Zahvalite se Liječnicima!

Moderator: O'zone

murga225883

#51 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Post by murga225883 »

adsubzero wrote: 09/11/2020 13:09
murga225883 wrote: 20/10/2020 14:20 Ne vidim smisla u ovoj temi, sto bi se zahvalio nekome ko novac dobija za svoj posao :lol:

Koja glupost.

Zahvalite se automehaničarima, pekarima, zidarima nastavi niz.
Zato sto su preoptereceni, zato sto rade prekovremeno, zato sto su stalno izlozeni opasnosti.
Ovo je humano zanimanje, a kako god bilo, klinicki centar u Sarajevu nije cijela BiH
To sto su neki doktori stranacki poltroni ne znaci da su svi.
Zamisli, postoje i doktori koji su posteni i koji prakticno nemaju predaha od posla u ovom periodu.
Ako nista, mogli bi da im ne otezavamo situaciju glupim izjavama i neodgovornim ponasanjem :)

Pa rade I ostali u otezanim uslovima i, dobijaju platu, zamisli one radnike sto ti asfaltiraju puteve po kisi snijegu losim uslovima, da ides putovati ,pa onda kamiondzije sto dovoze robu ljudi rade svoj posao, zasto su ini nesto posebno.
Nisu !
adsubzero

#52 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Post by adsubzero »

murga225883 wrote: 09/11/2020 20:43
murga225883 wrote: 20/10/2020 14:20 Ne vidim smisla u ovoj temi, sto bi se zahvalio nekome ko novac dobija za svoj posao :lol:

Koja glupost.

Zahvalite se automehaničarima, pekarima, zidarima nastavi niz.
Zato sto su preoptereceni, zato sto rade prekovremeno, zato sto su stalno izlozeni opasnosti.
Ovo je humano zanimanje, a kako god bilo, klinicki centar u Sarajevu nije cijela BiH
Zamisli, postoje i doktori koji su posteni i koji prakticno nemaju predaha od posla u ovom periodu.
Ako nista, mogli bi da im ne otezavamo situaciju glupim izjavama i neodgovornim ponasanjem :)

Pa rade I ostali u otezanim uslovima i, dobijaju platu, zamisli one radnike sto ti asfaltiraju puteve po kisi snijegu losim uslovima, da ides putovati ,pa onda kamiondzije sto dovoze robu ljudi rade svoj posao, zasto su ini nesto posebno.
Nisu !
Govorimo o vanrednim uslovima... Mogao bih ti pisati kilometarske postove zasto su to razlicite situacije. Halo voznju kamiona poredis sa doktorom koji drzi neciji zivot u rukama, dok porodice oboljelih vise nad glavom i traze specijalne tretmane (i naravno prave se pametni jer su procitali negdje nesto), a sta god da doktor uradi to je u ocima naroda pogresno. :-)
Znam kako mi je zena izgledala prije godinu dana kad dodje s posla, a kako sad izgleda i koliko sav stres utice na nju. Na sve to dodaj konstantno pljuvanje po doktorima i u javnosti i na drustvenim mrezama. Morate shvatiti da doktori rade po uputama i nije im ni malo lako.
bubi_mama

#53 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Post by bubi_mama »

Biti zdravstveni radnik nije lako, nikada.
E sad, kad upisujes skolu, da li srednju ili fakultet, nekako budes svjestan u sto se upustas. I onda razmislis da li se mozes nositi sa tim. Jer svako krizno stanje, da li rat, epidemije, protesti i sl, zdravstvo je uvjek na prvoj liniji.
Tako da shvatam premor, psiha i sve ali to je ono cega smo svjesni da se moze desiti kada odlucimo da se skolujemo za zadravstvenog radnika.
Ne moze svako biti ni doktor ni sestra.
Sto se tice pljuvanja po zdravstvu, na zalost sami su krivi. Dali ljudima materijala. Nista nije bez razloga.
adsubzero

