Vukosavlje je jedina opština u RS-u, pored Srebrenice, gdje je načelnik bio Bošnjak do 2014. godine. I tad im je glave došla ta nesloga, a, evo, hoće opet da izgube.Billy The Pljuc wrote: ↑24/10/2020 00:58 Meanwhile:
"VUKOSAVLJE - Omičević: SDA svjesno ruši bošnjačko jedinstvo.
SDA je kandidaturom Adnana Mujanovića za načelnika jasno dokazala da uopće ne mari za bošnjačke interese, smatra Omičević.
Naid Omičević (SBB) kandidat za načelnika općine Vukosovalje izjavio je da je Savez za bolju budućnost očekivao jedinstvenu podršku, a ne da upravo bošnjačke stranke narušavaju nastojanja da se osigura bolji položaj, naročito povratnicima.
- SDA je kandidaturom Adnana Mujanovića za načelnika jasno dokazala da uopće ne mari za bošnjačke interese, iako su svjesni da ne mogu očekivati podršku većine stanovništva, nego samo odvući dio glasova. Nije SDA imala u vidu ni to što je SBB nesebično dao punu podršku zajedničkom kandidatu za načelnika Srebrenice, upravo radi ostvarivanja boljeg života za Bošnjake u toj općini, a ne za negatore genocida, pa ni to što je SBB još prošle godine odustala od kandidature i upravo podržala SDA-ovog kandidata u Vukosavlju - naveo je Omičević.
Dodao je da ovakvim postupkom i odvlačenjem glasova, SDA upravo sve više doprinosi pobjedi srpskog kandidata ispred SNSD-a.
- U ovom momentu se nadamo da će dijaspora svojim glasovima podržati SBB kao i bošnjačke interese i jedinstvo Bošnjaka te pozivamo bošnjake povratnike na jedinstvo i zajedništvo - izjavio je Omičević."
Ne znam šta napisati više na ove poteze SDA, oni ni svoje partnere ne mogu ispoštovati a koliko im je stalo do naroda vidi se.
SDA-All about
- horkesh
#52401 Re: SDA-All about
-
Johnny_x
#52402 Re: SDA-All about
Asim Sarajlić optužen za zapošljavanje u elektroprivedi a Zukićem, postupak traje preko 2 godine, namjerno se razvlaći.
Asim Sarajlić afera kupovine glasova.
Asim Sarajlić ispitivan u vezi sa aferom respiratori.
Asim Sarajlić ima platu 4900 KM što nas sa doprinosima i porezima izađe oko 8000 KM svaki mjesec.
Asim Sarajlić ima platu 4900 KM što nas sa doprinosima i porezima izađe oko 8000 KM svaki mjesec.
- Styling
#52403 Re: SDA-All about
...i Asim Sarajlic kao clan Dom naroda odlucuje o nasoj sudbini.Johnny_x wrote: ↑24/10/2020 15:18 Asim Sarajlić optužen za zapošljavanje u elektroprivedi a Zukićem, postupak traje preko 2 godine, namjerno se razvlaći.
- drndalo
#52404 Re: SDA-All about
Ja, i...?Styling wrote: ↑24/10/2020 15:20...i Asim Sarajlic kao clan Dom naroda odlucuje o nasoj sudbini.Johnny_x wrote: ↑24/10/2020 15:18 Asim Sarajlić optužen za zapošljavanje u elektroprivedi a Zukićem, postupak traje preko 2 godine, namjerno se razvlaći.
- Billy The Pljuc
#52405 Re: SDA-All about
I ništa:
"Čovjeku preminulom od koronavirusa na Podhrastovima nestalo 20 maraka iz novčanika, porodica ogorčena.
Alija Gušević je preminuo 20. oktobra.
Porodica Alije Guševića doživjela je izuzetno negativna iskustva na Odjeljenju intenzivne njege klinike za plućne bolesti Podhrastovi, gdje je smješten izolatorij za oboljele od koronavirusa.
Alija Gušević je preminuo 20. oktobra. I kao da njegovim najbližim nije dovoljan poraz gubitak oca, uslijedila je prava drama sa preuzimanjem ličnih stvari koje su ostale u bolnici.
