"Titulu možemo sanjati, ostaje nam Kup. Očito je da ekipa nema kvalitet za koji su ljudi misli da ima. Igračima nemam šta zamjeriti, idemo dalje, dići glavu. Stanje na tablici pokazuje najrealniju sliku stanja i kvaliteta", rekao je Ivanković.
Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#115701 Re: Premijer liga BiH
- East_side
#115702 Re: Premijer liga BiH
Iako je još prerano o tome govoriti, vrlo je moguće da Zrinjski neće vidjeti Evrope naredne sezone.
Ako pretpostavimo da će u top tri biti FKS, FKŽ i Borac (redoslijed ne aludira na raspored na tabeli), otvara se četvrta pozicija koja, opet, ništa ne znači ako neko izvan top 4 osvoji kup.
Ako bi Zrinjski ispao iz kupa, Veležu se otvara fina mogućnost da uleti u Evropu plasmanom u top 4 na kraju. Pa zašto ne i u top 3? To je sigurica, ne zavise od ishoda u kupu.
Ja lično mislim da imaju dovoljno kvaliteta da uspiju u tome i, iskreno, volio bih ih vidjeti u Evropi naredne sezone. To će Veležu biti test zrelosti, ozbiljnosti i konzistentnosti.
Ako pretpostavimo da će u top tri biti FKS, FKŽ i Borac (redoslijed ne aludira na raspored na tabeli), otvara se četvrta pozicija koja, opet, ništa ne znači ako neko izvan top 4 osvoji kup.
Ako bi Zrinjski ispao iz kupa, Veležu se otvara fina mogućnost da uleti u Evropu plasmanom u top 4 na kraju. Pa zašto ne i u top 3? To je sigurica, ne zavise od ishoda u kupu.
Ja lično mislim da imaju dovoljno kvaliteta da uspiju u tome i, iskreno, volio bih ih vidjeti u Evropi naredne sezone. To će Veležu biti test zrelosti, ozbiljnosti i konzistentnosti.
- Raigor Stonehoof
#115703 Re: Premijer liga BiH
Ma nemoj mi reci
useres pa places kad ti se vrati istom mjerom. Zeljin DNK.
- Didier
#115704 Re: Premijer liga BiH
Увијек ћу радије гледати Зрињски у Европи него сеоски клуб из Врапчића. Биће ми жао ако се не пласирају ове године.East_side wrote: ↑29/10/2020 12:25 Iako je još prerano o tome govoriti, vrlo je moguće da Zrinjski neće vidjeti Evrope naredne sezone.
-
Crvena Tifoza
#115705 Re: Premijer liga BiH
Za koji seoski klub ti navijaš?Didier wrote: ↑29/10/2020 13:38Увијек ћу радије гледати Зрињски у Европи него сеоски клуб из Врапчића. Биће ми жао ако се не пласирају ове године.East_side wrote: ↑29/10/2020 12:25 Iako je još prerano o tome govoriti, vrlo je moguće da Zrinjski neće vidjeti Evrope naredne sezone.
- Didier
#115706 Re: Premijer liga BiH
Za Mladost iz Župče, tu ste negdje...Crvena Tifoza wrote: ↑29/10/2020 14:50Za koji seoski klub ti navijaš?Didier wrote: ↑29/10/2020 13:38Увијек ћу радије гледати Зрињски у Европи него сеоски клуб из Врапчића. Биће ми жао ако се не пласирају ове године.East_side wrote: ↑29/10/2020 12:25 Iako je još prerano o tome govoriti, vrlo je moguće da Zrinjski neće vidjeti Evrope naredne sezone.
-
Crvena Tifoza
#115707 Re: Premijer liga BiH
Jelde.
Nisam znao da postoji taj klub. Drago mi je da smo ti trn u oku.
Nisam znao da postoji taj klub. Drago mi je da smo ti trn u oku.
