Nagorno Karabah
-
sumirprimus
#12201 Re: Nagorno Karabah
javlja li se onaj predsjednik samoproglasene arcak republike? azeri tvrde da su ga locirali i gadjali?
ili ce se i za njeg saznat za 4 5 dana?
ili ce se i za njeg saznat za 4 5 dana?
- Kikibombona
#12202 Re: Nagorno Karabah
Hahahaha, kada istina boli, odmah nervoza proradi. Apelujem na fanatične turkofile da me zaobidju sa komentarima.
Ne mozete mene natjerati da prestanem govoriti kako je moderna Turska nastala na genocidu nad armenskim narodom. Imam obavezu da o tome govorim radi genocida u mojoj BiH.
Potpuno je morbidno da Turska nastavlja genocidnu kampanju nad Armenima, zajedno sa vehabijskim rugobama iz Sirije. To bi bilo kao da Njemacka sa krscsnskim fanaticima ponovo napadne Izrael, s ciljem da 'oslobodi' Jeruzalem. Bolesno, morbidno.
...
Izvinite sto ne uzivam u masakrima Bajraktara.
Ne mozete mene natjerati da prestanem govoriti kako je moderna Turska nastala na genocidu nad armenskim narodom. Imam obavezu da o tome govorim radi genocida u mojoj BiH.
Potpuno je morbidno da Turska nastavlja genocidnu kampanju nad Armenima, zajedno sa vehabijskim rugobama iz Sirije. To bi bilo kao da Njemacka sa krscsnskim fanaticima ponovo napadne Izrael, s ciljem da 'oslobodi' Jeruzalem. Bolesno, morbidno.
...
Izvinite sto ne uzivam u masakrima Bajraktara.
-
The 51st State
#12203 Re: Nagorno Karabah
to iskustvo irelevanto totalno s obzirom na geografiju i nemogucnost efikasne integracije tih formacija za sadejstvo sa azerskom vojskom.Capljina74 wrote: ↑03/11/2020 11:18Iskustvo u ratu.The 51st State wrote: ↑03/11/2020 11:15Ako ukljucis malo logicno razmisljanje bez predrasuda i propagande taj se zakljucak sam namece. Azeri imaju dovoljno ljudi, oruzja, legitimiteta, podrske, zasto bi im trebala saka sirijaca da rizikuju los PR?Capljina74 wrote: ↑03/11/2020 11:13
Misliš da ih nema gori?
Pa ne bi Turskoj prvi put bilo da ih koristi.
Jeftini.
Ne moraju majkama objašnjavati gdje su im sinovi.
Ne znam, ali djeluju dobri razlozi.
Ubaci ih naprijed i nek guraju.
azerbejdatn ima pare i dovoljno patriotskog naboja da popune vojsku koliko god im treba, prvih dana regrutni centri su bili zatrpani dobrovoljcima, vracali ih kucama.
tanko, svakako ce se objasnjavati azerskim majkama i to koliko je vidljivo dosad niko znacajno ne potencira iz azerskog tabora.
sasvim dovoljno razloga navodim da ukazem na nelogicnosti i propagandnu pozadinu tih tvrdnji.
Last edited by The 51st State on 03/11/2020 11:22, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#12204 Re: Nagorno Karabah
nema prica veze s temom.
kako se fino na jednom snimku vidi kako "bpl osvijetli" cilj pa ga onda poklope
kako se fino na jednom snimku vidi kako "bpl osvijetli" cilj pa ga onda poklope
- Bosanac sa dna kace
#12205 Re: Nagorno Karabah
Ti sad kao bitan lik pa ti svaka zlatna, i treba je pročitat'.Capljina74 wrote: ↑03/11/2020 11:16Čitaš li ti šta sam napisao?Bosanac sa dna kace wrote: ↑03/11/2020 11:13Jaooo pa super ti ovaj ovaj argument: odkud to da se neki radikalni sunija bori za sekularne šiitseke Azere!? @Kikibombona čitaš ti ovo?Capljina74 wrote: ↑03/11/2020 11:08
Ne zezaj. Nasjedaš na dezinformacije. Postavio sam snimak njegovog zarobljavanja.
Ono što postavi Država po vratu i glavi se vidi da je fotomontaža.
Glupa priča.
Isto Kikijeva da bi se neki ISIL-ovac borio za šije... Oni bi prije ubijali šije nego Jermene ili Jevreje.
Sirijci se bore u NG, ali ne radikalizovani.
