"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
ST11

#27376 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ST11 »

tempuser wrote: 19/10/2020 11:03 A divi ovome imena: Zdravko Riba - Slovenac iz I. Hercegovine! :lol:
Zdravko Riba je zajebancija na "zdrav ko riba" a parkirao na mjestu za invalide.

A divlje je biciklirao po gradu Primož (k)Roglič. "Wannabe" kao SLO pro biciklista.
Last edited by ST11 on 20/10/2020 09:15, edited 1 time in total.
Laplace

#27377 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

ST11 wrote: 20/10/2020 09:12
tempuser wrote: 19/10/2020 11:03 A divi ovome imena: Zdravko Riba - Slovenac iz I. Hercegovine! :lol:
Zdravko Riba je zajebancija imena na "zdrav ko riba" a parkirao na mjestu za invalide.

A divlje je biciklirao po gradu Primož (k)Roglič. "Wannabe" kao SLO pro biciklista.
Još će ispasti da je ovo kvalitetna zafrkancija. :D
ST11

#27378 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ST11 »

Pa jeste do neke mjere. Ne lijepe imena krsitelja na table, nego sa smijesnim poimenovanjima daju do znanja na sta lice.

Pored Zdravka i Primoza:
"Niko bez glave" - nosi kacigu
"Miro Čavrlja" - ne govori po mobiju
"Mihael kome šušti" - brzina u naselju
"Melita nikome ništa" - parkiranje na biciklistickoj stazi

... tako nekako :)

https://www.ljubljana.si/sl/aktualno/et ... -invalide/
tempuser

#27379 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Garnitura debila... 6 auta blokirano

Image

Image

Image
kakavdanakneiskustvu

#27380 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kakavdanakneiskustvu »

fakat debili,nema druge riječi
Logovan

#27381 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Logovan »

Ma redovno je ovako, nakrca se ovdje milion auta. Evo sada sam upravo prošao, haos totalni.
tempuser

#27382 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Znam, to je "moja" mahala, ali ovod da debili (predpostavljam iz Intradea) ovako đonerski blokiraju auta, pa moraš trubiti da se sklone, je new level buliqurcanije...
Melany21

#27383 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Melany21 »

kakaljin wrote: 19/10/2020 14:47 A jos koliko je tada auta blo a koliko sad, i koliko ima parking mjesta tada a koliko sada, mjesta nema nesto puno vise, u odnosu koliko automobila ima vise.

Da naprave velike parking garaze i da te autobus prevozi od garaze do centra i nazad besplatno, pa onda neka stave i 500 KM za pogresno parkiranje.
super ideja ali ako ce te garaze biti besplatne :) takvi kao ti sto predlazu da se masovno prave garaze i da se iste "obicnim smrtinicima" naplacuju, vjerovatno vec imaju zakupljeno parking mjesto :)
kakaljin

#27384 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kakaljin »

Melany21 wrote: 21/10/2020 10:48
kakaljin wrote: 19/10/2020 14:47 A jos koliko je tada auta blo a koliko sad, i koliko ima parking mjesta tada a koliko sada, mjesta nema nesto puno vise, u odnosu koliko automobila ima vise.

Da naprave velike parking garaze i da te autobus prevozi od garaze do centra i nazad besplatno, pa onda neka stave i 500 KM za pogresno parkiranje.
super ideja ali ako ce te garaze biti besplatne :) takvi kao ti sto predlazu da se masovno prave garaze i da se iste "obicnim smrtinicima" naplacuju, vjerovatno vec imaju zakupljeno parking mjesto :)
Jeli auto koje vozimo dobijemo besplatno, jeli besplatno sipamo gorivo koje pokrece auto. Jeli sjedimo kuci i dobijamo platu li moramo da idemo na posao i radimo da bi dobili platu
Melany21

#27385 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Melany21 »

kakaljin wrote: 21/10/2020 10:55

Jeli auto koje vozimo dobijemo besplatno, jeli besplatno sipamo gorivo koje pokrece auto. Jeli sjedimo kuci i dobijamo platu li moramo da idemo na posao i radimo da bi dobili platu
pa kad si tako pametan zapitaj se kako ljudi kupe auta, koliko sebi priuste goriva i kakve poslove rade da bi sebi priustili osnovne stvari....auto je danas stvar koja nije luksuz, vec jedna od osnovnih potreba svakog covjeka. Nisam za to da se parkira po trotoarima i sl. to mi je klasicno bahato ponasanje...ali nisam ni za to da se prave garaze koje se naplacuju, mislim da onaj ko moze sebi priustiti naplatu garaznog mjesta to vec i radi, a ja iskreno ne mogu,i zujim ujutro, vrebam da bi parkirala na besplatnim parking mjestima oko zgrada i za takva besplatna parking mjesta sam da ih bude vise :) ....
Lako pamet prosipati kada imas pare i ne moras misliti da li neko ko ima manje od tebe moze sebi priustiti isto....

gdje ti parkiras auto ? :)
kakaljin

#27386 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kakaljin »

