Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
biglebovski

#31926 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Govoreći o pandemiji koronavirusa, on navodi da su rudari neprekidno radili sve protekle mjesece, ugrožavajući svoje, ali i zdravlje porodica.

"Rudar ne može raditi online i nama je zbog toga krivo što mu se ne posvećuje adekvatna pažnja te se prema njemu odnosi kao prema biću koje je imuno na koronavirus. Odgovorno tvrdim da rudar ne može primijeniti nikakve mjere koje se preporučuju od svih kriznih štabova. Rudar mora raditi u grupama, prljavštini i bez maske koju je nemoguće koristiti. I sada umjesto da dobijemo neke benefite dovedeni smo u situaciju da je upitna isplata plaća. To nas boli", kazao nam je na kraju Tokić.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/rudari- ... /201022124

Image
Last edited by biglebovski on 22/10/2020 21:02, edited 1 time in total.
Trappist

#31927 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

zubi wrote: 22/10/2020 20:45
Trappist wrote: 22/10/2020 20:39 ja sam totalni laik koji pokusava sto optimisticnije gledati na ovo sve, tako da nemoj da se sekiram :D
Ne bi ti istinu da znas, da se ne sekiras... pa onda se tjesis i spinujes cinjenice.. pa sto ne rece ranije :lol:
Hoces mi ti reci istinu jer imas reference da govoris sta je istina? Barem se ne pravim pametan i sveznajuci, nego odmah kazem ne razumijem se, mogu reci svoje misljenje koje sklapam na osnovu vise izvora koje procitam. I ne vjerujem svemu sto procitam, srecom.
NelsonM

#31928 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NelsonM »

laik1981 wrote: 22/10/2020 17:13
NelsonM wrote: 22/10/2020 17:02
laik1981 wrote: 22/10/2020 16:55
Teske upale pluca mogu izazvati mnogi cidbenici.. Do juce se taj momak nije vodio kao covid slucaj jer nije imao pozitivan nalaz iako je nekoliko puta testiran..
Fakat cu se raspitati. Jer ono sta su meni rekli, da im je bitnija klinicka slika i dosta ih misli da je taj pcr pogadjanje (za razliku od testiranja na antitijela, ali to se dugo ceka). pa imali su i slucajeve ljudi koji su bili nekoliko sedmica bolesni i na kraju ne da nisu bili zarazni i moglo ih se prebaciti na intenzivnu na kcus, gdje ljudi zapravo i prezive respirator, ali naravno to ne dolazi u obzir.
Nalaz za antitijela se ceka 20 minuta i puno je brza i jeftinija metoda za testiranje.. PCR test je standard za testiranje covida.. Seroloski testovi nisu precizni.. PCR test moze da detektuje i najmanji fragment virusa, a opet nije mogao da ga detektuje kod tog momka koji je imao najtezi oblik upale pluca iako je testiran nekoliko puta.. Haj, neka je samo meni ovo malo cudno.. Sta cu kad sam zavjeras..
Teorija zavjere ili ne otac i amidza mu imaju koronu i leze na podhrastovima ali su stabilni. Zato im nije toliko bitan test, pretpostavljali su da je korona. Ocito je da genetika igra veliku ulogu.
laik1981

#31929 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

NelsonM wrote: 22/10/2020 20:55
Fakat cu se raspitati. Jer ono sta su meni rekli, da im je bitnija klinicka slika i dosta ih misli da je taj pcr pogadjanje (za razliku od testiranja na antitijela, ali to se dugo ceka). pa imali su i slucajeve ljudi koji su bili nekoliko sedmica bolesni i na kraju ne da nisu bili zarazni i moglo ih se prebaciti na intenzivnu na kcus, gdje ljudi zapravo i prezive respirator, ali naravno to ne dolazi u obzir.
Nalaz za antitijela se ceka 20 minuta i puno je brza i jeftinija metoda za testiranje.. PCR test je standard za testiranje covida.. Seroloski testovi nisu precizni.. PCR test moze da detektuje i najmanji fragment virusa, a opet nije mogao da ga detektuje kod tog momka koji je imao najtezi oblik upale pluca iako je testiran nekoliko puta.. Haj, neka je samo meni ovo malo cudno.. Sta cu kad sam zavjeras..
Teorija zavjere ili ne otac i amidza mu imaju koronu i leze na podhrastovima ali su stabilni. Zato im nije toliko bitan test, pretpostavljali su da je korona. Ocito je da genetika igra veliku ulogu.
A je li istina da mu ni otac, ni amidza nemaju pozitivan test?
NelsonM

#31930 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NelsonM »

laik1981 wrote: 22/10/2020 20:59
A je li istina da mu ni otac, ni amidza nemaju pozitivan test?

