dječak sa šibicama wrote: ↑29/10/2020 11:50
Ovime samo pomazu Lepenici, a kad dodje na vlast, lagano trasnsferirati odakle su dosli.
Pa mozda bi ponekad zapadne sekularne sile, medzu kojima pripada i jedna Francuska, mogle jednom i priznati vojni i politicki poraz u npr. jednoj Siriji, povuci se i ukiniti embargo koji ih ekonomski ubija, vratiti kontrolu nad otetim resursama i dati ljudima (ovdje se radi o milionima izbjeglica) mogucnost da se vrate u svoju domovinu. Ovdje sjede, nemaju posla, perspektive, gledaju se drugim očima i naravno se djelomicno radikaliziraju. Problem bi bio rijesen sam od sebe. Ali ne, valja se tamo mrcvariti kontra Rusa i pa makar se tamosnje društvo vratilo na razinu današnjeg Avganistana,koji je od zapada slomljen, već 20 godina okupiran i koji broji takoder mnoge izbjeglice.
O Libiji i Maliju, gdje Francuska vodi koli nebih započeo. Ali pogotovo Libiju teba napomenuti radi vala izbjeglica, otkad su vojno skinuli Gadafija.
Nego se neki prave ludi. Odakle li to ljudi islamske vjere pretežno dolaze u Evropu.
Razvalis im državu i još im das do znanja npr putem glupave karikature koju javno podrzavas, da oni i njihovi običaji / kultura ovdje nisu baš pozeljni. Što li se to bože ne mogu ugraditi u društvo? Ne pravimo se glupi.
Baš mi Evropljani se pravimo kao da smo izmislili svijet, a nema države u kojoj ne postoji barem latentni rasizam.
Nije islam u krizi, nego brojne islamske države, koje smo uglavnom mi, zapad, katapultirali u kameno doba.