Neredi u Francuskoj

Post Reply
zposao

#2326 Re: Neredi u Francuskoj

Post by zposao »

The 51st State wrote: 30/10/2020 16:15
zposao wrote: 30/10/2020 16:05
The 51st State wrote: 30/10/2020 16:00

Hodas ulicom sa djevojkom, frajer joj dobacuje malo lascivnije komplimente, ne bi bilo racionalmo da ga nastocas ali bilo bi razumljivo.
Nisu ovi imigranti nikog "naštocali" nego su obezglavili nevine ljude dok su se molili u crkvi na misi.

Jel ti i to razumljivo jer su njegovi sentimenti povrijeđeni nekim škrabotinama?
Gubis se jarane u vrtlozima nelogicnih komstatacija.
Ne gubim se ja jarane nigdje. Nego ti nisi u stanju shvatiti na nekoliko primjera koje sam ti postavio da je pojam "vjerska osjećanja" relativan. I da se ljudi ne smije opravdavati obezglavljivanje ljudi i slične bolesti "vrijeđanjem nečijih sentimenata".
Mene tvoji sentimenti ne interesuju. Mozemo proci jedan pored drugog mahnuti glavom, zaželjeti dobar dan i to je to... A ako ti imaš pobudu meni otkinut glavu jer su tvoji sentimeni na neki način povrijedeni onda imamo problem. Ili si za mentalne ustanove ili za neke prašume ako nisi u stanju kontrolisati svoje sentimente i nagone.

Gdje bi svijet završio kada bi se svačiji sentimenti uvazavali i opravdavali svakakva bolesna iracionalna ponašanja povrijeđenošću osjećaja?
exliberal-ex

#2327 Re: Neredi u Francuskoj

Post by exliberal-ex »

The 51st State wrote: 30/10/2020 16:14

Ne, stavili smo u koncept slobode govora,

Da, ukoliko se to radi na vukgaran i neakademski nacin, banalizujes i spinas.

Ne, nije kaznjivo per se po proceduri.

No, zamolio bih te ako vec ne mozes da odbranis poziciju francuske drzave prema ovom problemu da ne uvodis druge primjere u raspravu, rasplinjava se sustina, a to su dupli standardi i islamofobija francuzke.
Cek sekundu, kazes ovdje da je pozicija francuske drzave neodbranjiva i da se netrebaju druge drzave ubacivat u to...zanimljivo je sto drzave koje kritikuju francusku jer "vrijedja" muslimane nedozvoljavaju nemuslimanima ista prava u svojim avlijama ali to je ok...ako se to spomene to je razvodnjavanje?!

To je zakon francuske drzave ako se muslimanima koji zive u toj drzavi nesvidja nek probaju legalno da ga promjene ako nemoze imas dvije opcije ili se iseli ili prihvati zakon drzave...zar kuran tako nesto nekaze.

Ovo me podsjeti na pricu ovdje kod mene kad su roditelji u jednom djelu Toronta trazili da se njihova djeca razdvoje jer nemogu curice da idu zajedno sa muskim...pa kad su im to odbili trazili su da curice kad imaju period sjede skroz na drugoj strani razreda ili da nesjede sa njima jer su "prljave" ( tito dragi)...pa kad su i to odbili onda su digli frku jer su njihova vjerska prava ugrozena...dok ih i tu nisu odjebali....
MyTao

#2328 Re: Neredi u Francuskoj

Post by MyTao »

LSD wrote: 30/10/2020 16:37
90minut wrote: 30/10/2020 16:34 Sad si i na strani onih koji sijeku glave moj LSD.

hahahaha

Gdje ona Bloo kad ti treba
Ne hajcaj ga, provokatoru :-) :P vidiš da je neka teška neznalica u pitanju, koja nema kočnice u svom sramocenju..."islam je prijetnja civilizaciji, islam odsjeca glave, islam ubija sve što se ne slaže sa njim " :facepalm: Bože, smiluj mu se.
Da.. a na link koji govori o ubijanju ateista u Saudijskoj Arabiji odgovaras sa samarom. Ironicno sto prozivas sramocenje.
90minut