Nije istina, test je momku bio pozitivan prije 10 dana ali ti vec imas formirano misljenje. Necu ti vise spamati, i sama sam vec smorena od sve ove situacije, bolje da ne smaram i druge.
Mogy87

#31931 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

@NelsonM ne spamas, hvala ti za informacije koje podijelis.
BadBoy

#31932 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

biglebovski wrote: 22/10/2020 19:45
kox wrote: 22/10/2020 19:20 Mislim da su oni te cifre već revidirali i smanjili za čini mi se 7000.
Što znaći da se dešavaju i takve stvari. Opet, ja ne kažem da nije opasan i da ne može izazvati teške posljedice i da ih ima i umrlih od kovida, ali vjerujem da ih ima značajan broj umrlih kojima kovid nije bio odlučujući faktor za umiranje. Al ne, ne smiješ ništa reći, odma kovid advokat prijeti, omalovažava, jebo ih pomahnitali gejts sve redom. Ćaću svog ne bi ovako branili ko njega što brane, ko sekta nekakva.
I ako ima slučajeva to sigurno nije toliko rasprostranjeno i gotovo sistemski koliko vas nekoliko to voli potencirati na ovoj temi. Možda bude par edge cases gdje je tako urađeno (a evo drugi govore i da je revidovano) ali na ogroman broj do sada zaraženih procenat takvih je u domenu "statističke greške".
biglebovski

#31933 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

BadBoy wrote: 22/10/2020 21:43
biglebovski wrote: 22/10/2020 19:45
kox wrote: 22/10/2020 19:20 Mislim da su oni te cifre već revidirali i smanjili za čini mi se 7000.
Što znaći da se dešavaju i takve stvari. Opet, ja ne kažem da nije opasan i da ne može izazvati teške posljedice i da ih ima i umrlih od kovida, ali vjerujem da ih ima značajan broj umrlih kojima kovid nije bio odlučujući faktor za umiranje. Al ne, ne smiješ ništa reći, odma kovid advokat prijeti, omalovažava, jebo ih pomahnitali gejts sve redom. Ćaću svog ne bi ovako branili ko njega što brane, ko sekta nekakva.
I ako ima slučajeva to sigurno nije toliko rasprostranjeno i gotovo sistemski koliko vas nekoliko to voli potencirati na ovoj temi. Možda bude par edge cases gdje je tako urađeno (a evo drugi govore i da je revidovano) ali na ogroman broj do sada zaraženih procenat takvih je u domenu "statističke greške".
Ne slažem se da je u domenu statističke greške. Ako uzmemo u obzir koliko ljudi je na početku otišlo zbog neadekvatnog tretmana, te da još uvijek imamo dosta manji broj umrlih u poređenju sa prošlim godinama, ja ipak vjerujem onom makedoncu da se radi o brojci od 30-40%.
BadBoy

#31934 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

biglebovski wrote: 22/10/2020 21:59
Ne slažem se da je u domenu statističke greške. Ako uzmemo u obzir koliko ljudi je na početku otišlo zbog neadekvatnog tretmana, te da još uvijek imamo dosta manji broj umrlih u poređenju sa prošlim godinama, ja ipak vjerujem onom makedoncu da se radi o brojci od 30-40%.
Tvrdiš da je skoro pola slučajeva na globalnom nivou pogrešno zavedeno?
aldinjo

#31935 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

laik1981 wrote: 22/10/2020 20:04 Sto ne moze dzuma online?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dzuma-u ... /201022149
Možda može kod hodže Gavre iz Mokrog.
Još jedna budalaština koju su smislili.
geralt

#31936 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by geralt »

