Papanluk na automobilima
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
jelleMania
#14851 Re: Papanluk na automobilima
Pa 90% kod nas lakera farba u ovakvim supama
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#14852 Re: Papanluk na automobilima
uuuu mrčilice na farovima 
-
tempuser
#14853 Re: Papanluk na automobilima
Ako zanemarimo haubu, ovo je apoteka po kakvim smetljarnicima ljudi farbaju i na šta to liči kad se završi. Ovaj se bar uvalio za pragove i obrve.Evolution_IV wrote: ↑04/11/2020 13:00 https://www.olx.ba/artikal/40101257/honda-civic/
farbao ga u šupi![]()
Evo kako to kod smetljara izgleda, a kad je vidiš na cesti svršavanje auuu vidi dobre Alfe.

-
citroen xm
#14854 Re: Papanluk na automobilima
Moj je farban u šupi i naravno loše ofarban, ali tada su postojali razlozi za to. Sledeće farbanje za par godina će biti temeljnije.
Da se ne lažemo, većina radi ovako i većina su priučeni lakireri. Pratim jednog lakirera na instagramu, znam ga i lično. Ne postoji auto koje je farbao a da je skinuo šteke, svjetla i lajsne... E to je karina. Neki dan izbacio slike, farbao skoro čitavo auto, a na gepeku mu ostalo ono fabričko spužvasto ljepilo kojim su zalijepljene oznake modela i motora.
Da čovjek samo varba pregažene dvice da se kotrljaju još 3-4 godine, ja bi razumio. Ali liku dovoze auta ozbiljnih vrijednosti za naše prilike.
Da se ne lažemo, većina radi ovako i većina su priučeni lakireri. Pratim jednog lakirera na instagramu, znam ga i lično. Ne postoji auto koje je farbao a da je skinuo šteke, svjetla i lajsne... E to je karina. Neki dan izbacio slike, farbao skoro čitavo auto, a na gepeku mu ostalo ono fabričko spužvasto ljepilo kojim su zalijepljene oznake modela i motora.
Da čovjek samo varba pregažene dvice da se kotrljaju još 3-4 godine, ja bi razumio. Ali liku dovoze auta ozbiljnih vrijednosti za naše prilike.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#14855 Re: Papanluk na automobilima
Gledaj bed luka
-
tempuser
#14856 Re: Papanluk na automobilima
Limarija je koliko para toliko muzike...
Prošle godine sam gledao kako je lik za 700 napravio štetu za koju je isplaćeno 4 milje. Auto slomljen na zadnjem lijevom dijelu, a jedini što je promjenjeno je svjetlo za maglu u braniku. Popravak od 7 stoja je igledao tako što su u 4 poslijepodne (rano proljeće) na dvorištu fenom sušili kit, a u 6 poslijepodne je auto bio gotov! Naravno flekovan da se vidi s kilometar.
Vlasnika bolio klinac kako to vizuelno izgleda, bitno mu je da je auto popravljen i da je što jeftinije.
Ja razumijem kad ljudi koji su se uvalili u komoru i alat, zaposlene, koji kupuju kvalitetne materijale, imaju svoje miksere za boju itd drže cijenu svojih usluga da naprave razliku onih koji farbaju u smetljarnicima i iznajmljenim komorama, kupuju najjeftniije materijale, zaštitne trake i duplofane iz Marsa i Binga, boju kupuju knap u mililitar u najjeftinijim bojama i lakovima itd.
Prošle godine sam gledao kako je lik za 700 napravio štetu za koju je isplaćeno 4 milje. Auto slomljen na zadnjem lijevom dijelu, a jedini što je promjenjeno je svjetlo za maglu u braniku. Popravak od 7 stoja je igledao tako što su u 4 poslijepodne (rano proljeće) na dvorištu fenom sušili kit, a u 6 poslijepodne je auto bio gotov! Naravno flekovan da se vidi s kilometar.
Vlasnika bolio klinac kako to vizuelno izgleda, bitno mu je da je auto popravljen i da je što jeftinije.
