Nagorno Karabah
-
A_A_AKCIJA
#11026 Re: Nagorno Karabah
I da, jedino razumno rješenje je da iz zvaničnog Jerevana zavape, spasite nam djecu pobiše ih. Da se okane priče o teritoriji, da pričaju o ljudima, da od međunarodne javnosti traže spas i milost za Armence. Da priznaju da je teritorija izgubljena, ali da ne moraju izgubiti i ljude.
Preko noći bi dobili naklonost svijeta, a time i primirje i vjerojatno put za neki Dayton i autonomiju. Sačuvali bi ljude, a ne teritorij. U suštini bi bilo isto, jer sigurno neće Azeri navaliti u Stepanakert da žive.
Da je razuma, kao što nije...
Preko noći bi dobili naklonost svijeta, a time i primirje i vjerojatno put za neki Dayton i autonomiju. Sačuvali bi ljude, a ne teritorij. U suštini bi bilo isto, jer sigurno neće Azeri navaliti u Stepanakert da žive.
-
Guadalajara
#11027 Re: Nagorno Karabah
Kukali su na Turke za genocid....ovako ako se nastavi i Azeri ce im napraviti genocidA_A_AKCIJA wrote: ↑28/10/2020 19:14 I da, jedino razumno rješenje je da iz zvaničnog Jerevana zavape, spasite nam djecu pobiše ih. Da se okane priče o teritoriji, da pričaju o ljudima, da od međunarodne javnosti traže spas i milost za Armence. Da priznaju da je teritorija izgubljena, ali da ne moraju izgubiti i ljude.
-
Guadalajara
#11028 Re: Nagorno Karabah
Zna li se koliko imaju ranjenih ?
PS...Ove sto mobilisu bolje da se rane/sami pucaju u ruku ili nogu nego da poginu
PS...Ove sto mobilisu bolje da se rane/sami pucaju u ruku ili nogu nego da poginu
- bh.tornjak
#11029 Re: Nagorno Karabah
nek se osunete.....deset dana postede....do tad bi ovo bilo i gotovoGuadalajara wrote: ↑28/10/2020 19:17 Zna li se koliko imaju ranjenih ?
PS...Ove sto mobilisu bolje da se rane/sami pucaju u ruku ili nogu nego da poginu![]()
zamisli scena:
Pitaju "osunecenog"...zasto nisi otiso da branis vekovna tj. milenijumska ognjista....a ovaj mrtav ´ladan kaze...
Ma...boli me quratz
jbg.....nije za zaHebanciju....al moro sam...
Last edited by bh.tornjak on 28/10/2020 19:26, edited 1 time in total.
- HarTar
#11030 Re: Nagorno Karabah
Kakav crni genocid? 99% žrtava na armenskoj strani su vojnici, dok na azerskoj ima dosta civilnih žrtava.Guadalajara wrote: ↑28/10/2020 19:16Kukali su na Turke za genocid....ovako ako se nastavi i Azeri ce im napraviti genocidA_A_AKCIJA wrote: ↑28/10/2020 19:14 I da, jedino razumno rješenje je da iz zvaničnog Jerevana zavape, spasite nam djecu pobiše ih. Da se okane priče o teritoriji, da pričaju o ljudima, da od međunarodne javnosti traže spas i milost za Armence. Da priznaju da je teritorija izgubljena, ali da ne moraju izgubiti i ljude.
Da je razuma, kao što nije...![]()
- HarTar
#11031 Re: Nagorno Karabah
bh.tornjak wrote: ↑28/10/2020 19:24nek se osunete.....deset dana postede....do tad bi ovo bilo i gotovoGuadalajara wrote: ↑28/10/2020 19:17 Zna li se koliko imaju ranjenih ?