He1972 wrote: 22/10/2020 20:09
geralt wrote: 22/10/2020 13:22 Samo jucer je u Federaciji umrlo vise ljudi od korone nego u proslim godinama u citavoj sezoni od gripe :(
laž da ne može biti veća :skoljka: gori si od n1
U 2018. godini registrovan je veći broj smrtnih ishoda od zaraznih bolesti (47) u odnosu na prethodne dvije godine. Najviše umrlih u 2018. godini je od tuberkuloze (18) i gripe (15).
Kroz sistem nadzora, od 47. do 15. sedmice sezone 2015/2016., prijavljeno je ukupno 129 SARI slučajeva (teške akutne respiratorne infekcije) na jednom sentinel mjestu (UKC Sarajevo), znatno više nego u prethodnoj sezoni (2014/15.), kada su registrovana ukupno 34 SARI slučaja.
Najveći broj hospitalizovanih zbog gripe registrovan je u 5. sedmici sezone. Prijavljeno je 11 smrtnih slučajeva povezanih sa gripom. U ukupnom broju slučajeva gripe iz sentinel i ne-sentinel nadzora, dominirao je virus gripe A (H1N1) pdm09 (73%), slijedi virus gripe tip B (15%), gripa A ne suptipiziran virus (10%) i virus gripe A H3 (2%). Suprotno tome, u sezoni 2014/15., virus gripe A (H3N2) je bio dominantan. Na kraju obje sezone u cirkulaciji je dominirao virus gripa Tip B.
U sezoni 2014/2015.godine, u Federaciji BiH je registrirano 15 umrlih od gripe, (medijan 51 godina). Teška respiratorna infekcija i smrt od gripe je najčešće bila povezana sa kroničnim oboljenjima, i to sa respiratornim i kardiovaskularnim oboljenjima, a najčešće izoliran virus je također bio pandemijski, Tip A H1N1/pdm09.
https://www.zzjzfbih.ba/zdravstvena-sta ... novnistva/

Odrasli pricaju, idi se igraj.
Evelinda

#31937 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Evelinda »

Kako genetika ako ima dosta ljudi tj djece koja su zarazena a roditelji nisu?
Evelinda

#31938 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Evelinda »

Usput negdje procitah da je supruga tog momka sto je umro isto od korone umrla prije nekoliko mjeseci a mala kcerkica da je na respiratoru

https://blicnews.ba/sarajlija-umro-od-k ... ZB_1MjcgWo
MMM1977

#31939 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MMM1977 »

banjaluka078 wrote: 22/10/2020 20:28 KC Banjaluka su danas, da rasterete gornju lokaciju, na plućno u gradu prebacili 30 ljudi. Do kraja dana su na gornjoj lokaciji imali noviih 15 prijema. Samo pristižu. Najmlađi na respiratoru 32 godine.
Kod vas baš haotično stanje izgleda
kox

#31940 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

Interesantan intervju doktora Drljevića:

https://** No links **.ba/clanak/208421/drljevic- ... ko-sa-njim

U nedavno objavljenom članku agencije Reuters, navodi se da se do tačne smrtnosti dolazi upoređivanjem broja smrtnih slučajeva sa ukupnim brojem infekcija, a taj nazivnik ostaje nepoznat jer je teško izmjeriti puni opseg asimptomatskih slučajeva

Najmanje 1.130.089 ljudi umrlo je do sada u svijetu od COVID-19, što je oko 2,70 posto, prema Reutersovoj grafici, prenosi Faktor.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorava da bi broj preminulih od SARS-CoV-2 mogao doseći i dva miliona prije nego što učinkovita vakcina bude dostupna cijeloj populaciji u svijetu, a stručnjaci ne očekuju da će se to desiti prije sredine 2021. godine.

Prema podacima koji stoje na internet-stranicama zvaničnih institucija u Federaciji BiH (Zavod za javno zdravstvo FBiH - 684) i RS-u (ЈZU Institut zа јаvnо zdrаvstvо RS – 348), u BiH je do sada od posljedica COVID-19 umrlo 1.032 osoba.

Mnogi tvrde kako je broj smrtnih slučajeva od COVID-19 u BiH viši od onog kojeg imaju zemlje u regiji, pa i šire, sa čim se slaže i prim. dr. Ednan Drljević, infektolog, što je naročito vidljivo kod osoba koje budu priključene na respirator.

Kaže kako je evidentno da u Hrvatskoj umire manje ljudi koji su priključeni na respirator nego u BiH.

- To je problem koji ljude brine, pa se već postavlja paradigma koja nije normalna, ali svejedno – čim osoba bude priključena na respirator, šanse da se izvuče vrlo su male. U svijetu to varira od klinike do klinike. U nekim zemljama smrtnost onih koji budu priključeni na respirator ide od 30, pa do u nekim državama, među kojima je i BiH, do više od 70 posto. Ne znam da li je to važno za ovu statistiku, ali bih spomenuo i ECMO aparate, koji nisu klasični respiratori. Oni organizam obogaćuju kisikom preko krvnih žila i na njih se priključuje više od pet posto najtežih Covid-pacijenata. Koliko mi je poznato, barem u Federaciji BiH, iako ih ima nekoliko, ne koriste se u ovim slučajevima. Hrvatska ih ima 40-ak. Da li je, primjera radi, u ovoj susjednoj državi smrtnost smanjena zbog tih aparata ili drugačijeg pristupa kada, ko i pod kojim uvjetima ide na respirator, ne mogu tvrditi - ističe Drljević.

