USA - Izbori za predsjednika 2020

Post Reply
Ripicipi

#9126 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Ripicipi »

The 51st State wrote: 11/11/2020 09:51
Manual wrote: 11/11/2020 09:49 A sto pretjerujete majku mu, odmah mahanje kitom itd..
ma zaboli me, to neka se ameri oko toga drkaju, samo kazem da je to cijena bidenove pobjede. on je sve u svemu manje los izbor i nama more valjati, samo sega bacanje u trans zbog njegove pobjede.
A jos veca je "sega", tj. bolest govoriti da su atifasisti veci fasisti od fasista...
Trump izjavi da je antifa fasisticka i to kako vidim postade standarno misljenje vas (anti)fasista.
saint_mirad

#9127 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by saint_mirad »

ExNihilo wrote: 11/11/2020 10:03
saint_mirad wrote: 10/11/2020 21:44 Joe prorok :D
Image
Ne kontam kako su svi ovi zajebancija profili/photoshopperi/whatever nepismeni. Ubiju zajebanciju. :D
Ovo je sa njegove zvanične fb stranice lol. Možeš proveriti, ako imaš fb. :D
geralt

#9128 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by geralt »

saint_mirad wrote: 11/11/2020 10:18
saint_mirad wrote: 10/11/2020 21:44 Joe prorok :D
Image
Ne kontam kako su svi ovi zajebancija profili/photoshopperi/whatever nepismeni. Ubiju zajebanciju. :D
I won't be president until January 20th, but my message today to everyone is this: wear a mask.
Vole trolovi da lazu.
The 51st State

#9129 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by The 51st State »

Ripicipi wrote: 11/11/2020 10:14
Manual wrote: 11/11/2020 09:49 A sto pretjerujete majku mu, odmah mahanje kitom itd..
ma zaboli me, to neka se ameri oko toga drkaju, samo kazem da je to cijena bidenove pobjede. on je sve u svemu manje los izbor i nama more valjati, samo sega bacanje u trans zbog njegove pobjede.
A jos veca je "sega", tj. bolest govoriti da su atifasisti veci fasisti od fasista...
Trump izjavi da je antifa fasisticka i to kako vidim postade standarno misljenje vas (anti)fasista.
moja impresija, retorika, nepopustljivost u stavomima koliko god bili iracionalni, ekstremno ponasanje me navodi na taj zakljucak, meni to nije sega.
saint_mirad

#9130 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by saint_mirad »

geralt wrote: 11/11/2020 10:20
saint_mirad wrote: 11/11/2020 10:18

I won't be president until January 20th, but my message today to everyone is this: wear a mask.
Vole trolovi da lazu.
Evo, ne da mi čovek lagat. Reko Biden I won't be president. :D
bunk

#9132 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by bunk »

velikorbo/ ruso/ filima nije lahko.
Pushing za pushingom i tako evo vec dugo..
Od price o nepriznavanju Kosova preko litanja( zaludnog) po CG ,bespucima NK i jos slag na tortu
Joe Thunderbolt Biden preuze Ameriku...
Imal kraja patnji...valja se zarovit u nacertanije ne bi li se nasla kakva laz koja bi ovo nabrojano pretvorila u pobedu :mrgreen:
Maxxtro

#9133 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Maxxtro »

The 51st State wrote: 11/11/2020 10:21

moja impresija, retorika, nepopustljivost u stavomima koliko god bili iracionalni, ekstremno ponasanje me navodi na taj zakljucak, meni to nije sega.
Ne zaboravi na neobrazovanost i neinformisanost (odnosno mozda bolje dezinformisanost). Reci da su nacisti bili ljevicari mogu samo idioti koji blage veze nemaju o historiji i bilo cemu. Zapravo tacno onaj tip idiota koji bi glasao za nepismenog covjeka jer "prica onako kako jes".
The 51st State

#9134 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by The 51st State »

