Najbolji restoran u Sarajevu
-
Blackjack21
#3601 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ne znam zašto imate potrebu da osuđujete to što je u nekom restoranu cijena rižota 25 KM? Nebitno šta ja mislim je li to skupo ili nije za naš standard, ako ima ljudi koji će to platiti i kojima je to neka vrsta užitka, zašto ne? Svako ima pravo da postavi cijene koje njemu odgovaraju, neko to radi iz razloga što cijeni sebe, ulaganje u sebe i znanje u svom poslu, neko drugi koristi kompleksaše i dere ih, ali to svakako nije tema.
Meni je recimo veća glupost kupiti auto od 150-200 hiljada, ali ne prigovaram ljudima koji to urade.
A sad malo o temi, kakva sam sve jela po Evropi plaćao isto toliko ili skuplje, Luka u najmanju ruku zaslužuje Michelin zvjezdicu. Standard je manje bitan kad je nešto splaćina i nekvalitetno, kad ti prodaju muda pod bubrege, više me to zaboli nego preplatiti dobro jelo. Luka bar to ne radi, za pare koje daš, dobiješ kvalitetno jelo. I svakako da nije restoran za svaki dan nego za posebne prilike.
Premalo generalno cijenimo sebe, samo kod nas ima da u kafiću s nevjerovatnim pogledom na Stari most i Neretvu, gdje vrvi od turista, platiš kafu marku ipo. Na zapadu je to 5 eura u startu, pa te onda pitaju šta ćeš. Buni li se ijedan Talijan na cijene u Veneciji recimo?
P.S. i dalje sam pri stavu da u Sarajevu nemaju ukupno tri kvalitetna restorana. 90% jela koja oni naprave, ja sam sebi bolje napravim iako kuham jednom u mjesec dana.
Meni je recimo veća glupost kupiti auto od 150-200 hiljada, ali ne prigovaram ljudima koji to urade.
A sad malo o temi, kakva sam sve jela po Evropi plaćao isto toliko ili skuplje, Luka u najmanju ruku zaslužuje Michelin zvjezdicu. Standard je manje bitan kad je nešto splaćina i nekvalitetno, kad ti prodaju muda pod bubrege, više me to zaboli nego preplatiti dobro jelo. Luka bar to ne radi, za pare koje daš, dobiješ kvalitetno jelo. I svakako da nije restoran za svaki dan nego za posebne prilike.
Premalo generalno cijenimo sebe, samo kod nas ima da u kafiću s nevjerovatnim pogledom na Stari most i Neretvu, gdje vrvi od turista, platiš kafu marku ipo. Na zapadu je to 5 eura u startu, pa te onda pitaju šta ćeš. Buni li se ijedan Talijan na cijene u Veneciji recimo?
P.S. i dalje sam pri stavu da u Sarajevu nemaju ukupno tri kvalitetna restorana. 90% jela koja oni naprave, ja sam sebi bolje napravim iako kuham jednom u mjesec dana.
- JThomas
#3602 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
ipak kad se sve to svede i podvuče, da ima dovoljno ljudi voljnih da plate pet eura, prije ili kasnije bi bilo pet eura. nema veze domaćih ili stranih. da su ovdje cijene kao na stvarno najpoznatijim i najatraktivnijim svjetskim mjestima, došao bi nikad niko.
-
soferina
#3603 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ti si Harise se trudio sam sebe reklamirat ali jbg nemozes vodit restoran po principu da ti se ljudi najave inace nemas ni gulas davim serviras
- Haris033
#3604 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3605 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Znaći ti si Haris Octopus... 
-
soferina
#3606 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
mogo je bar drugi nik registrovati
-
redhat
#3607 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Blackjack21 wrote: ↑01/11/2020 16:57 Ne znam zašto imate potrebu da osuđujete to što je u nekom restoranu cijena rižota 25 KM? Nebitno šta ja mislim je li to skupo ili nije za naš standard, ako ima ljudi koji će to platiti i kojima je to neka vrsta užitka, zašto ne? Svako ima pravo da postavi cijene koje njemu odgovaraju, neko to radi iz razloga što cijeni sebe, ulaganje u sebe i znanje u svom poslu, neko drugi koristi kompleksaše i dere ih, ali to svakako nije tema.
Potpis
I meni je veći problem i bacanje para dati 6 KM za piletinu na žaru za koju kažem odgovorno da 90% objekata u sarajevu ne znaju napraviti tako glupo i jednostavno jelo a da ne spali piletinu, ili dati za kojekakve sindikalne sendviče 4-6 KM a ono klasova zemička, list madi poli salame i ABC sir.
