Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

avetinja

#33126 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Prvo poluvrijeme vi bolji, drugo mi. U suštini i nije bio nešto dobar derbi, ali smo barem vidjeli dva gola. Kiša je pokvarila igru.
Fuzzy Dunlop

#33127 Re: Sarajevski derbi

Post by Fuzzy Dunlop »

Realno loši smo i to se znalo. Ovo je osvojen bod, igrali smo u gostima protiv bolje ekipe. Sarajevo se malo i prepalo, posebno nakon 1:1. Na kraju imali i sreće. Jbga gleda čitava utakmica, šta znači i 100 šuteva ako ekipa padne zadnjih 15min i fasuješ. Koliko je fizička sprema, toliko je i taj mentalitet.

ps. Ima li derby da Sarajevo nije oštećeno "za čist penal i bar jedan crveni".
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#33128 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Kaligrafija wrote: 04/11/2020 22:13
Iker C wrote: 04/11/2020 21:49
Kaligrafija wrote: 04/11/2020 20:37

Koga ste bolan nadtrcali, pa branili se 65 minuta ko Staljingrad... Mi konstantno u napadu i trka, vi cijelo to vrijeme na svojoj polovini, ne laze statistika, ako ja lazem...! Pola sata smo bili bare, bare... e tad ste nesto i trcali, ali nista posebno... Budite malo objektivni...!
Kako objasnjavas to da mi kao realno igracki slabija ekipa izborimo remi i plus imamo na kraju zicer za pobjedu? Ja bih to pripisao fizickoj spremi.
Ja bi to pripisao vilama i vilenjacima i skrtosti pojedinaca u nasem timu.
Pa cekaj koga su vile vise pronosale...vas jer vam je golman vadio tri lopte iz gola ili nas koji je vadio dva puta???
East_side

#33129 Re: Sarajevski derbi

Post by East_side »

avetinja wrote: 04/11/2020 22:14 Prvo poluvrijeme vi bolji, drugo mi. U suštini i nije bio nešto dobar derbi, ali smo barem vidjeli dva gola. Kiša je pokvarila igru.
Vjerujes li mi da mi je drago zbog ovog ishoda JEDINO, ali JEDINO zbog nase opklade :mrgreen:

Bilo bi mi te iskreno zao a vala bilo bi mi i mene samog zao u suprotnom :lol:
90minut

#33130 Re: Sarajevski derbi

Post by 90minut »

hrasno38 wrote: 04/11/2020 22:14
90minut wrote: 04/11/2020 22:04 Hrasno odgovaras covjeku koji nije gledao utakmicu ti bi bar trebao znati ako te ne puca gubljenje memorije stativa-oremuš kad je probio 2 puta Handzic ništa od toga nije u okvir otislo. :lol:
Pa bolan nebio sta ja imam da pratim. Ljudi izmislili statisku koja sve biljezi. Imali ste u prvom poluvremenu 18 udaraca ALI GDJE kod korner zastavice, na tribine, imali ste stativu ali je niste vi pogodili nego nas igrac od kojeg se odbila lopta....zar i tebe treba da ucim da ako ti odbrambeni igrac blokira udarac to se ne smatra udarcem u ili van okvira gola. Jeste bili dominantni u prvom poluvremenu ali isto tako i nasa odbrana je bila po obicaju dominanatna. Covjece mi smo primili 6 golova u 13 utakmica...sta mislis sto???
Ti baš imao problema s pamcenjem pisao sam ti vec. :lol:

Bolan od Sitija do Radnika do Zrinjskog i nas ste trebali pun kurac golova primiti da vas nisu vile pronosale to znaš i ti sam.

Ono prvo poluvrijeme ne treba pisati uopšte jer ako si gledao znaš šta se desilo, samo evo za kraj i odo bukvalno momentalno dakle oremuš kad je probio i loše dodavanje to je prvo drugo stativa to isto nije trece Handzic idiot kad je prvom laznjak spucao i kad je samo hladno trebao pospremiti loptu u gol i doveo je sebe u situaciju da mu blokiraju ono jedan na jedan ista stvar i to nije.

