Infektivna je skroz popunjena, pomazu im anesteziolozi jer je vecina njihovih doktora na podhrastovima. Ne znam kako je na ostalim klinikimalaik1981 wrote: ↑09/11/2020 20:48Imaju covid odjele na svim odjeljenjima koje su slika samo za inspekciju koja ih je obilazila. U njima nema pacijenata, osim na Podhrastovima i nesto malo na infektivnoj.. Bio u prosli cetvrtak na KCUS-u. Pustahija.Trenutno su u Sarajevu hospitalizirane 174 osobe. Od toga je 96 pacijenata na KCUS-u, a 78 u Općoj bolnici. Na respiratorima se trenutno nalazi šest osoba.
jer ljudi koje ja znam su uglavnom s infektivne. i oni su ocajni, ali u smislu plakanja satima jer ne mogu pomoci, pacijenti koji su tamo su toliko losi. mislim da ljudi ne razumiju koji je pritisak, pa niko od ovih radnika u svom zivotu ne vidi ovoliko smrti koliko su oni za nekoliko dana i iskreno mislim da ni u jednoj zemlji na svijetu se ne pljuje toliko po doktorima kao kod nas. druga stvar godinama nije bilo specijalizacija i desilo se da imamo ogromnu rupu gdje nam fali specijalista srednjih godina i pola ljudi koji sad rade su ljudi prva ili druga godina specijalizacije. ne ulazim u doktore koji ne rade s pacijentima, ali mislim da je pogresno misljenje da je to vecina.