Oni nemaju veze čak ni sa izvornim Hrišćanstvom, nemaš šta da mi šalješ. Morao bi da čitaš čitavu Dogmatiku Pravoslavne Crkve. Jednostavno je tako. Oni su Dohalkidonska crkva, poslije toga su izbačeni.Milenkov buraz wrote: ↑02/11/2020 21:13Može na PP, ti meni izvor ja tebi izvor, jel' pošteno?Capljina74 wrote: ↑02/11/2020 21:10Ma razvaljeni, a još se drže... Za poštovanje.
Tamo kamen na kamenu nije ostao.
Samo zbog tebe neću o monofizitima, a nije da ne bi no trpim!
Nagorno Karabah
-
Capljina74
#12076 Re: Nagorno Karabah
-
Milenkov buraz
#12077 Re: Nagorno Karabah
Kako god, ja se držim zvaničnih izvora. Ako oni lažu lažem i ja. Nemoj molim te više na ovo odgovarati da ne idemo dalje u off.Capljina74 wrote: ↑02/11/2020 21:19Oni nemaju veze čak ni sa izvornim Hrišćanstvom, nemaš šta da mi šalješ. Morao bi da čitaš čitavu Dogmatiku Pravoslavne Crkve. Jednostavno je tako. Oni su Dohalkidonska crkva, poslije toga su izbačeni.Milenkov buraz wrote: ↑02/11/2020 21:13Može na PP, ti meni izvor ja tebi izvor, jel' pošteno?Capljina74 wrote: ↑02/11/2020 21:10
Ma razvaljeni, a još se drže... Za poštovanje.
Tamo kamen na kamenu nije ostao.
Samo zbog tebe neću o monofizitima, a nije da ne bi no trpim!
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#12078 Re: Nagorno Karabah
Sitauacija s Jermenima me podsjeća na nas lude Balkance. Pobišmo se osvajajući/braneći "svetu zemlju" iz koje gledamo da pobjegnema kako znamo i umijemo.
Prije neki dan pričam s likom i kažem da je zajednički poznanik uzeo nešto preko 14.ooo na kladionici. Ovaj mi kaže jebo to, odobrila mi Angela papire, odo za 2 sedmice.
Sva trojica smo u ratu bili u istoj jedinici i sva trojica smo bili ranjeni. Ovaj što je dobio na kladionici ima austrijske papire i trenutno je na prisilnom odmoru, nekakav remont u fabrici. Prije 25 godina smo glumili patriote(čitaj idiote), a sad bi rradije bio u švabiji građanin 2. reda nego ovdje "svoj na svom".
NK je pitanje vremena, a jermenija će ubrzo da bankrotira i ljudi će biti gladni, a u kontejnerima neće biti ničeg. Neće biti ni kontejnera. I njih će neki uhljubi utalit u po cijjene kao i ovi naši.
Prije neki dan pričam s likom i kažem da je zajednički poznanik uzeo nešto preko 14.ooo na kladionici. Ovaj mi kaže jebo to, odobrila mi Angela papire, odo za 2 sedmice.
Sva trojica smo u ratu bili u istoj jedinici i sva trojica smo bili ranjeni. Ovaj što je dobio na kladionici ima austrijske papire i trenutno je na prisilnom odmoru, nekakav remont u fabrici. Prije 25 godina smo glumili patriote(čitaj idiote), a sad bi rradije bio u švabiji građanin 2. reda nego ovdje "svoj na svom".