To koliko smo u okviru 16 imali opasnih situacija je posebno za pricu sve ovo znaš, hajde sad stvarno laku noc.
hrasno38

#33131 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

East_side wrote: 04/11/2020 22:17
avetinja wrote: 04/11/2020 22:14 Prvo poluvrijeme vi bolji, drugo mi. U suštini i nije bio nešto dobar derbi, ali smo barem vidjeli dva gola. Kiša je pokvarila igru.
Vjerujes li mi da mi je drago zbog ovog ishoda JEDINO, ali JEDINO zbog nase opklade :mrgreen:

Nema Gere mora da ga je rezultat bas pogodio :lol: :lol: :lol: :lol:
avetinja

#33132 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

East_side wrote: 04/11/2020 22:17 Vjerujes li mi da mi je drago zbog ovog ishoda JEDINO, ali JEDINO zbog nase opklade :mrgreen:

:lol:

U februaru ćemo opet? :D
East_side

#33133 Re: Sarajevski derbi

Post by East_side »

hrasno38 wrote: 04/11/2020 22:18 Nema Gere mora da ga je rezultat bas pogodio :lol: :lol: :lol: :lol:
Moguce :mrgreen: i ja sam razocaran rezultatom ali STA JE TU JE :mrgreen:
avetinja wrote: 04/11/2020 22:18
East_side wrote: 04/11/2020 22:17 Vjerujes li mi da mi je drago zbog ovog ishoda JEDINO, ali JEDINO zbog nase opklade :mrgreen:

:lol:

U februaru ćemo opet? :D
Necu ti obecati sad nista :mrgreen: otom potom :oops:
hrasno38

#33134 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

90minut wrote: 04/11/2020 22:17
hrasno38 wrote: 04/11/2020 22:14
90minut wrote: 04/11/2020 22:04 Hrasno odgovaras covjeku koji nije gledao utakmicu ti bi bar trebao znati ako te ne puca gubljenje memorije stativa-oremuš kad je probio 2 puta Handzic ništa od toga nije u okvir otislo. :lol:
Pa bolan nebio sta ja imam da pratim. Ljudi izmislili statisku koja sve biljezi. Imali ste u prvom poluvremenu 18 udaraca ALI GDJE kod korner zastavice, na tribine, imali ste stativu ali je niste vi pogodili nego nas igrac od kojeg se odbila lopta....zar i tebe treba da ucim da ako ti odbrambeni igrac blokira udarac to se ne smatra udarcem u ili van okvira gola. Jeste bili dominantni u prvom poluvremenu ali isto tako i nasa odbrana je bila po obicaju dominanatna. Covjece mi smo primili 6 golova u 13 utakmica...sta mislis sto???
Ti baš imao problema s pamcenjem pisao sam ti vec. :lol:

Bolan od Sitija do Radnika do Zrinjskog i nas ste trebali pun kurac golova primiti da vas nisu vile pronosale to znaš i ti sam.

Ono prvo poluvrijeme ne treba pisati uopšte jer ako si gledao znaš šta se desilo, samo evo za kraj i odo bukvalno momentalno dakle oremuš kad je probio i loše dodavanje to je prvo drugo stativa to isto nije trece Handzic idiot kad je prvom laznjak spucao i kad je samo hladno trebao pospremiti loptu u gol i doveo je sebe u situaciju da mu blokiraju ono jedan na jedan ista stvar i to nije.

To koliko smo u okviru 16 imali opasnih situacija je posebno za pricu sve ovo znaš, hajde sad stvarno laku noc.
Pusti ba te seljacke fazone sa pamcenjem i jos vise popsuti socijalnu pricu. Statistika kaze sve i u statistivi je sadrzano sve bitno. Vi ste najcudniji navijaci na svijetu...vama je pucanje po tribinama dominacija....vazda vam je sudija kriv...vazda trazite u nekom drugom krivca ali mudro sutite kada sudije odigraju u vasu korist kao recimo sto je bilo u Tuzli i kada ste svi krecali ovdje kada sam rekao da je cist ofsajd. Vi ste imali loptu u nogama i to je to a tih 18 suteva je zavrsilo na tribinama stadiona
omega369

#33135 Re: Sarajevski derbi

Post by omega369 »

Nikakav penal nije.trebao bito.dosudjen,ali smijesna je.naklonost sudije.da.mu vasa klupa govori karton, a njehov pomocnik pokazuje aut za sarajevo. Pa.onda.start sehica je sta..?? Nije za karton?? Naravno, opet vasa klupa rekla nije i on nije dosudio :)
A aut iz kojeg ste zabili gol?? Hajde navedi JEDNU situaciju da je.nama nesto slicno svirao ili oprostio?

