USA - Izbori za predsjednika 2020
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#6551 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
arizona i nevada sve su to postom glasovi a 80% tih glasova je za Joa, vidi se u PA, GA i NC kako se topi tVumpova velika prednost kad su se poceli brojat glasovi putem poste... 99,9% je Joe novi prdCenik...
-
DonieBrasco
#6552 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Danas oko 17h po nasem vremenu ce biti konkretan update rezultata a kasnije oko ponoci jos vise.
-
madridista15
#6553 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
U Arizoni su republikanci dobro organizovali glasanje poštom i tu je omjer bliži 50/50 nego u drugim državama. Mislim da će Biden to ipak odbraniti, ali biće tješnje nego što se mislilo.
Ipak, ako uzme Pensilvaniju, a hoće jer je preostalo 700 k i više glasova poštom u omjeru 3:1 pa čak i 4:1 za Bidena, Arizona više nije ni bitna.
Zato trumpovci traže da se u PA zaustavi glasanje, a da se u AZ nastavi
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#6554 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
dzon obraz... jebo mater kakvi ljudi... i jos nadje skoro 70 miliona ljudi da glasaju za njegamadridista15 wrote: ↑05/11/2020 12:29
Zato trumpovci traže da se u PA zaustavi glasanje, a da se u AZ nastaviLogično jel
![]()
- Cherry-Cherry
#6555 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Najviše mi je krivo za Floridu. 

- Billy The Pljuc
#6556 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Nađoh neke podatke za Nevadu.
U većini okruga gdje su dvojbe otklonjene (9 tačno) Trump je uzeo lopatom, raspon u procentima se kreće od 73% do 88% u njegovu korist ali radi se o slabo naseljenim okruzima, od nekoliko stotina do 20K glasača maksimalno (samo jedan broji toliko, ostali su uglavnom mnogo manji).
U Washoe okrugu sa Reno-m vodi Biden za nekih 10K glasova (117K vs 107K) a ima još 11% da se prebroji, u okrugu Clark sa Las Vegasom takođe vodi Biden za nekih 60K glasova (420K vs 360K) a ostalo im je još 16% da se prebroji. Carson City za sada Trump vodi za nekih 3K a ostalo još 12%, okruzi Storey, Lyon, Douglas, Mineral i Nye su takođe u korist Trumpa sa preko 60% glasova za istog i u prosjeku u svakom od njih je ostalo oko minimum 10% glasova za brojanje.
Ukoliko se radi o neizbrojanim glasovima pristiglih poštom onda je za pretpostaviti da isti idu Bidenu u korist što mu značajno podiže procenat i eventualno osigurava pobjedu u generalnom plasmanu. Treba istaći da ako to nije slučaj onda zbir svih ovih okruga lako može poništiti dobre rezultate urbanih sredina u kojima Biden vodi i ukoliko u istima preostali broj neizbrojanih glasova ne ode više u korist istog.
U većini okruga gdje su dvojbe otklonjene (9 tačno) Trump je uzeo lopatom, raspon u procentima se kreće od 73% do 88% u njegovu korist ali radi se o slabo naseljenim okruzima, od nekoliko stotina do 20K glasača maksimalno (samo jedan broji toliko, ostali su uglavnom mnogo manji).
U Washoe okrugu sa Reno-m vodi Biden za nekih 10K glasova (117K vs 107K) a ima još 11% da se prebroji, u okrugu Clark sa Las Vegasom takođe vodi Biden za nekih 60K glasova (420K vs 360K) a ostalo im je još 16% da se prebroji. Carson City za sada Trump vodi za nekih 3K a ostalo još 12%, okruzi Storey, Lyon, Douglas, Mineral i Nye su takođe u korist Trumpa sa preko 60% glasova za istog i u prosjeku u svakom od njih je ostalo oko minimum 10% glasova za brojanje.
Ukoliko se radi o neizbrojanim glasovima pristiglih poštom onda je za pretpostaviti da isti idu Bidenu u korist što mu značajno podiže procenat i eventualno osigurava pobjedu u generalnom plasmanu. Treba istaći da ako to nije slučaj onda zbir svih ovih okruga lako može poništiti dobre rezultate urbanih sredina u kojima Biden vodi i ukoliko u istima preostali broj neizbrojanih glasova ne ode više u korist istog.
- Nespin
#6557 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Last edited by Nespin on 13/02/2022 19:57, edited 1 time in total.
-
madridista15
#6558 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
U Džordžiji Trumpova prednost pala na 18 000, a još je preostalo izbrojati 100 000 glasova prema Guardianu. I to sve u demokratskim okruzima.
Kladionice predviđaju pobjedu Bidena u Džordžiji.
Kladionice predviđaju pobjedu Bidena u Džordžiji.
-
madridista15
#6559 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Sve je Bernie Sanders fino predvidio. Isprva će Trump imati prednost, a onda će se strmoglavo topiti svugdje osim u AZ zbog glasova poštom i ranih glasova. Baš tako ispadeNespin wrote: ↑05/11/2020 12:35I ja mislim tako, Biden moguće da pobijedi u par hiljada u Arizoni, a moguće i da izgubi za par hiljada.madridista15 wrote: ↑05/11/2020 12:29U Arizoni su republikanci dobro organizovali glasanje poštom i tu je omjer bliži 50/50 nego u drugim državama. Mislim da će Biden to ipak odbraniti, ali biće tješnje nego što se mislilo.
