Neredi u Francuskoj

Post Reply
Point.

#3026 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Point. »

Živiš u svjetskoj metropoli poput Beča, imaš mogućnost da budeš šta poželiš, da uspiješ u životu a izabereš da ostaviš kosti u sirijskoj pustinji zbog propale ideje i kad to ne uspiješ pobiješ nedužan narod u nekom svom imaginarnom ratu. Ja ne mogu da shvatim to razmišljanje da ga jebeš.
Rothmans

#3027 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Rothmans »

Point. wrote: 04/11/2020 01:02 Živiš u svjetskoj metropoli poput Beča, imaš mogućnost da budeš šta poželiš, da uspiješ u životu a izabereš da ostaviš kosti u sirijskoj pustinji zbog propale ideje i kad to ne uspiješ pobiješ nedužan narod u nekom svom imaginarnom ratu. Ja ne mogu da shvatim to razmišljanje da ga jebeš.
Ja ne mogu shvatit austrijance ,tj zasto trpe svakojaku neprilagodljivu gamad. Pocnes pustat bradetinu, nosat se ko alkaidas - ma MRS mi iz drzave baa

Plus, ove efendijce sto osudzuju kao , nista vasa osuda ne znaci dok marvu ne istjerate iz dzamija i ne razdvojite od normalnih ljudi.
aldinjo

#3028 Re: Neredi u Francuskoj

Post by aldinjo »

Rothmans wrote: 04/11/2020 01:12
Point. wrote: 04/11/2020 01:02 Živiš u svjetskoj metropoli poput Beča, imaš mogućnost da budeš šta poželiš, da uspiješ u životu a izabereš da ostaviš kosti u sirijskoj pustinji zbog propale ideje i kad to ne uspiješ pobiješ nedužan narod u nekom svom imaginarnom ratu. Ja ne mogu da shvatim to razmišljanje da ga jebeš.
Ja ne mogu shvatit austrijance ,tj zasto trpe svakojaku neprilagodljivu gamad. Pocnes pustat bradetinu, nosat se ko alkaidas - ma MRS mi iz drzave baa

Plus, ove efendijce sto osudzuju kao , nista vasa osuda ne znaci dok marvu ne istjerate iz dzamija i ne razdvojite od normalnih ljudi.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :run:
exliberal-ex

#3029 Re: Neredi u Francuskoj

Post by exliberal-ex »

aldinjo wrote: 05/11/2020 16:22

Nekontam sta je smijesno....mislim znam na sta se ti furas vidio sam na temi o Sirij al sta je smijesno ovdje?.
aldinjo

#3030 Re: Neredi u Francuskoj

Post by aldinjo »

exliberal-ex wrote: 05/11/2020 19:45
aldinjo wrote: 05/11/2020 16:22

Nekontam sta je smijesno....mislim znam na sta se ti furas vidio sam na temi o Sirij al sta je smijesno ovdje?.
:lol: :lol: :lol: :run:
swanfilter

#3031 Re: Neredi u Francuskoj

Post by swanfilter »

A gdje arapski nauci?
Bloo
Globalna šefica

#3032 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Bloo »

Da li ce ih tuziti porodica ubijene zene zbog ismijavanja? I wonder...

Image
Bloo
Globalna šefica

#3033 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Bloo »

https://pescanik.net/ko-je-ciji-saucesnik/

Zašto bismo napadali bele saveznike diskriminisanih manjina, osim ako ne želimo da sprečimo solidarnost preko optužbi za separatizam? To je upravo ono što teroristi žele: binaran svet, crno-beo, bez sive zone, gde bi muslimani činili front sa islamistima protiv većinskog islamofobnog bloka. Ovde sam već pisao o tome kako se naši lideri „upinju da teroristima pruže argumente za nove napade“. Cilj terorista je u stvari građanski rat. Ko su dakle intelektualni saučesnici islamističkog terorizma? I ko su korisni idioti fašizma?

U Francuskoj se danas prava manjina, religioznih ili ne, izbeglica i demonstranata redovno ismevaju. I kada ministri napadaju udruženje za borbu protiv islamofobije, univerzitetske nastavnike, ali i sindikate, Nepokorenu Francusku i njenog lidera (najjača partija radikalne levice, prim. prev.) ili Mediapart i njenog direktora (najčitanija dnevna online novina, prim. prev.), koji se optužuju da se previše angažuju za prava muslimana – trebalo bi podvući belodanu činjenicu: u demokratiji se danas guše fundamentalne slobode. Paradoksalno, republikanska Francuska Emanuela Makrona u tom smislu liči na islamističku Erdoganovu Tursku, koji zajedno sa kurdskom manjinom progoni i univerzitetske radnike, slobodne medije i partije opozicije.

Za slobodu izražavanja nije dovoljno objavljivanje karikatura. Kritički duh treba da odzvanja i u medijima i na ulici, svuda u društvu. Inače je omaž Samjuelu Petiju čisto licemerje. Treba se boriti za slobodu misli, angažmana i istraživanja. To podrazumeva odbranu akademskih sloboda, protiv pretnji sa društvenih mreža i protiv zastrašivanja od strane vlasti. U trenutku kada naši lideri na teror odgovaraju politikom straha, postoji opravdan strah za demokratiju.

