Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zlajaBHF wrote: ↑21/10/2020 16:17
Zanima me da li postoji mogucnost razmjene teritorije izmedju Azerbejdzana i Armenije.
Da Azerbejdzan Armenima ustupi dio Nagorno Karabaha, gdje zive samo Armenci, a Armenija Azerbejdanu jug, kao bi se spojio Azerbejdzan sa Nakhcivanom ?
Vjerovatno ne postoji. Jer ako im daju taj dio zemlje za spajanje s Nakcivanom, onda Armenija gubi granicu s Iranom. Bili bi okruženi Azerbejdžanom i Turskom, ljepota
Jedino da im tunel prokopaju ili neki autoput koji bi bio na stubovima visokim
EDIT:
Bosanac me preduhitri skoro istim odgovorom
Pa ako zele Nagorno karabah, trebali bi nesto ponuditi, a jedino sto mogu ponuditi je to. Ne vidim cime drugo mogu pregovarati.
Azeri ce ih sad pregaziti. Znaci ili nista, ili to. Ne moze i jare i pare.
Azerima bi dobro dosla povezanost sa Anchcivanom i Turskom.
zlajaBHF wrote: ↑21/10/2020 16:17
Zanima me da li postoji mogucnost razmjene teritorije izmedju Azerbejdzana i Armenije.
Da Azerbejdzan Armenima ustupi dio Nagorno Karabaha, gdje zive samo Armenci, a Armenija Azerbejdanu jug, kao bi se spojio Azerbejdzan sa Nakhcivanom ?
Vjerovatno ne postoji. Jer ako im daju taj dio zemlje za spajanje s Nakcivanom, onda Armenija gubi granicu s Iranom. Bili bi okruženi Azerbejdžanom i Turskom, ljepota
EDIT:
Pa ako zele Nagorno karabah, trebali bi nesto ponuditi, a jedino sto mogu ponuditi je to. Ne vidim cime drugo mogu pregovarati.
Jasno mi je da su Rusi protiv toga.....:
Moguca je zamjena,oni armenima daju dio Anchcivanom,gore u cosku kod grada Sarur a oni Azerima ovaj dole dio ,jedino sto bi Anchcivanom izgubio vezu sa Turskom
BRT wrote: ↑21/10/2020 17:23
Evo i Poskoka sa vijestima o čudesnom nepoznatom oružju iz nepoznate zemlje iza sedam gora.
https://--- NO LINKS ---/obrat-u-nagorno-karabahu-erdogan-je-ljut-armenci-dobili-nepoznato-oruzje-srusili-su-sve-dronove-iz-turske/?fbclid=IwAR3kjY39OrZijdUw2jy_1kL6n6hSjj6sczz5dOu17osMHhv9PvDeFzDCeLY
znaci stigao Bongo iz Smogovaca da spasava Armene i da se osveti konacno za Krbavu...
spreca wrote: ↑21/10/2020 16:55
Pasinjan pozvao narod Armenije na oruzje i opstu mobilizaciju i da se mora boriti do kraja,vjerovatno je mislio do poslednjeg Armena,jeli ovaj uopste razmislja glavom ili on nema cime da razmislja,jos je izjavio da Azeri ne pristaju ni na sta osim bezuslovne kapitulacije
Pa ovaj Pasha ili kako god doveo je ruse da mu brane Armeniju a istovremeno iz te Armenija bi da osvaja susjednu državu. Što neko reče bolje bi im bilo da ulažu u infrastrukturu umjesto u armiju, koliko sam vidio tamo gora bjeda nego kod nas.
Evo i Poskoka sa vijestima o čudesnom nepoznatom oružju iz nepoznate zemlje iza sedam gora.
https://--- NO LINKS ---/obrat-u-nagorno-karabahu-erdogan-je-ljut-armenci-dobili-nepoznato-oruzje-srusili-su-sve-dronove-iz-turske/?fbclid=IwAR3kjY39OrZijdUw2jy_1kL6n6hSjj6sczz5dOu17osMHhv9PvDeFzDCeLY
baba vanga nije prorekla poskok ali je zato jeste prorekla najvecu armensku popjedu uz veliku patnju i zrtve, azerbeidzjan ce biti unisten a turska ce goriti u velikoj vatri
znaci stigao Bongo iz Smogovaca da spasava Armene i da se osveti konacno za Krbavu...
Uništi sve dronove, čak i one u tvornici. Imate i vremena da vidi na koju stranu se Erdoganu nagnuo brk i koliko se naljutio.
spreca wrote: ↑21/10/2020 16:55
Pasinjan pozvao narod Armenije na oruzje i opstu mobilizaciju i da se mora boriti do kraja,vjerovatno je mislio do poslednjeg Armena,jeli ovaj uopste razmislja glavom ili on nema cime da razmislja,jos je izjavio da Azeri ne pristaju ni na sta osim bezuslovne kapitulacije
Pa ovaj Pasha ili kako god doveo je ruse da mu brane Armeniju a istovremeno iz te Armenija bi da osvaja susjednu državu. Što neko reče bolje bi im bilo da ulažu u infrastrukturu umjesto u armiju, koliko sam vidio tamo gora bjeda nego kod nas.
Oni su u pedestim godinam proslog vijeka.....a bijeda jesu
The latest moves in Idlib, however, cannot be separated from the wider dynamics in the Russian-Turkish relationship, which include the unfolding conflict between Armenia and Azerbaijan.
Russia is backing Armenia which has been occupying Azerbaijan's land for almost 30 years. The ongoing conflict has been the most serious escalation since a four-day flare-up in 2016, although there have been skirmishes between the two sides over the years.
More recently, the situation at the observation posts became increasingly challenging for Turkey. The Assad regime
organised demonstrations seeking to storm Turkish outposts.
“This showed the Turks that Russia is no longer reliable and if there is an escalation this could end badly,” said the security source.
EDIT:
Jasno mi je da su Rusi protiv toga.....:
Moguca je zamjena,oni armenima daju dio Anchcivanom,gore u cosku kod grada Sarur a oni Azerima ovaj dole dio ,jedino sto bi Anchcivanom izgubio vezu sa Turskom
Pricamo o Nagorno Karabahu
Sta Armeni imaju ponuditi Azerbejdzanu?
Jos malo, i nece moci skoro nistsa, osim tog dole na jugu.
Kako ce ovo promjenit nacin ratovanje. Pa jebote rov ukopan ko vucija jama. Uvuce im raketu. Ili onaj usjek pod mostom. Nema sanse sa artiljerija moze ubacit granatu ja bi se prvi ondje sakrio pri granatiranju uvede je s prednje strane. I li one transeje sa rovovima spuca ih od pozadi.
Mislim ovo vise nije ni rat, ovo je masakriranje. Fakat mi nisu jasni Armeni pa imaju li savjesti njih i generali.
Grean wrote: ↑21/10/2020 18:20
Turski mediji o povlacenju sa osmatracnica u Idlibu.
Ukratko Rusiji se ne moze vise vjerovati. Otvara se prica izmedju ove dvije zemlje i u Azerbejdzanu gdje su takodje na razlicitim stranama.
Pise da su turci rasporedili izmedju 10 i 15 hiljada vojnika u Idlibu. Vidimo kako izgleda kad turci pruzaju podrsku stranoj vojsci, a sta ce tek biti kada bude njihova vojska meta.