Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
semsasuljakovic

#104601 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semsasuljakovic »

@Benq
Kupio sam Xiaomi 4A Android TV. Probao sam sa burazovim kodom, EON aplikacija radi ko metak. Šteta samo što ću sad izgledati morati žicati ljude po firmi ako imaju viška nalog za smart tv da mi daju. Cirkus.
Plaćam EON premium i očekujem nešto više nego što imaju obični korisnici, ali ništa od toga. Ne mogu razumjeti da neko tamo ne može odobriti još jedan nalog, pa ne bi mi bilo žao ni plaćati mjesečnu naknadu.
Mustang1

#104602 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Kada dodju da prikljuce uslugu jel imaju oni i ethernet i koaxijalni kabal da izrezu koliko je dovoljno pa da naplate? Znam koaxijalni da su prije imali da se nije sta promijenilo.
Benq
Moderator

#104603 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

semsasuljakovic wrote: 05/11/2020 21:46 @Benq
Kupio sam Xiaomi 4A Android TV. Probao sam sa burazovim kodom, EON aplikacija radi ko metak. Šteta samo što ću sad izgledati morati žicati ljude po firmi ako imaju viška nalog za smart tv da mi daju. Cirkus.
Plaćam EON premium i očekujem nešto više nego što imaju obični korisnici, ali ništa od toga. Ne mogu razumjeti da neko tamo ne može odobriti još jedan nalog, pa ne bi mi bilo žao ni plaćati mjesečnu naknadu.
Oki, ono je bila pretpostavka da nece raditi kako treba jer su se ogradili sa spiskom preporucenih uredjaja, nema garancije za rad i stabilnost EON Smart aplikacije ako je instalirana na TV uredjaju koji nije oficijalno podrzan i testiran na prethodno navedenim modelima.

Sto se tice Xiaomi-a imam samo rijeci hvale jer sam licno imao nekoliko njihovih telefona i svaki radi besprijekorno, tako da vjerujem da ni taj TV nije los.

Vjerujem da cemo nekada biti u mogucnosti doplatiti za dodatnu Smart TV aplikaciju.
Benq
Moderator

#104604 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Mustang1 wrote: 05/11/2020 21:50 Kada dodju da prikljuce uslugu jel imaju oni i ethernet i koaxijalni kabal da izrezu koliko je dovoljno pa da naplate? Znam koaxijalni da su prije imali da se nije sta promijenilo.
Koaksijalnog imaju koliko god treba. Ethernet bi bilo najbolje da ti sam provuces koliko ti treba jer oni donesu UTP duzine 40ak cm, dovoljno da povezu Box sa modemom jer po defaultu to dvoje stavljaju jedno do drugog.

Nece ti se naplacivati koaksijalni kabal po duzini, vec ce ti doci fakturisana stanska instalacija u iznosu od 10KM ma koliko kabla u stanu/kuci potrosili.
Nedzada

#104605 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nedzada »

shandrprcSA wrote: 05/11/2020 21:44
Benq wrote: 05/11/2020 21:42
shandrprcSA wrote: 05/11/2020 21:41 kako ide zamjena daljinskog?
Odneses svoj daljinski u najblizi korisnicki servis i dobijes drugi :)
hvala :)
Je li se dobije novi daljinac ili polovni?
Imam ovaj od D3 uređaja, sva se slova izlizala.
Benq
Moderator

#104606 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Nedzada wrote: 05/11/2020 22:18 Je li se dobije novi daljinac ili polovni?
To ti stvarno ne bih znao reci. Najbolje je da to provjeris sa njima. Mada sam bio kod par prijatelja i komsija koji su mijenjali daljinski i dobili su drugi koji je u odlicnom stanju, moglo bi se reci i da je nov jer nije bilo tragova koristenja.
Nedzada

#104607 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nedzada »

Hvala tebi na odgovoru.
Valjda će se i @Telemach javiti da mi odgovoti.
Mustang1

#104608 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Benq wrote: 05/11/2020 21:57
Mustang1 wrote: 05/11/2020 21:50 Kada dodju da prikljuce uslugu jel imaju oni i ethernet i koaxijalni kabal da izrezu koliko je dovoljno pa da naplate? Znam koaxijalni da su prije imali da se nije sta promijenilo.
Koaksijalnog imaju koliko god treba. Ethernet bi bilo najbolje da ti sam provuces koliko ti treba jer oni donesu UTP duzine 40ak cm, dovoljno da povezu Box sa modemom jer po defaultu to dvoje stavljaju jedno do drugog.