Brojnim osobama koje su mi dale podršku ovde, na društvenim mrežama ili preko privatnih poruka, toplo se zahvaljujem. Mobilišimo se zajedno za akademske i ostale slobode.
mirsek

#3034 Re: Neredi u Francuskoj

Post by mirsek »

Pozatvarase radikalne dzemate u Austriji, Porcin medju njima.
Puna podrska za potez, ovako treba i u BIH, Kuduzovicu jel te strah ?
Osim_13

#3035 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Osim_13 »

Ma love ovako mlade retarde koji imaju podložne vijuge za ispiranje mozga upravo po tim centrima u Europi, lakše za obje strane naći ovako neku budalu već na domaćem terenu, haj ga ti seljakaj iz Sirije tamo, pos'o je to. Moglo 2000-tih.

Mada me čudi da su u Beču krenuli tandrkati, tamo im je centrala.
smijesni_ste

#3036 Re: Neredi u Francuskoj

Post by smijesni_ste »

Puna podrška policiji :thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#3037 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Bloo »

turgut wrote: 07/11/2020 14:38 još jedna potvrda vijesti o državnom teroru francuskog režima (koji sve više liči cionističkom režimu u Izraelu koji također ne zazire da hapsi i zlostavlja djecu po zatvorima) nad djecom od 10 godina, policija ispitivala porodicu o tome da li klanjaju i kakvo je njihovo mišljenje o sukobu islamomrsca i babojebca Makrona i Erdoana :-)

https://www.aa.com.tr/en/europe/france- ... rs/2035384
malo manje hate izraza...

Sta su djeca rekla na casu pa su im drotovi dosli na vrata?
Bloo
Globalna šefica

#3038 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Bloo »

https://pledgetimes.com/albertville-10- ... terrorism/

Four CM2 students from a school in Albertville (Savoie) were arrested Thursday, November 5 at their home for comments made in class on Monday after the minute of silence in tribute to Samuel Paty, the teacher of Conflans-Sainte-Honorine (Yvelines) assassinated on October 16. Their statements fall under the apology of terrorism, indicated the prosecution of Chambéry to France Bleu Pays de Savoie.

During an educational exchange on freedom of expression, the four children said they approved the fate reserved for the professor of history and geography. The prosecutor of the republic of Chambéry, Pierre-Yves Michau quoted two sentences, reported by France Bleu: “The terrorist did well to do what he did. You too will die”.

Following this discussion, a school teacher received a piece of paper with this inscription “T dead. ”For the moment, the link has not been established between this letter and the four young people arrested.

The four students, three boys and a girl, were questioned for several hours by police. The little girl was exonerated. The boys admitted to making these comments and apologized, said the prosecutor. Educational monitoring of these children has been requested, in conjunction with the departmental council.

The families of the schoolchildren are of Muslim faith but they are not radicalized, insists the public prosecutor who specifies that there will also be criminal proceedings, to request compensation measures. The prosecution plans in particular a reminder to the law and concrete actions such as a letter of apology or a reflection on the concept of respect and verbal violence.

Hajd nece u zatvor :mrgreen:
VonBismarck91

#3039 Re: Neredi u Francuskoj

Post by VonBismarck91 »

Bloo wrote: 07/11/2020 15:03 https://pledgetimes.com/albertville-10- ... terrorism/

Four CM2 students from a school in Albertville (Savoie) were arrested Thursday, November 5 at their home for comments made in class on Monday after the minute of silence in tribute to Samuel Paty, the teacher of Conflans-Sainte-Honorine (Yvelines) assassinated on October 16. Their statements fall under the apology of terrorism, indicated the prosecution of Chambéry to France Bleu Pays de Savoie.

During an educational exchange on freedom of expression, the four children said they approved the fate reserved for the professor of history and geography. The prosecutor of the republic of Chambéry, Pierre-Yves Michau quoted two sentences, reported by France Bleu: The terrorist did well to do what he did. You too will die”.

Following this discussion, a school teacher received a piece of paper with this inscription “T dead. ”For the moment, the link has not been established between this letter and the four young people arrested.

The four students, three boys and a girl, were questioned for several hours by police. The little girl was exonerated. The boys admitted to making these comments and apologized, said the prosecutor. Educational monitoring of these children has been requested, in conjunction with the departmental council.

The families of the schoolchildren are of Muslim faith but they are not radicalized, insists the public prosecutor who specifies that there will also be criminal proceedings, to request compensation measures. The prosecution plans in particular a reminder to the law and concrete actions such as a letter of apology or a reflection on the concept of respect and verbal violence.

Hajd nece u zatvor :mrgreen:
Prijetili su ucitelju kao i onaj prethodni slucaj, i provukli se uz ispriku, trebali su dobit izgon iz drzave... Oni i njihove obitelji... Tko garantuje da i oni nisu radikalizirani...
Osim_13

#3040 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Osim_13 »

Begi dosta su se oni Francima prilagođavali, nek se Franci malo njima prilagode. Ha ya.
smijesni_ste

#3041 Re: Neredi u Francuskoj

Post by smijesni_ste »

Zlo treba u korijenu sasjeći.

