Hendrix wrote: ↑22/10/2020 23:22
Treba pustiti institucije da rade svoj posao...
I na kraju sta bude... "dabogda im za lijekova trebalo" rece penzioner dok daje zadnje pare od penzije za svoje lijekove. Meni je strasno kad vidim komentare ovog naroda koji se nada nekoj bozijoj pravdi, mi smo bukvalno nemocni da bilo sta uradimo osim da se nadamo nekoj pravdi iz nebesa. I onda uvijek ima ono najzadnje "nece mu te pare trebati na onom svijetu" i to je to. Pomirenje sa sudbinom da nas kriminialci gaze, bukvalno.
A šta druže da se uradi realno, da ga polomiš eto ti robije, mislim nije da ne zaslužuje.
Sinoć me hanuma nagovori da je vozim u "veliki" Bingo nakon sahat mentalnog peglanja, naki nadrkan parkiram i vidim porsche se parkira isto, izađoh i ključam auto i krenuh prema porsche-u, pita hani-bani gdje ćeš, ma rek'o samo da vidim jel' Fikro malinar da mu jebem mater.
Nije bio on, nekakav bezbeli drugi "uspješnik" kojeg fakat ne znam.
Kaže hanuma ti si lud, i u pravu je, pretpostavka da je bio, jebo bi mu mater i bezbeli ne bi na tome završilo a generalno sebi bi belaj napravio. Koji će to meni kurac u ovim godinama, nemam sumnje da bi u tom "mom" eventualnom slučaju institucije stvarno odradile svoj posao, i to ekspresno.