#54 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Post by adsubzero »

bubi_mama wrote: 09/11/2020 21:25 Biti zdravstveni radnik nije lako, nikada.
E sad, kad upisujes skolu, da li srednju ili fakultet, nekako budes svjestan u sto se upustas. I onda razmislis da li se mozes nositi sa tim. Jer svako krizno stanje, da li rat, epidemije, protesti i sl, zdravstvo je uvjek na prvoj liniji.
Tako da shvatam premor, psiha i sve ali to je ono cega smo svjesni da se moze desiti kada odlucimo da se skolujemo za zadravstvenog radnika.
Sto se tice pljuvanja po zdravstvu, na zalost sami su krivi. Dali ljudima materijala. Nista nije bez razloga.
Nisu ni stvari crno-bijele. Istina imao sam tokom zivota i susreta sa bezobraznim doktorima, ali generalno govoreci sada vidim i obje strane medalje. Obican covjek je daleko od cvjecke. Ali skontaj da ne rade ni doktori sve na svoju ruku, oni dobijaju upute kojih se moraju pridrzavati :)
bubi_mama

#55 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Post by bubi_mama »

adsubzero wrote: 09/11/2020 21:41
Nisu ni stvari crno-bijele. Istina imao sam tokom zivota i susreta sa bezobraznim doktorima, ali generalno govoreci sada vidim i obje strane medalje. Obican covjek je daleko od cvjecke. Ali skontaj da ne rade ni doktori sve na svoju ruku, oni dobijaju upute kojih se moraju pridrzavati :)
Znam da imaju upute i sve, i sama sam zdravstveni radnik. Nagledala se svega, na zalost.
Ali obicnog covjeka ne zanima ono iza kulisa, on je bolestan i zeli pomoc koju placa, a ne da zove 70 puta DZ i niko se ne javi, i bukvalno ga tjeraju bolesnog da ide do njih jer mu treba redovna terapija bez koje ne moze. Odatle pocinje sav bjes. I vise nije bitno ko je kriv, ko je naredio i sl. Svi su krivi za njega i niko ne valja. To je tako.
adsubzero

#56 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Post by adsubzero »

bubi_mama wrote: 09/11/2020 21:53
Znam da imaju upute i sve, i sama sam zdravstveni radnik. Nagledala se svega, na zalost.
Ali obicnog covjeka ne zanima ono iza kulisa, on je bolestan i zeli pomoc koju placa, a ne da zove 70 puta DZ i niko se ne javi, i bukvalno ga tjeraju bolesnog da ide do njih jer mu treba redovna terapija bez koje ne moze. Odatle pocinje sav bjes. I vise nije bitno ko je kriv, ko je naredio i sl. Svi su krivi za njega i niko ne valja. To je tako.
Pa zato sad dolazimo do onoga da su medicinari trenutno zatrpani i da im nije lako. Situacija bi mogla biti bolja, a naravno moze i puno gore ako se ne promijeni pristup. Ne moze taj sa redovnom terapijom nikako doci ispred onoga ko je hitan slucaj i ko je zivotno ugrozen, ali svako je subjektivan i sam je sebi naravno najbitniji. Ono sto sugerisem je da se trebamo prilagoditi trenutnoj situaciji, bez obzira sto nije zvanicno proglaseno vanredno stanje, u realnosti je prilicno jasno kakvo je stanje. Medicinari ne zasluzuju pljuvanje i najmanje sto mozemo uraditi je dati podrsku, nisu oni krivi za ovu situaciju.
adsubzero

#57 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Post by adsubzero »