- Didier
#115708 Re: Premijer liga BiH
Гдје си закључио да ми је Вележ трн у оку? Само сам рекао, као и Бака, да ми је дражи Зрињски од тог сеоског клуба из Врапчића.Crvena Tifoza wrote: ↑29/10/2020 14:56 Jelde.
Nisam znao da postoji taj klub. Drago mi je da smo ti trn u oku.![]()
-
Crvena Tifoza
#115709 Re: Premijer liga BiH
Kako god okreneš, opet je Velež gigant za tvoju ekipu.Didier wrote: ↑29/10/2020 14:57Гдје си закључио да ми је Вележ трн у оку? Само сам рекао, као и Бака, да ми је дражи Зрињски од тог сеоског клуба из Врапчића.Crvena Tifoza wrote: ↑29/10/2020 14:56 Jelde.
- Didier
#115710 Re: Premijer liga BiH
A koja je to moja ekipa?Crvena Tifoza wrote: ↑29/10/2020 15:02Kako god okreneš, opet je Velež gigant za tvoju ekipu.Didier wrote: ↑29/10/2020 14:57Гдје си закључио да ми је Вележ трн у оку? Само сам рекао, као и Бака, да ми је дражи Зрињски од тог сеоског клуба из Врапчића.Crvena Tifoza wrote: ↑29/10/2020 14:56 Jelde.
- Ricken
#115711 Re: Premijer liga BiH
Bezveze priča. Velež je jedan od najvećih klubova u BiH i to je nešto što mu niko ne može oduzeti. Zrinjski tek treba da nadoknadi godine zabrane. Sitne provokacije, ne uzbuđuj se.Crvena Tifoza wrote: ↑29/10/2020 15:02Kako god okreneš, opet je Velež gigant za tvoju ekipu.Didier wrote: ↑29/10/2020 14:57Гдје си закључио да ми је Вележ трн у оку? Само сам рекао, као и Бака, да ми је дражи Зрињски од тог сеоског клуба из Врапчића.Crvena Tifoza wrote: ↑29/10/2020 14:56 Jelde.
- Ricken
#115712 Re: Premijer liga BiH
Nisi slušao buraz, sve fino objašnjeno.made_in_sarajevo wrote: ↑29/10/2020 06:13Jebem mu mater nisam lud, odlicno se sjecam i prica po forumu i clanaka po portalima, zeljo trazio promjenu rasporeda. Bila i zajebancija sami sebe zajebali. Nije to prije 3 godine bilo, nego prije mjesec dana.Ricken wrote: ↑28/10/2020 22:46Sve je fino nacrtao, samo treba poslušati. Pitarski savez, nastavlja sve po starom...........made_in_sarajevo wrote: ↑28/10/2020 18:30 Sta amar bunca da je zeljo ostecen, a oni sami trazili promjenu utakmica i sami sebi ga zabili.
https://www.youtube.com/watch?v=MYAVXVk ... =emb_title
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#115713 Re: Premijer liga BiH
Kako je objasnjeno?! Vi trazili odgodu sa Zrinjskim jer su oni igrali eUropu a vi eVropu i bili poharani coronom.
. Poslije ofc odgodili Sampionima... pa onda vi opet odgodili derbi za sadasnji termin. Sta ste mislili da igramo derbi u rep. pauzi?! Pa znas li ti koliko mi reprezentativaca dajemo?
Mulja Osim po navici....
Mulja Osim po navici....
- ultima_palabra
#115714 Re: Premijer liga BiH
Nismo mi trazili odgodu nego smo se dogovorili sa Zrinjskim jer je odgovaralo i jednim i drugim. Vi ste odgodili Olimpika i derbi, a sa Velezom vam nije proslo. Znaci tri utakmice radi cetiri evropske utakmice u dva mjeseca.Pitar sa Kariba wrote: ↑29/10/2020 15:58 Kako je objasnjeno?! Vi trazili odgodu sa Zrinjskim jer su oni igrali eUropu a vi eVropu i bili poharani coronom.. Poslije ofc odgodili Sampionima... pa onda vi opet odgodili derbi za sadasnji termin. Sta ste mislili da igramo derbi u rep. pauzi?! Pa znas li ti koliko mi reprezentativaca dajemo?