PS...Ove sto mobilisu bolje da se rane/sami pucaju u ruku ili nogu nego da poginu![]()
![]()
- Eskimko
#11032 Re: Nagorno Karabah
Ovo je bogu za plakati...nazalost ni prvi ni posljednji put da djecu na svim stranama salju da ginu. Bog te mlatno izgide tolika mladost za ove vukojebine i na kraju kad neko i pobijedi...za koji ce im racku ako nikoga tamo nece biti da zivi.
Nikad necu skontati tu pohlepu,potrebu za zemljom pogotovo zbog satro neke istorije,mitova,bajkica. Ti rodis dijete,odgajas ga gledas kao raste,stasava i onda dodje neka budala i uzmeti ga samo tako. Svima ce nam oci biti pune zemlje kad nas strpaju prije ili kasnije u neku rupu. Ima jedna dobra od onog zvalje Bore corbe....Za ideale ginu budale... i fakat je tako. Uzmi za primjer nase prostore u ww2...izginuse mnoge za onu Jugu..kobiva da nam poslije bude svima bolje. 90-tih se popisase po njima ko da ih nikada nije ni bilo,a isto ce tako ...ubjedjen sam po svima onima koji su svoje zivote dali u ovom zadnjem ratu. Nije pitanje hoceli nego kad ce i u ime cega.
-
Guadalajara
#11033 Re: Nagorno Karabah
CrniHarTar wrote: ↑28/10/2020 19:24Kakav crni genocid? 99% žrtava na armenskoj strani su vojnici, dok na azerskoj ima dosta civilnih žrtava.Guadalajara wrote: ↑28/10/2020 19:16Kukali su na Turke za genocid....ovako ako se nastavi i Azeri ce im napraviti genocidA_A_AKCIJA wrote: ↑28/10/2020 19:14 I da, jedino razumno rješenje je da iz zvaničnog Jerevana zavape, spasite nam djecu pobiše ih. Da se okane priče o teritoriji, da pričaju o ljudima, da od međunarodne javnosti traže spas i milost za Armence. Da priznaju da je teritorija izgubljena, ali da ne moraju izgubiti i ljude.
-
A_A_AKCIJA
#11034 Re: Nagorno Karabah
Genocid nije ni najmanje smiješan, to bi mi trebali jako dobro znati.Guadalajara wrote: ↑28/10/2020 19:16Kukali su na Turke za genocid....ovako ako se nastavi i Azeri ce im napraviti genocidA_A_AKCIJA wrote: ↑28/10/2020 19:14 I da, jedino razumno rješenje je da iz zvaničnog Jerevana zavape, spasite nam djecu pobiše ih. Da se okane priče o teritoriji, da pričaju o ljudima, da od međunarodne javnosti traže spas i milost za Armence. Da priznaju da je teritorija izgubljena, ali da ne moraju izgubiti i ljude.
Razumijem euforiju zbog sličnost, možda na početku, ali ovo je sumrak civilizacije i fakat nije smiješno.
- Nespin
-
Guadalajara
#11036 Re: Nagorno Karabah
Alijev je rekao da su iransko-azerbejdžanski odnosi posljednjih godina dostigli najviši nivo u istoriji.
-
Guadalajara
#11037 Re: Nagorno Karabah
sve se snima dronovima tako da nema brigeA_A_AKCIJA wrote: ↑28/10/2020 19:32Genocid nije ni najmanje smiješan, to bi mi trebali jako dobro znati.Guadalajara wrote: ↑28/10/2020 19:16Kukali su na Turke za genocid....ovako ako se nastavi i Azeri ce im napraviti genocidA_A_AKCIJA wrote: ↑28/10/2020 19:14 I da, jedino razumno rješenje je da iz zvaničnog Jerevana zavape, spasite nam djecu pobiše ih. Da se okane priče o teritoriji, da pričaju o ljudima, da od međunarodne javnosti traže spas i milost za Armence. Da priznaju da je teritorija izgubljena, ali da ne moraju izgubiti i ljude.