Ali evo jedan primjer: kako postupiti sa covjekom koji dodje da napada i vrijedja, jer smatra da mu otac (pozitivan na koronu) nije dobio adekvatnu njegu zato sto nije smjesten u bolnicu, nego je "samo" poslan kuci u izolaciju? Otac mu ima blazu temperaturu i pomalo kaslje i to je to. A taj covjek isto prijeti tuzbama i pita kako njega ne testiraju jer je bio u kontaktu. Ne shvata da nema dovoljno testova da bi se testirao svako ko je bio o kontaktu sa zarazenim, nego ides u kucnu izolaciju i pratis stanje. Kako njemu objasniti da su jednostavno takve smjernice? Taj isti covjek, pored toga sto je agresivan i prijeti raznim tuzbama ce ispricati komsijama i familiji, mozda napisati komentar na facebooku i usput ubaciti koju laz i to se brzo siri i izaziva veliko nepovjerenje kao i mrznju prema doktorima. Iznenadjeni bi bili kad bih vam rekao da se supruga stalno srece sa ovakvima, iako radi u mjestu sa manje stanovnika.
Ili npr covjek koji samo ulijece kod doktora i ocekuje da on ostavi sve svoje pacijente i druge obaveze i posveti se njegovom slomljenom noktu ili bolu u nozi. Ne salim se, ovo su istinite situacije.

Pretjerao sam malo sa piskaranjem, ali smatram da je bitno jer ljudi zaboravljaju da su dvije strane medalje i da nisu sami na svijetu :)
murga225883

#58 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Post by murga225883 »

adsubzero wrote: 09/11/2020 20:59
murga225883 wrote: 09/11/2020 20:43

Nisu !
Govorimo o vanrednim uslovima... Mogao bih ti pisati kilometarske postove zasto su to razlicite situacije. Halo voznju kamiona poredis sa doktorom koji drzi neciji zivot u rukama, dok porodice oboljelih vise nad glavom i traze specijalne tretmane (i naravno prave se pametni jer su procitali negdje nesto), a sta god da doktor uradi to je u ocima naroda pogresno. :-)
Znam kako mi je zena izgledala prije godinu dana kad dodje s posla, a kako sad izgleda i koliko sav stres utice na nju. Na sve to dodaj konstantno pljuvanje po doktorima i u javnosti i na drustvenim mrezama. Morate shvatiti da doktori rade po uputama i nije im ni malo lako.
Eto kamiondzija ti drzi hranu nek svi kamioni stanu I ne dovlace, sto je bila kuknjava ,aaj stati ce kamioni necemo imati sta jesti.

Svi si jednako vazni, nema privilegovanih, dok to ne skontamo kao drustvo ne mozemo ici naprijed, a sto su neki vise placeni je druga stvae, ali svi imaju vazne uloge.
murga225883

#59 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Post by murga225883 »

Pa ti pohvali policajca on ce uzeti "furseta" pohvali doktora isto tako, odavno za mene istu vrijednowt imaju svi od komunalca do doktora I niko nema privilegija kod mene.
Malo malo pa imaju seminar, realno rade os 7 do 14 sati I onda nakon 12 tamo sati nema pacijanata ako se ko javi javi, a ako im se cefne mogu lagano izaci iz ordinacije svoje kod kolege I caskati malo, pa.opet doci.
Pa cekaj 15 minuta 20 I KAD DODJES NA RED, ILI AKO SE neko ubaci preko stele koga ovaj zna.
Ili ako dodje kakva prijateljica pa popricaju.
Ma bjezi dobro je sto nemaju nikoga da nadzire sta rade.

Po meni imaju dovoljno slobode, jos su htjeli da imaju status sluzbene osobe, pa molim lijepo nisi ti policajac ti si doktor.
adsubzero

#60 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Post by adsubzero »

murga225883 wrote: 09/11/2020 22:33
Pa ti pohvali pokicajca on ce uzeti "furseta" pohvali doktora isto tako, odavno za mene istu vrijednowt imaju svi od komunalca do doktora I niko nema privilegija kod mene.
Pa dobro imas pravo na svoje misljenje, ne sporim ti to, ali ja ne smatram da svako zanimanje ima istu vrijednost i tezinu.
Ne znam za situaciju da svi kamioni stanu i da nemamo sta da jedemo, ali pricas o nekim nemogucim hipotetickim situacijama, dok se ovdje govori o realnom vanrednom stanju.
murga225883

