Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Logovan

#32726 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

90minut wrote: 03/11/2020 11:17 Hahahaha odma pomislim na ovo..

:lol: :lol: :lol:
Blixen wrote: 03/11/2020 11:48 to je realnost
ja ne pricam napamet, vec gledam brojeve
lova pravi razliku

jedan Mustednagic je kupljen za ozbiljne pare (za BiH uslove su ozbiljne)
https://www.transfermarkt.com/zinedin-m ... ler/293013
a sjedi na klupi i ceka svoju priliku

neki dan je doveden Dal Varesanovic iz Liverpool-a
razmislja se o buducnostii

nema vise pustanja igraca, cim neko mahne sa nekim parama
igraci poput Salcina i ostalih iz akademije su tu i radi se na tome da i dalje budu dio FK Sarajevo
nekada su se pravile te greske (Sadiku, Hadzic, Veladzic)

nismo mi najpametniji, ni najbolji u skautingu, nismo cak ni ovo ni ono sto bi mogli biti
jednostavno smo najbogatiji i odatle uspjeh
drugi su kokuzi i nemaju sanse sa nama
Ma sve to stoji, slažem se, ali eto ne volim ovakve najave jer smatram da još nismo stigli do tog nivoa da tako budemo sigurni u osvajanje titula. Samo treba nastaviti ovim putem, a nastavit ćemo vjerujem, trebali bi majku mu. :D
hrasno38 wrote: 03/11/2020 14:12 Nama se nije nista poklonilo i pusti tu suplju zivota ti. Kako te stid nije. Ne bore se ekipe za izalazk u Evropu i ne broje se izlasci u Evropu nego titule i kupovi. Nije vam ni 1999 poklonjena titula???
Ok... :) Rekao sam šta sam imao, nemam trenutno živaca da se raspravljam. :mrgreen:

Sedam titula, jurišamo na osmu. Valjda je osvojimo, biće teško, samo ozbiljno do kraja.
0038733

#32727 Re: Sarajevski derbi

Post by 0038733 »

Hrasno sve nabrojao a najvažnije preskočio... :D 8 godina bez titule, 9-ta na vidiku. Do prošle godine se kofrčili kao najtrofejniji, sad nema ni to.. Jedino ostalo da se spamuje o "poklonjenim" titulama, a nazigu bi se svi da su bili u našoj situaciji. :) Sve ostalo je šuplja priča.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#32728 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

hrasno38 wrote: 03/11/2020 13:48

Aha PARE kazes i onda pored para moraju vam se poklanjati titule!!! Koliko imate vec godina akademiju i koliko ste izbacili "boljih" igraca iz nje tipa Bajica, Hadziahmetovica, Gojaka, Sabanadzovica itd itd. Ili koliko ste uspjeha napravili sa tim mladim igracima u Evropi?? Pa i juniori Zelje su vam dali zadatak koji ne mozete da ostvarite ni u naucnofantasticnim filmovima.
Kadeti su vam peti aa Zeljini drugi, juniori su vam sesti a Zeljini treci, jedino vam pioniri djele prvo mjesto sa Slobodinim a Zeljo je treci sa bod zaostatka. Gdje je ta AKADEMIJA i ti akademci??? Po tvojoj prici u kojoj se spominje NOVAC vi bi trebali da harate omladinskim ligama i da godisnje uzimate 3 miliona eura za mlade igrace. Tanko je to trenutno i u Zelji i u Sarajevu s tim sto eto Zeljo nema para pa je opet prije vas.
Pehari ili titule u omladinskim selekcijama su totalno nebitna stvar i sluze samo za promociju terenera koji vode te selekcije. Niti cine klub vecim nego sto jeste niti su garant bilo cega u buducnosti.
Rad omladinskih selekcija treba da se gleda kroz broj afirmisanih fudbalera u prvom timu i kroz broj prodatih mladih fudbalera.
Za akademiju nastalu prije 6 godina, dvije titule i kup osvojeni sa po 4 ili 5 akademaca u prvom timu vise nego odlican rad akademije, plus prodaja Mujakica za 1,3 mil EUR i ostalih fudbalera kao sto su Catakovic, Veladzic, Sadiku, Hadzic,
Moglo je Sarajevo i ovu stavku popuniti ali su se odbijale ponude za Pidru, za Vladana, za Djokanovica. Ponude od 500K do 900K EUR.
Sarajevo tezi necem visem necem boljem. ABd naredni transeri Vladana, Djokanovica ce sigurno biti sedmocifreni osim ako se ne dese neke povrede ili nesto slicno.
Blixen