#2329 Re: Neredi u Francuskoj

Post by 90minut »

LSD wrote: 30/10/2020 16:37
90minut wrote: 30/10/2020 16:34 Sad si i na strani onih koji sijeku glave moj LSD.

hahahaha

Gdje ona Bloo kad ti treba
Ne hajcaj ga, provokatoru :-) :P vidiš da je neka teška neznalica u pitanju, koja nema kočnice u svom sramocenju..."islam je prijetnja civilizaciji, islam odsjeca glave, islam ubija sve što se ne slaže sa njim " :facepalm: Bože, smiluj mu se.
Bukvalno svako par mjeseci se desi da neki krscanski terorista ili muslimanski uradi nešto slicno ili bar priblizno slicno i mijenjaju se komentar shvatice valjda nekad.
zposao

#2330 Re: Neredi u Francuskoj

Post by zposao »

The 51st State wrote: 30/10/2020 16:17
turgut wrote: 30/10/2020 16:05 Nevjerovatna je količina licemjestva pojedinih forumasa ovdje na temi gdje na jedan zaista besmislen, neodrziv i totalno apsurdan nacin pokušavaju ovdje opravdati tipične uvrede, napada, vrijeđanja, pokušaje omalovažavanja itd islama, muslimana, Poslanika as itd
Ovo što pojedini Evropljani rade nije niti se moze ikako podvesti pod KRITIKU, jer to nije kritika! Na YT se moze naci milion rasprava, diskusija, debata između muslimana i nemuslimana (kršcana, ateista, hindusa itd) u svim tim raspravama i debatama suprotne strane navode svoje argumente, protuargumente i kritike, ali nema vrijeđanja, jer ako se za cilj ima konstruktivna rasprava na osnovu razumskih, logickih, naucnih argumenata onda je to kritika, i nikad niko nije u svijetu do sada ubio nijednog tog ucesnika u debati nemuslimana jer je navodio svoje argumente koje on smatra valjanim da je recimo islam slaba ili loša kopija krscanstva, da Muhamed as nije poslanik, da nije on autor Kur'ana itd itd, to je vec rasprava, debata, to je vec materijal za raspravu, no kada ovako na najprizemniji, najogavniji, najkretenskiji nacin prilazis islamu, onda to jeste vrijeđanje, provokacija, napadi i to podmukli perfidni napadi sa ciljem izazivanja reakcije.
Pazi, kada meni neko kaze da sam neobrazovan, kad mi kaže da nisam dobar majstor, da sam loš automehaničar, da sam jako loš stomatolog, da sam kita od nastavnika, da sam užasan vozač, kad mi kaže i da sam glup, ruzan, zatucan, kukavica, škrtac, lažov, itd sve to donekle čovjek moze i razumjeti i moze se shvatiti i kritikom, MEĐUTIM, ako neko konstantno svaki dan, kada me sretne, bilo da me sretne jedanput ili 300 puta u toku 24h, svaki put kad me sretne, opsuje mi sestru, ženu, kćer, kad me svaki put opuca po ušima, onako radi cejfa, svaki put me hranke u lice, onako jer mu funy kako se ja kasnije brišem po licu to vise nije kritika, nego provokacija, vrijeđanje, omalovažavanje, NAPAD, na mene, na moju licnost, na moju porodicu, na ono sto je meni bitno, sto mi je vrijedno, sveto, sto volim, itd itd. Zar je tesko to razumijeti?? Naravno da nije, ali cinjenica je da ste svi vi koji ove provokacije smatrate slobodom govora obicni licemjerni šupci (sad cu mozda dobiti ban zbog vrijeđanja-jer ovo sad nije sloboda govora jel da?) A bome biste i reagovali kad bi vam neko onako usput u psovci spomenuo članove uže familije, jel da??
Odlicno napisano.