#61 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Post by murga225883 »

adsubzero wrote: 09/11/2020 22:36

Pa ti pohvali pokicajca on ce uzeti "furseta" pohvali doktora isto tako, odavno za mene istu vrijednowt imaju svi od komunalca do doktora I niko nema privilegija kod mene.
Pa dobro imas pravo na svoje misljenje, ne sporim ti to, ali ja ne smatram da svako zanimanje ima istu vrijednost i tezinu.
Ne znam za situaciju da svi kamioni stanu i da nemamo sta da jedemo, ali pricas o nekim nemogucim hipotetickim situacijama, dok se ovdje govori o realnom vanrednom stanju.
Bilo je I toga na pocetku lockdowna, pa su im.izdavali dozvole
Pa ja ti govorim o ulozi svakoga u drustvu I da niko ne zasluzuje poseban aplauz.
adsubzero

#62 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Post by adsubzero »

murga225883 wrote: 09/11/2020 22:38
Pa ja ti govorim o ulozi svakoga u drustvu I da niko ne zasluzuje poseban aplauz.
Dobro, ja tvrdim da ovo nije za usporedbu, ali imas pravo da mislis tako :)
murga225883

#63 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Post by murga225883 »

Bilo je I toga na pocetku lockdowna, pa su im.izdavali dozvole da mogu ici
murga225883

#64 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Post by murga225883 »

adsubzero wrote: 09/11/2020 22:40

Pa mozemo se dogoniti do sutra sta je najvaznija grana ali nema smisla, sto sta doktori prestsnu raditi imamo dosta umrlih u najgorem scenariju, a sta ako ekonomija padne imas dosta gladnih, zamisli najgori scenario I ubaci tu doktora I vidit ces da nije toliko neophodan ako se sve urusava.
Na kraju krajeva I taj doktor nije neovisan, I on treba necije usluge.
Dakle isti su kao i ostali.
adsubzero

#65 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Post by adsubzero »

murga225883 wrote: 09/11/2020 22:43
Pa mozemo se dogoniti do sutra sta je najvaznija grana ali nema smisla, sto sta doktori prestsnu raditi imamo dosta umrlih u najgorem scenariju, a sta ako ekonomija padne imas dosta gladnih, zamisli najgori scenario I ubaci tu doktora I vidit ces da nije toliko neophodan ako se sve urusava.

Mislim da se vecina ne bi slozila s tobom, cak ni u tom apokalipticnom scenariju, a pogotovo u sadasnjem stanju...
Ali dobro da ne duljimo, ovo je pitanje licnog stava. Ako hoces podrzi, ako neces nemoj, ali barem ne otezavaj.
murga225883

#66 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Post by murga225883 »

adsubzero wrote: 09/11/2020 22:49

Mislim da se vecina ne bi slozila s tobom, cak ni u tom apokalipticnom scenariju, a pogotovo u sadasnjem stanju...
Ali dobro da ne duljimo, ovo je pitanje licnog stava. Ako hoces podrzi, ako neces nemoj, ali barem ne otezavaj.
Pa vidis da su nemocni stalno ponaavljaju nositr madke idite razdvajajte se dva metra.

To je isto kao da indirektno kazu jooj imali smo manje pacijanata I manje smo radili sad cemo imati vise posla.
Mozda sam pokvarena osoba ali jbga da neko nije bolestan neko ne bi ni imao posla.
Sad da li je doktor izmislio pacijenta (farmacija ,vakcine za koronu kao I sama korona) ,ili je zbog pacijenta nastao doktor...
Nedzada

#67 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Post by Nedzada »

Da se bogdom kod nas može NE plaćati zdravstveno tj. odbijati od plate.

Pa kad me šta zaboli lagano do privatnika pa neka i masno naplati - opet bi bilo bolje nego u Dom zdravlja.

Mi u ZEDO imamo neke ublehaške markice od 20 KM.
Znači, odbija ti se od plate, znači plaćaš u svojoj režiji markicu od 20 KM da nebi razne participacije plaćao ali se se oni opet snađu da ti nešto nekako naplate.
adsubzero

#68 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Post by adsubzero »

murga225883 wrote: 09/11/2020 22:52
adsubzero wrote: 09/11/2020 22:49

Pa vidis da su nemocni stalno ponaavljaju nositr madke idite razdvajajte se dva metra.