#32729 Re: Sarajevski derbi

Post by Blixen »

hrasno38 wrote: 03/11/2020 14:08
Blixen wrote: 03/11/2020 14:01
hrasno38 wrote: 03/11/2020 13:48 onda pored para moraju vam se poklanjati titule!!!
[email protected] pa njemu te mitove prodaji
nas postedi

sto se tice Bajica tacno je da je proizvod vase akademije, ali nije se nesto pokazao u Udineseu
da se vrati u Zelju, vjerovatno bi bio pojacanje kao sto je Stila
Gojak otjeran u Olimpik - a lijepo ga je danas vidjeti u bordo dresu (pa makar bio i Torinov)
Refikovog malog ste ovdje javno pljuvali i govorili da je transfer na silu
ja mu zelim sve najbolje i da napravi karijeru kao i stari

sto se "nasih" omladinaca tice :D

https://imgshare.io/images/2020/11/03/22.png
Pa nisam napisao da ste sami sebi poklonili titule!

Vladan Kovacevic....dosao iz U19 Zeljeznicara Banja Luke
Selmir Pidro....dosao iz U19 Iskra Bugojno
Mustedanagic dijete ceskog fudbala

dakle nemoj prisvajati ono sto nije tvoje! Isto kao kad bi se Zeljo kitio da je Bojo nas produkt.
slazem se donekle, ali da sad ne sirimo temu
neki su bili kod nas pa otisli (samovoljno)
neki su danas tu
realno je reci da su nasi igraci
Vladan i Selmir su standardni u 11
Serbecic je tu negdje, mozda ga dovedu za stalno u januaru
Salcin i Djokanovic imaju veliku minutazu u prvom timu
Mustedanagic je veliki talenat

moras biti posten pa priznati da se kod vas u prvom timu ne vrti takav profil igraca do recimo 23/24 godine
Charuga
Globalni moderator

#32730 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

ibizza

#32731 Re: Sarajevski derbi

Post by ibizza »

F&N wrote: 03/11/2020 14:31

Aha PARE kazes i onda pored para moraju vam se poklanjati titule!!! Koliko imate vec godina akademiju i koliko ste izbacili "boljih" igraca iz nje tipa Bajica, Hadziahmetovica, Gojaka, Sabanadzovica itd itd. Ili koliko ste uspjeha napravili sa tim mladim igracima u Evropi?? Pa i juniori Zelje su vam dali zadatak koji ne mozete da ostvarite ni u naucnofantasticnim filmovima.
Kadeti su vam peti aa Zeljini drugi, juniori su vam sesti a Zeljini treci, jedino vam pioniri djele prvo mjesto sa Slobodinim a Zeljo je treci sa bod zaostatka. Gdje je ta AKADEMIJA i ti akademci??? Po tvojoj prici u kojoj se spominje NOVAC vi bi trebali da harate omladinskim ligama i da godisnje uzimate 3 miliona eura za mlade igrace. Tanko je to trenutno i u Zelji i u Sarajevu s tim sto eto Zeljo nema para pa je opet prije vas.
Pehari ili titule u omladinskim selekcijama su totalno nebitna stvar i sluze samo za promociju terenera koji vode te selekcije. Niti cine klub vecim nego sto jeste niti su garant bilo cega u buducnosti.
Rad omladinskih selekcija treba da se gleda kroz broj afirmisanih fudbalera u prvom timu i kroz broj prodatih mladih fudbalera.
Za akademiju nastalu prije 6 godina, dvije titule i kup osvojeni sa po 4 ili 5 akademaca u prvom timu vise nego odlican rad akademije, plus prodaja Mujakica za 1,3 mil EUR i ostalih fudbalera kao sto su Catakovic, Veladzic, Sadiku, Hadzic,
Moglo je Sarajevo i ovu stavku popuniti ali su se odbijale ponude za Pidru, za Vladana, za Djokanovica. Ponude od 500K do 900K EUR.
Sarajevo tezi necem visem necem boljem. ABd naredni transeri Vladana, Djokanovica ce sigurno biti sedmocifreni osim ako se ne dese neke povrede ili nesto slicno.
:thumbup:
90minut

#32732 Re: Sarajevski derbi

Post by 90minut »

Ne sjecam se kad je neko zadnji put na uljudniji nacin neko nekoga ubio cinjenicama na ovom podforumu. :lol:
Didier

#32733 Re: Sarajevski derbi

Post by Didier »

Ovo je baš bilo interesantno. Odlični sagovornici i dobra pitanja.