Mulja Osim po navici....
-
yasaq
#115715 Re: Premijer liga BiH
pa sami sebe ste zajebali i onda vam svi drugi krivi,ultima_palabra wrote: ↑29/10/2020 16:04Nismo mi trazili odgodu nego smo se dogovorili sa Zrinjskim jer je odgovaralo i jednim i drugim. Vi ste odgodili Olimpika i derbi, a sa Velezom vam nije proslo. Znaci tri utakmice radi cetiri evropske utakmice u dva mjeseca.Pitar sa Kariba wrote: ↑29/10/2020 15:58 Kako je objasnjeno?! Vi trazili odgodu sa Zrinjskim jer su oni igrali eUropu a vi eVropu i bili poharani coronom.. Poslije ofc odgodili Sampionima... pa onda vi opet odgodili derbi za sadasnji termin. Sta ste mislili da igramo derbi u rep. pauzi?! Pa znas li ti koliko mi reprezentativaca dajemo?
Mulja Osim po navici....
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#115716 Re: Premijer liga BiH
A kakve to veze ima sa Osimovom pricom i "objasnjenjem"?ultima_palabra wrote: ↑29/10/2020 16:04 Nismo mi trazili odgodu nego smo se dogovorili sa Zrinjskim jer je odgovaralo i jednim i drugim. Vi ste odgodili Olimpika i derbi, a sa Velezom vam nije proslo. Znaci tri utakmice radi cetiri evropske utakmice u dva mjeseca.
Last edited by Pitar sa Kariba on 29/10/2020 16:19, edited 1 time in total.
- Didier
#115717 Re: Premijer liga BiH
Po čemu je to Velež veći klub od Zrinjskog?
Po broju trofeja?
Po broju navijača?
Po tradiciji?
- avetinja
#115718 Re: Premijer liga BiH
Velež može imati respekt zbog tradicije, ali on je prosječan klub. Od tradicije se ne živi. To šta je bilo prije 30 godina danas nije bitno.
- emigrazione
#115719 Re: Premijer liga BiH
Čitava jedna regija, koja nije mala, je skoro stotinu godina učila igrati lopte uz Velež i pomoću Veleža izgradila poseban smisao za tu igru koju je danasnji Zrinjski samo preuzeo...to znanje prenosilo se i prenosi diljem planete zemlje i jako je trazeno...mislim preglupo je objasnjavati sta je Velez i kakav je znacaj tog kluba za beha pa i evropski fudbal, od kako je fudbalska krpenjača stigla u ovu zemlju pa do danasnjeg dana....
- Didier
#115720 Re: Premijer liga BiH
Вележ некад и Вележ сад се не могу поредити ни по чему.emigrazione wrote: ↑29/10/2020 16:57
Čitava jedna regija, koja nije mala, je skoro stotinu godina učila igrati lopte uz Velež i pomoću Veleža izgradila poseban smisao za tu igru koju je danasnji Zrinjski samo preuzeo...to znanje prenosilo se i prenosi diljem planete zemlje i jako je trazeno...mislim preglupo je objasnjavati sta je Velez i kakav je znacaj tog kluba za beha pa i evropski fudbal, od kako je fudbalska krpenjača stigla u ovu zemlju pa do danasnjeg dana....
Зрињски има много више од онога што је Вележ некад имао, од тога да за Зрињски играју сви, а за Вележ Хрвати не могу, па све до побједничког менталитета, спортског духа и свега осталог што Вележ више нема.
Вележу је увијек неко други крив, никад они нису сами, а причају приче како су независни, само своји, бла бла бла, док у исто вријеме годинама лажу да је стадион био њихов, а не градски.