Maxxtro wrote: 11/11/2020 12:28

Ne zaboravi na neobrazovanost i neinformisanost (odnosno mozda bolje dezinformisanost). Reci da su nacisti bili ljevicari mogu samo idioti koji blage veze nemaju o historiji i bilo cemu. Zapravo tacno onaj tip idiota koji bi glasao za nepismenog covjeka jer "prica onako kako jes".
solidno su saradjivali sa kp dok im je trebalo i ekonomija im je bila podobro socijalisticki orjentisana, to su sve poznate istorijske cinjenice, ne znam cemu problematiziranje toga.
Billy The Pljuc

#9135 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Billy The Pljuc »

Šta bi, dokle smo došli, jel uhapsilo Bidena, po postovima pojedinaca ovdje haman se ne može steći drugačiji utisak.
geralt

#9136 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by geralt »

The 51st State wrote: 11/11/2020 09:18 Cestitke bidenu, treba biti pragmatican jer nama moze biti od koristi, doduse nemojte se buniti kada potpise dekret da djeca moraju ici u isti toalet u skoli i slicne liberalne nebuloze, to je cijena podrske liberalno fasistickih grupacija.
Ja, i?

U Svedskoj je skoro svaki javni WC unisex. I neces vjerovati, niko nikoga ne zaskace niti je doslo do moralnog sunovrata drustva.
The 51st State

#9137 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by The 51st State »

geralt wrote: 11/11/2020 12:59
The 51st State wrote: 11/11/2020 09:18 Cestitke bidenu, treba biti pragmatican jer nama moze biti od koristi, doduse nemojte se buniti kada potpise dekret da djeca moraju ici u isti toalet u skoli i slicne liberalne nebuloze, to je cijena podrske liberalno fasistickih grupacija.
Ja, i?

U Svedskoj je skoro svaki javni WC unisex. I neces vjerovati, niko nikoga ne zaskace niti je doslo do moralnog sunovrata drustva.
kruske i jabuke, javni je jedno, skolski je drugo, spinujes neodbranjivo.
Satrap_Darije

#9138 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Satrap_Darije »

Nacisti i jesu bili ljevičari, barem u ekonomskom smislu.
Hitlerov Nacional-socijalizam je bio spoj desničarskog nacionalističkog populizma i ljevičarskih ekonomskih ideja.
geralt

#9139 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by geralt »

Satrap_Darije wrote: 11/11/2020 13:07

Hitlerov Nacional-socijalizam je bio spoj desničarskog nacionalističkog populizma i ljevičarskih ekonomskih ideja.
Svi ti koji su imali "ljevicarske ekonomske ideje" (Rohm, Gregor Strasser) su pobijeni 1934. u Noci dugih nozeva. Sam Hitler je bio cisti desnicar u svakom smislu, a podrzavali su ga svi tadasnji njemacki krupni kapitalisti i industrijalci (Krupp, Porsche, von Opel itd.)

https://en.wikipedia.org/wiki/Secret_Me ... ruary_1933

https://en.wikipedia.org/wiki/Industrielleneingabe

https://en.wikipedia.org/wiki/Freundesk ... Wirtschaft
ultima_palabra

#9140 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

Wall Street je ukalkulisao pobjedu Bidena i nastavlja dalje. Nema nikakve neizvjesnosti niti nervoze za investitore, sto pokazuje da su te tuzbe sviranje kurcu.
Satrap_Darije

#9141 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Satrap_Darije »

geralt wrote: 11/11/2020 13:21

Svi ti koji su imali "ljevicarske ekonomske ideje" (Rohm, Gregor Strasser) su pobijeni 1934. u Noci dugih nozeva. Sam Hitler je bio cisti desnicar u svakom smislu, a podrzavali su ga svi tadasnji njemacki krupni kapitalisti i industrijalci (Krupp, Porsche, von Opel itd.)