NK je pitanje vremena, a jermenija će ubrzo da bankrotira i ljudi će biti gladni, a u kontejnerima neće biti ničeg. Neće biti ni kontejnera. I njih će neki uhljubi utalit u po cijjene kao i ovi naši.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#12079 Re: Nagorno Karabah
Džaba ti izvor kad ne razumiješ šta piše nego tvrdoglavo voziš svoje. Postoje i tzv. "istočne katoličke crkve" kao npr Maroniti. Što znači da su, za razliku od istočnih, vezani za Svetu Stolicu (Vatikan) te da uče "filioque". Istočne pravoslavne ne uče "filioque", nisu u zajednici sa Stolicom ali ni sa kanonskim pravoslavnim crkvama zbog "jeretičkog poimanja Isusa Hrista" zbog čega su proglašeni jereticima.Milenkov buraz wrote: ↑02/11/2020 21:08Eto ti izvora gore lijepo sam stavio, oni ne tvrde tako. Enciclopeida of Christianity lijepo kaže da su dio porodice istočnih ortodoksnih ckvi ali eto ja trebam vjerovati forumašima više nego ozbiljnim izvorima. Ta će enciklopedija, vidim svi ste doktorirali kršćansko vjerovanje Armenske apostolske crkve.Over and out
Oni nisu pravoslavni i ako to sada svi ovdje razumiju, probaj sada i ti.
-
155_mm
#12080 Re: Nagorno Karabah
na ovim snimkama se da primjetiti jedan ozbiljan detalj koji bi mogao odluciti ishod ovog sukoba:
nije ostalo jos mnogo lisca na drvecu.
nije ostalo jos mnogo lisca na drvecu.
- Nadzornik
#12081 Re: Nagorno Karabah
Fotografija dana,Jermenija ispalila raketu Smerch .Selo Alasgarli,regija Tartar.
Srecom raketa nije eksplodirala:

https://de.azvision.az/news/89232/armen ... b9wbH7S3sE
Srecom raketa nije eksplodirala:

https://de.azvision.az/news/89232/armen ... b9wbH7S3sE
- MorningStar
- Nadzornik
#12083 Re: Nagorno Karabah
Ovako izgleda realnije...

- SpecialOffer
-
saimidin
#12085 Re: Nagorno Karabah
Haj znaj za koliko vremena I intenziteta su se azeri spremili, a valja I ljude odmoriti, mada reci da se nista ne desava je pogresno, jer pogledaj preko kakvih planina su dosli do pred sushu, a armeni su ih zaustavili kad su krenuli dolinom peko bazara
Jedno je sigurno, armeni imaju vece gubitke I nisu napravili ni jednu kontru I vratili nesto ni u ravnici ni u planinama, al eto da sacekamo I tu zimu/oblake
- Nadzornik
#12086 Re: Nagorno Karabah
Naravno da je PS i izgleda realnije nego onaj gore snimak sto su ga Azeri tj. njihov portparol vlade postavio...
-
saimidin
#12087 Re: Nagorno Karabah
Ti hoces da kazes da armeni opet spremaju klopku?Nadzornik wrote: ↑02/11/2020 21:14 Trenutna situacija na terenu mi se cini poput Francove taktike u bitci na Ebru.
Pustio je crvene u ovom slucaju komuniste predvodjene Listerom,Taguenom i Vegom da je predju i strpali ih u vrecu izmedju
Gandese i same rijeke.
Bila je to epska rasturacina komunista i medjunarodnih placenika i posljednja velika bitka u ratu.
Mada ne vidim vezu sa francom, on je citav rat napredovao, a ovdje citavo vrijeme napreduju azeri
Mislim ok je da ti navijas za amene, ali moras priznati da su donji, dal za mjesec, godinu, deset, bolje bi im bilo da se dogovore sad, kad vec nisu u prethodnih 30 i da nastave zivit, ovako mrcvare najvise sebe
- Kikibombona
#12088 Re: Nagorno Karabah
Armeni su do sada svaki put razbili azersku vojsku a bilo je nekoliko ratova. O tome ce ti najbolje reci legendarni armenski komandant Monte Melkonian. On ukratko kaze, Azeri su vojno mnogo jaci, ali je nas motiv mnogo veci. Mi branimo kucu i domovinu a Azeri teritorij.Nadzorna_ploca wrote: ↑02/11/2020 08:18 Laik sam pa ako moze kratko objasnjenje..
1992 poceo rat i u njemu su Armenci odnijeli victory iako su bili malobrojniji? Kako se situacija promijenila da 2020. nemaju kuveta da se odbrane i odkud to da Azeri nisu i prije napali..
