Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- pojedinac
- pojedinac
- i agree
#1704 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Gledam dosta se raje zali kako zove za testiranje a ne mogu dobiti pa nesto kontam odakle im ovolike cifre kod nas zarazenih svaki dan ako se ne javljaju ljudima za test 
-
znalacf
#1705 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Pa svi koji se upute na testiranje a ne pojave se oznace ih kao pozitivne. Također mnogi koji su negativni naknadno promjene u sistemu kao pozitivne uglavnom manipulacije sa informacionim sistemom u kome se moze nasvirat kolko ti treba pozitivnih. Umrle naravno sve koji umru u bolnici kao u zadnji cas testiraju i prikace pozitivan umro.
- zubi
-
made_in_sarajevo
#1707 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nesto kontam, a inace teorije zavjera ono "obozavam". Nego jebem mu mater ako sad nakon izbora u americi, to jest do kraja godine korona ne bude proslost. Onaj majmun zakuho sa cijelim svijetom, a lizo se sa budalama kao sto je i on. Sa kinom samo jos vojsku nije poslao da ratuje. Moguce je jebes ga, mozda ipak nemamo antena u maskama i nece nam 5G nista
.
Nisam nigdje citao strucni clanak gdje je ferida iz gornjih jajnika dala strucnu analizu. Ovo meni samo prahnulo sa obzirom po clancima za bidena i koliko je svijet odahno nekako sto zutog nema vise.
Nisam nigdje citao strucni clanak gdje je ferida iz gornjih jajnika dala strucnu analizu. Ovo meni samo prahnulo sa obzirom po clancima za bidena i koliko je svijet odahno nekako sto zutog nema vise.
- GAU8
#1708 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Pa bolan, Biden ti je čisti sotona. Kako to još nisi skontao. Sad smo tek naj..made_in_sarajevo wrote: ↑08/11/2020 05:35 Nesto kontam, a inace teorije zavjera ono "obozavam". Nego jebem mu mater ako sad nakon izbora u americi, to jest do kraja godine korona ne bude proslost. Onaj majmun zakuho sa cijelim svijetom, a lizo se sa budalama kao sto je i on. Sa kinom samo jos vojsku nije poslao da ratuje. Moguce je jebes ga, mozda ipak nemamo antena u maskama i nece nam 5G nista.
-
made_in_sarajevo
#1709 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
E jebi ga onda. Kinezi 6G lansiraju, znaci od nove godine 6G maske nam idu
- zubi
#1710 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Jasta radi... one s dvije zice...made_in_sarajevo wrote: ↑08/11/2020 09:25 E jebi ga onda. Kinezi 6G lansiraju, znaci od nove godine 6G maske nam idu
-
adsubzero
#1711 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Jeste tema teorije zavjera, al ne kontam cemu ovo supljiranje bez pokrica...znalacf wrote: ↑07/11/2020 17:24Pa svi koji se upute na testiranje a ne pojave se oznace ih kao pozitivne. Također mnogi koji su negativni naknadno promjene u sistemu kao pozitivne uglavnom manipulacije sa informacionim sistemom u kome se moze nasvirat kolko ti treba pozitivnih. Umrle naravno sve koji umru u bolnici kao u zadnji cas testiraju i prikace pozitivan umro.
- mayab
#1713 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1 ... B5P0UtkyQ0Rambo Amadeus
Mrzim teorije zavjere, no one se rađaju kad informacijama više ne možeš vjerovati, a to se nažalost dogodilo. Usred one užasne blokade i izolacije, 1. avgusta, poslali su mi video-snimak iz Herceg Novog. Vrijeme predivno ali nigdje nikog nema, ni po plažama, ni na obali, ni na moru. Potpuni blaženi mir. Raj. Ali neki morbidni raj u kom nema nikog. Samo milijarderski jedrenjak "American Eagle" bešumno klizi kroz Boku, a na njemu, pretpostavljam, Adam i Eva lično, ovaj put milijarderi, kuliraju na palubi.
Napokon ne čuju euforiju i buku običnih smrtnika, koja bi u tom trenutku uobičajeno stizala sa plaža. Uživaju u miru. Taj me prizor užasno uznemirio, naljutio, naročito zbog činjenice što mnogi od nas nisu mogli dolje da dođu do rođenih kuća, dok se neki prebogati stranci baškare ispred njih. Popizdio sam i razumio da je korona iskorištena da se bogati napokon oslobode prisustva sirotinje.
Zašto? Automatizacijom proizvodnje prestala je potreba za radničkom klasom koja od svoje teško stečene nadnice kupuje gluposti. Postali smo višak. Baš kao i konji nakon pojave parne mašine, gdje je jedan motor zamijenio i do 100 konja. Odjednom, preko noći, više nisu bili potrebni ni konji, ni štale, ni sijeno. Populacija konja drastično se smanjila. Nešto malo se gaji za trke, cirkus i tatar biftek.
Koronu ne sporim, umiru ljudi, leže po bolnicama, ali je iskorištena da se bogate države napokon, bez pardona, zaključaju i izoluju od siromašnih, definitivno zabarikadiraju od prodora migranata. Brine me i što smo mi sa ove spoljne strane bodljikave žice, a ona djeluje kao da će da ostane za stalno.
Gledajte brojke koliko ljudi umire od raka, izliva krvi u mozak, infarkta. Kad bi u medijima ovim intenzitetom govorili o tim zaista zastrašujućim brojkama svijet bi kolektivno počeo da se ponaša kao da se priprema za Olimpijadu, svi bi džogirali, pazili šta jedu i piju, niko ne bi pušio, samo bi se radila gimnastika i jela zelena salata. Kao što rekoh, ne volim teorije zavjere, ali zašto nema nijedne riječi o tome kako da podignemo imunitet?