Kerim Gušević je izjavio da je porodici pri preuzimanju stvari u prosekturi KJKP "Pokop" uručeno samo nekoliko ličnih stvari, dok među njima nije bilo dokumenata.
- Na upit gdje je ostatak ličnih stvari, između ostalog i novčanik sa dokumentima, odgovorili su da ne znaju i da će potražiti. Od nas su uzeli kontakt telefon i rekli da će se javiti. Niko se nije javio u roku od 24 sata - kaže Kerim Gušević sin preminulog Alije.
Kada je ponovo nazvao na Podhrastove rekli su mu da lične stvari nisu pronađene.
- Rekao sam im da imaju 24 sata da pronađu stvari te da ću, ako ih ne pronađu, pozvati policiju i prijaviti otuđenje ličnih stvari i dokumenata uz napomenu da ne može prijaviti smrt oca bez lične karte. Dvadeset minuta nakon toga pozvali su nas i rekli da su sve stvari pronađene. O poniženju pri preuzimanju stvari video pokazuje dovoljno - kaže ogorčeno Gušević.
A onda su ustanovili da u novčaniku nedostaje 20 maraka.
- Sve lične stvari i dokumenti su vraćene osim 20 KM koje je umrli imao u novčaniku. Uz stvari umrlog stavljena je i deka koja nije pripadala mom ocu, a koju smo vratili - kazao je na kraju Kerim Gušević uz riječi da se ovakvo poniženje više nikome ne dogodi."
"Čovjeku preminulom od koronavirusa na Podhrastovima nestalo 20 maraka iz novčanika, porodica ogorčena.
Alija Gušević je preminuo 20. oktobra.
Porodica Alije Guševića doživjela je izuzetno negativna iskustva na Odjeljenju intenzivne njege klinike za plućne bolesti Podhrastovi, gdje je smješten izolatorij za oboljele od koronavirusa.
Alija Gušević je preminuo 20. oktobra. I kao da njegovim najbližim nije dovoljan poraz gubitak oca, uslijedila je prava drama sa preuzimanjem ličnih stvari koje su ostale u bolnici.
Kerim Gušević je izjavio da je porodici pri preuzimanju stvari u prosekturi KJKP "Pokop" uručeno samo nekoliko ličnih stvari, dok među njima nije bilo dokumenata.
- Na upit gdje je ostatak ličnih stvari, između ostalog i novčanik sa dokumentima, odgovorili su da ne znaju i da će potražiti. Od nas su uzeli kontakt telefon i rekli da će se javiti. Niko se nije javio u roku od 24 sata - kaže Kerim Gušević sin preminulog Alije.
Kada je ponovo nazvao na Podhrastove rekli su mu da lične stvari nisu pronađene.
- Rekao sam im da imaju 24 sata da pronađu stvari te da ću, ako ih ne pronađu, pozvati policiju i prijaviti otuđenje ličnih stvari i dokumenata uz napomenu da ne može prijaviti smrt oca bez lične karte. Dvadeset minuta nakon toga pozvali su nas i rekli da su sve stvari pronađene. O poniženju pri preuzimanju stvari video pokazuje dovoljno - kaže ogorčeno Gušević.
A onda su ustanovili da u novčaniku nedostaje 20 maraka.
- Sve lične stvari i dokumenti su vraćene osim 20 KM koje je umrli imao u novčaniku. Uz stvari umrlog stavljena je i deka koja nije pripadala mom ocu, a koju smo vratili - kazao je na kraju Kerim Gušević uz riječi da se ovakvo poniženje više nikome ne dogodi."
- Billy The Pljuc
#52406 Re: SDA-All about
Samo se pitam preko čega još treba da pređemo i da ih ne pobijemo k'o zečeve:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-bolni ... /201024029
Meanwhile kuja iz pakla izjavljuje ovo:
"Prof. dr. Izetbegović: Gavrankapetanović zaključao kantonalnu bolnicu i neće da liječi oboljele, strašno."
A situVacija je u stvari ovakva (prenosim sa teme o vještici):
"Dr. Haris Vranić: Na KCUS-u 960 praznih kreveta, a Sebija iz izolacije naređuje da se pacijenti kao stoka smještaju u neke centre.