I jos nesto, ovi Armenci su kao ovi iz manjeg entiteta, oni bi da Nagorno bude armenska prcija kao sto bi rs trebao biti Vuciceva?
https://youtu.be/4b6O0f6Wz7w
...
Republika Srpska je nastala 1992. a pravni status stekla 1995. Nema nikakve dodirne tačke sa Nagorno Karabahom. Ama bas nikakve. Nagorno Karabah ima mnogo vise slicnosti sa Kosovom, a Armeni sa kosovskim Albancima. A u narednim redovima cu priloziti cinjenice tome u prilog.
...
Nagorno Karabah je historijski etnicki armenski prostor. Bio je dio velikih armenskih carstva jos iz vremena prije Krista pa dalje u srednjem vijeku. Nakon toga je bio pod vlascu Perzijanaca i Otomana.
...
1813. Nagorno Karabah postaje dio Rusije, kao autonomna pokrajina, sa jasno definiranim granicama i 90% armenske populacije uz kurdsku i azersku manjinu.
...
1920. uz zestoko protivljenje armenskog stanovnistva, Josif Staljin i ostatak ekipe su odlucili dodijeliti Nagorno Karabah Azerbejdzanu. Napominjem da je sve vrijeme Nagorno Karabah autonomna pokrajina sa parlamentom i definisanim granicama, sa apsolutnom armenskom vecinom.
...
1988., kada se raspao Sovjetski savez, parlament Nagorno Karabaha je usvojio rezoluciju o izlasku iz Azerbejdzana. I nakon toga krecu etnicki sukobi izmedju Azera i Armena.
...
- Azeri su protjerali 300 000 Armena i porusili skoro sve crkve
- Armeni su protjerali 500 000 Azera i porusili skoro sve dzamije
- Nadzornik
#12089 Re: Nagorno Karabah
saimidin wrote: ↑02/11/2020 21:55
Ti hoces da kazes da armeni opet spremaju klopku?
Mada ne vidim vezu sa francom, on je citav rat napredovao, a ovdje citavo vrijeme napreduju azeri
Mislim ok je da ti navijas za amene, ali moras priznati da su donji, dal za mjesec, godinu, deset, bolje bi im bilo da se dogovore sad, kad vec nisu u prethodnih 30 i da nastave zivit, ovako mrcvare najvise sebe
Jermeni cekaju da se Azeri sto vise istrose,da im preko zime ne daju mira i da ih na proljece pometu ili da iskoriste zimu i nepovoljne uvjete kako bi vratili izgubljeno.
Nesto se sprema,vidjecemo sta ce od svega toga biti.
A sto se strane tice mogu samo reci da sila Boga ne moli a Bog silu ne voli.
Uvjek sam bio na strani slabijih koji su ostavljeni na vjetrometini bjelosvjetskih mesetara.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
-
Johny12
#12091 Re: Nagorno Karabah
Ti si onaj sto je pisao, kad su Azeri dosli do Harduta, da su ih Jermeni uvukli u stupicu i da ce im sa bokova odsjeci odstupnicu i unistiti? Sjecas se?Nadzornik wrote: ↑02/11/2020 22:11saimidin wrote: ↑02/11/2020 21:55
Jermeni cekaju da se Azeri sto vise istrose,da im preko zime ne daju mira i da ih na proljece pometu ili da iskoriste zimu i nepovoljne uvjete kako bi vratili izgubljeno.
Uvjek sam bio na strani slabijih koji su ostavljeni na vjetrometini bjelosvjetskih mesetara.
Jarane poredit ovo sa spanskim gradjanskim je ko poredit oluju sa nekom antickom bitkom nidje veze.
A za ono o Hardutu... jarane, ako nemas premoc u zraku, koncentrisati snage za takav manevar je samoubistvo, bajraktari folovi golovi...
