Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Sociolog

#34751 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sociolog »

Za ove sto podcijenjuju

https://www.nezavisne.com/novosti/drust ... -16-osoba- :roll: :roll: umrlo-a-jos-475-zarazeno-koronom/630955

85 godiste :roll: :(
NelsonM

#34752 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NelsonM »

laik1981 wrote: 10/11/2020 11:05
NelsonM wrote: 10/11/2020 10:31
laik1981 wrote: 09/11/2020 20:48

Imaju covid odjele na svim odjeljenjima koje su slika samo za inspekciju koja ih je obilazila. U njima nema pacijenata, osim na Podhrastovima i nesto malo na infektivnoj.. Bio u prosli cetvrtak na KCUS-u. Pustahija.
Infektivna je skroz popunjena, pomazu im anesteziolozi jer je vecina njihovih doktora na podhrastovima. Ne znam kako je na ostalim klinikima
jer ljudi koje ja znam su uglavnom s infektivne. i oni su ocajni, ali u smislu plakanja satima jer ne mogu pomoci, pacijenti koji su tamo su toliko losi. mislim da ljudi ne razumiju koji je pritisak, pa niko od ovih radnika u svom zivotu ne vidi ovoliko smrti koliko su oni za nekoliko dana i iskreno mislim da ni u jednoj zemlji na svijetu se ne pljuje toliko po doktorima kao kod nas. druga stvar godinama nije bilo specijalizacija i desilo se da imamo ogromnu rupu gdje nam fali specijalista srednjih godina i pola ljudi koji sad rade su ljudi prva ili druga godina specijalizacije. ne ulazim u doktore koji ne rade s pacijentima, ali mislim da je pogresno misljenje da je to vecina.
Druze nije infektivna popunjena. Imaju par pacijenata sa covidom. Podhrastovi su na granici kapaciteta. Na covid odjelima koje su lafo otvorili na ostalim odjeljenjima nema pacijenata.. Obicna foluska za federalnu inspekciju..
Trenutno je u Kantonu Sarajevo hospitalizovano 168 osoba. Od toga je 89 na KCUS-u, a 79 u Općoj bolnici.
Ovo su njihovi podaci..

Fali nam specijalista i svega ostalog jer je nama sistem truho godinama. Godinama se to iz nekog razloga sistemski unistava, kao sto se sistemski unistavalo i skolstvo, industrijski giganti svojevremeno, itd..

Ja ne pljujem po doktorima, osim onih koji su korumpirani, a takvih ima dosta.. Ja pljujem po nakaradnom sistemu koji raznoraznim protokolima ugrozava zivote bolesnih.. Na Podhrastovima je vjerovatno najveca smrtnost na svijetu onih koje prikopcaju na respiratore.. To je po meni direktno povezano sa nestrucnosti, a ako ti imas drugacije objasnjenje volio bih ga cuti..

Kod covida je kljucno pravovremeno lijecenje.. Protokoli u javnom zdravstvu to mnogima onemogucavaju.. Ljudi koji imaju love i koriste privatne klinike prolaze puno bolje.. Ko nema love i ko je osudjen na javno zdravstvo je ugrozen u samom startu..

Ako radis na KCUS-u ili ako imas dobre informacije onda znas da gore nikad veca pustahija nije bila.. Cesto sam gore kao pratnja.. Vozim nekoliko ljudi iz komsiluka na preglede.. Vise sam upoznao pola doktora koji gore rade.. Ima ih nestvarno dobrih i profesionalnih.. Mogu ih nekoliko i nabrojati.. Evo ja cu pohvaliti Ernu Suljic kao ljekara i profesionalca.. Politicka Erna Suljic sa tv-a i Erna Suljic kao doktor su nebo i zamlja.. Uzivo nestvarno ljubazna i susretljiva.. Na tv-u otrov. Znamo svi ko je razlog sto je ona otrov u javnim nastupima.. Nije nista bolje ni u Opstoj bolnici.. I tamo ih ima svakakvih..