To je isto kao da indirektno kazu jooj imali smo manje pacijanata I manje smo radili sad cemo imati vise posla.
Mozda sam pokvarena osoba ali jbga da neko nije bolestan neko ne bi ni imao posla.
Sad da li je doktor izmislio pacijenta (farmacija ,vakcine za koronu kao I sama korona) ,ili je zbog pacijenta nastao doktor...
Najmanje sto obican covjek moze da uradi je da nosi masku i drzi rastojanje, ne trazi se puno.

Ne mislim da si pokvaren samo da nisi dobro upucen. Nemoj misliti da doktori kahvenisu po cijeli dan. U obicnom danu i kada bude period bez narucenih pacijenata i onih koji dodju usput, tu su jos redovne obaveze sa terapijama i uputnicama. Razlika u sadasnjoj situaciji je sto bude dana kada prakticno nemaju vremena ni za kakvu pauzu niti za dorucak, pa cak cesto ostaju i prekovremeno da zavrse poslove, a uz to i pritisak od ljudi koji ih kritikuju i sole pamet. Dakle nije ih vanredna situacija dovela na to da rade "normalno" u poredjenju sa onim ranije (kad su se zajebavali kako vecina ljudi misli), vec ih je preopteretila. I to traje MJESECIMA.

Ima ovdje sigurno zdravstvenih radnika ili onih sa zdravstvenim radnicima u blizoj familiji. Volio bih da iznesu i svoje iskustvo i priblize malo ljudima da stvari nisu onakve kako se cine na jedan pogled s vana i razbiju predrasude.
Nedzada

#69 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Post by Nedzada »

Gdje li ti živiš pa viđaš te doktore što nemaju kad kafe popiti i ostaju prekovremeno (koje će masno naplatiti naravno) i naravno nemaju kad ni doručkovati.
:lol:
adsubzero

#70 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Post by adsubzero »

Nedzada wrote: 09/11/2020 23:04 Gdje li ti živiš pa viđaš te doktore što nemaju kad kafe popiti i ostaju prekovremeno (koje će masno naplatiti naravno) i naravno nemaju kad ni doručkovati.
:lol:
Ja lijepo rekoh problem je kad ljudi imaju takav stav jer ne poznaju situaciju. Zivim sa jednim takvim doktorom, ne radi u Sarajevu nego u jednom manjem mjestu. Ali ne sikiraj se, ima kolega i kolegica koji rade na UKCS-u i po domovima zdravlja u Sarajevu i zna da situacija nije toliko drugacija. Ostajes li ti prekovremeno, bez obzira na to placa li se? Zar stvarno mislis da to vrijedi psihickog i fizickog napora a desava se poprilicno cesto i traje MJESECIMA?
studiorum_tuzlaensis

#71 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Post by studiorum_tuzlaensis »

90% medicinara su uhljebski zatvoreni krug porodica sa dobrim platama i beneficiranim radnim vremenom i stažom.

Više mi je žao jadnika koji gule kod profitera već godinama, nego tih jadova koji od rata na ovamo nisu imali sata prekovremenog. Takvi kod privatnika ostaju bez primanja zbog ove epidemije, a ne medicinari, oni dobiju bolovanje, plaćeno. Odrođeni od realnosti sa platama 1000+ SSS.

I da im se zahvaljujem što rade svoj posao? Da im se zahvaljujem sto pola godine ne mogu dobiti DZ? Da im se zahvaljujem što mi kažu 'ostani kući i prati situaciju i nemoj više zvat bezveze'?To je ta zdravstvena politika, zove se još i koverta test u normalnim vremenima.
adsubzero

#72 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Post by adsubzero »

studiorum_tuzlaensis wrote: 09/11/2020 23:26 90% medicinara su uhljebski zatvoreni krug porodica sa dobrim platama i beneficiranim radnim vremenom i stažom.