Razumijem euforiju zbog sličnost, možda na početku, ali ovo je sumrak civilizacije i fakat nije smiješno.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#11038 Re: Nagorno Karabah
bh.tornjak wrote: ↑28/10/2020 19:24nek se osunete.....deset dana postede....do tad bi ovo bilo i gotovoGuadalajara wrote: ↑28/10/2020 19:17 Zna li se koliko imaju ranjenih ?
![]()
zamisli scena:
Pitaju "osunecenog"...zasto nisi otiso da branis vekovna tj. milenijumska ognjista....a ovaj mrtav ´ladan kaze...
Ma...boli me quratz
- ovo_malo_duse
#11039 Re: Nagorno Karabah
Pa na onom jednom videu spuca istureni rov uvede raketicu ko ja RPG sa 20 m. Jarane prate ih moze prebrojat koliko ih gdje ima i kud se krecu i poslat nova 2 3 drona sa ovim raketama.
Kazu mala raketica lete ljudi ko lutke po 10-15 metara okolo.
Kaze napravit ce Armeni kontru. Prati ih haman im moze imena citat s uniforme. Po noci ih vidi bolje nego po dani
Nije mi jasno na kojoj visini leti pa ga ne cuju? Oni se zgrpisali na cesti idu pojma nemaju da ih prati.
Da li je moguce da je ovaj sto snima tako tih.
- SanskiBiser
#11040 Re: Nagorno Karabah

Stiglo Armenima pojačanje....
- Gusar-from-Riga
#11041 Re: Nagorno Karabah
Pisalo se vec. Cini se da je taj dio bogat nalazistima zlata..Eskimko wrote: ↑28/10/2020 19:28Ovo je bogu za plakati...nazalost ni prvi ni posljednji put da djecu na svim stranama salju da ginu. Bog te mlatno izgide tolika mladost za ove vukojebine i na kraju kad neko i pobijedi...za koji ce im racku ako nikoga tamo nece biti da zivi.
Nikad necu skontati tu pohlepu,potrebu za zemljom pogotovo zbog satro neke istorije,mitova,bajkica. Ti rodis dijete,odgajas ga gledas kao raste,stasava i onda dodje neka budala i uzmeti ga samo tako. Svima ce nam oci biti pune zemlje kad nas strpaju prije ili kasnije u neku rupu. Ima jedna dobra od onog zvalje Bore corbe....Za ideale ginu budale... i fakat je tako. Uzmi za primjer nase prostore u ww2...izginuse mnoge za onu Jugu..kobiva da nam poslije bude svima bolje. 90-tih se popisase po njima ko da ih nikada nije ni bilo,a isto ce tako ...ubjedjen sam po svima onima koji su svoje zivote dali u ovom zadnjem ratu. Nije pitanje hoceli nego kad ce i u ime cega.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#11042 Re: Nagorno Karabah
dok ih prate ne moraju ih raketirati...klasična artiljerija je sasvim dovoljna kada znaš poziciju i još pratiš gdje padaju granate, pa možeš odmah korigovat...i za klasičnu haubicu sa dronom iznad ovo ti dođe ko da glinene golubove gađašovo_malo_duse wrote: ↑28/10/2020 19:36Pa na onom jednom videu spuca istureni rov uvede raketicu ko ja RPG sa 20 m. Jarane prate ih moze prebrojat koliko ih gdje ima i kud se krecu i poslat nova 2 3 drona sa ovim raketama.
Kaze napravit ce Armeni kontru. Prati ih haman im moze imena citat s uniforme. Po noci ih vidi bolje nego po dani
Nije mi jasno na kojoj visini leti pa ga ne cuju? Oni se zgrpisali na cesti idu pojma nemaju da ih prati.
- sve_ovo_ja
#11043 Re: Nagorno Karabah
Pratim od početka, ali ne napisah ništa, ima par normalnih forumasa koji mogu realno sagledati stvari i pisati.
Ova Armenska bagra dupli zločin pravi.
