Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
NelsonM

#31876 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NelsonM »

laik1981 wrote: 22/10/2020 16:55
NelsonM wrote: 22/10/2020 16:51
laik1981 wrote: 22/10/2020 16:48
Momak koji je 87. godiste nije imao pozitivan nalaz.. U covid slucajeve ide zbog klinicke slike.. Ja imam info samo za njega.. Opet mozda sam i pogresno informisan.. Radi se o zdravsvenom radniku, ali ne radi na Podhrastovima..
Da ali klinicka slika je bitnija. Oni su smjestali tu svoje osoblje koji su imali po 3 negativna testa, i onda kasnije nakon 10 dana jedan pozitivan ako su im simptomi izgledali kao da je korona. I taj lik sto je izmislio PCR test i dobio nobelovu nagradu je rekao da to bas i nije najpouzdanija metoda. Puno bitniji im je CT.
Teske upale pluca mogu izazvati mnogi cidbenici.. Do juce se taj momak nije vodio kao covid slucaj jer nije imao pozitivan nalaz iako je nekoliko puta testiran..
Fakat cu se raspitati. Jer ono sta su meni rekli, da im je bitnija klinicka slika i dosta ih misli da je taj pcr pogadjanje (za razliku od testiranja na antitijela, ali to se dugo ceka). pa imali su i slucajeve ljudi koji su bili nekoliko sedmica bolesni i na kraju ne da nisu bili zarazni i moglo ih se prebaciti na intenzivnu na kcus, gdje ljudi zapravo i prezive respirator, ali naravno to ne dolazi u obzir.
skafiskafsnjak

#31877 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Gadi mi se od ovih medija...
N1 pogotovo..

Majku li vam...
laik1981

#31878 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Mogy87 wrote: 22/10/2020 16:56
Kakve veze ovo ima s tvrdnjom ovog forumasa da se urotilo gotovo 90% ljekara sa skoro svim politicarima i statisticarima na SVIJETU?
Jer to je potrebno da ova vasa insinuacija zazivi u stvarnosti.
Da li vecina ljekara sa kcusa hvali i javno se zaklinje u Sebiju? Znaci li to da je Sebija osoba koja to zlasuzuje?
Mogy87

#31879 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

laik1981 wrote: 22/10/2020 17:07
Kakve veze ovo ima s tvrdnjom ovog forumasa da se urotilo gotovo 90% ljekara sa skoro svim politicarima i statisticarima na SVIJETU?
Da li se vecina ljekara sa kcusa hvali i javno zaklinje u Sebiju? Znaci li to da je Sebija osoba koja to zlasuzuje?
Ne pricamo o Sebiji.
Pricamo o zavjeri na globalnom nivou koju Biglebovski potencira sa Bill Gatesom i Faucijem na celu.
U koju su ukljuceni lideri skoro svih evropskih zemalja. 90 posto ljekara. Statisticari i analiticari.
Evo ocigledno po vasem pisanju i ovi nasi sa Podhrastova i ZJZZ.
Da smo sposobni tako saradjivati svemir nam ne bi bio granica.
Last edited by Mogy87 on 22/10/2020 17:14, edited 1 time in total.
laik1981

#31880 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

NelsonM wrote: 22/10/2020 17:02
laik1981 wrote: 22/10/2020 16:55
NelsonM wrote: 22/10/2020 16:51

Da ali klinicka slika je bitnija. Oni su smjestali tu svoje osoblje koji su imali po 3 negativna testa, i onda kasnije nakon 10 dana jedan pozitivan ako su im simptomi izgledali kao da je korona. I taj lik sto je izmislio PCR test i dobio nobelovu nagradu je rekao da to bas i nije najpouzdanija metoda. Puno bitniji im je CT.
Teske upale pluca mogu izazvati mnogi cidbenici.. Do juce se taj momak nije vodio kao covid slucaj jer nije imao pozitivan nalaz iako je nekoliko puta testiran..
Fakat cu se raspitati. Jer ono sta su meni rekli, da im je bitnija klinicka slika i dosta ih misli da je taj pcr pogadjanje (za razliku od testiranja na antitijela, ali to se dugo ceka). pa imali su i slucajeve ljudi koji su bili nekoliko sedmica bolesni i na kraju ne da nisu bili zarazni i moglo ih se prebaciti na intenzivnu na kcus, gdje ljudi zapravo i prezive respirator, ali naravno to ne dolazi u obzir.
Nalaz za antitijela se ceka 20 minuta i puno je brza i jeftinija metoda za testiranje.. PCR test je standard za testiranje covida.. Seroloski testovi nisu precizni.. PCR test moze da detektuje i najmanji fragment virusa, a opet nije mogao da ga detektuje kod tog momka koji je imao najtezi oblik upale pluca iako je testiran nekoliko puta.. Haj, neka je samo meni ovo malo cudno.. Sta cu kad sam zavjeras..
biglebovski

#31881 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Mogy87 wrote: 22/10/2020 16:58
biglebovski wrote: 22/10/2020 16:54
Mogy87 wrote: 22/10/2020 16:43 Molim te da mi odgovoris na jasno postavljeno pitanje: da li imas dokaze za ovo sto tvrdis za BiH?
Kao što rekoh, nije ti ovo sud niti si ti sudija da zahtjevaš nekakve dokaze. Svako neka prosudi za sebe.