Restorana po sarajevu ima, nije baš da ih ima puno ali ih ima. Ako već voliš pojesti otiđi u Dos Hermanos u Radičevoj topla preporuka, četiri sobe Safije poslovično dobar naravno.
Za rižoto od 25 KM mu je puno jer misli da ima samo jedna vrsta riže ona koju mater pravi i samo jedan način na koji se ta riža pravi - na tepsiji sa krompirom na plohe ili u šerpi
A vrste riže ima na stotine , kao i jela od riže i vrsta rižota.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3608 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Riža je riža,.....da je zlatom polivena...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3609 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
riža je zdrava 
-
Blackjack21
#3610 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
U svemu se slažem osim da su Dos Hermanos i Safija dobri restorani, doduše za Dos Hermanos ne mogu garantovati jer sam samo jednom bio, tako da ću mu vjerovatno dati još jednu šansu. Safija prodaje ambijent, odnos cijene i kvaliteta i porcija su užasni, hajde cijena i porcije i nisu presudni koliko kvalitet, jednostavno ničim nisam bio oduševljen, sve prosjek ili daleko ispod prosjeka restorana na takvom glasu.redhat wrote: ↑02/11/2020 09:10Blackjack21 wrote: ↑01/11/2020 16:57 Ne znam zašto imate potrebu da osuđujete to što je u nekom restoranu cijena rižota 25 KM? Nebitno šta ja mislim je li to skupo ili nije za naš standard, ako ima ljudi koji će to platiti i kojima je to neka vrsta užitka, zašto ne? Svako ima pravo da postavi cijene koje njemu odgovaraju, neko to radi iz razloga što cijeni sebe, ulaganje u sebe i znanje u svom poslu, neko drugi koristi kompleksaše i dere ih, ali to svakako nije tema.
Potpis
I meni je veći problem i bacanje para dati 6 KM za piletinu na žaru za koju kažem odgovorno da 90% objekata u sarajevu ne znaju napraviti tako glupo i jednostavno jelo a da ne spali piletinu, ili dati za kojekakve sindikalne sendviče 4-6 KM a ono klasova zemička, list madi poli salame i ABC sir.
Restorana po sarajevu ima, nije baš da ih ima puno ali ih ima. Ako već voliš pojesti otiđi u Dos Hermanos u Radičevoj topla preporuka, četiri sobe Safije poslovično dobar naravno.
Za rižoto od 25 KM mu je puno jer misli da ima samo jedna vrsta riže ona koju mater pravi i samo jedan način na koji se ta riža pravi - na tepsiji sa krompirom na plohe ili u šerpi
- Bloo
- Globalna šefica
#3611 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Plus ventilacija uzasna...zazalis kad neko naruci lososBlackjack21 wrote: ↑02/11/2020 22:11 Safija prodaje ambijent, odnos cijene i kvaliteta i porcija su užasni, hajde cijena i porcije i nisu presudni koliko kvalitet, jednostavno ničim nisam bio oduševljen, sve prosjek ili daleko ispod prosjeka restorana na takvom glasu.
Jedino im je espreso dobar.
-
suspect_zero
#3612 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Aha, a beri-beri
Bježi ba, od rata riža, leća i feta sir zdraooo
- Edin H.
#3613 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Sigurno koriste Kinmemai Premium rizu koja kosta $109 po kilogramu
- bitanga_sa_otesa
#3614 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
suspect_zero wrote: ↑03/11/2020 00:08
Aha, a beri-beri![]()
Bježi ba, od rata riža, leća i feta sir zdraooo![]()
beri beri se ja mislim dobiva od jednolicne ishrane ,ne mora biti riza ...
- Edin H.
#3615 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Al' moze.pa ti jedi rizoto od 25 marakabitanga_sa_otesa wrote: ↑03/11/2020 00:16suspect_zero wrote: ↑03/11/2020 00:08
Aha, a beri-beri![]()
Bježi ba, od rata riža, leća i feta sir zdraooo![]()
![]()
![]()
![]()
beri beri se ja mislim dobiva od jednolicne ishrane ,ne mora biti riza ...
-
suspect_zero
#3616 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Bježite boni, kila telećeg buta toliko.....za tanjir riže nedam 
- Edin H.