Ovo s preventivnim mjerama vidim kao neki perverzno humani način da se ubrza smanjenje broja stanovnika na svijetu. Ukinutom socijalizacijom, šou biznisom, zabavom, turizmom, ugostiteljstvom, žurkama, festivalima, drastično se smanjuje šansa za ljudskom reprodukcijom. Teže je danas naći partnera, oraspoložiti se, zagrijati, ostvariti nagon za reprodukcijom, za to je potrebna bliskost, a ne vidim kako to uopšte može pod izolacijom, restrikcijama i maskama. Čovjek se ipak razlikuje od majmuna, potrebno mu je raspaliti maštu da bi mu bilo do reprodukcije. U suprotnom, ni mrežaste čarape, ni halteri, ni štikle se ne bi proizvodile, parfemi se ne bi koristili, vino se ne bi pilo, tango se ne bi igrao. Dakle, restriktivnim mjerama smanjuje se broj zaraženih, ali pravo je pitanje da li se smanjuje broj novorođenih?
Naravno, pitali ste me šta mislim, nisam ni sam siguran, oslanjam se na logiku, informacijama se ne može više vjerovati, pa i ovo što ja promišljam prihvatite s rezervom. Popizdeo sam jer je moj osnovni posao dekretom ukinut, postao sam višak kao konj u industrijskoj revoluciji.
- Lao Ce
#1714 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Švedska: Dobrovoljno protiv drugog vala korone
https://www.face.ba/vijesti/svijet/sved ... -VsGSTrdVU
https://www.face.ba/vijesti/svijet/sved ... -VsGSTrdVU
Švedska bez maski
Ključna razlika uočljiva je već na ulici, kaže Einhorn: "Kad šetate ulicama u Stockholmu ili posjetite trgovinu, tamo nitko ne nosi masku! U sredstvima javnog prijevozu samo tu i tamo viđate ljude s njima. Nositi masku je tabu."
Na početku pandemije to još nije bilo sasvim jasno, no u međuvremenu je znanstveno dokazano da se širenje koronavirusa velikim dijelom sprječava ako svi nose zaštitnu masku. U Norveškoj, Finskoj i Danskoj maske su sada sastavni dio mjera, kaže Lena Einhorn: "I oni su se dosta kasno tome priključili, ali sada sve ostale skandinavske zemlje koriste maske za lice. Postoji samo nekolicina zemalja u svijetu u kojima se ta mjera ne primjenjuje, a Švedska je jedna od njih."
- Lao Ce
#1715 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Komedija
https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyy ... id=1763162
Mask se testirao na koronu: "Ista mašina, ista sestra, isti test, nešto lažno se dešava"Elon Musk@elonmusk
Something extremely bogus is going on. Was tested for covid four times today. Two tests came back negative, two came back positive. Same machine, same test, same nurse. Rapid antigen test from BD.
-
otsam
- Dozer
#1717 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ovo je ovako od samog starta. Ima i kod nas ljudi koji imaju cak i srednje jake simptome, u krugu porodice svi zarazeni, i pola ih pozitivno, pola negativno...Lao Ce wrote: ↑13/11/2020 09:37 Komedija
Mask se testirao na koronu: "Ista mašina, ista sestra, isti test, nešto lažno se dešava"Elon Musk@elonmusk
Something extremely bogus is going on. Was tested for covid four times today. Two tests came back negative, two came back positive. Same machine, same test, same nurse. Rapid antigen test from BD.
Na ove stvari niko ne nudi nikakvo objasnjenje.
- GAU8
#1718 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Zanemarimo to sto se ljudski DNK prilikom Corona-PCR procesa unisti...
...i sto sami uzorci zavrse u otpadu bez oznake kome su pripadali ili sto se kod manje sumnjivih uzoraka prije PCR procesa radi tzv pooling (spajaju se uzorci nekoliko osoba da se stedi vrijeme i materijal), tako da svakako vise nema sanse da izdvojis jedan individualni profil
- GAU8
#1719 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nije tacno. Za ove stvari zavjerasi namjerno ne traze objasnjenje.... a ono postojiDozer wrote: ↑13/11/2020 11:54Ovo je ovako od samog starta. Ima i kod nas ljudi koji imaju cak i srednje jake simptome, u krugu porodice svi zarazeni, i pola ih pozitivno, pola negativno...Lao Ce wrote: ↑13/11/2020 09:37 Komedija
Na ove stvari niko ne nudi nikakvo objasnjenje.
-
BiBi911
#1720 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ako radi jedna linija. A radi samo jedna. Ta osoba mora otic pisat, jest, pricat sa drugim klijentima. I skontaj koliko ljudi nazove i koliko dugo svaki ostane na vezi.
-
BiBi911
#1721 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ako trazis gresku u sistemu. Hoces li napravit samo jedan test il ces ponovit sve moguce testove dok sistem ne proradi.
Ako uradis 1000 testova ili 100 gdje su ti vece sanse da nadjes zariste.
Il jos jednostavnije.
Uplatis 1000 bingo listica ili 100 gdje ti je veca sansa za dobitak
- Dozer
- GAU8
#1723 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ljudi kao da nikad nisu igrali nagradne igre na radiju putem telefona jbt.... cuj sto je stalno zauzeto...
- Dozer
#1725 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
U pisanoj formi. Druge i nemas.