Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
konektovan wrote: ↑26/10/2020 19:22
Penny plus 15KM 50 komada hirurskih.
I u bingu. Pakovanje od 10 komada 3KM. Iste takve u apotekama sarajevo 1,1KM po komadu.
Ima neka apoteka, hrasno brdo, 2.80 KM 10 komada
Ove sam danas kupio iz binga, crne boje, duze traju..
Ma u DM su vam najbolje. Ja ne znam kako su onako bezobrazni. Platnene, za debelog minusa, lagano se gušiš pod njima 2.2 do 3-4. Ali, pazi sad ovo, 3 hiruške za 4.20. Kad sam čuo, frapirao se. Neki dedo kupi, ja onoj prigovaram na cijenu. Nesto joj ko nije pravo.
-Chesterfield- wrote: ↑26/10/2020 19:18
Ljudi kupujte u apoteci maske, ili negde drugo gdje ćete dobiti fiskalni račun.
Ja sam kupovao, i znam da me koštala u apoteci 1 KM. Time sam pomogao državu sa 0,17 KM.
Obzirom da je za ove maske preporuka da se nose maksimalno 3 sata, ja u toku radnog vremena bih trebao promijeniti minimalno 3 komada. I time pogurati državu, trgovca, uvoznika...sa minimalno 0,5 KM.
Maske da bi imale efekta, moraju se pravilno nositi, znaci preko nosa i usta. U nekim drzavama imamo povecanje slucajeva koronavirusa jer se ne nose maske pravilno.
espn wrote: ↑27/10/2020 02:51
Maske da bi imale efekta, moraju se pravilno nositi, znaci preko nosa i usta. U nekim drzavama imamo povecanje slucajeva koronavirusa jer se ne nose maske pravilno.
Kad sam vani ja je nosim na bradi, a samo ako naiđe policija dignem masku da prekrije usta, kad policija prođe opet je na bradi
Je li to dovoljno pravilno?
last mohicans wrote: ↑26/10/2020 21:52
Ma u DM su vam najbolje. Ja ne znam kako su onako bezobrazni. Platnene, za debelog minusa, lagano se gušiš pod njima 2.2 do 3-4. Ali, pazi sad ovo, 3 hiruške za 4.20. Kad sam čuo, frapirao se. Neki dedo kupi, ja onoj prigovaram na cijenu. Nesto joj ko nije pravo.
E nek si joj prigovorio, vjerujem da ce tvoj prigovor doci do njenih nadredjenih koji ce shvatiti da dedo ima malu penziju i da ce 3 maske prodavati za marku.
TESLA_EDISON wrote: ↑27/10/2020 08:32
Zna li iko zemlje porijekla tih maski?
Glavu dajem da su iz UAE i Malezije.
Ne vjerujem da su te u DM.
Te ćeš prije naći po lokalnim apotekama i prodavnicama.
Mislim na prodaju uopšteno. Zanima me porijeklo maski. U apotekama nema deklaracija na maskama, ili ih ja nisam upio pronaći, na kojim piše zemlja porijekla.
TESLA_EDISON wrote: ↑27/10/2020 08:32
Zna li iko zemlje porijekla tih maski?
Glavu dajem da su iz UAE i Malezije.
Ne vjerujem da su te u DM.
Te ćeš prije naći po lokalnim apotekama i prodavnicama.
Mislim na prodaju uopšteno. Zanima me porijeklo maski. U apotekama nema deklaracija na maskama, ili ih ja nisam upio pronaći, na kojim piše zemlja porijekla.
Bilo bi zanimljivo ovo pročešljati.
Ove bingove su made in turska.. Uvoznik neka firma sa Pala..
Zadnjih 20 dana je naredba da se nose na otvorenom, pa konstantno imamo porast slucajeva.
Zadnjih 20 dana je naredba da se nose na otvorenom, pa konstantno imamo porast slucajeva.
Imaju efekta bas...
To sto je naredba takva ne znaci da se nose. Prosetaj malo po drzavnim firmama i institucijama, na orimjer, pa ces vidjeti.
Jeste li se ikada pitali šta će se desiti kada na dnevnom nivou broj zaraženih osoba u BiH bude jednak broju testiranih!? Prvo je 10% bilo ok, pa smo se naviknuli na 20% zaraženih u odnosu na testiranih, a ovih dana je to već 50%. U međuvremenu se građani kažnjavaju po 500 KM jer ne nose maske, a s druge strane političari bez ikakvih kazni organizuju predizborne skupove?
Cao, dobio sam kaznu za masku ispred fast food ispred kojeg sam jeo, znaci objasnjavam dvojici policajaca koji se skoro pa izdiru na mene pred narodom, ojasnjavam ljudi uzeo sam da jedem i opet me kazne, eh sad me interesuje jer hocu da predam na sud u Sarajevu ko je kriv i hoce li mi priznat zalbu ili ne?