Nije odlicno napisano jer nemas pravo nekoga dekapitirati zato jer te uvrijedio. Tu sva prica staje. Nemas pravo uzimati nasilje u ruke zbog svojih povrijedenih osjecaja.
The 51st State

#2331 Re: Neredi u Francuskoj

Post by The 51st State »

zposao wrote: 30/10/2020 16:40
zposao wrote: 30/10/2020 16:05

Nisu ovi imigranti nikog "naštocali" nego su obezglavili nevine ljude dok su se molili u crkvi na misi.

Jel ti i to razumljivo jer su njegovi sentimenti povrijeđeni nekim škrabotinama?
Ne gubim se ja jarane nigdje. Nego ti nisi u stanju shvatiti na nekoliko primjera koje sam ti postavio da je pojam "vjerska osjećanja" relativan. I da se ljudi ne smije opravdavati obezglavljivanje ljudi i slične bolesti "vrijeđanjem nečijih sentimenata".
Mene tvoji sentimenti ne interesuju. Mozemo proci jedan pored drugog mahnuti glavom, zaželjeti dobar dan i to je to... A ako ti imaš pobudu meni otkinut glavu jer su tvoji sentimeni na neki način povrijedeni onda imamo problem. Ili si za mentalne ustanove ili za neke prašume ako nisi u stanju kontrolisati svoje sentimente i nagone.

Gdje bi svijet završio kada bi se svačiji sentimenti uvazavali i opravdavali svakakva bolesna iracionalna ponašanja povrijeđenošću osjećaja?
Tako je to kad nemas nikakv moralni kompas., sta da se radi. Samo sto si dodat o licemjeran jer branis francusku drzavu, a evidentno imaju duple arsine. Nego vi ne kontate da frajer sto je teroist nema veze sa islamom ali se gusla u pravcu da bi se sad muslimani trebali nekome izvinjavati zbog njegovog cina koji nema veze sa njima i jos ih pritom treba i i sikanirati. Degutantno i pateticno.
Last edited by The 51st State on 30/10/2020 16:49, edited 1 time in total.
zposao

#2332 Re: Neredi u Francuskoj

Post by zposao »

LSD wrote: 30/10/2020 16:24 Svaki ti je post za šamara, kao i mnogima ovdje.

Helem,
Nevjerovatno kakve neznalice uzimaju sebi za pravo da ismijavaju jednu svjetsku religiji o kojoj pojma nemaju i to zbog cega :shock: a sve ko fol pod izgovorom neke slobode govora. Šta ima sloboda govora i izražavanja.
Slobodu govora nemaju ni na ovom forumu, jer se dobijaju banovi ako se pređe mjera (gdje je tu onda sloboda), sad se ja pomenem majku i citavu familiju i kažen "to je moja sloboda izražavanja" :lol: ali licemjeri znaju to, vec je fazon provaljivati se o stvarima o kojima pojma nemaju.

Prijatelju idi u Pakistan, Iran ili SA ako želiš da se kažnjava ismijavanje ili kritika religije. Širok ti je svijet.

Ako hoces zivjeti na zapadu kao ovi "doktori" onda ima da prihvatiš postulat da nema svetih krava i da je sve podložno kritici i podmjehu.

Zar je to tako teško shvatiti?
BiBi911

#2333 Re: Neredi u Francuskoj

Post by BiBi911 »

Kada se ismijava trumph,putin, Papa, Ronaldo, pederi to je ovima kvaziMuslimanima ok tada je charlie satircni magazin.
Al kada objave sliku o teroristi,cetniku erdoganu tada odsjecate glave.
Jestel vi normalni i koji vam je klinac.

