Ruše i ove što su ostale, jednu za drugom. Eno na čobaniji tri sletiše, i projektovao Amir Vuk Zec kako on zamišlja da AU zgrade izgledaju. FUJ. A bili su dužni da originalne vanjske zidove sačuvaju (šipak u ovom korumpiranom gradu)
Slike starog Sarajeva
- thekupus
#14876 Re: Slike starog Sarajeva
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#14877 Re: Slike starog Sarajeva
Da ga imalo poznajes znao bi da ne preze od rusenja bilo cega
sto nekome moze biti cudno ali eto... ne bi bio to sto jeste
Šta se sve rušilo, ali vjeruj mi što on uradi i preporuči, do sad je razvaljivalo i lokacijom i radom...
Šta se sve rušilo, ali vjeruj mi što on uradi i preporuči, do sad je razvaljivalo i lokacijom i radom...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#14879 Re: Slike starog Sarajeva
dobar traktor 
-
jefff
#14880 Re: Slike starog Sarajeva
Moj IMT
- bitanga_sa_otesa
-
Max Bunker
#14883 Re: Slike starog Sarajeva
Caffe S kod Seje, prije njega (ne vidi se na slici) je bila slastičarna Kačako gdje su sada autodijelovi.
Niže Caffe S se vidi još ulaz kod brice Muhameda (bordo boja) a zatim ona žuta reklama sa papagajem je reklama od prodavnice životinja koje više nema.
Malo dole niže niz ulicu, na mjestu današnje pekare "Slatko i Slano", bio fast food "Bilbo", u tom nekom periodu baš razvaljivao (gazda vozio američki vojni džip) pa na samome čošku Koševa i Hadži-Idrizove Dervoz (i dan danas najbolji sjecani burek u Sarajevu).
Preko puta Dervoza je bila slastičarna Bajramović (koja je danas preselila malo više u ulicu Koševo) a bijela reklama koje se vidi više ulaza u slastičarnu Bajramović je bila reklama za neki foto studio.
Lijevom stranom ulice niže Dervoza bio rtv servis a niže rtv servisa caffe "Sonidos Barbaros" pa niže toga, bila videoteka "Fazla".
Prekoputa "Fazle" ćevabdžinica "Pervan" a desno pored "Pervana", mesara "Bečarević".
Niže "Fazle" sa lijeve strane bio Pajin "Rafaelo" pa niže bila šatro picerija a zapravo bircus "Zec" (imao unutra pravu krušnu peć koju nije jednom upalio nakon rata).
Preko puta "Rafaela" sa desne strane bila a i danas je prodavnica ortopedskih pomagala "Neretva" a niže "Neretve" kod taxi štanda, bila cvjećara (taxi štand tek nakon rata je bio na dnu Koševa, na trotoaru kod današnje autobuske stanice) a nekih dvadesetak metara niže, na autobuskoj stanici bila i danas je izrada ključeva.
Na fotografiji se još ne vidi ali na početku ulice Koševo, prekoputa Ganića a gdje je danas mali parking i parkić, bile trafike odakle je krenuo "Dundee" i cvjećara "Palma" a gore lijevo uz ulicu Gabelinu pa na samome vrhu blizu CDA, bio "Milk bar" kod Frejzera i kultni "SOS" caffe koji je danas zatvoren i prodaje se, barem po meni, za malo nerealnu cijenu.
Eto, dosta od mene
- bitanga_sa_otesa
#14884 Re: Slike starog Sarajeva
a slasticarna dvije ruže ??
- bitanga_sa_otesa
-
Max Bunker
#14886 Re: Slike starog Sarajeva
E to nemam u memoriji
P.S.
Zaboravio sam u Maloj Koreji, tamo u ulici Kemal Begovoj da je bio "Buldog"...onako, fina se raja okupljala
- bitanga_sa_otesa
#14887 Re: Slike starog Sarajeva
hahaha kako ba ?? u izlogu neke uzegle torte i kolaci ,par puta ih po novinama prozivali prije rata za neka trovanjaMax Bunker wrote: ↑21/10/2020 22:37
E to nemam u memoriji
P.S.
Zaboravio sam u Maloj Koreji, tamo u ulici Kemal Begovoj da je bio "Buldog"...onako, fina se raja okupljala![]()
negdje ispod muhameda je bila ta slasticarna...
a u buldog sam jednom s nekom rajom zalutao neke zimske noci 1996/7.
