SDP

drug_profi

#62101 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ja nekako vidim da su NS i NiP mnogo vise povezani, vjerovatno i radi licnog prijateljstva sefova stranaka. SDP bi tu da bude nesto vazan.
Mislim, ok, i treba. To je ipak brend. ALi dajte pokazite politicku mudrost pa prvo nastupite ZAJEDNO protiv najveceg neprijaelja. Pa kad on bude konacno porazen, izvolite se onda praviti vazni, a dotle nabavite kadrove i lidere koji mogu privuci paznju i glasove.

Jer ako je do Nerka i Mašića, nikad glasove ne bi dobili.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#62102 Re: SDP

Post by malakh »

Leverage wrote: 01/11/2020 01:22
malakh wrote: 01/11/2020 00:54 ja se ne zezam. krajnje sam ozbiljan. od pocetka govorim da je sdp najslabija karika u sestorci, a kasnije u cetvorci. prvo su konakovicu podmetnuli glasanje za mustafu busuladzica, da bi ga kasnije state deparment spomenuo kao krajnjeg desnicara, a svi smo govorili da je to nepotrebno. ali zbog visih ciljeva im je to konakovic oprostio. sada se, u jeku kampanje desava ovo u hadzicima i svi govorimo da je to nepotrebno jer se mora stvoriti slika ujedinjene cetvorke protiv sda. i opet mislim da ce im oprostiti. treci gaf sdpa ce definitivno biti kraj cetvorke, a prema tom trecem gafu ocito idu sa fahrom u zagrljaju.

od lagumdzije su ucili, lagumdzijinu politiku i dalje prosipaju. dvolicni i jako bezobrazni, a uz to i kleptomani.

a ako sada sda uspije zadrzati sve opcine, a uz to jos uspije zadrzati i gradonacelnicku poziciju, otislo je sve u tri lijepe...
Šta lik napisa :lol:

Da li si se barem izvinio zato što si tvrdio da je SDP najslabija karika u šestorci, nakon što se pokazalo da imaju najmanje dvije slabije karike?

Sa istom ozbiljnošću treba shvatiti i tvoju tvrdnju da je SDP najslabija karika u četvorci.
tuzlak koji skoro pa i nista ne zna o desavanjima u tuzli, se lati da komentira sarajevo. nemoj samo ti o ozbiljnosti svega ti...

@cyprus da ti posalju sdpovu lutku iz toplana, da se ko covjek ispuses?
Last edited by malakh on 01/11/2020 01:46, edited 2 times in total.
cyprus

#62103 Re: SDP

Post by cyprus »

drug_profi wrote: 01/11/2020 01:38 Ja nekako vidim da su NS i NiP mnogo vise povezani, vjerovatno i radi licnog prijateljstva sefova stranaka. SDP bi tu da bude nesto vazan.
Mislim, ok, i treba. To je ipak brend. ALi dajte pokazite politicku mudrost pa prvo nastupite ZAJEDNO protiv najveceg neprijaelja. Pa kad on bude konacno porazen, izvolite se onda praviti vazni, a dotle nabavite kadrove i lidere koji mogu privuci paznju i glasove.

Jer ako je do Nerka i Mašića, nikad glasove ne bi dobili.
Ne znam za druge opštine, ali u Novom Gradu vidim da jasno i nedvosmisleno podržavaju Delića (bar ovi kandidati koje imam priliku pratit)...
MaksprotivMarksa

#62104 Re: SDP

Post by MaksprotivMarksa »

Varas se za NS i NiP, tu je tenzija najveca, Dino je to sacuvao kada je bilo bas blizu pucanja, sada je opet pucalo za premijera, ni Dino to nije zaustavio, postaju gladni u NiPu, a ide i konvencija, 3 struje nipovske su vec jasne, Fortu je NiP uz dijelove NS-a izblokirao, NS je gubitnik ove price, srecom pokusaji puca nece biti uspjesni i vjerovatno ce se sve smiriti do 2022. godine u NSu, a lom ide u NiPu jer ide konvencija, liste za ozboljne ljude, a svi gladni, nece bas proci zvanja kao za Bejica u Novom Sarajevu.
drug_profi

#62105 Re: SDP

Post by drug_profi »

Podrzavaju i on njih. Velika je stvar i sto je Muzur uzeo SDPovce u zastitu u Hrasnici.
Sve to navjesta jedu lijepu patriotsku/domoljubnu pricu, ako se odstrane kukavicija jaja i kod NiPa i kod SDPa.