Ipak, ako uzme Pensilvaniju, a hoće jer je preostalo 700 k i više glasova poštom u omjeru 3:1 pa čak i 4:1 za Bidena, Arizona više nije ni bitna.
Zato trumpovci traže da se u PA zaustavi glasanje, a da se u AZ nastaviLogično jel
![]()
A što se tiče Pennsylvanie, iako izgleda da Trump trenutno pofino vodi, mislim da su sve šanse na strani Bidena. Philadelphia će mislim plebiscitaro podržati Bidena i zaista bih bio jako, jako, iznenađen da Trump tu pobijedi...
- manuchao91
#6560 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
kad pomislite da nekad ispadnete glupi u ocima drugih samo se sjetite da je Janša jucer ujutru cestitao Trumpu pobjedu na izborima...
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#6561 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
iskreno me cudi da je on to uradio... ipak se radi o iskusnom politicaru... na stranu sto je takav kakav jemanuchao91 wrote: ↑05/11/2020 12:40 kad pomislite da nekad ispadnete glupi u ocima drugih samo se sjetite da je Janša jucer ujutru cestitao Trumpu pobjedu na izborima...
-
last mohicans
#6562 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Fakat, žalosno da lider jedne solidne zemlje EU ne shvata izborni proces u SAD.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#6563 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Cova očigledno reagovo emotivno, ne rezonskiparappa wrote: ↑05/11/2020 12:42iskreno me cudi da je on to uradio... ipak se radi o iskusnom politicaru... na stranu sto je takav kakav jemanuchao91 wrote: ↑05/11/2020 12:40 kad pomislite da nekad ispadnete glupi u ocima drugih samo se sjetite da je Janša jucer ujutru cestitao Trumpu pobjedu na izborima...
Idemo dalje...
https://apnews.com/article/ap-explains- ... f0a3099509
- manuchao91
#6564 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
isto tako da li je moguce da predsjednik najjače svjetske sile USA izjavi jucer da se prekine brojanje glasove dok je njemu u korist islo,last mohicans wrote: ↑05/11/2020 12:43 Fakat, žalosno da lider jedne solidne zemlje EU ne shvata izborni proces u SAD.
Kako uopste predsjednik jedne drzave moze izjaviti tako nesto...Da li je ikada u svjetskoj historiji iko prekinuo brojanje glasove..
Koliko daleko i bezobrazno ljudski um moze ic da izjavi tako glupost..
Sta je mislio?
Da ce izborna komisija reci..Ah da upravu ste gospodine Trump..Naredjujemo svima da prestanu brojati glasove..
-
suspect_zero
#6565 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Moguće da je neki dalji rođak od prve damelast mohicans wrote: ↑05/11/2020 12:43 Fakat, žalosno da lider jedne solidne zemlje EU ne shvata izborni proces u SAD.
-
JelBistro
- Grijem se na: kratkih rukava
- Vozim: isključivo VW, Audi
-
MMM1977
#6567 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
MI: Stop the count
AZ: Count that vote
Isto zombiji majke mi. Jebo te, Trump se ubio za predsjednika neke afričke zemlje gdje bi mogao pobijediti samo zato što on kaže da je pobijedio. Materijal za diktatora.
Nisu mi jasni normalni ljudi iz Rep da niko ne izađe i javno kaže da to ne ide tako. Pričaju po kuloarima ali javno niko nema muda. Šta se desi sa demokratijom u USA?
Isto zombiji majke mi. Jebo te, Trump se ubio za predsjednika neke afričke zemlje gdje bi mogao pobijediti samo zato što on kaže da je pobijedio. Materijal za diktatora.
Nisu mi jasni normalni ljudi iz Rep da niko ne izađe i javno kaže da to ne ide tako. Pričaju po kuloarima ali javno niko nema muda. Šta se desi sa demokratijom u USA?
-
suspect_zero
#6568 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
manuchao91 wrote: ↑05/11/2020 12:47isto tako da li je moguce da predsjednik najjače svjetske sile USA izjavi jucer da se prekine brojanje glasove dok je njemu u korist islo,last mohicans wrote: ↑05/11/2020 12:43 Fakat, žalosno da lider jedne solidne zemlje EU ne shvata izborni proces u SAD.
Kako uopste predsjednik jedne drzave moze izjaviti tako nesto...Da li je ikada u svjetskoj historiji iko prekinuo brojanje glasove..
Sta je mislio?
Da ce izborna komisija reci..Ah da upravu ste gospodine Trump..Naredjujemo svima da prestanu brojati glasove..