Više mi je žao jadnika koji gule kod profitera već godinama, nego tih jadova koji od rata na ovamo nisu imali sata prekovremenog. Takvi kod privatnika ostaju bez primanja zbog ove epidemije, a ne medicinari, oni dobiju bolovanje, plaćeno. Odrođeni od realnosti sa platama 1000+ SSS.

I da im se zahvaljujem što rade svoj posao? Da im se zahvaljujem sto pola godine ne mogu dobiti DZ? Da im se zahvaljujem što mi kažu 'ostani kući i prati situaciju i nemoj više zvat bezveze'?To je ta zdravstvena politika, zove se još i koverta test u normalnim vremenima.
Zao mi je sto imas takvo misljenje, ali grijesis i to je cista kleveta da su vecina doktora uhljebi i neradnici. Nije problem sto ti kao pojedinac tako mislis nego sto ces time mozda nekog ubijediti da je istina i izazvati nepovjerenje i mrznju prema doktorima. To da pola godine ne mozes dobiti DZ vjerujem da nije istina. Volio bih da znam koji je to DZ? Prije dva mjeseca sam imao odredjene probleme i bez problema dobio svoju ambulantu, s tim sto sam se nacekao za termin. Za Covid test sam otisao privatno, jer i ako odes zdrav vratis se bolestan, hahaha. I onda mi neko kaze "ma obicna gripa buraz".

Kazi mi sta ocekujes da ti se radi? Ako nemas simptoma, nemas se radi cega testirati. Ako imas lakse simptome ostani kuci. Ako imas teske simptome smjestit ce te u bolnicu, sto opet ostaje doktoru na procjenu. Jesi li svjestan sta znaci preopterecenje??? Fali radne snage naravno, ali pogrijesio si adresu. Nije obicni doktor kriv za to, on radi prema uputama koje dobije. Ti tvrdis da si imao neprijatnu situaciju, sad zamisli kako je to kada konstatno imas neprijatne situacije sa agresivnim i nadmenim pacijentima. Poenta je ako nisi hitan slucaj moras se strpiti, svi trpimo. Kako bi lijepo bilo da su svi ljudi bili odgovorni kad je trebalo i postovali mjere, pa da sada nije ovakva situacija (a nije iskljuceno da ce biti i gore). :izet:

A ovdje opet izlazi na vidjelo ono o cemu sam prije par postova pisao. Neko ima negativno iskustvo iako je totalno nerezonski, onda usput zacini i kojom krivom informacijom, a takve kritike su uvijek najglasnije, tj najvise se isticu. Naravno vecina ljudi upijaju to bez ikakvog pogovora jer ne cuju drugu stranu price i dodjemo do toga da je javno misljenje da su svi doktori gamad.
Last edited by adsubzero on 10/11/2020 00:17, edited 1 time in total.
studiorum_tuzlaensis

#73 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Sve što sam rekao istina je i stojim iza navedenog. DZ Omer Maslić je u pitanju. Dobiješ jednom u 100 puta, i kad dobiješ ostani kući, neka te.

Dijete ne može na pregled, dobio udarac u glavu na igralištu, povraćanje i potres mozga. Beba ne može ni na pregled, znači bebica nije obavila nijedan pregled osim prvog po rođenju, ni obavezne vakcine da primi. Dedo sa ugasenim pacemakerom ne može na pregled do daljnjeg, niti dobiti uputnicu za DIP. Sve zavrsavamo kod privatnika, jer tvoja žena i sistem je 'pod stresom". Život je stao za normalnog čovjeka, i onda prosipas zeninu suplju kako im ljudi psuju po hodnicima zbog temperature.

Sve ovo je samo kap u moru mojih briga sa zdravstvom, koje nas liječi ko Milan Tarot, putem telekomunikacionih valova i signala.

I da krivi su ljudi što su se zarazili. Slag na tortu koji si izvalio.