A BTW u NG je ovo izborno obecanje.
Evo da pribiljezimo i da znate da cu da pratim.

Image
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#62106 Re: SDP

Post by malakh »

MaksprotivMarksa wrote: 01/11/2020 01:44 Varas se za NS i NiP, tu je tenzija najveca, Dino je to sacuvao kada je bilo bas blizu pucanja, sada je opet pucalo za premijera, ni Dino to nije zaustavio, postaju gladni u NiPu, a ide i konvencija, 3 struje nipovske su vec jasne, Fortu je NiP uz dijelove NS-a izblokirao, NS je gubitnik ove price, srecom pokusaji puca nece biti uspjesni i vjerovatno ce se sve smiriti do 2022. godine u NSu, a lom ide u NiPu jer ide konvencija, liste za ozboljne ljude, a svi gladni, nece bas proci zvanja kao za Bejica u Novom Sarajevu.
koje tri struje? gdje? ko su vođe tih struja?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#62107 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

malakh wrote: 01/11/2020 00:54 krajnje sam ozbiljan. od pocetka govorim da je sdp najslabija karika u sestorci.
:-) pokazalo se tp tacno na kraju :lol:
Styling

#62108 Re: SDP

Post by Styling »

MaksprotivMarksa wrote: 01/11/2020 01:29 Bolje je i ovako otvoreno nego da kao u pojedinim opcinama clanovi Cetvorke na terenu rade za aktuelne nacelnike, narocito ovi Hadzibajricevi, sramotno je to, NBL je toliko odvratna stranka da je to prestrasno, ne znam kako neko moze okupiti onoliko klosara i smetljara,a da i sam nije klosarcina i smetljar, u svakoj opcini postoje dijeloci Cetborke, a u nekim i konpletne stranke, koje rade na terenu za SDA nacelnike, nisu tu toliko centrale stranaka krive koliko lokalne seljacine i njohovi dvadesetogodisnji talovi. Nisam optimistican, SG i Centar ce 90 posto biti, a NS i Ilidza svaki dan sve dalje, ovo drugo nikada nije ni bilo opcija, jbga. Za DF u progradskim opcinama mnogi ce se iznenaditi, nece bas sve biti kako smo se nadali.
Kompletan opstinski odbor NBL-a u NG je presao u NiP.
Leverage

#62109 Re: SDP

Post by Leverage »

malakh wrote: 01/11/2020 01:41
Leverage wrote: 01/11/2020 01:22
malakh wrote: 01/11/2020 00:54 ja se ne zezam. krajnje sam ozbiljan. od pocetka govorim da je sdp najslabija karika u sestorci, a kasnije u cetvorci. prvo su konakovicu podmetnuli glasanje za mustafu busuladzica, da bi ga kasnije state deparment spomenuo kao krajnjeg desnicara, a svi smo govorili da je to nepotrebno. ali zbog visih ciljeva im je to konakovic oprostio. sada se, u jeku kampanje desava ovo u hadzicima i svi govorimo da je to nepotrebno jer se mora stvoriti slika ujedinjene cetvorke protiv sda. i opet mislim da ce im oprostiti. treci gaf sdpa ce definitivno biti kraj cetvorke, a prema tom trecem gafu ocito idu sa fahrom u zagrljaju.

od lagumdzije su ucili, lagumdzijinu politiku i dalje prosipaju. dvolicni i jako bezobrazni, a uz to i kleptomani.

a ako sada sda uspije zadrzati sve opcine, a uz to jos uspije zadrzati i gradonacelnicku poziciju, otislo je sve u tri lijepe...
Šta lik napisa :lol:

Da li si se barem izvinio zato što si tvrdio da je SDP najslabija karika u šestorci, nakon što se pokazalo da imaju najmanje dvije slabije karike?

Sa istom ozbiljnošću treba shvatiti i tvoju tvrdnju da je SDP najslabija karika u četvorci.
tuzlak koji skoro pa i nista ne zna o desavanjima u tuzli, se lati da komentira sarajevo. nemoj samo ti o ozbiljnosti svega ti...

@cyprus da ti posalju sdpovu lutku iz toplana, da se ko covjek ispuses?
Kmy kmy.