I onda se pitate zasto ostatak svijeta prica,pise o Muslimanima kako pise,prica. Zbog vas par četnika, izroda svi najebemo.
The 51st State

#2334 Re: Neredi u Francuskoj

Post by The 51st State »

zposao wrote: 30/10/2020 16:48

Helem,
Nevjerovatno kakve neznalice uzimaju sebi za pravo da ismijavaju jednu svjetsku religiji o kojoj pojma nemaju i to zbog cega :shock: a sve ko fol pod izgovorom neke slobode govora. Šta ima sloboda govora i izražavanja.
Slobodu govora nemaju ni na ovom forumu, jer se dobijaju banovi ako se pređe mjera (gdje je tu onda sloboda), sad se ja pomenem majku i citavu familiju i kažen "to je moja sloboda izražavanja" :lol: ali licemjeri znaju to, vec je fazon provaljivati se o stvarima o kojima pojma nemaju.

Prijatelju idi u Pakistan, Iran ili SA ako želiš da se kažnjava ismijavanje ili kritika religije. Širok ti je svijet.

Ako hoces zivjeti na zapadu kao ovi "doktori" onda ima da prihvatiš postulat da nema svetih krava i da je sve podložno kritici i podmjehu.

Ali lazes da je tako kad nije.
The 51st State

#2335 Re: Neredi u Francuskoj

Post by The 51st State »

zposao wrote: 30/10/2020 16:44
The 51st State wrote: 30/10/2020 16:17
turgut wrote: 30/10/2020 16:05 Nevjerovatna je količina licemjestva pojedinih forumasa ovdje na temi gdje na jedan zaista besmislen, neodrziv i totalno apsurdan nacin pokušavaju ovdje opravdati tipične uvrede, napada, vrijeđanja, pokušaje omalovažavanja itd islama, muslimana, Poslanika as itd
Ovo što pojedini Evropljani rade nije niti se moze ikako podvesti pod KRITIKU, jer to nije kritika! Na YT se moze naci milion rasprava, diskusija, debata između muslimana i nemuslimana (kršcana, ateista, hindusa itd) u svim tim raspravama i debatama suprotne strane navode svoje argumente, protuargumente i kritike, ali nema vrijeđanja, jer ako se za cilj ima konstruktivna rasprava na osnovu razumskih, logickih, naucnih argumenata onda je to kritika, i nikad niko nije u svijetu do sada ubio nijednog tog ucesnika u debati nemuslimana jer je navodio svoje argumente koje on smatra valjanim da je recimo islam slaba ili loša kopija krscanstva, da Muhamed as nije poslanik, da nije on autor Kur'ana itd itd, to je vec rasprava, debata, to je vec materijal za raspravu, no kada ovako na najprizemniji, najogavniji, najkretenskiji nacin prilazis islamu, onda to jeste vrijeđanje, provokacija, napadi i to podmukli perfidni napadi sa ciljem izazivanja reakcije.
Pazi, kada meni neko kaze da sam neobrazovan, kad mi kaže da nisam dobar majstor, da sam loš automehaničar, da sam jako loš stomatolog, da sam kita od nastavnika, da sam užasan vozač, kad mi kaže i da sam glup, ruzan, zatucan, kukavica, škrtac, lažov, itd sve to donekle čovjek moze i razumjeti i moze se shvatiti i kritikom, MEĐUTIM, ako neko konstantno svaki dan, kada me sretne, bilo da me sretne jedanput ili 300 puta u toku 24h, svaki put kad me sretne, opsuje mi sestru, ženu, kćer, kad me svaki put opuca po ušima, onako radi cejfa, svaki put me hranke u lice, onako jer mu funy kako se ja kasnije brišem po licu to vise nije kritika, nego provokacija, vrijeđanje, omalovažavanje, NAPAD, na mene, na moju licnost, na moju porodicu, na ono sto je meni bitno, sto mi je vrijedno, sveto, sto volim, itd itd. Zar je tesko to razumijeti?? Naravno da nije, ali cinjenica je da ste svi vi koji ove provokacije smatrate slobodom govora obicni licemjerni šupci (sad cu mozda dobiti ban zbog vrijeđanja-jer ovo sad nije sloboda govora jel da?) A bome biste i reagovali kad bi vam neko onako usput u psovci spomenuo članove uže familije, jel da??
Odlicno napisano.