U domovima zdravlja je katastrofa situacija.. Fali im osoblja, vecinom su jako neljubazni i isfrustrirani.. Ja ih razumijem, ali nisu im pacijenti krivi..
Imam porodicne clanove koje rade i u opstoj i na kcusu . Sistem jeste uzas, posebno porodicna medicina koja ne rjesava nista, i da cula sam da posebno na podhrastove dodju ljudi kad je vec jako kasno. Smrtnost na respiratorima je kriza, iako ti isti respiratori se redovno koriste na anesteziji na kcusu i ljudi se skidaju sa aparata uspjesno. ali cinjenica je da kod nas preko 5g nije bilo specijalizacija i krenule su mozda prije 2g na obje bolnice i sad su svi ovi stariji doktori bacili te specijalizante na koronu. ja kad se sjetim sebe s pocetka karijere i sada, od znanja do svega znam koliko je iskustvo bitno. ali to je ono sto mi imamo trenutno, nazalost uce se na pacijentima. ja licno ernu i citavu neurologiju s kcusa ne volim jer mi je nedavno bliska osoba imala mozdani (srecom blagi) i nisu ga htjeli zadrzati zbog korone. i nije imao kontrolni pregled, sve smo sami preko privatnika ganjali. u opstoj znam pouzdano da ona protuha drljevic ne radi nista (u zenici je bilo slavlje kad je otisao), oni imaju tu jednu mladu dokotricu koja je prosle godine zavrsila specijalizaciju i kojoj pomaze Gavrnakapetanovic. Mislim da smo mi trenutno u fazi u kojoj napadamo samo ljude koji zapravo nesto rade :/ mislim samo pogledaj proteste kod nas, jedini koje imamo su kad studenti hoce novi rok ili da se telekomi zastite od privatizacije. kako nam to mogu biti najveci prioriteti.
avenija

#34753 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avenija »

palermo wrote: 10/11/2020 11:30 [
Apsolitno. Nista ja ne bih drugo nefo da.kopiramo druge. Njemacku, Italiju, GB.....ne znam sto se pravimo pametni kad je dokazano da nismo
Valjda ti je jasno da Bosna nema budzete da izdrzava stanovnistvo koje ne radi?

De malo mucni tom glavom.

Njemacka moze odvojiti 10 milijardi eura da prehrani zatvorene zanate i poslove. Bosna jos malo nema ni za redovne penzije.
el_bake007

#34754 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by el_bake007 »

palermo wrote: 10/11/2020 11:30
geralt wrote: 10/11/2020 11:24
palermo wrote: 10/11/2020 11:13 Sto se.mene tice ja sam za svaku mjeru, bilo glupa ili ne...svaka je bolja od darvinizma kojem smo izlozeni
Pa i nije bas. Ako mi nismo dovoljno pametni da sami skontamo kakve mjere trebaju da se uvedu, hajmo kopirati pametnije od nas. I pri tom ne mislim na Vucica.
Apsolitno. Nista ja ne bih drugo nefo da.kopiramo druge. Njemacku, Italiju, GB.....ne znam sto se pravimo pametni kad je dokazano da nismo

Sve te drzave mogu podnjeti teret lockdowna jer su ekonomski za nas 1000 godina ispred + clanstvo u EU , veca gustoca naseljenosti rezultira vecim kontaktom medju ljudima , vecim brojem slucajeva i nemogucnoscu odrzavanja efikasne socijalne distance. Oni i nekako mogu iznjet teret novog lockdowna dok bi kod nas pokusaj takvog neceg bio samoubistvo drzave i njene ekonomije. To na cem se nasa ekonomija bazira i zasto je to toliko jadno je tema za sebe.
kakavdanakneiskustvu

#34755 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kakavdanakneiskustvu »