"Doktori u Tuzli su mi rekli da ona ima i jednu vrstu raka krvi koja je slična leukemiji. Noću nije mogla da spava i vrištala je od bolova, bila je teško bolesna. Liječila se u bolnici u Zvorniku i trebala je da nastavi liječenje u Banjoj Luci. Zbog činjenice da je Banja Luka udaljena te da je ne bih mogao posjećivati, tražili smo da je prebace u Tuzlu, što je na kraju i učinjeno. Imam nalaze u kojima se jasno vidi težina njene bolesti, a zbog toga je i moj otac došao iz Austrije, jer smo bili svjesni da može umrijeti svakog časa. U UKC Tuzla su joj uradili isječak na preponi nakon čega su je otpustili kući. Prije sedam dana stigli su rezultati i javili su nam da je hitno dovedemo u bolnicu. Tražili su da prije toga uradimo test na koronavirus. Kontaktirao sam bolnicu u Zvorniku u kojoj mi je rečeno da je to neizvodljivo i da se rezultati testova čekaju duže od jednog dana, jer svi idu u Banja Luku",

"Moja majka nije mogla da govori, nije vidjela ni čula i bila je nepokretna kada sam je odvezao u bolnicu. Mislim da nije imala više od 30 kilograma kada sam je odvezao u bolnicu. Po dolasku u UKC Tuzla odmah su joj uradili test na koronu i izmjerili temperaturu koja je bila 35,7 stepeni. Nakon što je primljena u bolnicu, ja sam se vratio kući. Sutradan su mojoj sestri javili da majka ima koronavirus, pa su nas pozvali i obavijestili da je umrla. Na otpusnoj listi piše da je uzrok smrti COVID-19, a ja odgovorno tvrdim da je to laž i da je moja majka umrla od karcinoma jajnika koji je metastazirao. Pored svega toga nisu mi dali na uvid nalaz testiranja, sram da ih bude", ističe Pandur.
EDIT: A nije ti problem optuziti ljude za krivicno djelo bez dokaza?
Kakvu vrstu pokopa je dobila ova zena i zasto je to problem?
Evo jasno pitanje: mislis li da su se urotili ljekari? I politicari? I statisticari?
Jer kad argumenata nema onda ide ovaj appeal to emotion.
Koga sam ovim postom optužio za krivično djelo?
Mogy87

#31882 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

biglebovski wrote: 22/10/2020 17:17
Mogy87 wrote: 22/10/2020 16:58
biglebovski wrote: 22/10/2020 16:54

Kao što rekoh, nije ti ovo sud niti si ti sudija da zahtjevaš nekakve dokaze. Svako neka prosudi za sebe.

"Doktori u Tuzli su mi rekli da ona ima i jednu vrstu raka krvi koja je slična leukemiji. Noću nije mogla da spava i vrištala je od bolova, bila je teško bolesna. Liječila se u bolnici u Zvorniku i trebala je da nastavi liječenje u Banjoj Luci. Zbog činjenice da je Banja Luka udaljena te da je ne bih mogao posjećivati, tražili smo da je prebace u Tuzlu, što je na kraju i učinjeno. Imam nalaze u kojima se jasno vidi težina njene bolesti, a zbog toga je i moj otac došao iz Austrije, jer smo bili svjesni da može umrijeti svakog časa. U UKC Tuzla su joj uradili isječak na preponi nakon čega su je otpustili kući. Prije sedam dana stigli su rezultati i javili su nam da je hitno dovedemo u bolnicu. Tražili su da prije toga uradimo test na koronavirus. Kontaktirao sam bolnicu u Zvorniku u kojoj mi je rečeno da je to neizvodljivo i da se rezultati testova čekaju duže od jednog dana, jer svi idu u Banja Luku",

