Supruga i ja bili u kontaktu sa kasnije ispostavit će se zaraženom osobom 13.10. Dana 16.10. mene počelo boljeti grlo i blagi kašalj, a nju tek 18.10. počela boljeti glava i opšta slabost. Ja 20.10. izgubio čula mirisa i ukusa, a taj dan se testirali i bili pozitivni. Do danas, meni se čulo ukusa pomalo vraća (nije ni na 10% meščini, ali eto), a ona tek izgubila jučer, 23.10. Ali, generalno smo bolje, vraća nam se snaga i imali smo možda ta 2-3 dana gdje smo se budili umorni i bili malaksavi. Za sve ovo vrijeme kljukali smo se vitaminima, medom jednim, drugim i u vrh glave pokoji paracetamol.
U porodici osobe od koje smo pokupili virus 11 zaraženih, sve isti klaster

A virus je 99% pokupljen u Općoj bolnici

Helem, svi od ovih 11 ljudi prošli sa dan-dva povišene temperature i već su u fazi oporavka. Je li ima rezona uopšte da im se temperatura vrati ako su je imali prije 3-4 dana? Ja ih uvjeravam da je to silazna putanja, da nema više razloga za brigu, pa se i nadam da je tako
I konačno, prijatelj, iz Ze-Do kantona, momak od 25, sportski tip, 8 dana imao temperaturu 38+, sa povremenim spuštanjem ispod, ali ništa značajno. Tek ga jučer ili prekjučer prošlo. Kaže doktori ne jebu gore 2% vapaje, pozive da se slikaju pluća, da se nešto radi, samo klasika "Spuštaj" i to je to