Nije odlicno napisano jer nemas pravo nekoga dekapitirati zato jer te uvrijedio. Tu sva prica staje. Nemas pravo uzimati nasilje u ruke zbog svojih povrijedenih osjecaja.
Gdje je on napisao to sto ti skribas?
zposao

#2336 Re: Neredi u Francuskoj

Post by zposao »

The 51st State wrote: 30/10/2020 16:47

Tako je to kad nemas nikakv moralni kompas., sta da se radi. Samo sto si dodat o licemjeran jer branis francusku drzavu, a evidentno imaju duple arsine. Nego vi ne kontate da frajer sto je teroist nema veze sa islamom ali se gusla u pravcu da bi se sad muslimani trebali nekome izvinjavati zbog njegovog cina koji nema veze sa njima i jos ih pritom treba i i sikanirati. Degutantno i pateticno.

Ja licemjeran i nemam moralni kompas???

A ti si moralan i sa ispravnim kompasom jer ti je razumljivo kada neko zbog povrijeđenih sentimenata kida nevinim ljudima glave?
Evala, neka meni mojeg "nemorala", a eto tebi tvoj moral, daleko ti kuća od moje bila.
sadie_forever

#2337 Re: Neredi u Francuskoj

Post by sadie_forever »

BiBi911 wrote: 30/10/2020 16:49 Kada se ismijava trumph,putin, Papa, Ronaldo, pederi to je ovima kvaziMuslimanima ok tada je charlie satircni magazin.

I onda se pitate zasto ostatak svijeta prica,pise o Muslimanima kako pise,prica. Zbog vas par četnika, izroda svi najebemo.
neka se ismijava reis sejh itd Muhamed a.s je muslimanima drazi od majke i oca zajedno,a kako bi reagovali da vam neko majku vrijedja?
Last edited by sadie_forever on 30/10/2020 16:58, edited 1 time in total.
The 51st State

#2338 Re: Neredi u Francuskoj

Post by The 51st State »

zposao wrote: 30/10/2020 16:52

A ti si moralan i sa ispravnim kompasom jer ti je razumljivo kada neko zbog povrijeđenih sentimenata kida nevinim ljudima glave?
Evala, neka meni mojeg "nemorala", a eto tebi tvoj moral, daleko ti kuća od moje bila.
Ispada tako jer branis takvu poziciju.

Prosta psihologija, ako nekog habas u mozak i vrijedjas kontinuirano desi se da pukne, sta ti tu nije razumljivo?
Ne budi i uvrijedjena mlada, nego razmisli malo.
exliberal-ex

#2339 Re: Neredi u Francuskoj

Post by exliberal-ex »

sadie_forever wrote: 30/10/2020 16:58
BiBi911 wrote: 30/10/2020 16:49 Kada se ismijava trumph,putin, Papa, Ronaldo, pederi to je ovima kvaziMuslimanima ok tada je charlie satircni magazin.

neka se ismijava reis sejh itd Muhamed a.s je muslimanima drazi od majke i oca zajedno,a kako bi reagovali da vam neko majku vrijedja?
Vidis ja taj koncept nemogu da shvatim, kako ti moze neko ko ti nije ni rod ni familija biti drazi .......ovo bez vrijedjanja
Ja nemogu da prihvatim ( sad cu sa svoje perspektive ) da ja kao kriscanin ( da nelajem kakav) kazem ja vise volim isusa za kojeg nemam dokaza da je postojao u obliku kako mi ga predstavljaju nego svoju mater...fakat nekontam?
sadie_forever