"Moja majka nije mogla da govori, nije vidjela ni čula i bila je nepokretna kada sam je odvezao u bolnicu. Mislim da nije imala više od 30 kilograma kada sam je odvezao u bolnicu. Po dolasku u UKC Tuzla odmah su joj uradili test na koronu i izmjerili temperaturu koja je bila 35,7 stepeni. Nakon što je primljena u bolnicu, ja sam se vratio kući. Sutradan su mojoj sestri javili da majka ima koronavirus, pa su nas pozvali i obavijestili da je umrla. Na otpusnoj listi piše da je uzrok smrti COVID-19, a ja odgovorno tvrdim da je to laž i da je moja majka umrla od karcinoma jajnika koji je metastazirao. Pored svega toga nisu mi dali na uvid nalaz testiranja, sram da ih bude", ističe Pandur.
EDIT: A nije ti problem optuziti ljude za krivicno djelo bez dokaza?
Kakvu vrstu pokopa je dobila ova zena i zasto je to problem?
Evo jasno pitanje: mislis li da su se urotili ljekari? I politicari? I statisticari?
Jer kad argumenata nema onda ide ovaj appeal to emotion.
Koga sam ovim postom optužio za krivično djelo?
Patolog je krivicno odgovoran za ono sto napise u smrtnom listu.
biglebovski

#31883 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Mogy87 wrote: 22/10/2020 17:19 Patolog je krivicno odgovoran za ono sto napise u smrtnom listu.
Pa jel patolog tužio ovog Pandura za klevetu?
Mogy87

#31884 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

biglebovski wrote: 22/10/2020 17:20
Mogy87 wrote: 22/10/2020 17:19 Patolog je krivicno odgovoran za ono sto napise u smrtnom listu.
Ne odgovori ti meni za nacin ukopa?
laik1981

#31885 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Mogy87 wrote: 22/10/2020 17:10
Da li se vecina ljekara sa kcusa hvali i javno zaklinje u Sebiju? Znaci li to da je Sebija osoba koja to zlasuzuje?
Ne pricamo o Sebiji.
Pricamo o zavjeri na globalnom nivou koju Biglebovski potencira sa Bill Gatesom i Faucijem na celu.
U koju su ukljuceni lideri skoro svih evropskih zemalja. 90 posto ljekara. Statisticari i analiticari.
Preko milion iracana je poginulo, a povod za rat je bilo nepostojece nuklearno oruzje koje nikada nisu pronasli. Kada postoji neki interes visokih politika sve je moguce.. Ne tvrdim da je tako, ali i ne iskljucujem teoretsku mogucnost.. Ako cemo traziti dokaze za sve jedni od drugih onda necemo imati o cemu pricati.. Pljujemo vlast, pravosudje itd.. A siguran sam da ja i ti nemamo dokaze za ono za sta ih optuzujemo, a svakodnevno ih optuzujemo za mnoga najteza krivicna djela..
Mogy87

#31886 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

laik1981 wrote: 22/10/2020 17:22
Ne pricamo o Sebiji.
Preko milion iracana je poginulo, a povod za rat je bilo nepostojece nuklearno oruzje koje nikada nisu pronasli. Kada postoji neki interes visokih politika sve je moguce.. Ne tvrdim da je tako, ali i ne iskljucujem teoretsku mogucnost.. Ako cemo traziti dokaze za sve jedni od drugih onda necemo imati o cemu pricati.. Pljujemo vlast, pravosudje itd.. A siguran sam da ja i ti nemamo dokaze za ono za sta ih optuzujemo, a svakodnevno ih optuzujemo za mnoga najteza krivicna djela..
Sve jasno. Hvala :thumbup:
Nije ni cudo da se slazes s kolegom "Gejc je kriv za sve"

EDIT: Ponosna sam sto su BiH ukljucili u ovaj globalni projekat, ocigledno nismo bas tako beznacajni.
biglebovski

#31887 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Mogy87 wrote: 22/10/2020 17:22
Čijim ukopom? Kakav ukop, prićamo valjda o načinu evidentiranja umrlih od korone, ili...? Ukop, koliko sam ja upoznat ima vjerski i ateistički, trenutno. Nema furne još uvijek.
laik1981

#31888 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Mogy87 wrote: 22/10/2020 17:23
Ne pricamo o Sebiji.
Sve jasno. Hvala :thumbup:
Nije ni cudo da se slazes s kolegom "Gejc je kriv za sve"

EDIT: Ponosna sam sto su BiH ukljucili u ovaj globalni projekat, ocigledno nismo bas tako beznacajni.
Meni nije problem ostaviti sve opcije otvorene iako me ne zamaraju toliko....
Mogy87

#31889 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

biglebovski wrote: 22/10/2020 17:29

Čijim ukopom? Kakav ukop, prićamo valjda o načinu evidentiranja umrlih od korone, ili...? Ukop, koliko sam ja upoznat ima vjerski i ateistički, trenutno. Nema furne još uvijek.
Mislis da ljudima koji su tradicionalno navikli na dzenazu ne predstavlja problem da im voljene kopaju u 3 limena sanduka? Mislis da im mozda zbog toga ne predstavlja problem sto je uzrok smrti COVID?
Jesi cuo za stigmatizaciju oboljelih/umrlih od zaraznih bolesti?
Zox