Da, strašni Izrael hapsi djecu, ali roditelji koji huškaju djecu da idu na proteste i napadaju vojnike i civile su ok valjda :-)
Osim_13

#3042 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Osim_13 »

Gdje?
smijesni_ste

#3043 Re: Neredi u Francuskoj

Post by smijesni_ste »

Osim_13 wrote: 07/11/2020 16:42Gdje?
Evo i ja se pitam, zaista je strašno kako se izvrću tudje riječi :-)
tindbe

#3044 Re: Neredi u Francuskoj

Post by tindbe »

turgut wrote: 07/11/2020 13:35 nakon rasprave u školi u gradu Albertville-u vezi karikatura o Poslaniku as. između učenika, francuski policaji su došli u stanove, nasrnuli i uhapsili četiri 10-godišnja dječaka turske nacionalnosti, uhapsili ih i priveli u policijsku stanicu gdje su ih ispitivali 11 sati.

Zanimljivo što ovo prenosi TRT, a kad se nešto ovako dešava (pod ovako mislim 3 puta gora hapšenja, zlostavljanja, samice..) u rodnoj im grudi, ne smiju pisnut.
Milenkov buraz

#3045 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Milenkov buraz »

tindbe wrote: 07/11/2020 16:49
turgut wrote: 07/11/2020 13:35 nakon rasprave u školi u gradu Albertville-u vezi karikatura o Poslaniku as. između učenika, francuski policaji su došli u stanove, nasrnuli i uhapsili četiri 10-godišnja dječaka turske nacionalnosti, uhapsili ih i priveli u policijsku stanicu gdje su ih ispitivali 11 sati.

Zanimljivo što ovo prenosi TRT, a kad se nešto ovako dešava (pod ovako mislim 3 puta gora hapšenja, zlostavljanja, samice..) u rodnoj im grudi, ne smiju pisnut.
Daj nam neki izvor za to il' samo onako pričaš napamet?
SHTEVELEC

#3046 Re: Neredi u Francuskoj

Post by SHTEVELEC »

turgut wrote: 07/11/2020 16:52
smijesni_ste wrote: 07/11/2020 16:44
šta hoćeš kazat kad napišeš ''zlo treba u korijenu sasjeći'' i navedeš primjer hapšenja djece po Izraelu ?
Djeca od 10 godina nisu to sama skontala nego govore ono sto se prica u kuci - samo potrpat' u autobuse i protjerat', ako im ne valja u EU bice im super kod Erdogana
Bloo
Globalna šefica

#3047 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Bloo »

turgut wrote: 07/11/2020 16:56 kad bi se tako izgonilo iz države kod nas u državi ne bi ostalo ni 50 % stanovništva jesi li ikad čitao komentare na ovom portalu koliko jedni drugima prijete ?
Imaš problema sa razumijevanjem pročitanog?
Niko njih ne planira izgoniti, to su francuski državljani? I fino piše koje će mjere biti poduzete: ...insists the public prosecutor who specifies that there will also be criminal proceedings, to request compensation measures. The prosecution plans in particular a reminder to the law and concrete actions such as a letter of apology or a reflection on the concept of respect and verbal violence.

A kod nas ne treba izgoniti, već kažnjavati govor mržnje.
I ukinuti komentare ispod vijesti... :mrgreen:
A ove forumske ratnike ...e tu fino policija zakuca na vrata... :mrgreen: novčana kazna najvise boli...
Milenkov buraz

#3048 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Milenkov buraz »

SHTEVELEC wrote: 07/11/2020 16:57

šta hoćeš kazat kad napišeš ''zlo treba u korijenu sasjeći'' i navedeš primjer hapšenja djece po Izraelu ?
Djeca od 10 godina nisu to sama skontala nego govore ono sto se prica u kuci - samo potrpat' u autobuse i protjerat', ako im ne valja u EU bice im super kod Erdogana
Auu što bi bilo dobro to tako u BiH, pričaš protiv BiH i autobus dođe potrpa te i ćao, ako ima ne valja BiH biće im super u Srbiji, Turskoj ili Hrvatskoj. Šta misliš o tome?
Rothmans

#3049 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Rothmans »

Hoce reci da su vehabije najjace oruzje ikad upotrebljeno protiv muslimana.
SHTEVELEC

#3050 Re: Neredi u Francuskoj

Post by SHTEVELEC »

Milenkov buraz wrote: 07/11/2020 17:03
SHTEVELEC wrote: 07/11/2020 16:57

Auu što bi bilo dobro to tako u BiH, pričaš protiv BiH i autobus dođe potrpa te i ćao, ako ima ne valja BiH biće im super u Srbiji, Turskoj ili Hrvatskoj. Šta misliš o tome?
Isto sto mislim o ovim u Fr - ako ti ne valja u BH bujrum dalje, idi gdje ti je dobro, odavno govorim da bih protjer'o sve koji ovdje kake kako im je Hrvatska/Srbija/Turska majka a BH nuzno zlo, fino potrpaj sve na traktor i idi
Post Reply