Odgovori na pitanje, da li si se izvinio i zašto ne?
bunk

#62110 Re: SDP

Post by bunk »

Svi bez da se lazemo znamo da je sdp trenutno fikus koji se nada komadicima vlasti koje moze dobiti ako pogura sda disidente u obracunu sa sda.
I citavo vrijeme pljuju na DF i ZK.
ZK koji u kancelariji ima sliku druga Tita a istovremeno naredbe primaju(sdpovci srecom jos ne svi) od likova koji u kancelarijama imaju slike rahmetli Izetbegovica i Tihica....
Leverage

#62111 Re: SDP

Post by Leverage »

bunk wrote: 01/11/2020 13:41 Svi bez da se lazemo znamo da je sdp trenutno fikus koji se nada komadicima vlasti koje moze dobiti ako pogura sda disidente u obracunu sa sda.
ZK koji u kancelariji ima sliku druga Tita a istovremeno naredbe primaju(sdpovci srecom jos ne svi) od likova koji u kancelarijama imaju slike rahmetli Izetbegovica i Tihica....
:lol:

Ono kad počneš post sa "da se ne lažemo", kako bi valjda dobio na važnosti.

SDP da je htio komadiće vlasti otišao bi u koaliciju sa SDA prije dvije godine. Sve ostalo je obično trabunjanje "nisam za SDA, ali" laprdanata.
bunk

#62112 Re: SDP

Post by bunk »

Obojica smo sa Tk.
Znas ti dobro o cemu ja pisem i ko vuce konce .
Ako je tebi to bolje od Sda onda nemamo sta pricat.
Leverage

#62113 Re: SDP

Post by Leverage »

bunk wrote: 01/11/2020 14:11 Obojica smo sa Tk.
Znam ja dobro šta ti insinuiraš da se dešava, a znam iz koje kuhinje to dolazi. Ukratko, Kukić kao vuče konce, a o tome priča, pazite sad - Enver Bijedić :lol:

Čuj "ako je to tebi bolje od SDA", trenutno mi je ama baš sve bolje od SDA, ali ponavljam SDP je već mogao sa Kukićem u vlast u novembru prije dvije godine, ali nije. Zašto? E to je već pitanje na koje niko iz kategorije "nisam za SDA, ali" ne želi da odgovori jer im se ne sviđa odgovor. A ako odgovor nije po želji, tim gore po odgovor :lol:
malakh

#62114 Re: SDP

Post by malakh »

ponavlja se predizborna kampanja iz 2018. godine kada je sveznalica @Leverage sve ubjedjivao da ce sdp biti apsolutni pobjednik izbora, a denis clan predsjednistva. doduse denisu je malo falilo da bude clan predsjednistva i to je ogromna steta, ali od tih 300 tisuca glasova sdpa, kako je on najvaljivao, nisu dobili pola.

opet se vraca, samo malo mudriji, ali je zadrzao fanatizam i virtuelnu percepciju.

jedva cekam noc 15.11. ili jutro 16.11. kada budu poznati rezultati sdpa u sarajevu, pa da ti se slatko nasmijem. :lol: :lol:
Leverage

#62115 Re: SDP

Post by Leverage »

malakh wrote: 01/11/2020 14:46 ponavlja se predizborna kampanja iz 2018. godine kada je sveznalica @Leverage sve ubjedjivao da ce sdp biti apsolutni pobjednik izbora, a denis clan predsjednistva. doduse denisu je malo falilo da bude clan predsjednistva i to je ogromna steta, ali od tih 300 tisuca glasova sdpa, kako je on najvaljivao, nisu dobili pola.

opet se vraca, samo malo mudriji, ali je zadrzao fanatizam i virtuelnu percepciju.

jedva cekam noc 15.11. ili jutro 16.11. kada budu poznati rezultati sdpa u sarajevu, pa da ti se slatko nasmijem. :lol: :lol:
Kako se ponavlja ako sam ja tad ubjeđivao da će SDP biti apsolutni pobjednik izbora, a sad ne ubjeđujem?

Pomoći ću ti, ponavlja se tako da ja ni tad ni sad nisam ubjeđivao nikoga da će SDP biti apsolutni pobjednik izbora nego sam samo izražavao svoju želju da to bude tako. Izražavao sam i želju da bude 300 hiljada glasova, a nikoga nisam ubjeđivao da će to tako i biti. Ne nosim odgovornost za ono što ti pogrešno shvatiš ili interpretiraš.