el_bake007 wrote: 10/11/2020 10:32
ps5 wrote: 10/11/2020 10:27
el_bake007 wrote: 10/11/2020 10:11 Nosim masku , nisam antimasker ili clan "just a flu" tabora ali policijski cas je jedna od najglupljih mjera koja se moze donjeti , ta zabrana kretanja od 23h do 06h nece smanjiti broj zarazenih ni za 1% a samo ce stvoriti ekonomske,logisticke i psiholoske probleme normalnim ljudima, nekima i dokrajcit mentalno stanje. Stvarno ne mogu da razumijem racionalisanje iza takve odluke ili dokaz da uvodjenje policijskog casa U TOM TRAJANJU ima ikakav uticaj na broj zarazenih , samo prcanje u mozak od strana lesinara na vlasti iz sva 3 konstitutivna čopora .
Hoće itekako i to puno više od 1%. Da malo pratite situaciju vidjeli bi šta se dešava u noćnim klubovima i kafanama upravo poslije 23h.
Posalji inspekciju,spucaj masnu kaznu,zatvori, nek policija obilazi ... ne jebi ostalih 3.3 miliona ljudi zbog sake nocnih klubova i kafana
da,to bi tako vjerovatno i trebalo uraditi,ali ko će inspektore,ne znam tačno koje,sanitarne,ko je li već,natjerati da rade po noći,zbog dva noćna kluba koja ne jebu zivu silu,vidili smo svi i u proljeće da je bilo kafana,klubova koji su radili potajno a zvanicno nisu smjeli raditi
kakavdanakneiskustvu

#34756 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

el_bake007 wrote: 10/11/2020 10:55 Nije OK stavljati 3.3 miliona ljudi pod nepotreban policijski cas zbog par izoliranih slucajeva gdje su kafane/diskoteke u kasabama organizovale derneke, to je cisti propust policije i inspekcije sto im je promaklo samo organizovanje toga . Ko god pokusava tako nesto zapecatiti objekat i konstantno obilaziti objekte. Policijski cas nije efikasna mjera , pogotovo ne ovaj 23-06.
mala ispravka,eventualni pol. sat je na nivou FBiH,a tu nema 3,3 miliona građana
CikCikCikPogodi

#34757 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by CikCikCikPogodi »

avenija wrote: 10/11/2020 11:36 Valjda ti je jasno da Bosna nema budzete da izdrzava stanovnistvo koje ne radi?

Njemacka moze odvojiti 10 milijardi eura da prehrani zatvorene zanate i poslove. Bosna jos malo nema ni za redovne penzije.
A mislis li ti da je budzetlije, ne sve budzetlije, briga za to. Prvo ce udariti na policajce, vatrogasce, hitnu, sluzbe za spasavanje. Ali kravate sebe nece dirati.
CikCikCikPogodi

#34758 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

el_bake007 wrote: 10/11/2020 11:37 Sve te drzave mogu podnjeti teret lockdowna jer su ekonomski za nas 1000 godina ispred + clanstvo u EU , veca gustoca naseljenosti rezultira vecim kontaktom medju ljudima , vecim brojem slucajeva i nemogucnoscu odrzavanja efikasne socijalne distance. Oni i nekako mogu iznjet teret novog lockdowna dok bi kod nas pokusaj takvog neceg bio samoubistvo drzave i njene ekonomije. To na cem se nasa ekonomija bazira i zasto je to toliko jadno je tema za sebe.
Mozda za narod, ali za politicare ne, oni mogu pobjeci gdje god hoce.
palermo

#34759 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

avenija wrote: 10/11/2020 11:36
palermo wrote: 10/11/2020 11:30 [
Valjda ti je jasno da Bosna nema budzete da izdrzava stanovnistvo koje ne radi?

Pa problem penzija rjesavamo kroz coronu. Trebat ce.mamje para u fondu.

I nije mi jasno zasto policijski sat od 23 do 6 ujutro utice na ekonomiju.
kakavdanakneiskustvu

#34760 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

BadBoy wrote: 10/11/2020 11:07
GAU8 wrote: 10/11/2020 10:33 Ne treba uvoditi policijski sat, pogotovo ne u tom idiotskom vremenskom periodu, kada se samo raja koja je u nocnom provodu, vani.
Dovoljno je samo zatvoriti sve klubove iza 23:00h i niko normalan vise nece ni izlaziti.

Kolike ce to imati posljedice, to je druga prica.
Slažem se, ali već sam naveo da npr Restoran Bosna na Ilidži samo plati kaznu, sačeka 5-10 minuta da policija ode i nastavi dernek do zore.