#2340 Re: Neredi u Francuskoj

Post by sadie_forever »

exliberal-ex wrote: 30/10/2020 17:03
sadie_forever wrote: 30/10/2020 16:58

Vidis ja taj koncept nemogu da shvatim, kako ti moze neko ko ti nije ni rod ni familija biti drazi .......ovo bez vrijedjanja
Ja nemogu da prihvatim ( sad cu sa svoje perspektive ) da ja kao kriscanin ( da nelajem kakav) kazem ja vise volim isusa za kojeg nemam dokaza da je postojao u obliku kako mi ga predstavljaju nego svoju mater...fakat nekontam?
Nije ti rod u ovosvijetskom smislu,ali to i jeste poenta vjernika....islam nas uci da ostavljamo prijatelje rodbinu i imetak ako treba radi Boga ...i to zapravo isto radi i krscanstvo(drugo je sto si ti agnostik najvjerovatnije)

Na onom svijetu rodbina ti nece biti ova,majka dijete nece vidjeti(ne bukvalno)i mislit ce samo na sebe na sudnjem danu,svi smo sami sa svojim dijelima i nedijelima
Last edited by sadie_forever on 30/10/2020 17:08, edited 1 time in total.
zposao

#2341 Re: Neredi u Francuskoj

Post by zposao »

The 51st State wrote: 30/10/2020 16:58

Prosta psihologija, ako nekog habas u mozak i vrijedjas kontinuirano desi se da pukne, sta ti tu nije razumljivo?
O čemu ti ba?
Šta kontinuirano vrijeđa? Pa lik došao prije koji mjesec preko Italije i njega toliko isfrustrirala FR da ne nakon mjesec dana otišao u najbližu crkvu i za vrijeme mise ubio 3 nevinih ljudi?

Ne znam samo kako vas nije stid pred samima sobom pokušavati odbraniti ovakve slučajeve nekakvom kolonizacijom ili nemoralom ili uvrijeđennošću sentimenata.

Pa koliko ljudi je danas isfrustrirano, uvrijeđeno, poniženo, obespravljeno, bolesno, bez posla, itd i šsta bi bilo kad bi svako ko ima problema rješavao ih na ovakav način?

Idi se umij i dođi do sebe.

NEMAŠ PRAVO na nekog nasrćati ili još gore lišiti ga života (pogotovo nevine ljude) samo zato što su tvoji osjećaji povrijeđeni.

Ima ljudi koji su duboko povrijeđeni jer njihov najdraži klub koji mu je draži i od oca i majke nije osvojio prvenstvo. I sad kad ga neko prca jel to za tebe dovoljan razlog da da se osveti ko i ovaj sto je uvrijeđen?

Ne mogu da vjerujem kakve gluposti pišete.
zposao

#2342 Re: Neredi u Francuskoj

Post by zposao »

turgut wrote: 30/10/2020 17:01

Nemaš pravo ni upucat svoju ženu i njenog zagondžiju kad ih nađeš u krevetu ali labilni ljudi i to urade.
Zato treba pazit s kim se zaJEBajEŠ :thumbup:

Ri si sad upravo usporedio psihički nestabilnu ličnost sa milijardu ipo muslimana. Znači po tebi, muslimani su psihički neuračunljivo pa se zato treba paziti da ih se slučajno ne bi nečim uvrijedilo?

Za mene je to bolestan i patronizirajući stav, doživljavati čitavu populaciju muslimana kao psihički nestabilne koji nisu u stanju pretrpjeti kritiku ili uvredu ?
MUNAFIK

#2343 Re: Neredi u Francuskoj

Post by MUNAFIK »

Sto ovdje neki uporno nama svima objasnjavaju da nema niko pravo nekoga ubiti radi provokacija, uvreda i karikatura???

Kao da neko opravdava nasilje...

Meni zaista nije jasno to jer niko ne podrzava nasilje...

Kakav je ovo cirkus...
The 51st State

#2344 Re: Neredi u Francuskoj

Post by The 51st State »

zposao wrote: 30/10/2020 17:08
The 51st State wrote: 30/10/2020 16:58

O čemu ti ba?
Šta kontinuirano vrijeđa? Pa lik došao prije koji mjesec preko Italije i njega toliko isfrustrirala FR da ne nakon mjesec dana otišao u najbližu crkvu i za vrijeme mise ubio 3 nevinih ljudi?