#31890 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zox »

Ne pricamo o Sebiji.
Jedno je reći da Irak ima oružje, drugo natjerati 95 posto stručnjaka i ljekara da lažu.
biglebovski

#31891 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Mogy87 wrote: 22/10/2020 17:33
biglebovski wrote: 22/10/2020 17:29

Mislis da ljudima koji su tradicionalno navikli na dzenazu ne predstavlja problem da im voljene kopaju u 3 limena sanduka? Mislis da im mozda zbog toga ne predstavlja problem sto je uzrok smrti COVID?
Jesi cuo za stigmatizaciju oboljelih/umrlih od zaraznih bolesti?
Neka svako izvuče zaključak kakav želi. I od gripe umiru pa ih ne trpaju u limene sanduke ali ipak, korona je vanzemaljski stravični virus, valjda ćemo preživjeti nekako do oxfordove vakcine.
BadBoy

#31893 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

geralt wrote: 22/10/2020 16:21 Znaci ne, smrti od saobracajnih nesreca se ne broje pod umrle od covida.
Teško će se ovaj mit iskorijeniti, evo vuku ga već 8 mjeseci.
Luciano88

#31894 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Luciano88 »

S obzirom da cekam rezultate evo jos malo pa treći dan, očigledno da svi podatci o broju zaraženih kasne 2-3 dana minimum. Koliko je ljudi koji čekaju rezultate kao ja recimo, nemaju simptome a hladno šetaju i eventualno prenose zarazu? Sreća pa sam odgovorniji prema drugima nego prema sebi pa sjedim kući.....Kolaps na pragu.
Last edited by Luciano88 on 22/10/2020 19:03, edited 1 time in total.
Nivelacija

#31895 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nivelacija »

Najveca ekonomska kriza u historiji BiH.
Mogy87

#31896 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Luciano88 wrote: 22/10/2020 18:56 S obzirom da cekam rezultate evo jos malo pa treći dan, očigledno da svi podatci o broju zaraženih kasne 2-3 dana minimum. Koliko je ljudi koji čekaju rezultate kao ja recimo, nemaju simptome a hladbo šetaju i eventualno prebose zarazu? Sreća pa sam odgovorniji prema drugima nego prema sebi pa sjedim kući.....Kolaps na pragu.
Hvala ti sto si odgovoran. Kad nema sistema individualna odgovornost je jedino sto nam preostaje.
biglebovski

#31897 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

BadBoy wrote: 22/10/2020 18:43
geralt wrote: 22/10/2020 16:21 Znaci ne, smrti od saobracajnih nesreca se ne broje pod umrle od covida.
Teško će se ovaj mit iskorijeniti, evo vuku ga već 8 mjeseci.
Evo šta u Engleskoj kažu:

It’s time to fix this statistical flaw that leads to an over-exaggeration of COVID-associated deaths. One reasonable approach would be to define community COVID-related deaths as those that occurred within 21 days of a COVID positive test result.

In summary, PHE’s definition of the daily death figures means that everyone who has ever had COVID at any time must die with COVID too. So, the COVID death toll in Britain up to July 2020 will eventually exceed 290k, if the follow-up of every test-positive patient is of long enough duration.

Na našem:

Vrijeme je da popravimo ovu statističku manu koja dovodi do pretjeranog prikazivanja smrtnih slučajeva povezanih s COVID-om. Jedan razuman pristup bio bi definirati smrtne slučajeve povezane sa COVID-om u zajednici kao one koji su se dogodili u roku od 21 dana nakon pozitivnog rezultata testa na COVID.

Ukratko, PHE-ova definicija dnevnih brojeva smrtnih slučajeva znači da svi koji su ikada imali COVID u bilo kojem trenutku moraju umrijeti i s COVID-om. Dakle, broj umrlih od COVID-a u Britaniji do jula 2020. na kraju će premašiti 290 000, ako je praćenje svakog pozitivno testiranog pacijenta dovoljno dugo.

https://www.cebm.net/covid-19/why-no-on ... l-anomaly/
kox

#31898 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

Mislim da su oni te cifre već revidirali i smanjili za čini mi se 7000.
skafiskafsnjak

#31899 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Prva dva slucaja u uzoj familiji. Radili test, bili kod.doktora....
Niko spomeno I od izolacije nije :lol:

Jao jao nakaradnog sistema
Nadzorna_ploca

#31900 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Ne pretjeruj ba, kakve veze crni sistem ima sa tim :lol:
Locked