Svima preporučujem.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#32734 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

F&N wrote: 03/11/2020 14:31

Aha sad su nebitni a donednavno je bilo pisanje akadameca po sirotinji. Inace to je taj vas mentalni sklop koji tvori bitnost necega u zavisnosti gdje se trenutno nalazite. Da ste vi bili tamo gdje su Zeljini juniori ovdje se ne bi moglo ziv ostati od vas.
Ali dobro jos malo vise od 24 sata pa vas pola nece biti na ovom forumu po starom dobrom pitarskom obicaju.
90minut

#32735 Re: Sarajevski derbi

Post by 90minut »

Ma ko je pisao prestani više lagati ne znam jel 5 ljudi s ove teme ukupno prati mlađe.
Logovan

#32736 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

:lol:

Pitarski obicaj... :mrgreen:
90minut

#32737 Re: Sarajevski derbi

Post by 90minut »

Logovan wrote: 03/11/2020 17:14 :lol:

Pitarski obicaj... :mrgreen:
Kljucna rijec pola, kod njih samo on ostane i to je to. :lol:
Charuga
Globalni moderator

#32738 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

... wrote: 26/08/2018 19:47Joj vikenda, sve selekcije pobijedile! :thumbup:
... wrote: 25/05/2018 12:26 Image

:thumbup:
... wrote: 26/05/2018 21:25Znaćii, Đeno prekuco. :thumbup:https://sportsport.ba/fudbal/uscuplic-d ... ena/277978
Najtrofejniji trener. Svaka čast za sve kategorije Akademije i samo nastaviti da dominacija bude još veća. To je ta škola komšinica koju su mnogi izvikali kao najbolju u drzavi.
... wrote: 18/11/2017 13:16Ali hajde, i dalje na prvom mjestu, sest bodova ispred njih. Sloboda i Krupa imaju isto bodova kao Zeljo ali i utakmicu manje. Mogli bi nam se primaci na tri boda.

Pored A tima ovo je najvaznije takmicenje. Bit ce razocarenje ako iduce godine ne budemo u LS za juniore ali vjerujem da hocemo.
Jebiga, ovde svi pričaju kako im kad odgovara. Prije 2 godine ste hvalospjeve pisali o generaciji kadeta koja je trpala po 6-7-8 golova po utakmici, i ubjedljivo osvojila prvo mjesto. Pa onda one godine kada su vam tri generacije bile prve. Tada je pozicija na tabeli bila bitna, a sada odjednom nije.

Ja se slažem sa tim da je tabela kita, ako nećeš izbaciti barem 2 juniora u prvi tim, ali nemojte sad mjenjati priču ... 8-)
90minut

#32739 Re: Sarajevski derbi

Post by 90minut »

Koja je poenta s slikom šta klub ne bi trebao prenijeti? :-)

I naravno da ce se nakaciti navijaci i baciti komentar neki, pitanje je da li misliš da ti koji pišu i prate gledaju utakmicu?
Charuga
Globalni moderator

#32740 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Dva su posta vezana za sliku, ali nije slika poenta. Poenta je da su se pisali hvalospjevi, i da je tada pozicija na tabelama mlađih kategorija bila bitna, a sada odjednom nije.
Jedan piše o Željinoj školi, i kao da je izvikana. Drugi da je to takmičenje, pored A tima najvažnije.
Ima još tih postova, raja to prate, ili su tada pratili ...

Neise, samo kažem.
90minut

#32741 Re: Sarajevski derbi

Post by 90minut »

Charuga wrote: 03/11/2020 17:26 Dva su posta vezana za sliku, ali nije slika poenta. Poenta je da su se pisali hvalospjevi, i da je tada pozicija na tabelama mlađih kategorija bila bitna, a sada odjednom nije.
Jedan piše o Željinoj školi, i kao da je izvikana. Drugi da je to takmičenje, pored A tima najvažnije.
Ima još tih postova, raja to prate, ili su tada pratili ...

Neise, samo kažem.
Ma znaš ti dobro da nikad niko nije pratio od utakmice do utakmice osim onih koji imaju nekoga iz familije i to je jedna cinjenica.

Ako vec klub gazi s toliko razlike koliko su naši gazili to i vrijedi spomenuti, ili što sam procitao u vezi vaših kad su ono igrali ligu prvaka koliko se sjecam?

To mi je isto bilo baš odlicno.

Samo evo na suho kad bi pitao sad raju koja je naredna utakmica i slicno ne bi 99% znalo i ti ovo znaš.
Charuga
Globalni moderator

#32742 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Sve ja to znam, ali činjenica je da se pisalo tada, i pratilo. Naše prvenstvo, nekakvi turniri, gledalo se na TV-u i sl. Isto kao i one sezone kada su naša djeca izašla u LP.