Sa druge strane, da li mi kao društvo zaista želimo subencionirati "gazde" kao što su gazde Metropolisa, Vatre, Waltera, Dorian Greya, Bosne, Igmana, itd....
da,nekome nije puno ni 1000 km kazne ,nastaviće sa dernekom i nakon što mu policija ili inspekcija uruči kaznu
palermo

#34761 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

Usput, juce u SKB Mostar umrlo 7 osoba...HNK broji novih 165 zarazenih
el_bake007

#34762 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by el_bake007 »

kakavdanakneiskustvu wrote: 10/11/2020 11:41
el_bake007 wrote: 10/11/2020 10:55 Nije OK stavljati 3.3 miliona ljudi pod nepotreban policijski cas zbog par izoliranih slucajeva gdje su kafane/diskoteke u kasabama organizovale derneke, to je cisti propust policije i inspekcije sto im je promaklo samo organizovanje toga . Ko god pokusava tako nesto zapecatiti objekat i konstantno obilaziti objekte. Policijski cas nije efikasna mjera , pogotovo ne ovaj 23-06.
mala ispravka,eventualni pol. sat je na nivou FBiH,a tu nema 3,3 miliona građana

RS ce ispratiti za dan-dva ako se uvede , a i da ne isprate opet shvatas sta zelim reci , da sedmocifren broj ljudi ide u kucni pritvor zbog par diskoteka
kakavdanakneiskustvu

#34763 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Medobrundo25 wrote: 10/11/2020 11:09
GAU8 wrote: 10/11/2020 10:33 Ne treba uvoditi policijski sat, pogotovo ne u tom idiotskom vremenskom periodu, kada se samo raja koja je u nocnom provodu, vani.
Dovoljno je samo zatvoriti sve klubove iza 23:00h i niko normalan vise nece ni izlaziti.

Slažem se, ali već sam naveo da npr Restoran Bosna na Ilidži samo plati kaznu, sačeka 5-10 minuta da policija ode i nastavi dernek do zore.

Sa druge strane, da li mi kao društvo zaista želimo subencionirati "gazde" kao što su gazde Metropolisa, Vatre, Waltera, Dorian Greya, Bosne, Igmana, itd....
Strasan problem, zapecatis.objekat, lupis 20.000 km kaznu i rijesen problem. Sve se moze, ali lakse je poslati 3 miliona ljudi u kucni.pritvor nego se zamjeriti stranackim finansijerima i haverima. :thumbup:
:thumbup:
avenija

#34764 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avenija »

Image

Vec 27 Novembra je kraj talasa. Treba pratiti malo bolje sisteme a ovi nasi brojevi nista ne znace.
CikCikCikPogodi

#34765 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

avenija wrote: 10/11/2020 11:51 Image

Vec 27 Novembra je kraj talasa. Treba pratiti malo bolje sisteme a ovi nasi brojevi nista ne znace.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Molim nemoj i ti sa tim grafikonima. To je u idealnim uslovima, normalnim drzava, koje testiraju i imaju jako zdravstvo. Kod nas imas zagadenje i mrtvo zdravstvo, tako da ce kod nas tek opet malo smirivati kad prode Zima.
kakavdanakneiskustvu

#34766 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

el_bake007 wrote: 10/11/2020 11:50
kakavdanakneiskustvu wrote: 10/11/2020 11:41

RS ce ispratiti za dan-dva ako se uvede , a i da ne isprate opet shvatas sta zelim reci , da sedmocifren broj ljudi ide u kucni pritvor zbog par diskoteka
:thumbup:
Medobrundo25

#34767 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

Ma i taj policijski sat mi je svejedno , neka ga uvedu od 23-05 i onako sam tad kuci svakako, uopste me ne tangira, problem je sto to nece pomoci ama bas ni cemu osim psihickog terora. Ako bude od 20 sati onda je vec problem.
geralt