#3617 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Hm da, al' riza je riza 
-
redhat
#3618 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Imaš pravo na svoje mišljenje svakako, ja sve što sam u oba objekta jeo bilo je odlično a odličan je bio i ambijent i usluga.Blackjack21 wrote: ↑02/11/2020 22:11U svemu se slažem osim da su Dos Hermanos i Safija dobri restorani, doduše za Dos Hermanos ne mogu garantovati jer sam samo jednom bio, tako da ću mu vjerovatno dati još jednu šansu. Safija prodaje ambijent, odnos cijene i kvaliteta i porcija su užasni, hajde cijena i porcije i nisu presudni koliko kvalitet, jednostavno ničim nisam bio oduševljen, sve prosjek ili daleko ispod prosjeka restorana na takvom glasu.redhat wrote: ↑02/11/2020 09:10Blackjack21 wrote: ↑01/11/2020 16:57 Ne znam zašto imate potrebu da osuđujete to što je u nekom restoranu cijena rižota 25 KM? Nebitno šta ja mislim je li to skupo ili nije za naš standard, ako ima ljudi koji će to platiti i kojima je to neka vrsta užitka, zašto ne? Svako ima pravo da postavi cijene koje njemu odgovaraju, neko to radi iz razloga što cijeni sebe, ulaganje u sebe i znanje u svom poslu, neko drugi koristi kompleksaše i dere ih, ali to svakako nije tema.
Potpis
Čak sam kod Safije prisustvovao kad konobar priča o bukeu vina i ulazi u sastav vina, odakle je i daje jako puno informacija. To je za mene osvježenje a i poznanik koji se zaista kuži u vina za razliku od mene je bio vidno impresioniran. Dos Hermanos meni odličan svaki put. Imaju izbor pića i kubanki odličan, ko to voli naravno. Ako ti je safija prosjek odnosno ispod prosjeka jako me interesuje šta je po tebi onako potaman i kuda se krećeš. Vidim da si aktivan na temi najbolja pizza u sarajevu i da hvališ agu a na ovoj temi hvališ avliju i kolačiće u tepsijašu tako da bilo bi mi drago da mi kažeš koji ti je to restoran potaman - slobodno navedi ime, ne moram ja znati za njeg čisto edukativno da znam
-
caseytron
#3619 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Samo Hadzibajric i pace, malo sirceta i udri

- bitanga_sa_otesa
#3620 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
a tripice? 
-
caseytron
#3621 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
three pussies
- bitanga_sa_otesa
-
Blackjack21
#3623 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Postoje jela i restorani za svaki dan i restorani i jela koja nisu za svaki dan. Složit ćeš se da hobotnicu ili morske plodove većina nas ne može/nije navikla jesti svaki dan. Drugi razlog je naravno to što rijetko ko može sebi priuštiti da se redovno hrani u takvim restoranima.redhat wrote: ↑03/11/2020 08:22Imaš pravo na svoje mišljenje svakako, ja sve što sam u oba objekta jeo bilo je odlično a odličan je bio i ambijent i usluga.Blackjack21 wrote: ↑02/11/2020 22:11U svemu se slažem osim da su Dos Hermanos i Safija dobri restorani, doduše za Dos Hermanos ne mogu garantovati jer sam samo jednom bio, tako da ću mu vjerovatno dati još jednu šansu. Safija prodaje ambijent, odnos cijene i kvaliteta i porcija su užasni, hajde cijena i porcije i nisu presudni koliko kvalitet, jednostavno ničim nisam bio oduševljen, sve prosjek ili daleko ispod prosjeka restorana na takvom glasu.redhat wrote: ↑02/11/2020 09:10
Potpis
Čak sam kod Safije prisustvovao kad konobar priča o bukeu vina i ulazi u sastav vina, odakle je i daje jako puno informacija. To je za mene osvježenje a i poznanik koji se zaista kuži u vina za razliku od mene je bio vidno impresioniran. Dos Hermanos meni odličan svaki put. Imaju izbor pića i kubanki odličan, ko to voli naravno. Ako ti je safija prosjek odnosno ispod prosjeka jako me interesuje šta je po tebi onako potaman i kuda se krećeš. Vidim da si aktivan na temi najbolja pizza u sarajevu i da hvališ agu a na ovoj temi hvališ avliju i kolačiće u tepsijašu tako da bilo bi mi drago da mi kažeš koji ti je to restoran potaman - slobodno navedi ime, ne moram ja znati za njeg čisto edukativno da znam![]()
Avlija meni spada u prvu grupu i sasvim je ok. Agu nisam hvalio, ne znam otkud ti to.
A što se tiče dobrih restorana po mom ukusu, to su Luka, Nello, Nostra Cucina i još nekoliko njih.