Na stranu sve, vi bez sudija ne mozete
I pored toga, mi smo veceras podbacili, ne vi

P.s. e cuj statistika :lol: :lol: pa.niko vas nike rastocio kao mi u prvih 45 min
Last edited by omega369 on 04/11/2020 22:24, edited 1 time in total.
Logovan

#33136 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Dajte tabelu! :izet:
Fuzzy Dunlop

#33137 Re: Sarajevski derbi

Post by Fuzzy Dunlop »

Kad pitar fuli, to je sreća. Kad mi fulimo, to je neznanje. :D
studiorum_tuzlaensis

#33138 Re: Sarajevski derbi

Post by studiorum_tuzlaensis »

Sudija je kriv. Samo da mi je znat za šta? :D
East_side

#33139 Re: Sarajevski derbi

Post by East_side »

studiorum_tuzlaensis wrote: 04/11/2020 22:25 Sudija je kriv.
Jest da ne kazem sta. Jebo tu pricu...

Mi da smo vama zabili 3 gola kad smo trebali, ne bi se sudija sad ni spominjao.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#33140 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

Drago mi je da komsije imaju sta slaviti. Desetak godina suše nije lahko podnijeti. Jest da je malo ofalilo, nekad su makar pobjede slavili a sad je i remi dobar za slavlja!?
Neka, neka, sevap je....
Ricken

#33141 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

omega369 wrote: 04/11/2020 22:22 Nikakav penal nije.trebao bito.dosudjen,ali smijesna je.naklonost sudije.da.mu vasa klupa govori karton, a njehov pomocnik pokazuje aut za sarajevo. Pa.onda.start sehica je sta..?? Nije za karton?? Naravno, opet vasa klupa rekla nije i on nije dosudio :)
A aut iz kojeg ste zabili gol?? Hajde navedi JEDNU situaciju da je.nama nesto slicno svirao ili oprostio?

Pravda za male klubove! :D
Fuzzy Dunlop

#33142 Re: Sarajevski derbi

Post by Fuzzy Dunlop »

Pitar sa Kariba wrote: 04/11/2020 22:27 Drago mi je da komsije imaju sta slaviti. Desetak godina suše nije lahko podnijeti. Jest da je malo ofalilo, nekad su makar pobjede slavili a sad je i remi dobar za slavlja!?
Neka, neka, sevap je....
Mi slavimo bod a vi se tješite da ste toliko dobri da se mi radujemo jer smo vam uzeli bod? Vi žalite što nas niste nabili u prvom, mi što nismo zabili za pobjedu u 90tj.
hrasno38

#33143 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

omega369 wrote: 04/11/2020 22:22 Nikakav penal nije.trebao bito.dosudjen,ali smijesna je.naklonost sudije.da.mu vasa klupa govori karton, a njehov pomocnik pokazuje aut za sarajevo. Pa.onda.start sehica je sta..?? Nije za karton?? Naravno, opet vasa klupa rekla nije i on nije dosudio :)

P.s. e cuj statistika :lol: :lol: pa.niko vas nike rastocio kao mi u prvih 45 min
Vidi Peljto je nas najbolji sudija i navijac Sarajeva.....to je sudija koji sudi cini mi se ili LP ili EL....dakle boljeg nismo mogli dobiti. Tacno je da je neobicno na koji nacin je dao karton Fanimu ali ako mozes vratiti snimak pogledaj kako je kvarno nagazio Fanimo igraca Zelje. Jedino sto mi je cudno sto onda nije svirao faul. Dalje tukli su Rahmana ali su tukli i Stilica a boga mi i Mujezinovca dok je igrao. Opet sto se tice Sehica pogledaj snimak pa ces vidjeti da je debelo prije nego sto je igrac Sarajeva skontao da treba pasti Sehic desnom nogom izbio loptu (ako mislis na taj start). Ja sam to pregledao a bit ce negdje snimak pa mozemo fino pogledati ko je bio u pravu. Nemoj bolan pa koliko je vama dosudjeno autova koje niste zasluzili i koliko ste golova dali iz takvih autova. Cini mi se protiv Veleza ili TC......
Sramota je biti navijac i reci da je sudija aposlutno i sekunde kriv sto vi veceras niste pobjedili. Problem je sto ste se vi ufurali da ste Galaktikosi au biti niste ni blizu toga. Da Zelju nije pokosila Coorona vi bi nama debelo puhali u prkno...i puhat cete na kraju prvog dijela sezone.
Ricken

#33144 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

hrasno38 wrote: 04/11/2020 22:32

Vidi Peljto je nas najbolji sudija i navijac Sarajeva.....t
Ovo nisi upravu.
hrasno38

#33145 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Ricken wrote: 04/11/2020 22:33

Ovo nisi upravu.
Kako mislis da nisam....da nije navijac Sarajeva ili da nije nas najbolji sudija??