Postotak smrtnosti od Covid-infekcije u BiH kreće se oko tri posto i on i nije tako visok, kaže Drljević, ako se uzme u obzir da svake godine procenat preminulih od sezonske gripe iznosi sedam posto. No, COVID-19 je, dodaje naš sagovornik, problematičan zbog toga što su brzina širenja i broj zaraženih ogromni i do sada neviđeni u infektologiji i epidemiologiji.

- Preveliki broj ljudi je u kontaktu i ako od tog broja umre tri posto, brojka je zaista ogromna - kaže Drljević.

Drljević ističe kako je među umrlima od COVID-19 u BiH relativno malo starih ljudi iznad 80 godina života, a što bi, dodaje, bilo za očekivati.

- Ti ljudi u većini slučajeva ili su nepokretni ili se slabo kreću, ostvaruju malo kontakata i malo ih je oboljelih. Kod nas je među zaraženim najviše onih između 50 i 60 godina života, osobe koje su pretile, dijabetičari, hipertroničari. Upravo u toj populaciji najviše je i preminulih – naglašava Drljević.

Navodi da više od 70 posto zaraženih čine muškarci, ali da do sada nema relevantnih naučnih saznanja zbog čega je to tako.

- Nema pouzdanih saznanja, ali se pretpostavlja da je to zato što se muškarci više kreću, zbog toga više obolijevaju, a onda samim tim više će ih doći na respirator i umrijeti – kaže Drljević.

No, koliko su ustvari pouzdani podaci o broju smrtnosti od COVID-19? Iako podaci postoje, doći do stvarnog broja smrtnih slučajeva od Covid-infekcije nemoguće je. Kazao je to nedavno za The Guardian Gianluca Baio, profesor statistike i zdravstvene ekonomije na Univerzitetu u Londonu.

Koliko su relevantne statistike o broju umrlih od COVID-19

U nedavno objavljenom članku agencije Reuters, navodi se da se do tačne smrtnosti dolazi upoređivanjem broja smrtnih slučajeva sa ukupnim brojem infekcija, a taj nazivnik ostaje nepoznat jer je teško izmjeriti puni opseg asimptomatskih slučajeva.

- To je tačno, jer mi ne znamo ko je umro od COVID-19, a ko sa COVID-19, znači ko je bio samo pozitivan na testu i da to ništa ne znači, a umro je, primjera radi, od infarkta ili moždanog udara. No, mi smo u takvoj situaciji da sve to pripisujemo COVID-19, što ni medicinski ni stručno nije opravdano. Upravo zbog toga su sve statistike o broju umrlih od COVID-19 izgubile na značaju – kaže Drljević.

Dr. Christopher Murray, direktor Instituta za metriku i ocjenjivanje zdravlja na Univerzitetu Washington u Seattleu, kaže kako je stopa smrtnosti za ljude mlađe od 20 godina vjerovatno jedan na 10.000, dok u populaciji onih starijih od 85 godina, umire približno svaki šesti.

- Najbrže umiru starije osobe jer one praktično nemaju nikakve srčane zalihe. Njihovo srce radi na bazalnom metabolizmu, svom snagom bez ikakve rezervne snage, a onda kada se razbole od neke dodatne infekcije, gripe ili COVID-19, ubrzo dolazi do teškog stanja jer srce mora pojačano raditi, a nema snage, nastupa aritmija, infarkt, a potom i smrt – zaključuje Drljević.
GAU8

#31941 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

biglebovski wrote: 22/10/2020 20:51 Govoreći o pandemiji koronavirusa, on navodi da su rudari neprekidno radili sve protekle mjesece, ugrožavajući svoje, ali i zdravlje porodica.

"Rudar ne može raditi online i nama je zbog toga krivo što mu se ne posvećuje adekvatna pažnja te se prema njemu odnosi kao prema biću koje je imuno na koronavirus. Odgovorno tvrdim da rudar ne može primijeniti nikakve mjere koje se preporučuju od svih kriznih štabova. Rudar mora raditi u grupama, prljavštini i bez maske koju je nemoguće koristiti. I sada umjesto da dobijemo neke benefite dovedeni smo u situaciju da je upitna isplata plaća. To nas boli", kazao nam je na kraju Tokić.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/rudari- ... /201022124

Image
Rudar bi morao koristiti zastitnu opremu u sta spada i odgovarajuca maska kao sastavni dio zastitne opreme.
To sto nasi standardi poticu iz 60-tih godina proslog vijeka, je do nas....
sumirprimus