Svoju djecu kao glinene golubove šalje, vjerovatno ni ne znaju šta ih sve čeka, a i ako znaju džaba im moraju ići, i sa druge strane svoju nemoć ispoljavaju gađanjem Azerskih civila...
Ona hajvanka Sosa se na twitteru hvali kako su uspjeli praznu štalu pogoditi, a ovamo ih satraše kao u igrici.
Ova Armenska bagra dupli zločin pravi.
Svoju djecu kao glinene golubove šalje, vjerovatno ni ne znaju šta ih sve čeka, a i ako znaju džaba im moraju ići, i sa druge strane svoju nemoć ispoljavaju gađanjem Azerskih civila...
Ona hajvanka Sosa se na twitteru hvali kako su uspjeli praznu štalu pogoditi, a ovamo ih satraše kao u igrici.
- SanskiBiser
#11044 Re: Nagorno Karabah
Doslovno im moze citati imena sa uniformi to nije problem, ovi u klipovima AZ mod namjerno izbjegavaju i rezu takve snimke, autocenzura sto bi se reklo zna se zbog cega...ovo_malo_duse wrote: ↑28/10/2020 19:36Pa na onom jednom videu spuca istureni rov uvede raketicu ko ja RPG sa 20 m. Jarane prate ih moze prebrojat koliko ih gdje ima i kud se krecu i poslat nova 2 3 drona sa ovim raketama.
Pogledaj ovaj klip iz Sirije sa Bajraktara...
-
Guadalajara
#11045 Re: Nagorno Karabah
idem instalirati
- _Reds_
#11046 Re: Nagorno Karabah
Ako su primijetio da rijetko ovaj sto snima i ispaljuje. Češće pogadja sa drugog ili artiljerija.. Ovaj cesto navodi.ovo_malo_duse wrote: ↑28/10/2020 19:36Pa na onom jednom videu spuca istureni rov uvede raketicu ko ja RPG sa 20 m. Jarane prate ih moze prebrojat koliko ih gdje ima i kud se krecu i poslat nova 2 3 drona sa ovim raketama.
Dodushe u zadnje vrijeme nize lete i jos se bolje vidi.
-
Guadalajara
#11047 Re: Nagorno Karabah
normalno kad su im pocistili PVO
- Nespin
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#11049 Re: Nagorno Karabah
Jerevan i Stepanakert očigledno stoje vrlo loše, ali jedno sam siguran, prerano je za konačne ocjene, kako za lokalne aktere, tako za one koji sa strane guraju ovu igru.
Za njih posebno.
Za njih posebno.
- Krokodajl
#11050 Re: Nagorno Karabah
Ovo je strašno, da sam Armen ne znam koje osjećaje bih sada proživljavao... Od nemoći do straha i bijesa.
Ako je istina da jr 5500 Armena stradalo, a ne vidim zašto ne bi bilo, to znači da je na svakog 30og stanovnika Karabaga jedan Armenski vojnik poginuo, a ako uračunamo i ove ranjene i nestale taj se omjer penje na jedan nastradali vojnik na svakih 6-7 stanovnika.
I onda pitanje čemu to sve?
Armeni i ovaj rat kao i onaj iz 1918 gube zbog vlastitog ponosa, Pašinjan je odveo ove momke u smrt.
Kako se boriti protiv ovoga???
Ako je istina da jr 5500 Armena stradalo, a ne vidim zašto ne bi bilo, to znači da je na svakog 30og stanovnika Karabaga jedan Armenski vojnik poginuo, a ako uračunamo i ove ranjene i nestale taj se omjer penje na jedan nastradali vojnik na svakih 6-7 stanovnika.
I onda pitanje čemu to sve?
Armeni i ovaj rat kao i onaj iz 1918 gube zbog vlastitog ponosa, Pašinjan je odveo ove momke u smrt.
Kako se boriti protiv ovoga???