Nece ti se naplacivati koaksijalni kabal po duzini, vec ce ti doci fakturisana stanska instalacija u iznosu od 10KM ma koliko kabla u stanu/kuci potrosili.
Aha hvala ti. Tako cu i uraditi. Ima da izmotaju cijelu kucu koaksijalnim :D
A za daljinski nov se dobije. Ja jednom otisao nije bilo i dali mi onaj svoj sa saltera :D a prije onaj kockasti mijenjao i dobio nov.
Mirzareli

#104609 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mirzareli »

Nedzada wrote: 05/11/2020 22:18
Benq wrote: 05/11/2020 21:42

Odneses svoj daljinski u najblizi korisnicki servis i dobijes drugi :)
Ja sam nekad prije 2 godine mijenjao D3 daljinski otisao u poslovnicu dobio bez problema nov zapakovan daljinski i baterije.Zamjena je FREE ako je neispravan ,osim ako ga ne izgubiš ili fizički oštetiš.
Hercegoviina

#104610 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

:D :D :D :D
Last edited by Hercegoviina on 06/11/2020 15:37, edited 1 time in total.
shandrprcSA

#104611 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shandrprcSA »

Mirzareli wrote: 05/11/2020 23:27
Nedzada wrote: 05/11/2020 22:18

Ja sam nekad prije 2 godine mijenjao D3 daljinski otisao u poslovnicu dobio bez problema nov zapakovan daljinski i baterije.Zamjena je FREE ako je neispravan ,osim ako ga ne izgubiš ili fizički oštetiš.
sve zavrseno za par minuta
Telemach

#104612 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

semsasuljakovic wrote: 05/11/2020 21:30 Imam delikatan problem.

Prije nekog vremena mi je u moj telemach aplikaciji, u mojim uređajima, pisalo da imam aktivan 1/2 smart tv (imam spojen 1 tv na eon box i drugi preko smart tv aplikacije). I ja, misleći da mogu naštekati još jedan tv na smart tv aplikaciju, odem i kupim još jedan smart tv za spavaću sobu, iskeširam 400 KM na tv i nosač za tv, dođem kući i otkrijem da sam ga džabe kupio jer ne može smart tv aplikacija na dva tv-a, a kupio sam tv upravo da se ne bih zezao s kablovima i bušenjem zidova.

Kaže operater ne može se ništa uraditi po tom pitanju, osim iznajmiti dodatni eon box (dodatna zajebancija s kablovima, da sam htio box uzeo bih obični fox tv za 200 maraka i smart box za 100).

Elem, totalna mi je glupost što se makar ne može zakupiti dodatna licenca za još jedan smart tv.
Zdravo @semsasuljakovic,
Zahvaljujemo se na javljanju. Zaista nam je žao što ste naišli na poteškoće u nedostatku informacija. Znate da smo Vam uvijek na raspolaganju za sve upite. Trenutno Vam je na raspolaganju jedna EON Smart TV App, a listu dostupnih uređaja možete vidjeti na našoj stranici kao dodatak uz ponudu.
@Benq Vam je dostavio link, stoga vjerujemo da će Vam biti od koristi. Naravno za sva dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.
Telemach

#104613 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

shandrprcSA wrote: 05/11/2020 21:41 kako ide zamjena daljinskog?
Zdravo @shandrprcSA,
Hvala Vam na javljanju.
Daljinski upravljač možete zamijeniti u najbližem Korisničkom servisu. :)
Telemach

#104614 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Nedzada wrote: 05/11/2020 22:33 Hvala tebi na odgovoru.
Valjda će se i @Telemach javiti da mi odgovoti.
Zdravo @Nedzada,
Rado ćemo Vam uputiti odgovor.
Svakako da ćete dobiti potpuno nov daljinski upravljač. Možete nas posjetiti u najbližem Korisničkom servisu.
Stojimo Vam na raspolaganju.
Telemach

