Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Spomenik je napravljen još za vrijeme SSSR-a (1967.), bilo bi zaista suludo da ga ruše jer on s Republikom Arcah nema veze. Inače, spomenik je zaista moćan.
Kad su Azeri u pitanju ništa ne bi bilo suludo.
U Nachichkevanu su porušili sve stare spomenike Armenskih mrtvaca tzv. kačkare, bilo ih je oko desetak tisuća na više velikih nekropola, uništili su sve do zadnjega.
To bi bilo kao da se po Bosni i Hercegovini ruše stećci. Nešto u tom fazonu.
Ne vidim razloga što bi to radili, nikome te crkve ne smetaju, neke će možda prenamjeniti ali većina će propasti vremenom jer sumnjam da će se iko od Armwna vratiti.
One u Stepanajertu i Šuši će vjerovatno sačuvati da pokazuju "vidite kakvi smo mi a oni svinje u dmamiji držali".
Interesuje me šta će biti sa onim spomenikom "mi smo naše planine" e to bi Azeri već mogli srušiti...
Spomenik je napravljen još za vrijeme SSSR-a (1967.), bilo bi zaista suludo da ga ruše jer on s Republikom Arcah nema veze. Inače, spomenik je zaista moćan.
Kad su Azeri u pitanju ništa ne bi bilo suludo.
U Nachichkevanu su porušili sve stare spomenike Armenskih mrtvaca tzv. kačkare, bilo ih je oko desetak tisuća na više velikih nekropola, uništili su sve do zadnjega.
To bi bilo kao da se po Bosni i Hercegovini ruše stećci. Nešto u tom fazonu.
Znam, i o tom sam pisao ovdje budući da su neki forumaši zatvarali oči pred sranjima koje sui radili i Azeri. Međutim, ne možeš baš reći "Kad su Azeri u pitanju ništa ne bi bilo suludo" s obzirom da su Armenci ovdje bili daleko krvoločniji i sravnili su apsolutno sve do temelja što je imalo veze s Azerima. Dakle, i jedni i drugi imaju krvave ruke ovdje.
Evo vam koja fotka Stepanakerta, dok je grad još u komadu. Ipak želim vjerovati da će se i jedni i drugi nekako dogovoriti da običan narod ostane ovdje i da prihvate nove okolnosti, ukoliko polazimo s pretpostavkom da su Azeri ovdje pobijedili.
Vitezanin wrote: ↑09/11/2020 20:24
Evo vam koja fotka Stepanakerta, dok je grad još u komadu. Ipak želim vjerovati da će se i jedni i drugi nekako dogovoriti da običan narod ostane ovdje i da prihvate nove okolnosti, ukoliko polazimo s pretpostavkom da su Azeri ovdje pobijedili.
aBd će se ova tema pratiti još koju sedmicu i onda gotovo. Sljedeći put se onda dolazi na ovu temu da se pogledaju najnovije slike od Vitežanina iz Šuše i drugih gradića. Jebo dronove.
Mason74 wrote: ↑09/11/2020 20:31
Danas sam objavio vijest da je kidnuo u Armeniju, ono iz Hadruta je snimak od ranije ksda su grad drzali Armeni, davno proslo vrijeme.
Ma znamo, komentarisali smo da je bio prvi u onoj koloni auta sa civilima.
Nego ovi njegovi ahbabi se provaljuju da je u Hadrutu.
Sudeći po napisanom, Rusi i Turci su zajedno skovali mirovni plan: Armenci da se povuku iz 7 okupiranih regija, osigurati koridor za vezu Karabaha s Armenijom.
corolla02 wrote: ↑09/11/2020 21:05
Gonzo sad samo pod velom noći pravi reportaže
Hahahhh prpa izvedrilo treba sjest u dzipa i provozat se okolo.
Ma on je njima peh ko Kikki. Odkud god se javio sa tablom pored sebe sve palo. Prvo Hardut, pa Shusha sad znamo sta je sljedece za oslobodit.
Hoce li sutra konacno Pazariti ili mozda i veceras da to bude. Onaj spomenik preimenovati u spomenik azerskim specijalcima i dodati malu statuu žabe koja se pokazala kao kljucna prednost u ovom ratu.
Vitezanin wrote: ↑09/11/2020 21:20
Sudeći po napisanom, Rusi i Turci su zajedno skovali mirovni plan: Armenci da se povuku iz 7 okupiranih regija, osigurati koridor za vezu Karabaha s Armenijom.
Armenci su se već povukli iz većine toga prostora. Ne treba Alijev pristati na pregovore dok se vojno ne riješi. Ispasti će na kraju Armeni se povukli kao rezultat mirovnog plana a ne da su momacki popushili u borbi.
Last edited by zrakomlat on 09/11/2020 21:43, edited 1 time in total.
animus wrote: ↑09/11/2020 21:29
Hoce li sutra konacno Pazariti ili mozda i veceras da to bude. Onaj spomenik preimenovati u spomenik azerskim specijalcima i dodati malu statuu žabe koja se pokazala kao kljucna prednost u ovom ratu.
Citam po twiteru, nepotvrdjeno.. 22 specijalca su izveli akciju zauzimanja Suse. Preko litica u grad upali, filmska akcija 4 sata kao trajala. Jos ako je neko imao GoPro kameru a jeste sigurno Valjalo bi to pregledati
Gusar-from-Riga wrote: ↑09/11/2020 21:40
Citam po twiteru, nepotvrdjeno.. 22 specijalca su izveli akciju zauzimanja Suse. Preko litica u grad upali, filmska akcija 4 sata kao trajala. Jos ako je neko imao GoPro kameru a jeste sigurno Valjalo bi to pregledati
Ovi njihovi prekucali foke. Upali u prijestolnicu i napali komandu i izvukli se.