Palmalma wrote: ↑29/10/2020 13:37
tvojkomsija wrote: ↑29/10/2020 13:30
Francuzi u "soku". Kao da se ovo nikad prije nije dogodilo?
Ne znam sta je tu nerazumljivo,
"primis go*vna u drzavu, pos*ran se budis"
Nema tu nazad ici, deportacija 10 miliona ljudi je nemoguca, zabrana prakticiranja religija je nemoguca... dakle ljudi ce jednostavno morati nauciti zivjeti s ovim, u buducnosti ne praviti velike skupove, rizicna okupljanja, ne pricati o "skakljivim" temama itd. Ne znam koje je rjesenje. Gradjanski rat neko spominje??
Nije mi zao politicara, zao mi je prosjecnog Nijemca Francuza, Svedjanina kojeg se nije ni 1% pitalo zeli li dijeliti grad, ulicu, zgradu sa tako opasnim ljudima. Ispostavlja se da je bolje losiji zivot u Madjarskoj, nego opasan zivot na Zapadu.
Valjda su ih sami Francuzi naucili da su Francuzi, doveli ih i naselili u Francusku, kao dio kolonijalne Francuske imali i imaju puno pravo na sve, kao i svaki rodjeni Francuz…
Hajde im sada objasni da oni nisu Francuzi?
Od Zinedina Zidana do onoga cistaca na aerodromu u Parizu?
Izgleda da ih nisu dobro naucili, cim se poslije tri generacije jos uvijek osjecaju kao da tu ne pripadaju.
Eno danas u Njemackoj velike skupine Turaka ganjaju Armence po ulicama za obracun, cak je jedan nozem napao armenski skup.
I pazi, ti Turci nisu jucer dosli, vec su muskarci 30-40 god. stari rodjeni u Njemackoj!
Bas se pitam koliko dugo zapadnim zemljama treba da shvate da multikulti jednostavno ne funkcionira, pogotovo sa tako, jako razlicitim narodima.
Pa covjece, u BiH zive tri najslicnija naroda, mozda u citavoj Evropi, i opet svako sa svojim zivi, imamo skoro vecinski ciste etnicke opcine, gradove.