Ja_Ja wrote: ↑30/10/2020 22:34
100% je tako. Isto je oprilike i sa onim koji nisu cvaknuti a podrzavaju Trumpa sto vecinom zive u bogatijim dijelovima. Zbog toga moja kritika anketama od prije mjesec ili koliko vec i stoji.
Ma mislim, sto se tice javnosti, i ja se slazem - don’t believe the polls - and go vote. Al ovako ovdje kad pricamo, nemamo potrebu nikog da uvjeravamo. Ja samo kazem da ni prosli put ankete nisu toliko fulale koliko se misli.
Problem s anketama je sto prikazuju proslost (anketa koja izadje danas je radjena u nekom minulom periodu), a ne govore nam nista nuzno o buducnosti. Prije 4 godine, dvije sedmice pred izbore, izgledalo je sve tip top. I onda dok se suzavalo mi smo to saznavali sa zakasnjenjem 4-5 dana. Ja sad iz ove perspektive mogu rec evo vidis da su brojke bile blizu, al onda, mi nismo bili svjesni koliko se razlika suzila.
Michael Moore uvijek ovako panici, ima smisla, i prosli put je. Ali on ima uticaj i njegova se rijec cuje. Tako da ima i odgovornost. On nadje jednu anketu koja je bila +16 i sad kaze da je na pola od tog...pa mislim, sta sa svim drugim anketama koje nisu tako bubale?
Od sviv ovih drzava Michigan mi se cini kao najmanje upitan. Ako tu Biden ne pobijedi onda je nesto skroz cudno s anketama.
Moja lista drzava iznad pokazuje koliko su u stvari brojke mnogo blize od ovih 8% na nacionalnom nivou. No ostaje pri tome da ako ovako ostane Biden vjerovatno pobjedjuje.