Arapski koji lik na videu govori je libanski dijalekat. Još fino obrijan sa urednim brčićima, ma hajdete molim vas.
Pa u Siriji je bar trećina boraca sa strane. Minimum, bilo i više, ali ginuli.
Što ti čojk ranije napisa: kog će qrca Azerima Sirijci, da imaju loš PR? NISU SE AZERI ZA OVO SPREMALI ZADNIUH GODINU DANA, već zadnjih 30 godina.
-
Capljina74
#12206 Re: Nagorno Karabah
Pa ako napišem da jedan ISIL nikada ne bi ratovao za šije, a poslije toga ti počneš da se rugaš i napišeš isto...Bosanac sa dna kace wrote: ↑03/11/2020 11:22Ti sad kao bitan lik pa ti svaka zlatna, i treba je pročitat'.Capljina74 wrote: ↑03/11/2020 11:16Čitaš li ti šta sam napisao?Bosanac sa dna kace wrote: ↑03/11/2020 11:13
Jaooo pa super ti ovaj ovaj argument: odkud to da se neki radikalni sunija bori za sekularne šiitseke Azere!? @Kikibombona čitaš ti ovo?
Arapski koji lik na videu govori je libanski dijalekat. Još fino obrijan sa urednim brčićima, ma hajdete molim vas.
Pa u Siriji je bar trećina boraca sa strane. Minimum, bilo i više, ali ginuli.
Što ti čojk ranije napisa: kog će qrca Azerima Sirijci, da imaju loš PR? NISU SE AZERI ZA OVO SPREMALI ZADNIUH GODINU DANA, već zadnjih 30 godina.
Morao sam ti skrenuti pažnju da ili nisi pročitao ili si glup da razumiješ šta sam napisao.
Pošto ne mislim da si glup onda sam ti skrenuo pažnju da nisi pročitao!
U čemu je problem?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#12207 Re: Nagorno Karabah
According to the information from the field, the Azerbaijani army seized control in the village of Dasalti in Shusha axis after 48 hours of heavy clashes

teske borbe oko shushi, uzeto stratesko selo, koridor na dva kilometra i manje... armenima otkucava ako presjeku koridor, mogu sesamo predati... il izginuti... treca solucija ne postoji, mozda direkto uplitanje rusije na strani armena

teske borbe oko shushi, uzeto stratesko selo, koridor na dva kilometra i manje... armenima otkucava ako presjeku koridor, mogu sesamo predati... il izginuti... treca solucija ne postoji, mozda direkto uplitanje rusije na strani armena
-
Capljina74
#12208 Re: Nagorno Karabah
Presretnuta Azerska kolona.
Nije za forum.
Nije za forum.
-
sumirprimus
#12209 Re: Nagorno Karabah
pa kad prenosis sve sa onog foruma prenesi i to. rat je. prenesi i vremensku prognozu
ima onaj profil drone warfare, pusta ove kompilacije i fino se vidi kako bpl oznaci metu.iako zatamne centralni dio.
ima onaj profil drone warfare, pusta ove kompilacije i fino se vidi kako bpl oznaci metu.iako zatamne centralni dio.
-
Capljina74
#12210 Re: Nagorno Karabah
Neću slike poginulih da postavljam.
U Tivtu je jedna takva, nek šefica obriše, ako je previše.
-
sumirprimus
#12211 Re: Nagorno Karabah
i onda ide kisa zavikend i dugo najavljivana kontra armenaca jel to to?
-
saimidin
#12212 Re: Nagorno Karabah
Da li ima nekih informacija vode li se kakvi pregovori u pozadini?
Koliko sam upratio pasinjan je rekao da su spremni na bolne kompromise, ali da to ne ukljucujeda ostanak NK u azerbejdzanu, tj vratili bi oni okolne regije da dobiju NK I koridor u armeniji, sto je poziv azerima da pristanu da armenija anektira 4-6% azerbejdzana
Sa druge strane alijev rece u nekom intervju da je to vrijeme proslo, I da treba uzeti sadasnji omjer snaga na terenu, puni integritet azerbejdzana uz mogucnost razgovora o autonomiji "kulturoloskoj" sta god to bilo
Koliko sam upratio pasinjan je rekao da su spremni na bolne kompromise, ali da to ne ukljucujeda ostanak NK u azerbejdzanu, tj vratili bi oni okolne regije da dobiju NK I koridor u armeniji, sto je poziv azerima da pristanu da armenija anektira 4-6% azerbejdzana
Sa druge strane alijev rece u nekom intervju da je to vrijeme proslo, I da treba uzeti sadasnji omjer snaga na terenu, puni integritet azerbejdzana uz mogucnost razgovora o autonomiji "kulturoloskoj" sta god to bilo
- MorningStar
#12213 Re: Nagorno Karabah
Kako bi volio da netko pokupi na kamion ove navijace i odvuce stranama za koje navijaju pa na prvu liniju 
- pici
#12214 Re: Nagorno Karabah
krstarica i poskok na 3XF Haparatima...