Ne znam samo kako vas nije stid pred samima sobom pokušavati odbraniti ovakve slučajeve nekakvom kolonizacijom ili nemoralom ili uvrijeđennošću sentimenata.

Pa koliko ljudi je danas isfrustrirano, uvrijeđeno, poniženo, obespravljeno, bolesno, bez posla, itd i šsta bi bilo kad bi svako ko ima problema rješavao ih na ovakav način?

Idi se umij i dođi do sebe.

NEMAŠ PRAVO na nekog nasrćati ili još gore lišiti ga života (pogotovo nevine ljude) samo zato što su tvoji osjećaji povrijeđeni.

Ima ljudi koji su duboko povrijeđeni jer njihov najdraži klub koji mu je draži i od oca i majke nije osvojio prvenstvo. I sad kad ga neko prca jel to za tebe dovoljan razlog da da se osveti ko i ovaj sto je uvrijeđen?

Ne mogu da vjerujem kakve gluposti pišete.
Ne vladas osnovnom hronologijom tenzija, a diskutovo bi,neozbiljan si.
LSD

#2345 Re: Neredi u Francuskoj

Post by LSD »

zposao wrote: 30/10/2020 16:48

Helem,

Ja sam u svom na svom, ovdje u svom gradu oduvijek , neces me ti tjerati negdje...tu pricu nekom drugom prosipaj.
I nemoj mi se obracati više, prvo popravi te zube, pa mi se onda obrati...necu da pricam sa neznalicama, da gubim svoje dragocjeno vrijeme.

Vozdra :skoljka:
vaučer

#2346 Re: Neredi u Francuskoj

Post by vaučer »

Onda, može li mi itko objasniti jeli u pitanju kontekst u kojem se prikazuje prorok Muhamed ili činjenica da uopće prikazuju proroka (ikonoklazam)?
detroit-mercy

#2347 Re: Neredi u Francuskoj

Post by detroit-mercy »

turgut wrote: 30/10/2020 17:18
zposao wrote: 30/10/2020 17:10
turgut wrote: 30/10/2020 17:01

Nemaš pravo ni upucat svoju ženu i njenog zagondžiju kad ih nađeš u krevetu ali labilni ljudi i to urade.
Zato treba pazit s kim se zaJEBajEŠ :thumbup:

Ri si sad upravo usporedio psihički nestabilnu ličnost sa milijardu ipo muslimana. Znači po tebi, muslimani su psihički neuračunljivo pa se zato treba paziti da ih se slučajno ne bi nečim uvrijedilo?

Za mene je to bolestan i patronizirajući stav, doživljavati čitavu populaciju muslimana kao psihički nestabilne koji nisu u stanju pretrpjeti kritiku ili uvredu ?
Jarane cujes li ti sebe? :-)
Pa nije milijarda muslimana skočila da kolje Francuze nego jedna labilna osoba, hajdmo reći luđak, kad kod kršćana ima tolika hrpa luđaka što ne bi bilo i kod muslimana?

Ostale stotine miliona muslimana to zestoko verbalno osuđuju, kažu da oh to vrieđa, da nije i redu, da to nije sloboda govora nego klasično vrijeđanje i pokušaj ponizavanja islama i muslimana, ti nastupas ovdje sa stavom da milioni muslimana vec vojno opsijedaju Francusku i sjeku glave redom svim Francizima i to giljotinom (to bi haman bila vec neka ironija) da ide brze i učinkovitije
A inace se muslimani sirom svijeta ponasaju kao hipiji, svako malo ko uvrijedjena mlada a u svojim zemljama jel nisi u suri utjeraju te dal milom ili silom.
exliberal-ex