#34768 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by geralt »

red evil wrote: 10/11/2020 11:26
geralt wrote: 10/11/2020 10:56 Policijski sat je besmislena mjera, zatvaranje osnovnih skola i vrtica takodjer (naucno dokazano da mladja djeca ne uticu na sirenje virusa), ponovno zatvaranje bilo koga u kuce takodjer. Svrha takvih gluposti je da politicari pokazu da kofol nesto rade.
Gdje si pročitao to da mlađa djeca ne utiču na širenje virusa?
https://jamanetwork.com/journals/jamape ... le/2771181

https://www.medrxiv.org/content/10.1101 ... 20178574v1

https://www.medrxiv.org/content/10.1101 ... 20165589v1

https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/ ... ansmission

Ova nova saznanja su razlog zbog kojeg ni Njemacka ni UK ni Francuska nisu zatvorili vrtice i skole u drugom lockdownu. Ne samo da je njihov uticaj na sirenje virusa zanemariv u poredjenju sa drugim faktorima, vec je steta za drustvo ogromna, puno veca nego ako se zatvore kafane. Djeci se narusava obrazovanje i mentalni razvoj, a roditelji koji idu na posao se moraju snalaziti sta ce sa djecom.

Ja sam '93. posao u prvi razred pod granatama i nosio po komad drveta zimi da bi se ucionica mogla grijati. Zatvaranje skola je bio panican potez za koji se ispostavilo da ne postoje naucni razlozi.
ps5

#34769 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ps5 »

Medobrundo25 wrote: 10/11/2020 11:09

Strasan problem, zapecatis.objekat, lupis 20.000 km kaznu i rijesen problem. Sve se moze, ali lakse je poslati 3 miliona ljudi u kucni.pritvor nego se zamjeriti stranackim finansijerima i haverima. :thumbup:
Ja ne znam gdje vi živite, ali kod nas u BiH se zna da su vlasnici restorana, diskoteka, kafana iznad zakona i najveći mafijaši u državi koje niko ne smije dirnuti a kamo li zatvoriti. Najlakši način da njih zatvoriš je da zabraniš ljudima da idu kod njih a za to je dovoljan policijski sat od 23 do 6.
kakavdanakneiskustvu

#34770 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Medobrundo25 wrote: 10/11/2020 11:56 Ma i taj policijski sat mi je svejedno , neka ga uvedu od 23-05 i onako sam tad kuci svakako, uopste me ne tangira, problem je sto to nece pomoci ama bas ni cemu osim psihickog terora. Ako bude od 20 sati onda je vec problem.
bude li uveden pol. sat u periodu od 23 do 06 sati,tad ne bi trebalo biti moguće širenje virusa u noćnim klubovima gdje niko maske nema,niko ne drži distancu,gdje su ogromne guzve
AmirBaa

#34771 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

kakavdanakneiskustvu wrote: 10/11/2020 11:58
Medobrundo25 wrote: 10/11/2020 11:56 Ma i taj policijski sat mi je svejedno , neka ga uvedu od 23-05 i onako sam tad kuci svakako, uopste me ne tangira, problem je sto to nece pomoci ama bas ni cemu osim psihickog terora. Ako bude od 20 sati onda je vec problem.
bude li uveden pol. sat u periodu od 23 do 06 sati,tad ne bi trebalo biti moguće širenje virusa u noćnim klubovima gdje niko maske nema,niko ne drži distancu,gdje su ogromne guzve
Nocni klubovi svakako rade do 11. Sto njih par to ne postuje, treba citava Federacija ispastati? Sjetimo se razloga uvodjenja policijskog sata na pocetku godina:
“Nakon detaljne sigurnosne procjene, cijeneći sveukupnu sigurnosnu situaciju na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, posebno imajući u vidu povećanje broja zaraženih koronavirusom (COVID-19) kao i učestala kretanja migranata u večernjim i noćnim satima, zbog zaštite i najboljeg interesa građana, predlažem uvođenje zabrane kretanja (policijskog sata) za sve građane na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine u periodu od 20,00 (navečer) do 5,00 sati (ujutro)”, naveo je Čampara."
kakavdanakneiskustvu

#34772 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

ja ne idem po tim mjestima,ali jebemliga kakav je to noćni klub,ne mislim na kafić obični,koji radi samo do 23,mislim na klubove sa muzikom uživo,gdje su većinom narodnjaci,gdje je po par stotina ljudi jedno na drugom,bilo bi najbolje vlasnike takvih objekata kazniti sa najvecim mogucim kaznama zbog nepoštivanja mjera,maska,distanca,a ko će to uraditi,neće niko
BadBoy