Fakat sto pises je “whishful thinking”
- Kikibombona
#12092 Re: Nagorno Karabah
Ovo su Armeni oborili azerski Su-25. Ocigledno je da govore armenski a ne turski. Navodno i pilot je tu negdje, vidjet cemo jesu ga zarobili.bingov buraz wrote: ↑02/11/2020 11:19Pa ne učestvuje Armenija u ratu veli "stručnjak"SanskiBiser wrote: ↑02/11/2020 11:11
jutros je azerska PVO oborila SU25 vojske Armenije koji je pao na samu liniju razdvajanja dvije strane, valjda je tu i pilot zavrsio blizu i pokusali su ga armenski vojnici izvuci ali je na njih otvorena vatra sa azerskih polozaja pa su se povukli...
Lišćari ih nemaju znači to su neki dobrovoljci doprtljali na leđima i lansiraju ih iz praćki pošto nemaju aerodroma![]()
...
Inace, Armeni su u protekla 2-3 dana zarobili dva pripadnika al-Kaide koje u Azerbejdzan dovode Turci. Kazu da imaju platu 2k dolara.
...
Poginuo komandant teroristicke skupine Sultan Murad iz Sirije
...
Jedan od zarobljenih terorista
...
Turci, al-Kaida, sirijski teroristi i Azerbejdzan
-
saimidin
#12094 Re: Nagorno Karabah
Dobro ali sta je bilo prije svega toga, pa nije 2000-2500 godina neka proslost, valjda je neko bio I ranije, gdje je njegovo pravo na pradjedovinu?Kikibombona wrote: ↑02/11/2020 22:05Armeni su do sada svaki put razbili azersku vojsku a bilo je nekoliko ratova. O tome ce ti najbolje reci legendarni armenski komandant Monte Melkonian. On ukratko kaze, Azeri su vojno mnogo jaci, ali je nas motiv mnogo veci. Mi branimo kucu i domovinu a Azeri teritorij.Nadzorna_ploca wrote: ↑02/11/2020 08:18 Laik sam pa ako moze kratko objasnjenje..
1992 poceo rat i u njemu su Armenci odnijeli victory iako su bili malobrojniji? Kako se situacija promijenila da 2020. nemaju kuveta da se odbrane i odkud to da Azeri nisu i prije napali..
I jos nesto, ovi Armenci su kao ovi iz manjeg entiteta, oni bi da Nagorno bude armenska prcija kao sto bi rs trebao biti Vuciceva?
https://youtu.be/4b6O0f6Wz7w
...
Republika Srpska je nastala 1992. a pravni status stekla 1995. Nema nikakve dodirne tačke sa Nagorno Karabahom. Ama bas nikakve. Nagorno Karabah ima mnogo vise slicnosti sa Kosovom, a Armeni sa kosovskim Albancima. A u narednim redovima cu priloziti cinjenice tome u prilog.
...
Nagorno Karabah je historijski etnicki armenski prostor. Bio je dio velikih armenskih carstva jos iz vremena prije Krista pa dalje u srednjem vijeku. Nakon toga je bio pod vlascu Perzijanaca i Otomana.
...
1813. Nagorno Karabah postaje dio Rusije, kao autonomna pokrajina, sa jasno definiranim granicama i 90% armenske populacije uz kurdsku i azersku manjinu.
...
1920. uz zestoko protivljenje armenskog stanovnistva, Josif Staljin i ostatak ekipe su odlucili dodijeliti Nagorno Karabah Azerbejdzanu. Napominjem da je sve vrijeme Nagorno Karabah autonomna pokrajina sa parlamentom i definisanim granicama, sa apsolutnom armenskom vecinom.
...
1988., kada se raspao Sovjetski savez, parlament Nagorno Karabaha je usvojio rezoluciju o izlasku iz Azerbejdzana. I nakon toga krecu etnicki sukobi izmedju Azera i Armena.
...