Ne bih se u potpunosti složio.
Istina je da su ga industrijalci podržavali, ali imali su dobrog razloga za to. Remilitarizacija Njemačke je najviše posla i novaca donijela upravo njima.
Možda nisu bili socijalisti u tadašnjem generalnom poimanju socijalizma i njegovoj primjeni, no da se danas pojave programi kao što su Kraft durch Freude ili da se rade radnička odmarališta kao ono za 20,000 ljudi na sjevernom moru, to bi prije bilo podržano od današnjih ekonomskih "ljevičara" nego desničara dok bi tržišni fundamentalisti vrištali o ponovnom usponu komunizma.

Sam Hitler nije govorio lijepe stvari o kapitalizmu.
Satrap_Darije

#9142 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Satrap_Darije »

Jeli itko primjetio da ni Erdogan nije baš žurno čestitao Bidenu?
Semir_leo

#9143 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Semir_leo »

Uze brat izbore bez metra asfalta. Svaka cast.
jeza u ledja

#9144 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Hajd ba ne smarajte o Hitleru.
Milenkov buraz

#9145 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Milenkov buraz »

Satrap_Darije wrote: 11/11/2020 13:45
geralt wrote: 11/11/2020 13:21

Ne bih se u potpunosti složio.
Istina je da su ga industrijalci podržavali, ali imali su dobrog razloga za to. Remilitarizacija Njemačke je najviše posla i novaca donijela upravo njima.
Možda nisu bili socijalisti u tadašnjem generalnom poimanju socijalizma i njegovoj primjeni, no da se danas pojave programi kao što su Kraft durch Freude ili da se rade radnička odmarališta kao ono za 20,000 ljudi na sjevernom moru, to bi prije bilo podržano od današnjih ekonomskih "ljevičara" nego desničara dok bi tržišni fundamentalisti vrištali o ponovnom usponu komunizma.

Sam Hitler nije govorio lijepe stvari o kapitalizmu.
Toliki su bili socijalisti da su imali onu zvaničnu "Gott mit uns" - Bog sa nama. Komuniste su zajedno sa Jevrejima i ostalima tjerali u logore.

Image
Maxxtro

#9146 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Maxxtro »

The 51st State wrote: 11/11/2020 12:37

solidno su saradjivali sa kp dok im je trebalo i ekonomija im je bila podobro socijalisticki orjentisana, to su sve poznate istorijske cinjenice, ne znam cemu problematiziranje toga.

Kao i uvijek sa tvojim postovima, toliko puno gluposti za otpakovati. No nije mi cilj svakako akademska diskusija o temeljima nacisticke ideologije, pa da ne bi raspredali o historiji (za to mozemo na drugu temu), mozes mi odgovoriti na vec postavljeno pitanje relevatno za trenutnu politicku klimu i ovu pricu o Trumpu. Ko se trenutno poistovjecuje sa nacistima, ko ima tetovirane svastike i ko mase sa nacistickim zastavama, ljevicari ili desnicari? Ako se kako kazes, ova danasnja antifa koja je ocito samoproklamovana ljevica, koristi fasistickim metodama a ti isti fasisti bili ljevicari, zbog cega su sebi prisili etiketi antifasizma? Jesu li historijski antifasisti bili ljevicari ili desnicari?
The 51st State wrote: 11/11/2020 12:37 nepopustljivost u stavomima koliko god bili iracionalni, ekstremno ponasanje me navodi na taj zakljucak, meni to nije sega.
Nepopustljivost u stavovima i iracionalnost (iako se radi o ocitoj projekciji) su po tebi te odlike koje antifu cine nalik fasistima? Ma ja, svi znamo da je onaj Hitler osto upamcen zato sto je bio mnogo tvrdoglav covjek. A sto se tice ekstremizma, svakako da se treba suprotstavljati svakom obliku istog, ali sta kazes recimo o izvjestaju Department of Homeland Security koji kaze "Among DVEs, racially and ethnically motivated violent extremists—specifically white supremacist extremists (WSEs)—will remain the most persistent
and lethal threat in the Homeland.
". Jel to jos jedna u nizu deepstate urota?
The 51st State