-
Max Bunker
#14888 Re: Slike starog Sarajeva
Ja jednom kao balo balavi od nekih jedanaest-dvanaest godina ušao unutra sa starijom rajom a pojma nemam zašto...dakle, Bože...još kao balavcu mi je bilo jasno u kakvu sam rupu ušaobitanga_sa_otesa wrote: ↑21/10/2020 22:41hahaha kako ba ?? u izlogu neke uzegle torte i kolaci ,par puta ih po novinama prozivali prije rata za neka trovanjaMax Bunker wrote: ↑21/10/2020 22:37
E to nemam u memoriji
P.S.
Zaboravio sam u Maloj Koreji, tamo u ulici Kemal Begovoj da je bio "Buldog"...onako, fina se raja okupljala![]()
![]()
negdje ispod muhameda je bila ta slasticarna...
a u buldog sam jednom s nekom rajom zalutao neke zimske noci 1996/7.![]()
-
dimnjacar
#14889 Re: Slike starog Sarajeva
U zgradi, tj. u kući kod Konje.....Max Bunker wrote: ↑21/10/2020 22:37E to nemam u memoriji
P.S.
-
jefff
#14890 Re: Slike starog Sarajeva
Uvijek su ta ulica i lokali bili puni studenata
-
Max Bunker
- nosara
#14892 Re: Slike starog Sarajeva
Lijep, veseo ambijent...
-
tomhagen
#14893 Re: Slike starog Sarajeva
Max Bunker wrote: ↑21/10/2020 22:24
Caffe S kod Seje, prije njega (ne vidi se na slici) je bila slastičarna Kačako gdje su sada autodijelovi.
Niže Caffe S se vidi još ulaz kod brice Muhameda (bordo boja) a zatim ona žuta reklama sa papagajem je reklama od prodavnice životinja koje više nema.
Malo dole niže niz ulicu, na mjestu današnje pekare "Slatko i Slano", bio fast food "Bilbo", u tom nekom periodu baš razvaljivao (gazda vozio američki vojni džip) pa na samome čošku Koševa i Hadži-Idrizove Dervoz (i dan danas najbolji sjecani burek u Sarajevu).
Preko puta Dervoza je bila slastičarna Bajramović (koja je danas preselila malo više u ulicu Koševo) a bijela reklama koje se vidi više ulaza u slastičarnu Bajramović je bila reklama za neki foto studio.
Lijevom stranom ulice niže Dervoza bio rtv servis a niže rtv servisa caffe "Sonidos Barbaros" pa niže toga, bila videoteka "Fazla".
Prekoputa "Fazle" ćevabdžinica "Pervan" a desno pored "Pervana", mesara "Bečarević".
Niže "Fazle" sa lijeve strane bio Pajin "Rafaelo" pa niže bila šatro picerija a zapravo bircus "Zec" (imao unutra pravu krušnu peć koju nije jednom upalio nakon rata).
Preko puta "Rafaela" sa desne strane bila a i danas je prodavnica ortopedskih pomagala "Neretva" a niže "Neretve" kod taxi štanda, bila cvjećara (taxi štand tek nakon rata je bio na dnu Koševa, na trotoaru kod današnje autobuske stanice) a nekih dvadesetak metara niže, na autobuskoj stanici bila i danas je izrada ključeva.
Na fotografiji se još ne vidi ali na početku ulice Koševo, prekoputa Ganića a gdje je danas mali parking i parkić, bile trafike odakle je krenuo "Dundee" i cvjećara "Palma" a gore lijevo uz ulicu Gabelinu pa na samome vrhu blizu CDA, bio "Milk bar" kod Frejzera i kultni "SOS" caffe koji je danas zatvoren i prodaje se, barem po meni, za malo nerealnu cijenu.
Eto, dosta od mene![]()
Baš me lijepo vrati u neke starije bezbrižnije dane...šta sam kao srednjoškolac života ostavio kod čika Seje u S-u
-
breuer
#14894 Re: Slike starog Sarajeva
ee, kad mi iz njemačkog zaključi keca na polugodištu, a meni jave dok ispijam kaficu kod Čika Sejetomhagen wrote: ↑22/10/2020 12:05Max Bunker wrote: ↑21/10/2020 22:24
Eto, dosta od mene![]()
![]()
Baš me lijepo vrati u neke starije bezbrižnije dane...šta sam kao srednjoškolac života ostavio kod čika Seje u S-u![]()
ili ponedjeljak ujutro, prvi čas njemački, umjesto da skrenem desno u parku prema gimnaziji, samo produžim pravo prema S-u
najljepši period života...
-
zikamu
#14895 Re: Slike starog Sarajeva
"Kemo, sine, zaključaj radnju... "

- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#14896 Re: Slike starog Sarajeva
Evo jedna, Radinka Kapetanovic, TVSA i bard narodne...

- muha_sa
- muha_sa