#2348 Re: Neredi u Francuskoj

Post by exliberal-ex »

vaučer wrote: 30/10/2020 17:18 Onda, može li mi itko objasniti jeli u pitanju kontekst u kojem se prikazuje prorok Muhamed ili činjenica da uopće prikazuju proroka (ikonoklazam)?
Pa i ja pokusavam to da skontam.
zposao

#2349 Re: Neredi u Francuskoj

Post by zposao »

LSD wrote: 30/10/2020 17:14
Ja sam u svom na svom, ovdje u svom gradu oduvijek , neces me ti tjerati negdje...tu pricu nekom drugom prosipaj.
I nemoj mi se obracati više, prvo popravi te zube, pa mi se onda obrati...necu da pricam sa neznalicama, da gubim svoje dragocjeno vrijeme.

Vozdra :skoljka:
Ti stvarno imaš nekih problema jer na doslovno SVAKOJ temi pišeš da te neko tjera ovdje ili ondje.

Ti sam sebe tjeraš takvim nazadnim i primitivnim ponašanjem. Usvoji civikizacijske norme i lakše ćeš se uklopiti u normalna demokratska društva.

A ako ti je draže živjeti u nekim nazadnim zatucanim drustvima u kojima se glava skida sa ramena radi najmanje uvrede, onda si slobodan da odesliš u takva društva. To je tvoj izbor.

Ili ces zivjeti normalno u normalnim zemljama gdje su svi jednaki pred zakonom ili izvoli idi gdje ti je ljepse.

Ne znam sta ti je tu nerazumljivo, taman ko da pričam na mandarinskom.
Nikola Testa

#2350 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Nikola Testa »

Muhamed je po vjerovanju muslimana poslanik, u isto vrijeme gledajući historijski on je državnik, političar i osnivač države koja će za kratko vrijeme osvojiti trećinu arapskog poluotoka. Ne samo da je osnivač islamske države on je formirao jednu novu ideologiju koja oblikuje svijest milionima ljudi duže od hiljadu godina. Za njegovo vrijeme islam je oblikovao političke, ekonomske, moralne, kulturne prilike stanovništva koje je živjelo na tom prostoru. Islam je tad, a i kasnije bio sveobuhvatna doktrina koja treba biti temelj svakom zakonu. U nekim državama islam je i danas temelj državnih propisa. Islam ima tu političku notu u sebi bez obzira što postoje milioni muslimana koji islam doživljavaju samo kroz moralne propise, na način da mogu nešto prihvatit a nešto odbacit, jer ne postoji sredstvo prisile. Međutim postoje milioni muslimana koji smatraju da je islam više od toga, koji u šerijatu, bez obzira na različita tumačenja pojedinih islamskih zajednica, vide idealan božiji zakon koji treba primjeniti tamo gdje je to moguće.

Ako islam gradi i oblikuje političke stavove miliona ljudi planete, kako onda ne može biti podvrgnut kritici? Samo zato što neko voli Muhameda "više od majke i sestre", zašto bi to ikoga obavezivalo ako islam ima pretenzije da bude više od vjere? Kako ćeš kritikovat islamsku ideologiju ako ne možeš kritikovat temelje islama? Da je islam samo vjera mi danas ne bi vodili ovakvu vrstu diskusije i ne bi se pojedinci palili na svaku njima sumnjivu riječ i ne bi sugerisalo onima koji iznose različito mišljenje od njihovog da im ovo nije Francuska. Kao oni su neka sila koja će ovdje uvoditi red.

Neki muslimani svaku kritiku islama proglašavaju islamofobijom, puno korektniju, precizniju od ovih što crtaju karikature, čiju korist inače ne razumijem. Ako kažem da Bog ne postoji, da Muhamed nije božiji poslanik, da je islam samo još jedna od stotinu religija koje su se pojavile u historiji, da muslimani žive u zabludi stotinama godina da li to ulazi u opis uvrede, jer ako ulazi svaki razgovor postaje besmislen.
Post Reply