Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vitezanin wrote: ↑06/11/2020 00:16
Ne ne, sasvim obratno. Kod nas su stvari relativno brzo nakon rata počele funkcionirati na terenu, ali tu su veliku ulogu odigrali stranci. Također, ta neka sistemska mržnja se jako kratko provodila s političkog nivoa, narod se brzo vratio običnom životu. Ja baš ne mogu zamisliti da neki azerski ili armenski pjevač gostuje u Bakuu ili Jerevanu. Uglavnom, ovdje taj oblik mržnje ne postoji kao što postoji između Azera i Armenaca. To je teško za objasniti dok ne odeš tamo, mada sam čak i tamo imao prilike čuti pomirljive tonove.
Ma ljudi k'o ljudi sve dok ne upoznaš lice u lice ne shvataš da se moze zajedno..
Nego upravo to stranci su ključ kod nas inace bi bilo identicno kod nas kao i kod njih mi vamo vi tamo i ne prelazi..
Naravno da sam ja svjestan da tu nema razlike mrzimo jedni druge isto.
Ma ipak je to malo kompleksnije, ovdje smo mi ipak svi prihvatili da živimo zajedno i da postoji i taj drugi i treći, a Armencima i Azerima je pitanje Karabaha rješivo samo ako nema ovih drugih. Možda se nakon ovog rata stvari promijene. Također, taj duh, ili ideja da umreš za domovinu je i dalje veoma cijenjena kod Azera i Armenaca, posebno kod Armenaca, pa se taj oblik umiranja na Kavkazu i ne shvaća kao tragedija. Kod nas je ta ideja napuštena i cijenjena je manje-više samo među radikalnijim nacionalnističkim strankama. Tj, ta ideja da umreš za domovinu. Da pitaš običnog momka, mlađeg, bi li se borio ili umro za neki od naroda u BiH, vjerojatno bi te poslao u pm.
Griješiš itekako masa je ljudi ostalo bez roditelja bez clanova familije nema tu razlike sekunde znaš i sam šta je dolazimo opet do stranaca koji su nam rekli kako i šta i to samo silom kako jedino i razumijemo..
Da imaju evropu i ameriku umjesto Rusa koja bi im rekla šta i kako vidio bi ti kako bi zivjeli zajedno i to s pjesmom jer u suprotnom ti ide šamaranje.
Na ovim fotografijama, koje je objavio azerbejdžanski korisnik Facebooka, jedinica specijalnih snaga leti iz Nahičevana prema kopnenom Azerbejdžanu civilnim putničkim avionom Azerbejdžanske kompanije Na fotografiji je pukovnik Teheran Mensimov, koji koordinira radom specijalnih snaga u Nahičevanu. Tokom tursko-azerbejdžanskih vojnih vježbi u Nahičevanu u ljeto 2020. godine koordinirao je radom štaba s azerbejdžanske strane. Napomenimo činjenicu da Azerbejdžan koristi svoju civilnu avijaciju u vojne svrhe. Ranije je objavljeno da su civilni avioni korišteni za prijevoz plaćenika i terorista iz Sirije u Azerbejdžan. Ova činjenica bi trebala izazvati ozbiljnu zabrinutost stranih aviokompanija.
Tehran je inace turski student i redovno ga salju tamo i jedinicu na vjezbe. Zadnja velika u Turskoj pocetkom 2019...
kod Lacina su Azeri dobili po nosu, mislim da je ovo bilo prije 3 dana, koliko se sjecam izvjestaja kad su pokusali u koloni vozilima nekim sporednim putem kroz sumu da izadju na neki polozaj i naravno Armeni ih pustili pa sastavili sa svih strana. O ovome je Jura govorio da je Lacin s juga jako tesko uzeti na ovaj nacin kako Azeri pokusavaju bez uspjeha vec nekoliko puta.
kod Lacina su Azeri dobili po nosu, mislim da je ovo bilo prije 3 dana, koliko se sjecam izvjestaja kad su pokusali u koloni vozilima nekim sporednim putem kroz sumu da izadju na neki polozaj i naravno Armeni ih pustili pa sastavili sa svih strana. O ovome je Jura govorio da je Lacin s juga jako tesko uzeti na ovaj nacin kako Azeri pokusavaju bez uspjeha vec nekoliko puta.
Ima video ali nije za temu.