P.S. pola DZ Omer Maslic je na bolovanju.
adsubzero

#74 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Post by adsubzero »

studiorum_tuzlaensis wrote: 09/11/2020 23:54 Sve što sam rekao istina je i stojim iza navedenog. DZ Omer Maslić je u pitanju. Dobiješ jednom u 100 puta, i kad dobiješ ostani kući, neka te.

Dijete ne može na pregled, dobio udarac u glavu na igralištu, povraćanje i potres mozga. Beba ne može ni na pregled, znači bebica nije obavila nijedan pregled osim prvog po rođenju, ni obavezne vakcine da primi. Dedo sa ugasenim pacemakerom ne može na pregled do daljnjeg, niti dobiti uputnicu za DIP. Sve zavrsavamo kod privatnika, jer tvoja žena i sistem je 'pod stresom". Život je stao za normalnog čovjeka, i onda prosipas zeninu suplju kako im ljudi psuju po hodnicima zbog temperature.

Sve ovo je samo kap u moru mojih briga sa zdravstvom, koje nas liječi ko Milan Tarot, putem telekomunikacionih valova i signala.
Dobro, tvoja rijec protiv moje. Ja izgleda dzaba ponavljam da treba da se prestane sa nagadjanjima kad nemas pojma kako stvari izgledaju unutra. To nije zenina suplja nego istinita prica, ali dobro kao sto ti ne vjerujes ovome sto sam rekao, tako uzmi da i ja ne vjerujem tebi. Ok bit cu iskren znam da se svasta desava, ali stavljas veliko zvono svima radi pojedinacnog slucaja sto je, ako mene pitas, poprilicno neinteligentno. Boze stvarno se zapitam kako je moguce da neko moze tako povrsno da razmislja i da banalizuje. Da, sistem je pod stresom kao i doktori. Sam si se uvjerio na svojoj kozi kao sto kazes. Ali nisi mi odgovorio na pitanje, sta ocekujes od doktora koji je vec pretrpan pacijentima???

Iskreno se nadam da ti je dijete u redu i ne mogu da zamislim tu situaciju da niste dobili pomoc, jer to je hitan slucaj, a zna se gdje se ide za hitan slucaj.
studiorum_tuzlaensis wrote: 09/11/2020 23:54 I da krivi su ljudi što su se zarazili. Slag na tortu koji si izvalio.
Ne nisu naravno krivi ljudi, krivo je more. :)
Na stranu sto se ljudi ne pridrzavaju mjera, cak i lazu za simptome i onda svjesno odu medju doktore i druge pacijente iako bi trebali da su u izolaciji. DESAVALO SE. To bi komotno trebalo da se smatra bioloskim terorizmom.
studiorum_tuzlaensis wrote: 09/11/2020 23:54 P.S. pola DZ Omer Maslic je na bolovanju.
Hmm bas se pitam sto li su na bolovanju... Evo dam ti koji minut da promislis :)

Da ne duljim vise i da se ne ponavljam, ovo je tema "Zahvalite se lijecnicima". Ako se ne slazete, mozete slobodno zaobici temu. Nema potrebe da kritikujete bez da znate cijelu pricu, a pogotovo nema potrebe da sirite neke dezinformacije.
studiorum_tuzlaensis

#75 Re: Zahvalite se Liječnicima!

Pa boluju, eto šta. I dobijaju plate, dobre plate, sigurne plate, i to u štrajku. Imao ja pomoć ili ne, nebitno. Umro, mi dedo zbog neispravnog tj. ugasenog pejsmejkera ili ne, nebitno. Primio mi DZ ili hitna dijete nakon potresa mozga ili ne, nebitno. Eto ti minut da promisliš, pričaš o drugima i generalizaciji, a nisi bio u koži čovjeka kojem treba pomoć te iste ustanove.

COVID je od ambulanta i DZ napravio ustanove za liječenje ničega. I dokad, Bog sam zna. Dotad štekaj pare za privanika i nadaj se da ti neće pući slijepo crijevo ili se otkačiti tromb, jer niti koga možeš nazvat niti gdje možeš otići, što je otprilike situacija ista u ratom razorenoj Libiji.
Locked