Potpuni kolaps sistema u Kantonu Sarajevo i danas je vidljiv. Nakon povećanog broja zaraženih došlo je do novih komplikacija o tome gdje i kako treba smještati pacijente zaražene koronavirusom.
Danas je održana hitna sjednica Vlade KS i Kriznog štaba KS, a kako je sapćeno, donesena je odluka da se pecijenti od sada smještaju u Opću bolnicu Prim. dr. Abdulah Nakaš i izolatorij u Buča Potoku. To je saopćio ministar prostornog uređenja i građenja Faruk Kapidžić.
Međutim, odmah nakon toga stiglo je saopćenje iz Opće bolnice da to nije bio dogovor sa sjednice i da su prevareni i oni i građani. Kako su naveli, dogovor je bio da se prvo ispune svi kapaciteti, pa da se tek onda pacijenti prebacuju. Međutim, kako dalje ističu, nakon što su predstavnici Opće bolnice napustili sjednicu, došlo je do preokreta.
“Danas smo imali hitnu sjednicu. Oni su sazvali Krizni štab. Ispred Opće bolnice je bila Elma Vukotić. Zvala nas je i rekla zaključke koji su bili prihvatljivi i koji su bili u skladu sa zaključcima Skupštine KS – kada se napune Podhrastovi da se pacijenti premještaju u Infektivnu kliniku KCUS-a. Ta je klinika prazna sa 80 kreveta. Skupština je naložila da se popune ti kapaciteti. Tek nakon toga dolaze u obzir neki drugi”, priča dr. Vranić.
On dalje navodi kako je Opća bolnica oslobodila i pripremila 30 kreveta za lakše pacijente koronavirusa, jer još uvijek nije završen izolatorij.
“Nakog toga ćemo sve pacijente KS mi primati. Ali, ispalo je sad sve drugačije. Kada se dr. Elma vratila mi doživljavamo šok, jer je Kapidžić, taj arhitekta, saopćava potpuno drugačiji plan. To je naravno dogovoreno kasnije, na sjednici je bila Enra Suljić koja je direktno sa Sebijom Izetbegović bila na vezi i sve dogovarala. Dakle sad ide priča da će otvoriti taj školski centar za pacijente i da ćemo mi primati sve. Pa taj centar je udaljen od svih bolnica, ko će to raditi? Ko će ići tamo? Mi imamo jednog infektologa. Prave istu stvar kao sa Bjelavama. Nisu naši stanovnici stoka. KCUS samo želi da se pod hitno riješi pacijenata, razumijem da smo svi umorni, ali ne možemo se tako ponašati prema pacijentima. Ovo je potpuna anarhija. Opet nam Sebija iz izolacije preko telefona određuje šta će i kako biti. Pa sad na KCUS-u imate 960 kreveta, praznih! A pacijente ćemo smještati negdje u neke centre?”, navodi dr. Vranić.
Ističe kako se više ne radi o kolapsu zdravstva, već sistema. “Premijer ustane i kaže idem u samoizolaciju. Imamo kolaps Vlade, kolaps kantona. Nemamo ministra zdravstva, ljudi bježe s te pozicije…Ovo je jedno potpuno bezvlašće”."
Koliko još toga trebamo istrpjeti, dok ne izgubimo nekoga koga volimo????
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-bolni ... /201024029
Meanwhile kuja iz pakla izjavljuje ovo:
"Prof. dr. Izetbegović: Gavrankapetanović zaključao kantonalnu bolnicu i neće da liječi oboljele, strašno."
A situVacija je u stvari ovakva (prenosim sa teme o vještici):
"Dr. Haris Vranić: Na KCUS-u 960 praznih kreveta, a Sebija iz izolacije naređuje da se pacijenti kao stoka smještaju u neke centre.
Potpuni kolaps sistema u Kantonu Sarajevo i danas je vidljiv. Nakon povećanog broja zaraženih došlo je do novih komplikacija o tome gdje i kako treba smještati pacijente zaražene koronavirusom.
Danas je održana hitna sjednica Vlade KS i Kriznog štaba KS, a kako je sapćeno, donesena je odluka da se pecijenti od sada smještaju u Opću bolnicu Prim. dr. Abdulah Nakaš i izolatorij u Buča Potoku. To je saopćio ministar prostornog uređenja i građenja Faruk Kapidžić.
