biglebovski wrote: ↑23/10/2020 11:09
BadBoy wrote: ↑22/10/2020 22:03
biglebovski wrote: ↑22/10/2020 21:59
Ne slažem se da je u domenu statističke greške. Ako uzmemo u obzir koliko ljudi je na početku otišlo zbog neadekvatnog tretmana, te da još uvijek imamo dosta manji broj umrlih u poređenju sa prošlim godinama, ja ipak vjerujem onom makedoncu da se radi o brojci od 30-40%.
Tvrdiš da je skoro pola slučajeva
na globalnom nivou pogrešno zavedeno?
Evo na linku video gdje Makedonac to objašnjava pa pogledaj ako te interesuje. Negdje od 12 minute... Dakle, prisiljeni su svima raditi testove tako da ima situacije gdje je očigledno da je osoba preminula od nekog drugog stanja a testiranjem utvrđeno prisustvo virusa i onda po defaultu bude upisana u žrtve kovide. Interesuje me kakve bi podatke o rasprostaranjenosti drugih virusa u tijelu imali kad bi sve umrle testirali na ostale viruse. Ali, to je očigledno suvišno za sve ostale viruse, samo za kovid nije.
https://www.youtube.com/watch?v=1z2vY6Finik
Uz svo uvažavanje ovog čovjeka (kojeg ne poznajem i ne znam ko je i šta je), ali on na ovom videu nije iznio ništa više nego svoje lično (neutemeljno) mišljenje. Doslovno je rekao "Mislim da barem 300 000, 400 000 hiljada od ovih 700 000 verovatno nisu umrli od COVID19" (citat na 12:53).
Njegovo
mišljenje da
vjerovatno nisu umrli od COVI19.
Eh sad, ako se nekome takvo mišljenje poklapa sa njegovim unaprijed formiranim stavovima (confirmation bias) logično je da će takvu informaciju uzeti kao dogmu i gurati je dalje.
Sa aspekta logičnosti, apsolutno smatram da je nemoguće da je toliki broj ljudi pogrešno klasificiran. Znači nije apsolutno nemoguće, ali da je 400 000 ljudi od 700 000 ljudi namjerno i svjesno pogrešno klasificirano kao žrtve korone to je apsurd svjetskih razmjera. Pri tome ne poričem da ima i takvih slučajeva naravno, ali ponavljam, mislim da je njih toliko mali broj da su u domenu statističke greške.
Samo malo primijenite Okamovu oštricu i zapitajte se, zašto bi to tako bilo? Koliko ljudi bi na svijetu trebalo biti uključeno u takav "projekat" i da svi rade kao jedan? U koju svrhu, zarad čijih interesa?