Ja razumijem kad ljudi koji su se uvalili u komoru i alat, zaposlene, koji kupuju kvalitetne materijale, imaju svoje miksere za boju itd drže cijenu svojih usluga da naprave razliku onih koji farbaju u smetljarnicima i iznajmljenim komorama, kupuju najjeftniije materijale, zaštitne trake i duplofane iz Marsa i Binga, boju kupuju knap u mililitar u najjeftinijim bojama i lakovima itd.
-
citroen xm
#14857 Re: Papanluk na automobilima
Nije baš koliko para toliko muzike. Teško je naći dobrog majstora. Istina je za malo para, tada je i malo muzike. Ali sam isto tako gledao vrlo malo muzike za jako puno para kod likova koji imaju priču u kojoj su Bogovi zanata.
Lično znam dvojicu momaka koji su sređivali auta i najebali. Jedan radio relativno mlado auto tada kod nekog lika koji je papren i bije ga glas za kvalitetnog. Nakon godinu izbacilo na 10 mjesta. Drugi radio restauraciju, uvalio brdo para, auto se limarijski sasulo u roku od dvije godine. Čovjeku se život smučio.
Lično znam dvojicu momaka koji su sređivali auta i najebali. Jedan radio relativno mlado auto tada kod nekog lika koji je papren i bije ga glas za kvalitetnog. Nakon godinu izbacilo na 10 mjesta. Drugi radio restauraciju, uvalio brdo para, auto se limarijski sasulo u roku od dvije godine. Čovjeku se život smučio.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#14858 Re: Papanluk na automobilima
tempuser wrote: ↑04/11/2020 15:03Ako zanemarimo haubu, ovo je apoteka po kakvim smetljarnicima ljudi farbaju i na šta to liči kad se završi. Ovaj se bar uvalio za pragove i obrve.Evolution_IV wrote: ↑04/11/2020 13:00 https://www.olx.ba/artikal/40101257/honda-civic/
farbao ga u šupi![]()
Evo kako to kod smetljara izgleda, a kad je vidiš na cesti svršavanje auuu vidi dobre Alfe.
![]()
ma da je samo šupa,usrao je haubu a o cijeni necu ni govorit
- bitanga_sa_otesa
#14859 Re: Papanluk na automobilima
tesko ces naci nekoga da ovdje zavari komad limarije kako treba,vecina tih papaka /restauratora/limara ,samo nalijepi prag preko praga,obrvu preko obrve ,zahefta na 10 mjesta i načupira čupom kitom i to je to.nakon godinu dana se raspadne sve i onda dodje meni i kad ja to raskopam nadjem takva sranja.uvijek sam rekao draze mi je raditi auto koji se raspao od hrdje a po kojem niko nije srao ni vario,vec neki kao fol restaurirani.mada vise nikome necu da radim nista takvo, jer im je uvijek zao platiti.na jednom golfu sam nekad davno mijenjao obrvu i kad sam odrezao staru ispod je bila originalna,al je bila dublje jedno 5 cm i kad sam odrezao vidim da je neko nalijepio stranicu kompletnu preko originalne dobro opaljene stranice,valjda mu mrsko bilo ispravljaticitroen xm wrote: ↑04/11/2020 17:12
-
tempuser
#14860 Re: Papanluk na automobilima
Hauba je realno papanluk, cijena i radionica i nisu...