P.S Ok igrao je za Zelju ali bez obzira je i dalje nas najbolji sudija. Pa zar nije zadnji put na Kosevvu sudio neki sudija sro je njihov navijac i sasvim korektno sudio
armin071

#33146 Re: Sarajevski derbi

Post by armin071 »

Peljto je naš najbolji sudija u to sumnje nema, ali pogrješio je kod Fanima i kod auta tj onaj pomoćni više. I propustio je Šehiću dati drugi žuti a mogao je. Ali ruku na srce nije direktno uticao na igru a ni igra nije bila nešto posebno gruba kako zna biti. Sarajevo je samo sebe pobjedilo odnosno kada su imali protivnika na tacni nisu imali napadača. U drugom smo imali i sreće na kraju. Derbiji jesu uvijek poslastica ali dugoročno gledano više je važno ko na kraju digne pehar. Finansije su čudo a toga nema bez pehara...
Ricken

#33147 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

hrasno38 wrote: 04/11/2020 22:37
Ricken wrote: 04/11/2020 22:33

Ovo nisi upravu.
Kako mislis da nisam....da nije navijac Sarajeva ili da nije nas najbolji sudija??

P.S Ok igrao je za Zelju ali bez obzira je i dalje nas najbolji sudija. Pa zar nije zadnji put na Kosevvu sudio neki sudija sro je njihov navijac i sasvim korektno sudio
Ma navija za Želju.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#33148 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

Fuzzy Dunlop wrote: 04/11/2020 22:32 Mi slavimo bod a vi se tješite da ste toliko dobri da se mi radujemo jer smo vam uzeli bod? Vi žalite što nas niste nabili u prvom, mi što nismo zabili za pobjedu u 90tj.
Nisam te bas skontao. Mi se ne tjesimo nego smo razocarani jer smo ispustili 2 boda. Realno blize je golu bio onaj Rahmanovicev sut sa 45m nego Lendriceva sansa u 90'.
Kaligrafija

#33149 Re: Sarajevski derbi

Post by Kaligrafija »

hrasno38 wrote: 04/11/2020 22:16
Kaligrafija wrote: 04/11/2020 22:13
Iker C wrote: 04/11/2020 21:49
Kako objasnjavas to da mi kao realno igracki slabija ekipa izborimo remi i plus imamo na kraju zicer za pobjedu? Ja bih to pripisao fizickoj spremi.
Ja bi to pripisao vilama i vilenjacima i skrtosti pojedinaca u nasem timu.
Pa cekaj koga su vile vise pronosale...vas jer vam je golman vadio tri lopte iz gola ili nas koji je vadio dva puta???
Haj ba hrasno pusti zajebanciju, ti vasi pokusaji su bili i sve sto ste uradili...Niste uputili dva pasa kako treba... Igracki ste izdominirani u prvom poluvremenu, rezultatski niste, na zalost... malo ste prodisali sredinom drugog i to je sve... Pogledaj na fb na vasoj stranici, komentare vasih navijaca poslije prvog poluvremena, svi su saglasni da ste zreli bili minimalno za tricu...! Skrtost nasih pojedinaca je ucinila svoje...! I haj da dubinski napravimo analizu, vidio bi da je upisana statistika za kurac i ti to znas...! Pa sam Amar je rekao da bi ga bilo sramota da ste pobijedili nekim slucajem... a sigurno da je sretan sa bodom, koji niste zasluzili... Mi smo zajebali sami sebe i naspram vas, mi imamo vise od igre...! Ovog momenta smo sigurno najbolja ekipa nase lige i nismo bez razloga tu gdje jesmo i to smo i veceras pokazali, mada nije voda isla na nas mlin...
Kaligrafija

#33150 Re: Sarajevski derbi

Post by Kaligrafija »

Pitar sa Kariba wrote: 04/11/2020 22:42
Fuzzy Dunlop wrote: 04/11/2020 22:32 Mi slavimo bod a vi se tješite da ste toliko dobri da se mi radujemo jer smo vam uzeli bod? Vi žalite što nas niste nabili u prvom, mi što nismo zabili za pobjedu u 90tj.
Nisam te bas skontao. Mi se ne tjesimo nego smo razocarani jer smo ispustili 2 boda. Realno blize je golu bio onaj Rahmanovicev sut sa 45m nego Lendriceva sansa u 90'.
Upravo, a stativa se i ne spominje... :thumbup:
Post Reply