Tačno je da sam govorio da će Bećirović pobijediti Džaferovića, što bi se i desilo da nije bilo krađe glasova.

Što se tiče rezultata SDP-a u Sarajevu, ukoliko oni budu loši mogu se samo ja tebi nasmijati u lice jer će to značiti još 4 godine SDA handrenja u mozak tebe koji živiš u Sarajevu, a ne mene koji živim u Tuzli.
bunk

#62116 Re: SDP

Post by bunk »

Leverage wrote: 01/11/2020 14:38
bunk wrote: 01/11/2020 14:11 Obojica smo sa Tk.
Znam ja dobro šta ti insinuiraš da se dešava, a znam iz koje kuhinje to dolazi. Ukratko, Kukić kao vuče konce, a o tome priča, pazite sad - Enver Bijedić :lol:

Čuj "ako je to tebi bolje od SDA", trenutno mi je ama baš sve bolje od SDA, ali ponavljam SDP je već mogao sa Kukićem u vlast u novembru prije dvije godine, ali nije. Zašto? E to je već pitanje na koje niko iz kategorije "nisam za SDA, ali" ne želi da odgovori jer im se ne sviđa odgovor. A ako odgovor nije po želji, tim gore po odgovor :lol:
Nisu imali ruke eto zasto.
Barem je SB znao sta je ispravno i sta je princip.
Sdp Tz je tu pogubljen.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#62117 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote: 01/11/2020 13:41 Svi bez da se lazemo znamo da je sdp trenutno fikus koji se nada komadicima vlasti koje moze dobiti ako pogura sda disidente u obracunu sa sda.
Nadaju se komadicima vlasti a u isto vrijeme odbijaji sda pozive u vlasti . Al da se ne lazemo jel :D
Pri cemu bunkec naravno misli da smo zaboravili one koji su upravo zbog poziva onih kojima alijina i tihiceva slika na zidu visi napustili sdp kako bi dobili komadic vlasti. Bez da se lazemo jel
Leverage

#62118 Re: SDP

Post by Leverage »

bunk wrote: 01/11/2020 15:06 Nisu imali ruke eto zasto.
Sdp Tz je tu pogubljen.
Čuj nisu imali ruke, SBiH, SBB, DF, svi se nudili, držali zajedničke konferencije, Kukić čak nudio da četvero iz njegove stranke pređe u nezavisne, da ne izgleda ofirno :lol:

Kako ne kontate da su tvrdnje "SDP je izgubljen", "SDP se raspada" i slično najobičnije kvalifikacije utemeljene na ničemu. To ti je isto kao da ja sad kažem "Jeff Bezos je sirotinja" ili "DF je patriotska stranka".

SDP će se i na ovim izborima još jednom pokazati kao partija bez koje nigdje nije moguće izgurati SDA iz vlasti i kao partner sa ubjedljivo najviše glasova u četvorci gledajući kompletnu državu.
bunk

#62119 Re: SDP

Post by bunk »

Leverage wrote: 01/11/2020 15:17
bunk wrote: 01/11/2020 15:06 Nisu imali ruke eto zasto.
Sdp Tz je tu pogubljen.
Čuj nisu imali ruke, SBiH, SBB, DF, svi se nudili, držali zajedničke konferencije, Kukić čak nudio da četvero iz njegove stranke pređe u nezavisne, da ne izgleda ofirno :lol:

Kako ne kontate da su tvrdnje "SDP je izgubljen", "SDP se raspada" i slično najobičnije kvalifikacije utemeljene na ničemu. To ti je isto kao da ja sad kažem "Jeff Bezos je sirotinja" ili "DF je patriotska stranka".

SDP će se i na ovim izborima još jednom pokazati kao partija bez koje nigdje nije moguće izgurati SDA iz vlasti i kao partner sa ubjedljivo najviše glasova u četvorci gledajući kompletnu državu.
Prvo DF nije nikad bio te price.
Drugo "partija bez koje nece biti moguce izgurati sda iz vlasti je i sbb i ns i kiflina nip tako da to ..
I trece i mozda najsmjesnije,najvise glasova od cetvorke u cijeloj Drzavi,pa ostatak cetvorke ne postoji nigdje osim u Sk tako da to i nije neki poduhvat.
Elem,nije problem,neka vuce konce ko hoce a sve ce se pokazati pred opce 2022 .
kluz franjo