#9147 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by The 51st State »

Maxxtro wrote: 11/11/2020 15:01
The 51st State wrote: 11/11/2020 12:37

Kao i uvijek sa tvojim postovima, toliko puno gluposti za otpakovati. No nije mi cilj svakako akademska diskusija o temeljima nacisticke ideologije, pa da ne bi raspredali o historiji (za to mozemo na drugu temu), mozes mi odgovoriti na vec postavljeno pitanje relevatno za trenutnu politicku klimu i ovu pricu o Trumpu. Ko se trenutno poistovjecuje sa nacistima, ko ima tetovirane svastike i ko mase sa nacistickim zastavama, ljevicari ili desnicari? Ako se kako kazes, ova danasnja antifa koja je ocito samoproklamovana ljevica, koristi fasistickim metodama a ti isti fasisti bili ljevicari, zbog cega su sebi prisili etiketi antifasizma? Jesu li historijski antifasisti bili ljevicari ili desnicari?
The 51st State wrote: 11/11/2020 12:37 nepopustljivost u stavomima koliko god bili iracionalni, ekstremno ponasanje me navodi na taj zakljucak, meni to nije sega.
Nepopustljivost u stavovima i iracionalnost (iako se radi o ocitoj projekciji) su po tebi te odlike koje antifu cine nalik fasistima? Ma ja, svi znamo da je onaj Hitler osto upamcen zato sto je bio mnogo tvrdoglav covjek. A sto se tice ekstremizma, svakako da se treba suprotstavljati svakom obliku istog, ali sta kazes recimo o izvjestaju Department of Homeland Security koji kaze "Among DVEs, racially and ethnically motivated violent extremists—specifically white supremacist extremists (WSEs)—will remain the most persistent
and lethal threat in the Homeland.
". Jel to jos jedna u nizu deepstate urota?
Vidjelo se oko blm da se radi o tipicnoj fasistickoj metodologoji, ko nije sa nama protiv nas je, samo se usutise sad.
ovo_malo_duse

#9148 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ovo_malo_duse »

Jesul zvanicno zavrsili brojat?

Gdje mogu trazit prebrojavanje . Gruzija I Arizona jedino ispod 0,5%?
GandalfSivi

#9149 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

Malo o zabi i kipucoj vodi:

“Don't worry, the GOP will never pick Trump..."
"Don't worry, Trump will never become president..."
"Don't worry, the American people will never embrace a candidate who is collaborating with our worst enemy..."
"Don't worry, he will become more presidential..."
"Don't worry, the grown ups will guide him and keep him from going off the rails..."
"Don't worry, he'll never openly steal from the US government..."
"Don't worry, he will divest from all his family businesses..."
"Don't worry, he won't reveal US secrets to our enemies..."
"Don't worry, he won't empower his children, they'd never get security clearances..."
"Don't worry, we have checks and balances that will stop his abuses..."
"Don't worry, Mueller will reveal the truth..."
"Don't worry, Barr wouldn't lie about Mueller..."
"Don't worry, he would never be able to fire IGs and whistleblowers just to protect himself..."
"Don't worry, GOP leaders have limits. They won't join Trump in undermining the rule of law in the United States..."
"Don't worry, they would never unleash US government force against peaceful protestors..."
"Don't worry, they would not foment violence by fictional groups in order to drive support for themselves at the polls..."
"Don't worry, Trump will be soundly repudiated in the election..."
"Don't worry, if he is defeated, Trump will never seek to delegitimize U.S. democracy just to protect himself and cling to power..."
"Don't worry, he would never fire high level officials who he does not feel are sufficiently loyal to cover his tracks after an election defeat..."
"Don't worry, norms will prevail and ultimately he will go..."
"Don't worry, the courts will ultimately all do the right thing..."
"Don't worry, it's not really a coup, it's just Trump being Trump..."
"Don't worry, our democracy is not dead, it's just a Twitter tantrum..."

Worried yet?
Post Reply