#104615 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

BiHGamer wrote: 05/11/2020 22:01
Telemach wrote: 03/11/2020 21:36
NitroDino wrote: 03/11/2020 16:30 @Telemach Moze li pojasnjenje zasto vec dva dana nema interneta u period od 9:45 do 16:15 u Vogosci i je li kvar vise uklonjen? :-x
Zdravo @NitroDino,
Zahvaljujemo se na javljanju i saradnji na ovaj način.
Na području Vogošće je došlo do prekida signala uslijed građevinskih radova gdje je mašina prekinula naš optički kabal. Kolege su užurbano radile na tome da uslugu omoguće u najkraćem mogućem roku. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju.
Uredu to je bilo jedan dan, sta je sa ostala 2 radna dana gdje je takodje doslo do nestanka interneta od sabaha do jedno 4 ? znaci petak ponedjeljak i utorak nisam imao u terminu kada mi je najpotrebniji bio i morao sam kupovati internet da hotspot ukljucujem ? Ali hajd nek su vam kolege azurnije u brisanju komentara cim pomenem giga grad kod 'one druge kompanije' kao salu.
Zdravo @BiHGamer,
Hvala Vam na javljanju.
Zaista ne želimo da budete nezadovoljni.
Zamoliti ćemo Vas da nam dostavite podatke u pp kako bismo provjerili detaljno Vaše navode i riješili problem ukoliko je isti prisutan u radu servisa. Stojimo Vam na raspolaganju.
crnivrag

#104616 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach donirao savremene uređaje vatrogascima Mostara

Image

Kompanija donacijama zajednici proslavlja 10. rođendan

Kompanija Telemach koja je u vlasništvu United Grupe slavi svoj 10. rođendan. Radost svoje prve decenije uspješnog poslovanja u Bosni i Hercegovini podijelila je, između ostalog, i donacijom vatrogascima Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kao dio Telemachovog rođendanskog darivanja vatrogasci u Mostaru su na poklon dobili savremenu oazu za opuštanje, sa najmodernijim uređajima i sadržajem, a donacije su uručene Direkciji profesionalne vatrogasne postrojbe na adresi Kneza Višeslava i Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Sjeverni logor.

Od sada vatrogasci Mostara mogu uživati u bogatom TV programu, gledati omiljeni sadržaj na HD kanalima, ili uživati u nekim od mnogobrojnih filmskih i serijskih sadržaja koje Telemach vatrogascima poklanja.

„Telemach je domaća tvrtka, i kroz desetljeće poslovanja sa svojim sugrađanima smo uvijek dijelili brojne sretne ali i one teške trenutke, nastojeći pomoći na najadekvatniji način. Naša podrška mostarskim herojima, vatrogascima, je samo mali znak podrške i zahvalnosti za sve što čine za sve nas. Već 10 godina smo zajedno, gradimo budućnost BiH i obavezujemo se da ćemo na isti način nastaviti podržavati zajednicu u kojoj živimo.“, izjavila je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije.

Za posao vatrogasca potrebno je mnogo hrabrosti, obzirom da oni svakodnevno rizikuju svoj život, kako bi spasili tuđi. Hercegovačko-neretvanski kanton je od najpogođenijih kada su u pitanju požari, ali profesionalne vatrogasne službe, poput one u Mostaru, su uvijek na visini zadatka spremni da ulože nadljudske napore da bi se njihovi sugrađani osjećali sigurno.

„Počašćeni smo ukazanom podrškom Telemach-a BiH, koji je našu zahtjevnu i riskantnu svakodnevnicu učinio malo lakšom i pružio nam mjesto gdje možemo da se odmorimo. Više od donacije nam znači to što su prepoznali naše napore i zalaganje u službi naših sugrađana“, izjavio je Petar Jurić, komandir Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar.

Kompanija Telemach ove godine slavi deceniju poslovanja u Bosni i Hercegovini i donira 10 ustanova u 10 gradova BiH. Telemach je za 10 godina svog postojanja postao vodeći domaći provajder digitalne i analogne kablovske televizije i interneta. Telemach je kompanija koja direktno zapošljava više od 650 ljudi, a posvećena je i napretku zajednice u kojoj posluje kroz mnogobrojne akcije i pomoć različitim društvenim grupama. U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluju telekomunikacijski operater Telemach i njegovi servisi EON i Total TV, televizija i portal N1, kao i televizija Nova BiH.
Obavijest na Telemach web stranici
Haris033

#104617 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Haris033 »

Danas sam na e-mail dobio račun za 10.2020. g.
Račune plaćam putem m-ba aplikacije. Do danas je bio transakcijski račun preko UniCredit banke, a od danas na računu je podmetnut samo transakcijski račun od Addiko banke. Pošto u m-ba imam predloške za plaćanje na UniCredit račun, mislim da bi bilo lijepo od Telemacha da na računu napravi neku napomenu da su promijenili transakcijski račun, a ne onako podmetnuli drugi, s tim da nisu ni stavili od UniCredit kao još važeći.
Znam da je UC banka prestala sa naplatom računa bez provizije, ali opet, to meni, kao korisniku m-ba aplikacije ništa ne znači. Molio bih Telemach da na slijedećim računima stavi i transakcijski račun od UniCredit banke, kako ne bi dolazilo do zabune.
Telemach