#31942 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

posle ovoliko vremena i svega sto se izdesavalo, zar ima jos neko ko sumnja u ovaj kovid virus?
specifican i jeste po tome sto od desetero devetero prodje ko s prehladom, a jedan najebe, a na stotinu pozitivnih 2 3 i umru. kako i zasto odabere nekog ostaje da se vidi. brojke kazu da je jbeniji od gripe.
nemate nista od tog sto nijecete problem i negirate samo postojanje virusa i njegovu devastaciju na odredjenom dijjelu populacije.
tako je kako je i valja ga pretrpit.
laik1981

#31943 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Evelinda wrote: 23/10/2020 00:39 Usput negdje procitah da je supruga tog momka sto je umro isto od korone umrla prije nekoliko mjeseci a mala kcerkica da je na respiratoru

https://blicnews.ba/sarajlija-umro-od-k ... ZB_1MjcgWo
Nije bio ozenjen i nije imao djece.. Ocigledno je da neki mediji uzivaju u prenosenju laznih informacija..

Otac i amidza mu imaju tesku klinicku sliku. Na prvu djeluje da se radi o slicnom slucaju kao nedavno u Bugojnu. Meni nije jasno zasto ova dva slucaja nisu predmet ozbiljnog istrazivanja, jer ocito da imaju neke slicnosti i da iz tih tragedija nasi mogu puno nauciti. Zasto vecina i ne zna da se zarazila ovim kinom jer imaju blage ili nikakve simptome, a neke zdrave i mlade ljude pojede za nekoliko dana kao da se radi o ne znam ti cemu, a ne o virusu..

Brat nastradalih u Bugojnu je izjavio da mu doktori u Austriji nisu mogli povjerovati, da su mislili da halucinira kada im je prepricao svoju tragediju..
BadBoy

#31944 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

laik1981 wrote: 23/10/2020 08:50 Zasto vecina i ne zna da se zarazila ovim kinom jer imaju blage ili nikakve simptome, a neke zdrave i mlade ljude pojede za nekoliko dana kao da se radi o ne znam ti cemu, a ne o virusu..
Većina ima simptome koje itekako primijete. Samo iz mog okruženja, ko god je zakačio virus vrlo dobro je znao da je zaražen.

Drug se zarazio jer imao kontakta sa čovjekom koji je znao da je pozitivan, da ima virus i opet nije htio ostati kući.
laik1981

#31945 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

BadBoy wrote: 23/10/2020 09:16
laik1981 wrote: 23/10/2020 08:50 Zasto vecina i ne zna da se zarazila ovim kinom jer imaju blage ili nikakve simptome, a neke zdrave i mlade ljude pojede za nekoliko dana kao da se radi o ne znam ti cemu, a ne o virusu..
Većina ima simptome koje itekako primijete. Samo iz mog okruženja, ko god je zakačio virus vrlo dobro je znao da je zaražen.

Drug se zarazio jer imao kontakta sa čovjekom koji je znao da je pozitivan, da ima virus i opet nije htio ostati kući.
Ima kod nas zato sto testiraju uglavnom one sa simptomima jer je to jedan od kriterija za testiranje.. U svijetu, tamo gdje se testira u dovoljnom broju, velika vecina prodje bez ikakvih simptoma ili sa laganim simptomima poput blage dvodnevne temperature i sl.
sumirprimus

#31946 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

znam da sjedim s ljudima, u zatvorenom, druzimo se, pijemo, pricamo, i posle par dana javi pozitivan.
uprpim par dana, onda se opet opustim vidim meni nista idemo dalje, il sam ga s nogu prebolovo, il su sve stative :lol: :-)
neki

#31947 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neki »

BadBoy wrote: 23/10/2020 09:16
Pa svako ko ima simptome naravno da zna da je zaražen :D
Dosta nas ima ili je imalo taj virus a da ni ne znamo - jer nemamo nikakve simptome
sumirprimus

#31948 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Višković: Novo zatvaranje bi značilo ekonomski slom RS-a
:D :skoljka: :run:
Naslovnica

#31949 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Supruga i ja već nekoliko dana znamo malo zašmrcati, znači li to da bih se trebao javiti doktoru, da imam COVID-19 i da bih trebao u izolaciju?!
Ne pada mi na pamet.
Svake godine u ova doba počnem malo šmrcati, valjda i zagađenje, zahlađenje, a mi volimo spavati ispod otvorenog prozora. :)
sumirprimus

#31950 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

opet se ja ne bi zajebavo s ovim. sto je sigurno sigurno je. da se i hiljadu izvuce oko mene, nista mi ne znaci ako ja zaplatim.
oprat ruke, ne pozdravljat se sa svakim, stavit masku kad udjes u radnju , na salter, i slicno nije strasno.
Locked