Međutim, odmah nakon toga stiglo je saopćenje iz Opće bolnice da to nije bio dogovor sa sjednice i da su prevareni i oni i građani. Kako su naveli, dogovor je bio da se prvo ispune svi kapaciteti, pa da se tek onda pacijenti prebacuju. Međutim, kako dalje ističu, nakon što su predstavnici Opće bolnice napustili sjednicu, došlo je do preokreta.
“Danas smo imali hitnu sjednicu. Oni su sazvali Krizni štab. Ispred Opće bolnice je bila Elma Vukotić. Zvala nas je i rekla zaključke koji su bili prihvatljivi i koji su bili u skladu sa zaključcima Skupštine KS – kada se napune Podhrastovi da se pacijenti premještaju u Infektivnu kliniku KCUS-a. Ta je klinika prazna sa 80 kreveta. Skupština je naložila da se popune ti kapaciteti. Tek nakon toga dolaze u obzir neki drugi”, priča dr. Vranić.
On dalje navodi kako je Opća bolnica oslobodila i pripremila 30 kreveta za lakše pacijente koronavirusa, jer još uvijek nije završen izolatorij.
“Nakog toga ćemo sve pacijente KS mi primati. Ali, ispalo je sad sve drugačije. Kada se dr. Elma vratila mi doživljavamo šok, jer je Kapidžić, taj arhitekta, saopćava potpuno drugačiji plan. To je naravno dogovoreno kasnije, na sjednici je bila Enra Suljić koja je direktno sa Sebijom Izetbegović bila na vezi i sve dogovarala. Dakle sad ide priča da će otvoriti taj školski centar za pacijente i da ćemo mi primati sve. Pa taj centar je udaljen od svih bolnica, ko će to raditi? Ko će ići tamo? Mi imamo jednog infektologa. Prave istu stvar kao sa Bjelavama. Nisu naši stanovnici stoka. KCUS samo želi da se pod hitno riješi pacijenata, razumijem da smo svi umorni, ali ne možemo se tako ponašati prema pacijentima. Ovo je potpuna anarhija. Opet nam Sebija iz izolacije preko telefona određuje šta će i kako biti. Pa sad na KCUS-u imate 960 kreveta, praznih! A pacijente ćemo smještati negdje u neke centre?”, navodi dr. Vranić.
Ističe kako se više ne radi o kolapsu zdravstva, već sistema. “Premijer ustane i kaže idem u samoizolaciju. Imamo kolaps Vlade, kolaps kantona. Nemamo ministra zdravstva, ljudi bježe s te pozicije…Ovo je jedno potpuno bezvlašće”."
Koliko još toga trebamo istrpjeti, dok ne izgubimo nekoga koga volimo????
-
Patton44
#52407 Re: SDA-All about
NekaBilly The Pljuc wrote: ↑24/10/2020 19:02 Samo se pitam preko čega još treba da pređemo i da ih ne pobijemo k'o zečeve:
- Billy The Pljuc
#52408 Re: SDA-All about
Ako ti je ovo vrhunac u smišljanju odgovora evo da se nasmijemPatton44 wrote: ↑24/10/2020 19:57NekaBilly The Pljuc wrote: ↑24/10/2020 19:02 Samo se pitam preko čega još treba da pređemo i da ih ne pobijemo k'o zečeve:
mlatni jos koju
![]()
-
DonieBrasco
#52410 Re: SDA-All about
Mogu da rade sta hoce, na zalost.
Evo vidte ovo sa bolnicom, ne da pacjenti dođu, salje ih u improvizovane bolnice kod ljudi koji nisu doktori za te stvari.
Evo vidte ovo sa bolnicom, ne da pacjenti dođu, salje ih u improvizovane bolnice kod ljudi koji nisu doktori za te stvari.
-
stereoL
#52411 Re: SDA-All about
Tako je bunk....napravila je od foruma privatnu prciju kao i ovi sto su od drzave napravili. Bira nepodobne i za sitnicu ih udaljuje dok za podobne vazi ona Bakirova "Ja i?"... Pokazala je svu negativnu stranu ljudske oholosti i bezobrazluka. Isfrustirana do bola. Jebem je u usta zvaljava i poserem joj se na karakter.