- Azeri su protjerali 300 000 Armena i porusili skoro sve crkve
- Armeni su protjerali 500 000 Azera i porusili skoro sve dzamije
Cuj armeni se bore za kucu, daj ba matere ti. Pa I 400k azera je zivilo u kucama u I oko NK, nisu spavali na ledini, plus njih se nakotilo sad ih je 600k, I hoce kuci. Ako cemo pravo, vece pravo imju azeri, od armena, vise ih je-demokratija, ali tebi su drazi klerofasisti, lijepo sebi ocistili treritoriju I prave se ludi, sad kad je doslo da ce izgubiti sve, spremni su I na bolne kompromise, ali I dalje ne da zive u azerbejdzanu, gdje im usput citav svijet kaze da vec zive, ali mitomanija, oni su na braniku beca
Hej tugo, a ovi u austriji bi ih prije par godina zajedno s azerima protjerali kroz dimnjak, odma posle jevreja
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#12095 Re: Nagorno Karabah
OKSanskiBiser wrote: ↑02/11/2020 21:00
Monofiziti se pokusavaju "prodati" pod pravoslavne ali ih sve pravoslavne crkve smatraju jereticima od 4. Vaseljenskog Sabora odrzanog 451 godine nove ere. Jeres monofizitstva.
Pravoslavne crkve odlucuju ko jeste a ko nije pravoslavac. Ne mozes ti ili ja ili neki Armen o tome odlucivati.
To isto kao kad bi rekao Bahajci su muslimani samo zato sto je religija osnovana u Iranu i jer je osnivac bio musliman Mirza Husein Ali Nuri „Bahaulah" i sto je dosta uzeto iz Islama za religiju, pa cak to i koriste da bi privukli muslimane u religiju...
a gdje je Crkva Bosanka u odnosu na ovu Armensku, jel se zna, koliko su ili bi bile bliske?
- Krokodajl
#12096 Re: Nagorno Karabah
Armenci bi bili katolici da su na vrijeme stigli u Nikeju.
-
saimidin
#12097 Re: Nagorno Karabah
Oh izvini, znaci ti si na strani azeraNadzornik wrote: ↑02/11/2020 22:11saimidin wrote: ↑02/11/2020 21:55
Oni su ti kojih je vise pobijeno, protjerano, kojima 30 god nisu dali da se vrate na svoje, jednom rijecju slabiji, bar u posljednjih 50go
Ps
Bog ne postoji, osim naravno u glavama ljudi koji vjeruju u boga
- Nadzornik
#12098 Re: Nagorno Karabah
7 dana,mnogo kume,mnogo...
- Kikibombona
#12099 Re: Nagorno Karabah
Ja kazem da su se jedni i drugi pokazali kao govna.saimidin wrote: ↑02/11/2020 22:26Dobro ali sta je bilo prije svega toga, pa nije 2000-2500 godina neka proslost, valjda je neko bio I ranije, gdje je njegovo pravo na pradjedovinu?![]()
Cuj armeni se bore za kucu, daj ba matere ti. Pa I 400k azera je zivilo u kucama u I oko NK, nisu spavali na ledini, plus njih se nakotilo sad ih je 600k, I hoce kuci. Ako cemo pravo, vece pravo imju azeri, od armena, vise ih je-demokratija, ali tebi su drazi klerofasisti, lijepo sebi ocistili treritoriju I prave se ludi, sad kad je doslo da ce izgubiti sve, spremni su I na bolne kompromise, ali I dalje ne da zive u azerbejdzanu, gdje im usput citav svijet kaze da vec zive, ali mitomanija, oni su na braniku beca![]()
Hej tugo, a ovi u austriji bi ih prije par godina zajedno s azerima protjerali kroz dimnjak, odma posle jevreja
I Azeri su pocistili sve Armene koje su dohvatili, porusili im sve crkve i sve ostalo sto ima armensko obilježje.
Isto su Armeni uradili njima.
Al' eto, na Balkanu se sve gleda i cijeni kroz vjeru.
-
belfy
#12100 Re: Nagorno Karabah
zasto opet licemjerno lazes? zasto bi tebi iko vjerovao?A_A_AKCIJA wrote: ↑02/11/2020 12:47 Zanimljiva analiza korištenja dronova:
https://smallwarsjournal.com/jrnl/art/d ... akh#_edn18