#104618 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Haris033 wrote: 06/11/2020 16:23 Danas sam na e-mail dobio račun za 10.2020. g.
Račune plaćam putem m-ba aplikacije. Do danas je bio transakcijski račun preko UniCredit banke, a od danas na računu je podmetnut samo transakcijski račun od Addiko banke. Pošto u m-ba imam predloške za plaćanje na UniCredit račun, mislim da bi bilo lijepo od Telemacha da na računu napravi neku napomenu da su promijenili transakcijski račun, a ne onako podmetnuli drugi, s tim da nisu ni stavili od UniCredit kao još važeći.
Znam da je UC banka prestala sa naplatom računa bez provizije, ali opet, to meni, kao korisniku m-ba aplikacije ništa ne znači. Molio bih Telemach da na slijedećim računima stavi i transakcijski račun od UniCredit banke, kako ne bi dolazilo do zabune.
ZdravoHaris033,
Žao nam je što Vam nismo uspjeli javiti ranije. Nažalost, nismo uspjeli uticati na ovu promjenu.
Račun i dalje možete bez provizije platiti u bankama koje su naznačene na Vašem računu, kao i putem opcije za online plaćanje, bez provizije, pod nazivom Click to Pay.
zippoo87

#104619 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

Mustang1 wrote: 05/11/2020 22:35
Benq wrote: 05/11/2020 21:57

Aha hvala ti. Tako cu i uraditi. Ima da izmotaju cijelu kucu koaksijalnim :D
A za daljinski nov se dobije. Ja jednom otisao nije bilo i dali mi onaj svoj sa saltera :D a prije onaj kockasti mijenjao i dobio nov.
ako se dobro sjecam,mislim da su meni naplacivali dodatno kabal ali to obicno ne bude neka velika cifra...do 10ak KM ...jedino ako ne razvlacis 50m kabla po kuci :D,onda ce biti vise
azdralovic

#104620 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by azdralovic »

Telemase sto ne prolaze online uplate ?
Haris033

#104621 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Haris033 »

Telemach wrote: 06/11/2020 16:33
Haris033 wrote: 06/11/2020 16:23 Danas sam na e-mail dobio račun za 10.2020. g.
ZdravoHaris033,
Žao nam je što Vam nismo uspjeli javiti ranije. Nažalost, nismo uspjeli uticati na ovu promjenu.
Račun i dalje možete bez provizije platiti u bankama koje su naznačene na Vašem računu, kao i putem opcije za online plaćanje, bez provizije, pod nazivom Click to Pay.
Mene samo zanima da li će stari transakcijski račun od UniCredit banke i dalje biti važeći?
Ako će i dalje biti važeći, molim da ispod računa, gdje stoji račun od Addico banke, stavite i transakcijski račun UniCredit banke, kako bi korisnici Vaših usluga bili upoznati na koje račune mogu platiti svoje obaveze.
Btw, plaćanjem preko m-ba aplikacije na račun UniCredit banke i dalje nema provizije. Upravo dobio potvrdu o izvršenom plaćanju. :thumbup:
Click to Pay me trenutno ne zanima.
dembele

#104622 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Dešava li se još nekome da mu eon box i tv sami startaju? :D
Benq
Moderator

#104623 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

dembele wrote: 06/11/2020 17:26 Dešava li se još nekome da mu eon box i tv sami startaju? :D
Desava li se to kad je oboje ugaseno? Ako da, onda je "krivac" HDMI-CEC opcija u Boxu, kad je aktivna, random se aktivira Box i upali se TV. To se ne desava na svim TV uredjajima. Kod mene npr na LG-u se nikad nije desilo, dok na drugom Boxu koji je spojen na Tesla TV jeste.
Becky7

#104624 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Becky7 »

@Telemach
Zašto ste ukinuli seriju Criminal Minds sa videoteke?
Benq
Moderator

#104625 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Becky7 wrote: 06/11/2020 18:07 @Telemach
Zašto ste ukinuli seriju Criminal Minds sa videoteke?
Ovdje imas odgovor na isti upit: telemach-all-about-4-t103412s104650.html#p16915383
Locked