze da je Kosovo posebna drzava i izgubljeno za srbiju za sva vremena ,ako bi to rekao onda bi bio prisiljen sam odmotavati strik sa svojih jaja za koj bi ga objesili na Terazijama
spreca wrote: ↑11/11/2020 13:56
Ima negdje na Yootube gdje Pasinjan kaze da je 7 reona Azerbejdzanska zemlja i da to treba predati Az strani,to je bilo mozda na pocetku Novembra, ipak treba imati muda pa to reci ovim masama u Erevanu,isti slucaj sa Vucicem koji se boji da kaze da je Kosovo posebna drzava i izgubljeno za srbiju za sva vremena ,ako bi to rekao onda bi bio prisiljen sam odmotavati strik sa svojih jaja za koj bi ga objesili na Terazijama
Mah kaze jer je primoran. Pasinjan je uradio dobru stvar i potpisao kapitulaciju tek onda kad je dotjeran pred svrse cin. Ako se prisjetimo pasinjana na pocetku rata vidimo da je to zapravo potpuna budala, jedan od najvecih krivaca za veliki broj poginulih.
SanskiBiser wrote: ↑10/11/2020 20:25Poljubac pobjede, kakav ce baby boom biti kod Azera za 9 mjeseci ima da skoci natalitet u 2021. Za 7 godina u prvim razredima skola gomila malih Ilhama.
spreca wrote: ↑11/11/2020 13:56
Mah kaze jer je primoran. Pasinjan je uradio dobru stvar i potpisao kapitulaciju tek onda kad je dotjeran pred svrse cin. Ako se prisjetimo pasinjana na pocetku rata vidimo da je to zapravo potpuna budala, jedan od najvecih krivaca za veliki broj poginulih.
Ako je to rek'o, to je velika stvar. To niko u Jermneniji nije smio da kaze u javnosti. Nekad 2009. cini mi se, neko od tih ministara koji je docekao tursku delegaciju je u nekom intervjuu izletio sa izjavom Karabah i okupirane teritorije, odma ga htjeli smijenit' i u zatvor poslati. Jedva cojk zivu glavu izvuk'o.
Alijev je izjavio da će svi trofeji zarobljeni od jermenskih oružanih snaga biti dovedeni u Baku i pokazani narodu.
Alijev> Putin me zamolio da Pašinjan ne potpisuje izjavu preda mnom.
Alijev je rekao da će sve kuće uništene na teritorijama oslobođenim od okupacije biti obnovljene o trošku države.
Alijev je naredio da se osiguraju stanovi za porodice vojnika ubijenih u Karabahu
„Naređujem svim našim specijalizovanim odeljenjima da što pre pruže finansijsku podršku familijama ubijenih u Drugom ratu u Karabahu. Sada vode evidenciju ... Nakon toga će im biti osigurani stanovi ”, rekao je.
Neprijatelj je počinio ratni zločin i već mu je naloženo da izračuna i evidentira štetu. Grupe su već mobilizirane i bit će pozvani međunarodni stručnjaci. Uz učešće međunarodnih stručnjaka izračunaće se materijalna i moralna šteta sve štete, a mi - ljudi - odvest ćemo neprijatelja pred međunarodne sudove pojedinačno i organizirano, platit će odštetu, odgovarati i odgovarati na njihova ružna djela. "
Alijev je izjavio da će svi trofeji zarobljeni od jermenskih oružanih snaga biti dovedeni u Baku i pokazani narodu.
Alijev> Putin me zamolio da Pašinjan ne potpisuje izjavu preda mnom.
Alijev je rekao da će sve kuće uništene na teritorijama oslobođenim od okupacije biti obnovljene o trošku države.
Alijev je naredio da se osiguraju stanovi za porodice vojnika ubijenih u Karabahu
„Naređujem svim našim specijalizovanim odeljenjima da što pre pruže finansijsku podršku familijama ubijenih u Drugom ratu u Karabahu. Sada vode evidenciju ... Nakon toga će im biti osigurani stanovi ”, rekao je.