#34773 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Medobrundo25 wrote: 10/11/2020 11:09 Strasan problem, zapecatis.objekat, lupis 20.000 km kaznu i rijesen problem. Sve se moze, ali lakse je poslati 3 miliona ljudi u kucni.pritvor nego se zamjeriti stranackim finansijerima i haverima. :thumbup:
Ma znam jarane, ali hajde ti ovim "gazdama" nešto zabrani. Pa i mimo korone tačno se znaju lokali u koje inspekcija ne smije ući. To je širi problem našeg društva od same korone.
mk ultra wrote: 10/11/2020 11:25
Sinoc prosao kroz SCC, oko pola 7, pa u metropolisu je svaki 5ti sto zauzet, i prilicno je komforno i nije zbijeno, niti ljudi nesto narocito i sjede

Drugo su ove kafane gdje se pije i skace, gdje je dupke puno, tu nek jedno ima virus, svi su zarazeni za 1h
Odu takvi roditeljima ili nekom starijem
Taj stariji na posao ili negdje drugo i sve jedno za drugim

A ova prozracna mjesta u trznim centrima sa maskom nema sanse da se zarazi ili je ista vrlo mala
Ja koliko sam vidio mora bas duzi blizak kontakt da bude da bi se neko zarazio, mada jutros covjek na HRT kaze da je 90% zarazenih bez ikakvog simptoma, sto je jos luđa opcija, a takvi ce vjerovatno i PCR pokazati negativan ali nece onaj genski test
Slažem se, bio je onaj dobar link koji vrlo dobro objašnjava uticaj prozračnosti i prozračivanja.
sigh wrote: 10/11/2020 11:33 Ma tesko cemo mi izaci na kraj sa ovom pandemijom. U vecim sredinama pojedine mjere se koliko toliko postuju dok recimo u manjim sredinama ljudi se ponasaju kao da virus ne postoji. Konkretno primjer evo recimo opstine u SBK, doslovno institucije i policija ne postuju mjere koje su propisane kao sto je obavezno nosanje maski, diskoteke i klubovi rade do kasno u noc krcati ljudima dok inspekcija u isto vrijeme ide u pojedine restorane i broji goste u objektu, odrzavaju se predizborni skupovi a pojedini kandidati imaju simptome i vjerovatno su zarazeni. Neki medicinski radnici sa kojima sam razgovarao hladno pricaju kako imaju svoje neke teorije o tome kako virus ne postoji :-) ma uzas kad skontas o kolikom nivou kurcobolje se radi :roll: :run:
Ali ovo je problem. Kao da niko nikada iz male sredine ne dolazi u neku veću sredinu ili ne hoda po drugim mjestima. Vrlo lako se tako mogu stvoriti "rezervoari" virusa gdje virsu opstaje i onda se ponovo aktivira i širi dalje.
el_bake007

#34774 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by el_bake007 »

kakavdanakneiskustvu wrote: 10/11/2020 12:06 ja ne idem po tim mjestima,ali jebemliga kakav je to noćni klub,ne mislim na kafić obični,koji radi samo do 23,mislim na klubove sa muzikom uživo,gdje su većinom narodnjaci,gdje je po par stotina ljudi jedno na drugom,bilo bi najbolje vlasnike takvih objekata kazniti sa najvecim mogucim kaznama zbog nepoštivanja mjera,maska,distanca,a ko će to uraditi,neće niko
Upravo zbog tog je kriminalno kazniti milione zbog rada nocnih klubova i logicnije je zabraniti rad nocnim klubovima. Koristiti izliku nocnih klubova za uvodjenje policijskog... Apsolutno nema nikakvog opravdanja za uvodjenje policijskog sata u BiH ili njenim entitetima
BadBoy

#34775 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Apropo priče za noćne klubove... pa ljudi dragi jeste li vi svjesni da su Walter i Dorian Grey npr, obični podrumi zgrada, bez adekvatne ventilacije, požarnih izlaza i stubišta a u njima se služe NARGILE sa otvorenim plamenom (žarom).

Nas samo najluđa sreća ili neke dobro lude vile nosaju pa nije bilo većeg belaja u takvim mjestima (tipa požar).

Kako onda takvim mjestima išta narediti?
Locked