-
Capljina74
#12215 Re: Nagorno Karabah
Kojeg foruma?sumirprimus wrote: ↑03/11/2020 11:36 pa kad prenosis sve sa onog foruma prenesi i to. rat je. prenesi i vremensku prognozu![]()
Preko Tvitera dobijam obavještenja. To svi dobijaju i kako izadje postavljaju.
-
Capljina74
- pici
#12217 Re: Nagorno Karabah
Joined: 13/01/2020Capljina74 wrote: ↑03/11/2020 11:40Fino pritisnes kod one tete prati i dolaze ti obavještenja.
Da je sumi ispratio vidio bi da slike na maj šiti nisu sa Tvitera.
zaobidji ziv bio odavno si na ignore...
-
saimidin
#12218 Re: Nagorno Karabah
Pa ako je istina da su usli u taj desalti, kod sushe time su presjekli I lachin koridor.sumirprimus wrote: ↑03/11/2020 11:14 ma ovo je gotova prica, dok god azeri kontrolisu vazdusni prostor, pitanje je samo vremena i armenskih zrtava. dzaba se raspravlja.
ne mogu koncentrisat snage ni za kakvu kontru, ne mogu ustabilit linije, unistavaju ih kako god, mogu samo ostat ili u rikverc, kako god gube karabah.
cisto sumnjam da ce i koridor presjec, ovako ce ih stiskat da se sami povuku.
Koliko znam sjeverni koridor kroz kalbajar je jos prohodan I nesto sam sklon misljenju da ga nece ni presjecati, upravo da ih izguraju polako sa juga na sjever
Armeni idu na sve ili nista, kolko kosta da kosta
- addem
#12219 Re: Nagorno Karabah
Azeri su vec dobili ovaj rat. Sad je pitanje kako ce ga zavrsiti i koliko zrtava ce biti. Ono sto je bilo prije vise se nece ponoviti. Vec imaju oko 50 posto okupirane teritorije pod svojom kontrolom, jako su blizu Šuše i Stepankerta, ako ih zauzmu to će biti i konačni slom armenaca.
Imaju jako pametnog predsjednika Alijeva opet kazem on me najvise od svega iznenadio svojim intervjuima. Uglavnom nakon 30 godina natezanja dosta se toga promijenilo za samo nesto vise od mjesec dana ratovanja. Dobitnici su i Turci i Rusi. Turci jer su postali respektabilna zemlja koja proizvodi naoruzanje, a Rusi jer ce tek sad apsolutno prosiriti uticaj u Armeniji a Pasinjana sahraniti politicki ako ne i fizicki.
Armenci potpuni gubitnici, izacice siromasniji, svjesni da nikoga nije briga za njih i da nemaju niti novca niti bilo kakvog uticaja i da moraju da u potpunosti mijenjaju svoju politiku. Tj da se mire sa svojim susjedima.
Imaju jako pametnog predsjednika Alijeva opet kazem on me najvise od svega iznenadio svojim intervjuima. Uglavnom nakon 30 godina natezanja dosta se toga promijenilo za samo nesto vise od mjesec dana ratovanja. Dobitnici su i Turci i Rusi. Turci jer su postali respektabilna zemlja koja proizvodi naoruzanje, a Rusi jer ce tek sad apsolutno prosiriti uticaj u Armeniji a Pasinjana sahraniti politicki ako ne i fizicki.
Armenci potpuni gubitnici, izacice siromasniji, svjesni da nikoga nije briga za njih i da nemaju niti novca niti bilo kakvog uticaja i da moraju da u potpunosti mijenjaju svoju politiku. Tj da se mire sa svojim susjedima.