Za nju ovo nije komentarisanje moderacije?
Gusko, resetuj se!
vee-jay wrote: ↑23/10/2020 22:38cuj opomena. sad bi neko pomislio da je on u pravu, zato sto "globalna sefica" ne zeli da "krene u petoj brzni" jer se boji da bi je neko smatrao "subjektivnom".Bloo wrote: ↑23/10/2020 22:23Opomena za šovinizam. Inace bi dobio ban ali da ne bude da sam subjektivna...CikCikCikPogodi wrote: ↑23/10/2020 21:30
![]()
Definitivno se slazem sa tobom Sabina se treba nositi iz politike, nesto slicno ko da bi stavio Cecu da glumi u Batmenu.![]()
Ja ne znam kako je dolsa do sadasnje pozicije, a i upitno mi je zasto se ljudi vise u nju kunu nego u Pedu. Jednostavno mi nije bilo jasno kako ljudi nisu progledali koliko je nekompententna i attention seeker kod onog slucaja za dom u Pazaricima. Nesto se fol borila po medijima mjesec dana i zaboravila na to. Ali moramo razumijeti da je to ZENSKO, zenski mentalitet nece da jace udari u srz. Vrlo rijetko ce zensko ce samo krenuti u petoj brzini u politic.
Sad idi ljubi materu, zenu ili koga vec imas sa jajnicima. Vjerovatno su u kuhinji...znas put. Mozda da im ponovis ovo, pa da te udare koljenom...u srž.![]()
ovo je zasluzilo zivotni ban, bez ikakvog razmisljanja.
- drndalo
#52412 Re: SDA-All about
Nek si se ti opet frisko klonirao da pokazes sav svoj osebujni klosarluk...
-
stereoL
#52413 Re: SDA-All about
Jesam i ne krijem. Banovan sam zbog navodnog trolanja i vrijedjanja jer se nije uklopilo u seficin pomraceni um. Po tim kriterijima bi 90 posto foruma trebalo biti banovano. Pa pogledaj kako se ovdje vodi diskusija pa nikome nista a ja zbog par rijeci letio sam sa foruma.Stari, zato sam se i klonovao da joj ukazem na pogubnost i zluradost njenog moderiranja.
sta-kada-se-korona-virus-pojavi-u-bih-p ... 32275.html
-
last mohicans
#52414 Re: SDA-All about
Haha, oho ti se sad. Kad te sefica ziK.stereoL wrote: ↑24/10/2020 20:41Jesam i ne krijem. Banovan sam zbog navodnog trolanja i vrijedjanja jer se nije uklopilo u seficin pomraceni um. Po tim kriterijima bi 90 posto foruma trebalo biti banovano. Pa pogledaj kako se ovdje vodi diskusija pa nikome nista a ja zbog par rijeci letio sam sa foruma.Stari, zato sam se i klonovao da joj ukazem na pogubnost i zluradost njenog moderiranja.
sta-kada-se-korona-virus-pojavi-u-bih-p ... 32275.html
- Bloo
- Globalna šefica
#52415 Re: SDA-All about
stereOLlast mohicans wrote: ↑24/10/2020 22:26Haha, oho ti se sad. Kad te sefica ziK.stereoL wrote: ↑24/10/2020 20:41Jesam i ne krijem. Banovan sam zbog navodnog trolanja i vrijedjanja jer se nije uklopilo u seficin pomraceni um. Po tim kriterijima bi 90 posto foruma trebalo biti banovano. Pa pogledaj kako se ovdje vodi diskusija pa nikome nista a ja zbog par rijeci letio sam sa foruma.Stari, zato sam se i klonovao da joj ukazem na pogubnost i zluradost njenog moderiranja.
sta-kada-se-korona-virus-pojavi-u-bih-p ... 32275.htmlNisam pobornik trolanja, vrijeđanja, kloniranja, ali.. kriteriji i aršini su joj zaista upitni.
Trajni
last mohicans
Opomena pred ban
- Control panel
-
DonieBrasco
#52417 Re: SDA-All about
https://www.instagram.com/najlamuratovic_/
Sto ne mogu ove "zastupnice" sto doprinose drzavi i narodu, uljebljene, podobne - pogledas im profile, šleper sminke, sve neki luksuz, luksuz i opet luksuz, raskalasen zivot, pare, auta, garederoba, lokacije, imovina, sve napucano i sve super, kez na svakoj slici, citati, story i pohvake, fanovi ...
