Pojma ti nemas a hoces nekoga da ubjedjujes nesto>U bivsoj YU odmah posle rata Hrvati su bili naj brojniji migranti,odmah posle rata i sta mislis kako su prelazili granicu izmedju Slo i Austrije ,na Mercedesu,masovno se granica prelazila ilegalno,mnogi nisu mogli dobiti Putovnicu,neki su bjezali od zakona i nisam cuo da su ih Austrijanci silovali tukli i izzhivljavali se nad njima,vodili su ih kao i sve druge jugovice u sabirne centre i od tuda su im omogucavali odlazak kuda su htjeli...progooglaj malo te godine da bi nesto naucio a ne gluposti pricaozposao wrote: ↑23/10/2020 10:10Nije ni čudo što je BiH ovako nefunkcionalna i nenormalna drzava kad njena populacija opravdava ilegalne prelaske granica.Milenkov buraz wrote: ↑22/10/2020 23:02Onaj koji maltretira ljude, zlostavlja i naonosi ozljede pod izgovorom ilegalnog prelaska granice, a u stvarnosti zbog toga jer su muslimani jeste kršćanski fanatik. Dakle razlika je bitna, znaju se standardi postupanja i sa ilegalnim prelaskom granice, majka mu stara pa 2020. je godina, a to nije batinjanje, zlostavljanje i nanošenje ozljeda draga Dalmatinka pa ti laži sama sebe koliko ti volja. I zašto ne bi trebalo vjerovati Dancima, i ne samo njima, nije prvi put da se piše o zlostavljanju migranata na HR granici.dalmatinka wrote: ↑22/10/2020 20:22
A zašto bih im ja trebala vjerovati? Govorim kao što vidiš u svoje ime.
Nema načina kojim se neće poslužiti da dođu do cilja kojeg su zacrtali.
Da im mi slučajno nešto ne dugujemo? Kakve veze ima kršćanski fanatizam sa
ilegalnim prelazima granice? Onaj tko ne pusti migranta u zemlju je kršćanski fanatik? Ako su tebi oni svete krave, meni nisu. Ne želim da mi se po kući mota nepozvani gost. Ti im otvori svoja vrata širom, tvoja kuća tvoj izbor, meni prepusti
moj izbor, ako ne pomaže lijepi način ostaje onaj drugi.
Hajde ti jarane pokušaj bilo gdje u svijetu zaobići granični punkt i ilegalno preći državnu granicu. Ili se pokušaj oglušiti na naredbe granične policije kad ti kaze da staneš tu i tu i da dadneš sokumente, otvoriš prtljagu etc...
Pa nam onda ispričaj svoje doživljaje kako su te pri pokušaju ilegalnog ulaska u neku zemlju policajci počastili sa kafom i rahatlokumom i dali ti petobanku za sendvića.
PS a za nefunkcionalnost ,mozemo zhvaliti zna se kome,to i svaka budala zna