I tako je i kod jednih, i kod drugih, samo ne treba čovjeka napadati i pisati kako nije tako bilo ... 8-)
ZonFon

#32743 Re: Sarajevski derbi

Post by ZonFon »

Tanka vam ta prica, vi za derbi u juniorskoj konkurenciji povlacite igrace koji treniraju sa prvim timom (Gasal i jos jedan) samo da bi nas pobijedili kako bi sutra pricali "jebo akademiju, 'ta ce oni" jer smo vam nabili komplekse.

Hrasno spominje kako kako nam juniori nisu nista uradili u evropi a nasa sampionska generacija juniora nije uopste dobila priliku da nastupi u LP jer nam je takav status da zavisimo od drugih liga i ucesnika tj. nemamo zagarantovano mjesto u omladinskoj LP.

Ove sezone mislim da imamo najmlađe juniore jer je to uglavom ona ekipa kadeta koja je prosle sezone uzela prvo mjesto a godina razlike u omladinskim ligama igra znacajnu ulogu.

Mada najinteresantnije je sto dan pred derbi vi pricate o nasoj akademiji i njihovim uspjesima.

Jos jedna interesantna cinjenica, za raziliku od plavih dama koje izraelci trpaju kad god stignu, bordo dame su danas lagano 4:0 uzele njihove sampionke. Za buduce nastupe u izraelu neka Amar kontaktira SFK da odigraju umjesto vas, gore nece proci sigurno :D
Charuga
Globalni moderator

#32744 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Iskreno, jebe mi se za tabele juniora i kadeta, i tu priču. Ne pišem ništa svakako, samo sam se malo ubacio, a možda je bolje da nisam ... 8-)

SFK je neka druga priča, može se i o tome diskutovati, ali ne na ovoj temi.

Ugodan nastavak diskusije vam želim.
90minut

#32745 Re: Sarajevski derbi

Post by 90minut »

Charuga wrote: 03/11/2020 17:35 Iskreno, jebe mi se za tabele juniora i kadeta, i tu priču. Ne pišem ništa svakako, samo sam se malo ubacio, a možda je bolje da nisam ... 8-)

SFK je neka druga priča, može se i o tome diskutovati, ali ne na ovoj temi.

Ugodan nastavak diskusije vam želim.
Isto sam htio dodati bio sam u šemama s jednom i znam opcenito sve o SFK jer sam i sam igrao, elem..

Dobro si napisao jebe mi se za tu pricu bezveze prica svakako mijenjaju se generacije k'o na traci bitno je samo koliko daju za prvi tim, a mi smo odlicni što se toga tice i to je sve što mene licno zanima.
A u buducnosti cemo biti sigurno sve bolji i bolji jer imamo pare da privucemo pravi talenat.

Nego iskreno šta ocekujes sutra od rezultata, baš ono iskreno kad niti tip za kladionicu? :D
Logovan

#32746 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Charuga wrote: 03/11/2020 17:20 Jebiga, ovde svi pričaju kako im kad odgovara. Prije 2 godine ste hvalospjeve pisali o generaciji kadeta koja je trpala po 6-7-8 golova po utakmici, i ubjedljivo osvojila prvo mjesto. Pa onda one godine kada su vam tri generacije bile prve. Tada je pozicija na tabeli bila bitna, a sada odjednom nije.

Ja se slažem sa tim da je tabela kita, ako nećeš izbaciti barem 2 juniora u prvi tim, ali nemojte sad mjenjati priču ... 8-)
Ako neko napiše hvalospjeve, ne znači da automatski misli da je prvo mjesto bitnije od izbacivanja juniora u prvi tim. Mislim ima i onih koji mijenjaju priču, ali majku mu valjda se može pohvaliti prvo mjesto. :mrgreen:
0038733

#32747 Re: Sarajevski derbi

Post by 0038733 »

Vidim danas u N Sarajevu navijači bas društveno odgovorni.. 2 m razmaka između svakog, svako nosi masku i tako...
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#32748 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

Opet slave utakmicu sa nama?!
noviclan

#32749 Re: Sarajevski derbi

Post by noviclan »

Kako ce im firminjo dati dva gola
emigrazione

#32750 Re: Sarajevski derbi

Post by emigrazione »

0038733 wrote: 03/11/2020 17:44 Vidim danas u N Sarajevu navijači bas društveno odgovorni.. 2 m razmaka između svakog, svako nosi masku i tako...
Kad vole svoj klub, to nema niđe na svijetu....
Post Reply