Pazi porjeklom iz Buzima sa lokacijom u Sarajevu a zastupnica u USK, iz Sarajeva se brine za USK i tamosnje stvari.
Sto ne mogu ove "zastupnice" sto doprinose drzavi i narodu, uljebljene, podobne - pogledas im profile, šleper sminke, sve neki luksuz, luksuz i opet luksuz, raskalasen zivot, pare, auta, garederoba, lokacije, imovina, sve napucano i sve super, kez na svakoj slici, citati, story i pohvake, fanovi ...
Pazi porjeklom iz Buzima sa lokacijom u Sarajevu a zastupnica u USK, iz Sarajeva se brine za USK i tamosnje stvari.
- Better Man
#52418 Re: SDA-All about
prvi zadatak nove stare Vlade KS treba biti smjena Sebije i da se ista izvede pred lice pravde i izabrani joj rad u zdravstvu i oduzme licenca.
-
last mohicans
#52419 Re: SDA-All about
To je nadleznost PS FBiH,iako KS delegira 2 ili 3 član u UO. Jos u mandatu šestorke su, ako se ne varam, delegirani Ismet i jos neki ispted KS, ali to nikad nije proslo.
-
MUNAFIK
#52420 Re: SDA-All about
Da mi je babo Bakir Izetbegovic radi morala, razuma, casti i postovanja sebe, stranke i naroda bio bih za smjenu ove trenutne vlade u KS.
Ovo je definitivno najgora vlada ikad vidjena, a konkurencija je bila velika... Ovo je katastrofa.
Kako jednom muslimanu, bosnjaku koji glasa i podrzava SDA moze opste u obraz stati da brani ovu katastrofu od vlade???
I onda se ovi po forumu sto brane ovu katastrofu ko fol cude sto ih zovemo BOTOVI... pa da niste botovi bilo bi vas stid pomislit ove stvari sto pisete....
Ovo je definitivno najgora vlada ikad vidjena, a konkurencija je bila velika... Ovo je katastrofa.
Kako jednom muslimanu, bosnjaku koji glasa i podrzava SDA moze opste u obraz stati da brani ovu katastrofu od vlade???
I onda se ovi po forumu sto brane ovu katastrofu ko fol cude sto ih zovemo BOTOVI... pa da niste botovi bilo bi vas stid pomislit ove stvari sto pisete....
- Nike af1 white
- drndalo
#52423 Re: SDA-All about
Ponijecemo svoje sendvice i ljepilo...
- bunk
#52424 Re: SDA-All about
Ponesi rajsnegli
- jazzer
#52425 Re: SDA-All about
Ima li neki advokat, dobar pravnik da se zaintetesuje malo oko Sebijinog rada kao direktorice UKC? Ja sam uvjeren da ovdje itekako ima elemenata krivicnog djela. Odbija lijeciti pacijente, usred pandemije bolnica u kojoj ona sefuje ima 900 praznih kreveta a zalaze se za otvaranje izolatorija po skolama, vrticima..
Znam da sada eventualna tuzba ne moze proci ali nece ni SDA vjecito biti na vlasti. A ovo joj se ne smije zaboraviti.
Zasto niko od opozicije ne potencira glasnije njenu krivicnu odgovornost ukoliko ista postoji?
23 godine mi firme u kojima sam radio uplacuju zdravstveno a zdravstveni sistem sam u te 23 godine kostao mozda 50 KM, a u situaciji sam da mogu umrijeti ispred vrata UKC, bez da mi iko omoguci lijecenje.
Znam da sada eventualna tuzba ne moze proci ali nece ni SDA vjecito biti na vlasti. A ovo joj se ne smije zaboraviti.
Zasto niko od opozicije ne potencira glasnije njenu krivicnu odgovornost ukoliko ista postoji?
23 godine mi firme u kojima sam radio uplacuju zdravstveno a zdravstveni sistem sam u te 23 godine kostao mozda 50 KM, a u situaciji sam da mogu umrijeti ispred vrata UKC, bez da mi iko omoguci lijecenje.