-
LikeLike
#14861 Re: Papanluk na automobilima
Zar ti radis i limarijubitanga_sa_otesa wrote: ↑04/11/2020 17:29tesko ces naci nekoga da ovdje zavari komad limarije kako treba,vecina tih papaka /restauratora/limara ,samo nalijepi prag preko praga,obrvu preko obrve ,zahefta na 10 mjesta i načupira čupom kitom i to je to.nakon godinu dana se raspadne sve i onda dodje meni i kad ja to raskopam nadjem takva sranja.uvijek sam rekao draze mi je raditi auto koji se raspao od hrdje a po kojem niko nije srao ni vario,vec neki kao fol restaurirani.mada vise nikome necu da radim nista takvo, jer im je uvijek zao platiti.na jednom golfu sam nekad davno mijenjao obrvu i kad sam odrezao staru ispod je bila originalna,al je bila dublje jedno 5 cm i kad sam odrezao vidim da je neko nalijepio stranicu kompletnu preko originalne dobro opaljene stranice,valjda mu mrsko bilo ispravljaticitroen xm wrote: ↑04/11/2020 17:12
Lično znam dvojicu momaka koji su sređivali auta i najebali. Jedan radio relativno mlado auto tada kod nekog lika koji je papren i bije ga glas za kvalitetnog. Nakon godinu izbacilo na 10 mjesta. Drugi radio restauraciju, uvalio brdo para, auto se limarijski sasulo u roku od dvije godine. Čovjeku se život smučio.![]()
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#14862 Re: Papanluk na automobilima
- bitanga_sa_otesa
-
LikeLike
#14864 Re: Papanluk na automobilima
G**** li sta ili si se i od toga umorio
Pa sto si radio s debilima
- bitanga_sa_otesa
- B6Redhell
- bitanga_sa_otesa
#14867 Re: Papanluk na automobilima
ja sam neke bezvezne aute bolje ofarbao sam u garazi sa spricom od 30 maraka nego neki tzv ''lakireri'' u komori ...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
- B6Redhell
#14869 Re: Papanluk na automobilima
Ovo iznad sam farbo sprejom nije lose.bitanga_sa_otesa wrote: ↑04/11/2020 19:39 ja sam neke bezvezne aute bolje ofarbao sam u garazi sa spricom od 30 maraka nego neki tzv ''lakireri'' u komori ...
Ali lak sam morao sa spricom. i ispalo je ok. Lak je puno teze nanijeti od farbe... a
I slazem se. neki lakireri kao osnovci samo šaraj ili ne saraj nikako..
- bitanga_sa_otesa
#14870 Re: Papanluk na automobilima
dvica je nova ocam 
- bitanga_sa_otesa
#14871 Re: Papanluk na automobilima
ma na metalik farbama je najvazniji bezbojni ,bazu bas trebas biti delegat da zajebes
- B6Redhell
-
citroen xm
#14873 Re: Papanluk na automobilima
bitanga_sa_otesa wrote: ↑04/11/2020 17:29
tesko ces naci nekoga da ovdje zavari komad limarije kako treba,vecina tih papaka /restauratora/limara ,samo nalijepi prag preko praga,obrvu preko obrve ,zahefta na 10 mjesta i načupira čupom kitom i to je to.nakon godinu dana se raspadne sve i onda dodje meni i kad ja to raskopam nadjem takva sranja.uvijek sam rekao draze mi je raditi auto koji se raspao od hrdje a po kojem niko nije srao ni vario,vec neki kao fol restaurirani.mada vise nikome necu da radim nista takvo, jer im je uvijek zao platiti.na jednom golfu sam nekad davno mijenjao obrvu i kad sam odrezao staru ispod je bila originalna,al je bila dublje jedno 5 cm i kad sam odrezao vidim da je neko nalijepio stranicu kompletnu preko originalne dobro opaljene stranice,valjda mu mrsko bilo ispravljati![]()
Što je najgore, ta dva auta su radili najskuplji majstori ovde. I jebat ga, usrali se čovjeku u volju za starim autom.
Zato sam ja gledao da nema pono varenja. Međutim, kada sam obilazio majstore svi su pucali filozofiju i izbjegavao rad, a onda te odmjerava pa pukne neku ludu cijenu. Mada većina ih nije htjela da radi uopšte. Valjda zarađuju na parcijalnom farbanju, tako im lakše.
I onda naletim na lika koji radi u nekoj katastrofa garaži, hoće da radi i sam ponudi neku smiješnu cijenu. I ja već umoran od traganja i iznerviran prihvatim pa kako god ispadne. I ispalo je sa milion propusta, al jebat ga. Evo 3 zime prošle, nije struo. Neka izdrži još 3 pa ide na popravku.
- bitanga_sa_otesa
#14874 Re: Papanluk na automobilima
ma ja sam se navario tih lesina stvarno mi je dosta za ovaj zivot..