prvo nisi upravu, koliko sam vidio da su skoro svi studenti ili su zavrsili fax. Drugo, posto sam i ja iz male sredine, znam kako je, mladi kad zavrse studije u nekom vecem gradu, uglavnom tu i ostanu, rijetko ko se vrati. A ako se neko i vrati to su uglavnom sinovi lokalnih tajkuna koji vec imaju osiguran posao, dok ostali camce na birou.invincible1921 wrote: ↑26/10/2020 11:50Trebaju sposobni..to sto je neko mlad ne moze bit argnumemt..tj moze ako ima i drugih argumenata. Ako je jedini kvalitet sto je mlad onda ce se desiti ko sa SDPom, a eo vidis kako njima dobro ideorbita12 wrote: ↑25/10/2020 22:35Niko vam živ ugoditi, kad su stare prdonje , gdje su mladi , kad su mladi opet ne valjadrug_profi wrote: ↑25/10/2020 22:32 Meni se to ne svidja. Mladi koji nista u zivotu jos nisu naucili hoce odmah na budzet da se prikace.
Drugo, posto je drustvo totalno devastirano na sve nacine, oportunizam je jako izrazen. Bojim se da je vecina tu samo radi licnog probitka.
I nije mi jasno kako mozete svemu naci minus, pa mi ne zivimo u Njemackoj nego u Bosni gdje je sasvim normalno traziti stelu za posao, gdje je normalno platiti za posao, i onda jos treba dodatno obeshrabriti mlade koji odluce stati na crtu onima koji vec 25 godina unistavaju ovo drustvo