Ovo su oni gdje je papuca bila prije 3 dana. Jedan BOV unisten i 3 zarobljena
Ima video ali nije za temu.
Ovo su oni gdje je papuca bila prije 3 dana. Jedan BOV unisten i 3 zarobljena
potrazi video ovdje je puno tehnike unisteno, 3-4 transportera, MPRATovi, kamion, vojnici leze mrtvi pored puta neki izgorjeli, na transporteru posada visi iz otvora pri pokusaju napustanja ubijeni itd...prije 2-3 dana je bio pokusaj takav po notifikacijama sa telegrama koliko se sjecam.
Минобороны сообщает, что армянские подразделения, не выдержав натиск огневых ударов Азербайджанской Армии в ходе боев на Губадлы-Лачинском направлении фронта, оставили позиции и бежали.
«Стало известно, что переброшенные из Армении и размещенные на оборонительном участке подразделения 556-го и 522-го мотострелковых полков не вышли на порученные им рубежи.
В то же время неподготовленный, неопытный и недисциплинированный личный состав проявил халатное отношение к выполнению приказов и задач», – сказано в сообщении.
@spreca ako moze prevod da ne bude opet Pusackih brigada, ja vec kontam sta je ali opet bolje ces uraditi to. . Ovo je obavjest AZMOD.
Минобороны сообщает, что армянские подразделения, не выдержав натиск огневых ударов Азербайджанской Армии в ходе боев на Губадлы-Лачинском направлении фронта, оставили позиции и бежали.
«Стало известно, что переброшенные из Армении и размещенные на оборонительном участке подразделения 556-го и 522-го мотострелковых полков не вышли на порученные им рубежи.
В то же время неподготовленный, неопытный и недисциплинированный личный состав проявил халатное отношение к выполнению приказов и задач», – сказано в сообщении.
@spreca ako moze prevod da ne bude opet Pusackih brigada, ja vec kontam sta je ali opet bolje ces uraditi to. . Ovo je obavjest AZMOD.
The Ministry of Defense reports that the Armenian units, unable to withstand the onslaught of the fire strikes of the Azerbaijani Army during the battles in the Gubadly-Lachin front line, left their positions and fled.
“It became known that the units of the 556th and 522nd motorized rifle regiments transferred from Armenia and deployed in the defensive sector did not reach the lines assigned to them.
At the same time, unprepared, inexperienced and undisciplined personnel showed a negligent attitude towards fulfilling orders and tasks, ”it was reported.
ovo je zavrseno, dzabe se gine, armeni nek se povuku u armeniu i pocne se pregovarat za stolom o miru...
To je trebalo jos poslije pada Hadruta uraditi i normalan politicar bi to uradio. Pasinjan je svoju karijeru svakako završio pregovarao ne pregovarao, na njega ce drvlje i kamenje kada se ovo zavrsi. Ali poginule više niko vratiti neće.
Evo al me internet,treba mi 10 minuta da ucita post
Ministarstva odbrane javlja jermenski jedinice, u nemogucnosti zadrzati artiljerijske napade Az armiji. na Gubadli-Lachinskom pravcu su napustili te pozicije.
Istina da pojacanje koje je prebaceno iz Armenije 556th i 522nd motorizovanog artiljerijskog puka nisu izasli na zadane im linije
Istovremeno, neiskusani,nedisciplinovan sastav pokazao je nemarno ponašanje u provedbi naredbi i zadataka," kaže se u tom izvještaju.
Evo al me internet,treba mi 10 minuta da ucita post
Ministarstva odbrane javlja jermenski jedinice, u nemogucnosti zadrzati artiljerijske napade Az armiji. na Gubadli-Lachinskom pravcu su napustili te pozicije.
Istina da pojacanje koje je prebaceno iz Armenije 556th i 522nd motorizovanog artiljerijskog puka nisu izasli na zadane im linije
Istovremeno, neiskusani,nedisciplinovan sastav pokazao je nemarno ponašanje u provedbi naredbi i zadataka," kaže se u tom izvještaju.
Znaci u pitanju su motorizovani artiljerijski pukovi vojske Armenije.
Ako je u pitanju 556 regimenta vojske Armenije onda i ne cudi nemarno i nedisciplinovano ponasanje jer iz te regimente je bio onaj bataljon sto je pokusao kontranapad kod Zengilana...a dijelovi 522 regimente su drzali Hadrut...