-
redhat
#3624 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Pardon hvalio si učkurušu kod katedraleBlackjack21 wrote: ↑03/11/2020 13:51Postoje jela i restorani za svaki dan i restorani i jela koja nisu za svaki dan. Složit ćeš se da hobotnicu ili morske plodove većina nas ne može/nije navikla jesti svaki dan. Drugi razlog je naravno to što rijetko ko može sebi priuštiti da se redovno hrani u takvim restoranima.redhat wrote: ↑03/11/2020 08:22Imaš pravo na svoje mišljenje svakako, ja sve što sam u oba objekta jeo bilo je odlično a odličan je bio i ambijent i usluga.Blackjack21 wrote: ↑02/11/2020 22:11
U svemu se slažem osim da su Dos Hermanos i Safija dobri restorani, doduše za Dos Hermanos ne mogu garantovati jer sam samo jednom bio, tako da ću mu vjerovatno dati još jednu šansu. Safija prodaje ambijent, odnos cijene i kvaliteta i porcija su užasni, hajde cijena i porcije i nisu presudni koliko kvalitet, jednostavno ničim nisam bio oduševljen, sve prosjek ili daleko ispod prosjeka restorana na takvom glasu.
Čak sam kod Safije prisustvovao kad konobar priča o bukeu vina i ulazi u sastav vina, odakle je i daje jako puno informacija. To je za mene osvježenje a i poznanik koji se zaista kuži u vina za razliku od mene je bio vidno impresioniran. Dos Hermanos meni odličan svaki put. Imaju izbor pića i kubanki odličan, ko to voli naravno. Ako ti je safija prosjek odnosno ispod prosjeka jako me interesuje šta je po tebi onako potaman i kuda se krećeš. Vidim da si aktivan na temi najbolja pizza u sarajevu i da hvališ agu a na ovoj temi hvališ avliju i kolačiće u tepsijašu tako da bilo bi mi drago da mi kažeš koji ti je to restoran potaman - slobodno navedi ime, ne moram ja znati za njeg čisto edukativno da znam![]()
Avlija meni spada u prvu grupu i sasvim je ok. Agu nisam hvalio, ne znam otkud ti to.
A što se tiče dobrih restorana po mom ukusu, to su Luka, Nello, Nostra Cucina i još nekoliko njih.
Elem šalu na stranu slažem se sa svim i konkretno Nostra Cucina po meni možda i objekat sa najboljim omjerom plaćeno dobiveno u Sarajevu. Često odem i volim otići. Ljudi imaju kvalitetu a cijene su više nego primjerene čak i za jednom sedmične ručkove i večere a ambijent je odličan. Gazdarica se trudi i to se vidi. Avlija i karkin su konstanta zadnjih 25 godina ne sporim. Dos Hermanos i Safija su neka druga priča i recimo da na njih najbolje mogu primjeniti termin "acquired taste" treba period privikavanja ko nije navikao na takva mjesta na prvu će mu djelovati snobovski i precijenjeno - a nije. Jednostavno nije za svakog.
Odi u Hermanos još koji put ako već voliš - vrijedi
-
Blackjack21
#3625 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Svakako ću dati priliku nekom njihovom steaku, prošli put kad sam bio jeo sam nešto drugo, a ipak je primarno steakhouse. Moguće da sam se prevario. A za Safiju ne znam, jednostavno nikako je ne mogu svariti. Ni ambijent ni znanje konobara o jelima i pićima mi se jednostavno nikako ne uklapa s onim što dobijem na tanjiru.redhat wrote: ↑04/11/2020 08:24Pardon hvalio si učkurušu kod katedraleBlackjack21 wrote: ↑03/11/2020 13:51Postoje jela i restorani za svaki dan i restorani i jela koja nisu za svaki dan. Složit ćeš se da hobotnicu ili morske plodove većina nas ne može/nije navikla jesti svaki dan. Drugi razlog je naravno to što rijetko ko može sebi priuštiti da se redovno hrani u takvim restoranima.redhat wrote: ↑03/11/2020 08:22
Imaš pravo na svoje mišljenje svakako, ja sve što sam u oba objekta jeo bilo je odlično a odličan je bio i ambijent i usluga.
Elem šalu na stranu slažem se sa svim i konkretno Nostra Cucina po meni možda i objekat sa najboljim omjerom plaćeno dobiveno u Sarajevu. Često odem i volim otići. Ljudi imaju kvalitetu a cijene su više nego primjerene čak i za jednom sedmične ručkove i večere a ambijent je odličan. Gazdarica se trudi i to se vidi. Avlija i karkin su konstanta zadnjih 25 godina ne sporim. Dos Hermanos i Safija su neka druga priča i recimo da na njih najbolje mogu primjeniti termin "acquired taste" treba period privikavanja ko nije navikao na takva mjesta na prvu će mu djelovati snobovski i precijenjeno - a nije. Jednostavno nije za svakog.
Odi u Hermanos još koji put ako već voliš - vrijedi