Joj fakat, ovi što ih je uhvatila korozija po glavi baš ne daju fotelju
-
last mohicans
#6569 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ne znam šta potenciraš, da se Janez ugleda na Trumpa? Ako nisu znali kakav je, a mogli su znati, nije bio skriven sa svojim skandalima. Nakon 4 godine su morali znati poslije njegovih bravura, opet, dođe do vrlo tijesne trke do zadnjeg trena. To prosto zvuči nevjerovatno. Jednostavno, simpatizerima tj.Republikancima, nije uopće bitno ko je kandidat. Ja to tako vidim i rezultati pokazuju. Nešto slično kao kod nas SDA, da sliku rahmetli predsjednika kandiduju, pobijedio bi, karikiram. Većina ovih što su i glasali za Trumpa su takvog opredjeljenja i on je njima dobar.manuchao91 wrote: ↑05/11/2020 12:47isto tako da li je moguce da predsjednik najjače svjetske sile USA izjavi jucer da se prekine brojanje glasove dok je njemu u korist islo,last mohicans wrote: ↑05/11/2020 12:43 Fakat, žalosno da lider jedne solidne zemlje EU ne shvata izborni proces u SAD.
Sta je mislio?
- bingov buraz
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#6571 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
- Jimmy, postavio si važno pitanje i nadam se da Amerikanci to shvaćaju jer je ovo nešto što me zaista brine. Moj stav je da se svaki glas mora prebrojati. Zbog razloga koje sada nemam vremena objašnjavati, naslućujem da ćemo imati situaciju u kojoj će u državama poput Pennsylvanije, Michigana, Wisconsina i drugim državama u kojima će zaprimati veliki broj biračkih listića poslanih poštom. A za razliku od država poput Floride i Vermonta oni neće moći, iz loših razloga, početi s obradom tih biračkih listića prije samog dana izbora (3. studenog) ili čak kasnije, tek dok se zatvore birališta u tim državama.
To znači da će te države trebati obraditi milijune biračkih listića poslanih poštom. Evo što me sada tu brine. Ankete su pokazale i istraživanja su dosad pokazala, da zbog bilo kojeg razloga, demokrati puno više koriste opciju glasanja poštom. Republikanci će pak vjerojatnije na sam dan izbora otići glasati na biračko mjesto.
Vrlo je vjerojatno da će se među prvima brojati upravo glasovi onih ljudi koji su osobno došli na biračko mjesto na dan izbora i glasali - a to će biti glasovi republikanaca. I sada dolazi do onog čega se bojim. Moglo bi se dogoditi, ne kažem da hoće jer to nitko sa sigurnošću ne zna, da na izborni dan u 22 sata navečer Trump vodi u Michiganu, vodi u Pennsylvaniji i vodi u Wisconsinu. I tada on dođe pred tv kamere i kaže " Hvala Ameriko što ste me opet izabrali. Sve je gotovo, ugodan vam dan".
No idućega dana, i dan poslije toga, prebroje se i svi oni glasovi poslani putem pošte i ispadne da je zapravo Biden pobijedio u tim državama. U tom trenutku Trump kaže
- Vidite? Rekao sam vam da je cijela stvar prevara. Rekao sam vam da su oni birački listići prevara. I ja ima... Znate, ja neću napustiti funkciju predsjednika - tako će reći Trump i to je ono što brine mene i puno drugih ljudi.
Možda ćemo rezultate već znati tijekom izborne noći, ali možda i nećemo. Ali ljudi moraju biti svjesni te mogućnosti - kazao je Sanders

-
kio01
#6572 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ben Shapiro je prokomentarisao protiv TrumpaMMM1977 wrote: ↑05/11/2020 12:53 MI: Stop the count
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#6573 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
glup je ko klitorisMMM1977 wrote: ↑05/11/2020 12:53 MI: Stop the count
ovakvo nesto nije zabiljezeno dugo dugo, ali sve ovo oko izbora samo pokazuje koliko je njihovo drustvo podjeljeno, nesto ko u bosni
no vecina naroda ili zakonodavaca treba pustiti da se zavrsi brojanje pa poslje kroz legitimna sredstva zaliti se ako postoji osnova za tako nesto naravno
ocigledno tramp se ponasa kao dijete u prodavnici lizala, mislim da bi republikanci trebali se laganini distancirati od njega i prihvatiti ideal mira i demokratske reputacije prije no drzati se misljenja nekog loko autokrate koji ne razumije i nije za vladavinu zakona i duha demokratije
- bingov buraz
#6574 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ne vjeruje ni 10%spinel_ wrote: ↑05/11/2020 10:39Pa 90% bosnja vjeruje da ce Biden ukinuti RS, kakav komentar klixa ti treba za to?155_mm wrote: ↑05/11/2020 10:35 na sta spade ova trampova bijeda. kad spadnes u argumentima na klix komentare onda si jadan da jadnije ne moze.
ako bajden pobjedi u srbiji ce proglasiti 4-godisnju zalost.
![]()
srbija huska svoju dijasporu da glasa za desnicu i populiste jer vjeruje da bi u svijetu desnicara, populista, rasista mogla ostvariti svoje velikodrzavne planove kao sto su potpuno zatiranje tragova bosnjacima na ovim prostorima, povratak kosova i CG u okrilje matice,...
Jel vjerujes ti u tu bajku?
Kako znam?Isto kako i ti!
- Layne