Neprijatelj je počinio ratni zločin i već mu je naloženo da izračuna i evidentira štetu. Grupe su već mobilizirane i bit će pozvani međunarodni stručnjaci. Uz učešće međunarodnih stručnjaka izračunaće se materijalna i moralna šteta sve štete, a mi - ljudi - odvest ćemo neprijatelja pred međunarodne sudove pojedinačno i organizirano, platit će odštetu, odgovarati i odgovarati na njihova ružna djela. "
nemaju armeni sta biti ljuti na pasinjana ono covjek na funkciji 2g a goruci problem NK 30g ili vise; ko got da je bio u njegovim cipelama isto bi zavrsio
da ponovimo po svemu sudeci prica o NK i armenskim snovima tamo na terenu ce se vremenom izbrisati i ostace samo u historijskiom udzbenicima...
Upravo ovakva prica je dovela do toga da su azeri svatili da nema druge nego da to rijese vojno, u suprotnom ce im armeni napraviti lonac u po bakuahahahah
A isti ako ne I veci problem je sto je to, rekao I usa
Nisu armeni ocigledno imali veze sa ralnoscu vec 30god, zato ovi protestvuju, jer im je ispiran mozak 30god mi smo najjaci, #arthsak strong
"Within a few hours we must achieve Pashinyan's departure:" representative of the opposition Dashnaktsutyun party Ishkhan Saghatelyan
Za one koji nisu u toku s armenskim političkim spektrom, u pitanju je jedna od najradikalnijih političkih opcija u Armeniji koja nikako ne može biti neko s kim se pregovara za bilo šta.
Vitezanin wrote: ↑11/11/2020 14:14
"Within a few hours we must achieve Pashinyan's departure:" representative of the opposition Dashnaktsutyun party Ishkhan Saghatelyan
Za one koji nisu u toku s armenskim političkim spektrom, u pitanju je jedna od najradikalnijih političkih opcija u Armeniji koja nikako ne može biti neko s kim se pregovara za bilo šta.
zavrseno, motaj kablove, mitomanija pala; za ocekivati je da rusija postavi svoje ljude u jerevanu...
prije 20 godina je osnovan fond za oslobadjanje i obnovu nagorno karabacha i prije pocetka rata u fondu je bilo 40 milijardi dollara svaki potez je smisljen i planiran da im covjek samo pozavidjet moze anticipation perfection
„Baš kao što su Hitlerovi poslušnici potpisali čin predaje vojnim vođama savezničkih zemalja nakon završetka Drugog svjetskog rata, također sam rekao da bi Pašinjan trebao potpisati akt predaje uživo, u formatu video konferencije.
Nakon toga, predsjednik Putin me zamolio da ne insistiram na ovom pitanju.
Mislio sam da je Pašinjan već dovoljno ponižen, kažnjen za svoje ružne postupke, praktično je kleknuo i prihvatio sve moje uslove.
Potpisana izjava takođe je odobrila raspored povlačenja okupacionih trupa iz regiona Aghdam, Lachin i Kelbajar.
Rekao sam Putinu da mi ne smeta. Putin je rekao, pustite ga neka ide i neka stavi svoj potpis na dokument bilo gdje čak i u mračnoj sobi, u skladištu, negdje daleko od kamera.
Evo šta se dogodilo. Čitav azerbejdžanski narod vidio je ceremoniju potpisivanja izjave od strane mene i Putina. Pašinjan, gdje ste potpisali ovaj dokument? Nije ni bitno. Jer sada je to nemoguće pronaći a niko ne može cak ni pitati, Pašinjane, gdje si ga potpisao? "
Upravo ovakva prica je dovela do toga da su azeri svatili da nema druge nego da to rijese vojno, u suprotnom ce im armeni napraviti lonac u po bakuahahahah
A isti ako ne I veci problem je sto je to, rekao I usa
Nisu armeni ocigledno imali veze sa ralnoscu vec 30god, zato ovi protestvuju, jer im je ispiran mozak 30god mi smo najjaci, #arthsak strong
Hej tugo, sizofrenija je opaka bolest
sto otpuzuju VP, meni je nejasno; gdje su generali i idejni pokrovitelji mitomanije eto recimo ova radikaklna stranka sto @vitezanin spominje; njih prvo neka optuzuju i mjenjaju...
Vitezanin wrote: ↑11/11/2020 14:14
Zapovjednik ARABO terorističkog odreda Manvel Yeghiazaryan pozvao je poslanike jermenskog parlamenta da započnu proces deratifikacije trilateralne izjave o Karabahu.