- addem
#12220 Re: Nagorno Karabah
Nisu sa osvajanjem tog sela presjekli taj koridor. Pogledaj na mapi.saimidin wrote: ↑03/11/2020 11:42Pa ako je istina da su usli u taj desalti, kod sushe time su presjekli I lachin koridor.sumirprimus wrote: ↑03/11/2020 11:14 ma ovo je gotova prica, dok god azeri kontrolisu vazdusni prostor, pitanje je samo vremena i armenskih zrtava. dzaba se raspravlja.
ne mogu koncentrisat snage ni za kakvu kontru, ne mogu ustabilit linije, unistavaju ih kako god, mogu samo ostat ili u rikverc, kako god gube karabah.
Koliko znam sjeverni koridor kroz kalbajar je jos prohodan I nesto sam sklon misljenju da ga nece ni presjecati, upravo da ih izguraju polako sa juga na sjever
-
sumirprimus
#12221 Re: Nagorno Karabah
Nije bas presjecenosaimidin wrote: ↑03/11/2020 11:42Pa ako je istina da su usli u taj desalti, kod sushe time su presjekli I lachin koridor.sumirprimus wrote: ↑03/11/2020 11:14 ma ovo je gotova prica, dok god azeri kontrolisu vazdusni prostor, pitanje je samo vremena i armenskih zrtava. dzaba se raspravlja.
Sve ili nista je da krenu iz armenije duz cijele linije. Koliko vidimo to se ne desava. Dakle nije bas sve ili nista. Prije ce biti da je NK pusten niz vodu..
- SanskiBiser
#12222 Re: Nagorno Karabah
unistena dva armenska skladista vojne opreme i municije
- spreca
#12223 Re: Nagorno Karabah
Da vidimo sta nam je to Jurij pripremio ovo jutro
Glavni dogadjaji oko Krasnog Bazara Hadzavenda,kao sto smo i ocekivali,pocelo je ponovnim napadima Az armije,odmah mozemo doda ti da je rukovodstvo Az armije dobro poradilo na greskama oko curenja informacija i da je toga sada puno manje,ali ujedno i manje info koja je isla za mene,no i uzimajuci to u obzir i podaci koje imam na ovaj momenat,novi pokusaji napada su dosta slicni na prosle ,juznije i jugo istocnije od Krasnog Bazara i pokusaj odrezati Hadzavend i naravno patrolirovanje diverzionih grupa,sudeci po podacima koje ja imam govore da mali odredi Az grupa provlace se u reonu ceste od lacina do Susa,Tamo se koncentriraju i prave ugrozu za Ar komandovanja.Nemislim da te grupe stvaraju direktnu ugrozu Suse,sa tim snagama koje Az ima u tom reonu dok se ne naprave uslovi za koncentraciju novih snaga juznije i jugoistocnije suse ovdje nece biti znacajnijih izmjena.Glavni zadatak tih snaga za sada je drzanje protivnika na tom mjestu i ometati dovlacenje rezerve Ar snagama.Susa je sveti grad kako za Ar tako i za AZ,ustvari izgleda da su juce na tom djelu zapadno od K Bazara vrsene pripremne operacije i da osnovne udare mozemo ocekivati danas ili sutra. Ja mislim da jedan od kljucnih udara ce biti visine sjeverno od sela Chinahchi,izlaz na te kote odrezat ce direktnu komunikaciju izmedju Susi i K Bazara,istovremeno prekida sjeverniju cestu i ukoliko Az armija uspije probiti front u predjelu Chartara juznije i posle toga garnizon K Bazara je osudjen na pad,ja mislim da je takav plan Az komande,koliko ce taj plan biti uspjesan vidjet cemo uskoro.Toliko o ovoj liniji fronta.na drugim linijama fronta situacija je dosta mirna uz poneku borbu lokalnog znacaja,kakvih ozbiljnih borbi se ne ocekuje jer eve osnovne snage su skoncentritane na liniji Susa-K Bazar jer gubitak Ar strane K Bazara a posle i Susi i Stepanakerta bi znacio i kraj vojnih dejstava,jer svako daljnje vojno dejstvo bi bilo samo potpuno unistenje Ar snaga,to svi znaju i zato se vode ovakve zestoke borbe,Posle je govorio o fosfornim bombama jer su ga mnogi ubjedjivali da su to Az napraviliKaze da taj snimak koji su mu poslali nije radio obicni vojnik jer se vidi po scenariju da su to radili profesionalni operatori za neki Ar debatni kanal, Jurij je dosta govorio o tome, ja vam nebih detaljisao o tome ,jer to smo sve vec ranije prodebatisali
- SpecialOffer
#12224 Re: Nagorno Karabah
Postavi, rat je jbt.
-
sumirprimus
#12225 Re: Nagorno Karabah
znaci susa je glavna...