#62120 Re: SDP

Post by kluz franjo »

bunk wrote: 01/11/2020 13:41 Svi bez da se lazemo znamo ...
Jedino što sa sigurnošću znamo je da trbuhozborci iz SDA slažu "čim usta otvore". Svoja ili svojih marioneta.
Evo ga jedan samo za tebe... :mrgreen:

Nego bunkice, reci ti meni u čemu je fora sada sa spominjanjem 2022.?
Nije valjda da se unaprijed želi umanjiti značaj rezultata ovih izbora?
bunk

#62121 Re: SDP

Post by bunk »

kluz franjo wrote: 01/11/2020 15:45
bunk wrote: 01/11/2020 13:41 Svi bez da se lazemo znamo ...
Jedino što sa sigurnošću znamo je da trbuhozborci iz SDA slažu "čim usta otvore". Svoja ili svojih marioneta.
Evo ga jedan samo za tebe... :mrgreen:

Nego bunkice, reci ti meni u čemu je fora sada sa spominjanjem 2022.?
Nije valjda da se unaprijed želi umanjiti značaj rezultata ovih izbora?
Necemo se tako igrati.
A niposto nema umanjivanja rezultata.
Ovdje ce sda da pomete.
p.s.
zasto bunkice i tako to,respektujem te totalno,nekako mi djeluje da me citas s visoka a nisam ja bas za toga..mada ako te to cini sretnim nastavi..
Leverage

#62122 Re: SDP

Post by Leverage »

bunk wrote: 01/11/2020 15:29 Prvo DF nije nikad bio te price.
Drugo "partija bez koje nece biti moguce izgurati sda iz vlasti je i sbb i ns i kiflina nip tako da to ..
I trece i mozda najsmjesnije,najvise glasova od cetvorke u cijeloj Drzavi,pa ostatak cetvorke ne postoji nigdje osim u Sk tako da to i nije neki poduhvat.
Elem,nije problem,neka vuce konce ko hoce a sve ce se pokazati pred opce 2022 .
Bio je. Imaju i slike kako svi stoje zajedno sa Bijedićem mjesec nakon izbora.

Nije tačno, vrlo moguće je da će van KS biti moguće bez nekih od tih stranaka zaobići SDA. Samo se bez SDP-a ne može nigdje maknuti SDA sa vlasti.

Nije to smiješno jer da nema SDP-a sve van KS-a bilo bi već otpisano. SDP jedini ima širinu da se na pozamašnom prostoru suprotstavi SDA-u.

Za SDA može biti samo gore šta god da se desi i sad i 2022.
bunk

#62123 Re: SDP

Post by bunk »

Na Tk tacno znam sta se desava.
I u Sdp i u Sda i u ostalima :mrgreen: a sjecamo se svi kakvi su dogovori bili i od strane koga uoci opcih 2018 i kako se msililo da ce da izbrisu Sda sa politicke scene na Tk,medjutim narod rece drugacije..
Tako da ...misljenja sam da ce na Tk sda da pomete na ovim lokalnim i moram reci zasluzeno,Sda na Tk nije ista ,ni blizu stranka kao 2016...
Nike af1 white

#62124 Re: SDP

Post by Nike af1 white »

bunk wrote: 01/11/2020 18:13 Na Tk tacno znam sta se desava.
I u Sdp i u Sda i u ostalima :mrgreen: a sjecamo se svi kakvi su dogovori bili i od strane koga uoci opcih 2018 i kako se msililo da ce da izbrisu Sda sa politicke scene na Tk,medjutim narod rece drugacije..
Tako da ...misljenja sam da ce na Tk sda da pomete na ovim lokalnim i moram reci zasluzeno,Sda na Tk nije ista ,ni blizu stranka kao 2016...
Image

jarane ohani malo sa podrskom sda pomisliti cemo da si ti ovaj na kociji sto upravlja sa konjem a malakh da ti se iza slike krije i daje podrsku :lol:
bunk

#62125 Re: SDP

Post by bunk »

Nike af1 white wrote: 01/11/2020 18:18
bunk wrote: 01/11/2020 18:13 Na Tk tacno znam sta se desava.
Image

jarane ohani malo sa podrskom sda pomisliti cemo da si ti ovaj na kociji sto upravlja sa konjem a malakh da ti se iza slike krije i daje podrsku :lol:
To ti je druze frame politike koju slijepo valja slijediti u Sarajevu , u kociji iza se voze trenerko i kojovic :lol: :lol:
Post Reply