Зрињски нажалост има навијаче усташе, и то је једна велика мрља, али клуб као клуб је скроз друга прича.
О броју трофеја да не говоримо, добро је неко изнад рекао, од прошлости се не живи, али и ту је Зрињски урадио више за пола времена које је имао Вележ.
- emigrazione
#115721 Re: Premijer liga BiH
Pa ne moze se nista porediti ni po cemu, ne samo Velez...da npr. Alija nije isprosio Grbavicu u Dejtonu tvoj Zeljeznicar bi danas bio na nivou Mosćanice, mada realno i sad nije daleko od toga, za razliku od Veleza koji je sve danas sto ima postigao sam, bez Kozarića, Koldže, budžeta i sl. I opet je stabilniji i bogatiji od vas koji ste zadnji put uzeli titulu kada si ti imao 2 godine....Didier wrote: ↑29/10/2020 17:13Вележ некад и Вележ сад се не могу поредити ни по чему.emigrazione wrote: ↑29/10/2020 16:57
Зрињски има много више од онога што је Вележ некад имао, од тога да за Зрињски играју сви, а за Вележ Хрвати не могу, па све до побједничког менталитета, спортског духа и свега осталог што Вележ више нема.
Вележу је увијек неко други крив, никад они нису сами, а причају приче како су независни, само своји, бла бла бла, док у исто вријеме годинама лажу да је стадион био њихов, а не градски.
Зрињски нажалост има навијаче усташе, и то је једна велика мрља, али клуб као клуб је скроз друга прича.
О броју трофеја да не говоримо, добро је неко изнад рекао, од прошлости се не живи, али и ту је Зрињски урадио више за пола времена које је имао Вележ.
Last edited by emigrazione on 29/10/2020 18:02, edited 1 time in total.
-
Crvena Tifoza
-
Crvena Tifoza
#115723 Re: Premijer liga BiH
Koliko je gluposti napisano na jednom mjestu.Didier wrote: ↑29/10/2020 17:13Вележ некад и Вележ сад се не могу поредити ни по чему.emigrazione wrote: ↑29/10/2020 16:57
Čuj to da Hrvati ne mogu igrati za Velež.
Da se nije u Dejtonu vratila Grbavica, sad bi sigurno pričali kako Slavija ima više onoga što je Željo prije imao.
- avetinja
#115724 Re: Premijer liga BiH
Željo bi opet imao alternativu u vidu Koševa, ali to je priča šta bi bilo kada bi bilo. U suštini Zrinjski ima veoma bogatu historiju. Najstariji su klub u BiH. Osnovani su u kulturnom društvu, dok je Velež osnovan na poljani. Prije Drugog svjetskog rata imali su bogatiju historiju nego Velež i više pobjeda u derbijima. Bezveze je da nekome nešto osporavate samo zato što ga mrzite ili što više volite njegov rivala. Ja gledam sa realne strane. Onda je došao rat, prvo jedan pa drugi, i zna se šta je bilo. Ono što se za sadašnjost može reći je to da Zrinjskom treba skinuti kapu na tri uzastopne titule. Bilo je tu sudijskih grešaka, ali imali su kontinuitet. Uz to su ekipa koja odlično predstavlja BiH u Evropi. Veležu isto tako za stadion. Ne bih baš rekao da se Velež sam bori. Guraju njih političke stranke, jer je Velež idealan kandidat za sakupljanje izbornih poena, a i jeda simbol otpora u Mostaru.
- Didier
#115725 Re: Premijer liga BiH
Који су то Хрвати играли за Вележ послије рата? Колико њих? Ко сада игра?Crvena Tifoza wrote: ↑29/10/2020 18:05
Koliko je gluposti napisano na jednom mjestu.
Čuj to da Hrvati ne mogu igrati za Velež.![]()
Da se nije u Dejtonu vratila Grbavica, sad bi sigurno pričali kako Slavija ima više onoga što je Željo prije imao.![]()