Melany21 wrote: 21/10/2020 11:12

pa kad si tako pametan zapitaj se kako ljudi kupe auta, koliko sebi priuste goriva i kakve poslove rade da bi sebi priustili osnovne stvari....auto je danas stvar koja nije luksuz, vec jedna od osnovnih potreba svakog covjeka. Nisam za to da se parkira po trotoarima i sl. to mi je klasicno bahato ponasanje...ali nisam ni za to da se prave garaze koje se naplacuju, mislim da onaj ko moze sebi priustiti naplatu garaznog mjesta to vec i radi, a ja iskreno ne mogu,i zujim ujutro, vrebam da bi parkirala na besplatnim parking mjestima oko zgrada i za takva besplatna parking mjesta sam da ih bude vise :) ....
Lako pamet prosipati kada imas pare i ne moras misliti da li neko ko ima manje od tebe moze sebi priustiti isto....

Svako ko kupi auto mora razmisljati o parkingu i vozanju po gradu i trosenju goriva da kruzi da nadje parking.

Neka i besplatnih mjesta, neka mjesta i sa naplatom, ali da ima izbor i da ima mogucnost da svako bira sta mu odgovara, tebi ne odgovara da platis parking i da se ne sekiras hoces li naci parking i koliko ti je udaljen od posla parking i da li moras dosta ranije krenuti od kuce da nadjes parking to je tvoj izbor, pusti i druge da maju svoj izbor, da auta ne budu parkirana po trotoarima i da smetaju ostalima.

Ja se konkretno pakriram u centru grada i platio sam parking da bi mogao na miru i bez srkleta dolaziti na posao da ne zurim i traziti mjesto, jer znam kakva je stres i da sam morao puno ranije kretati na posao da nadjem mjeto i ovo mi je iznenada ispalo blizu posla i ovo sto placam mi je puno isplativije i vrijedi svake marke koju dam .

Ja sam da se prave garaze i parkinzi gdje god se moze napraviti da sto vise parking mjesta ima i da postoji izbor i mogucnost, a ne da se ovolike guzve stvaraju jer ih dosta kruzi i trazi parking
Naslovnica

#27387 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Naslovnica »

Pričao mi je lik koji je živio u Japanu da u mnogim gradovima u Japanu zakonski ne možeš posjedovati automobil dok god za isti nemaš obezbijeđeno parking mjesto.
Melany21

#27388 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Melany21 »

kakaljin wrote: 21/10/2020 11:19

Svako ko kupi auto mora razmisljati o parkingu i vozanju po gradu i trosenju goriva da kruzi da nadje parking.

Neka i besplatnih mjesta, neka mjesta i sa naplatom, ali da ima izbor i da ima mogucnost da svako bira sta mu odgovara, tebi ne odgovara da platis parking i da se ne sekiras hoces li naci parking i koliko ti je udaljen od posla parking i da li moras dosta ranije krenuti od kuce da nadjes parking to je tvoj izbor, pusti i druge da maju svoj izbor, da auta ne budu parkirana po trotoarima i da smetaju ostalima.

Ja se konkretno pakriram u centru grada i platio sam parking da bi mogao na miru i bez srkleta dolaziti na posao da ne zurim i traziti mjesto, jer znam kakva je stres i da sam morao puno ranije kretati na posao da nadjem mjeto i ovo mi je iznenada ispalo blizu posla i ovo sto placam mi je puno isplativije i vrijedi svake marke koju dam .

Ja sam da se prave garaze i parkinzi gdje god se moze napraviti da sto vise parking mjesta ima i da postoji izbor i mogucnost, a ne da se ovolike guzve stvaraju jer ih dosta kruzi i trazi parking

Odgovara meni da platim parking i da se ne sikiram i da duze spavam , kome to ne bi odgovaralo ?! ...da mogu to bi bio moj izbor. Moj izbor nije ovo sto radim sad, ali nekim finansije namecu izbor :)

Ne bi vise ulazila sa tobom u raspravu, odma sam shvatila da si ti taj sto ima love za parking u centru grada i koji na kone koji sebi ne mogu to priustiti gledaju kao na ljude koji su izabrali da sebi to ne priuste :) Opet ti kazem lako je biti pametan kada imas love...ovaj kako ti kazes kada imas izbor :lol:

Ugodan dan :)
JavierBosnia

#27389 Re: "Majstori" parkiranja

Post by JavierBosnia »

Problem je kad ja parkiram auto i placam parking pa opet svejedno hodam 5 minuta do lokacije, dodjem na lokaciju a lola ga na trotoar parkirao i sva 4 upalio.

Sad on ne placa nista, a parkirao se tik pred radnju, a ja ko budala placam i jos hodam.

Ko hoce dzabe, kruzi brate trazi mjesto peglaj se, razmisljaj ko ce te zakaciti pa hodaj 15 minuta ako neces da platis, al jok..
corsa

#27390 Re: "Majstori" parkiranja

Post by corsa »

@Melany21 Potpisujem sve napisano. Pa parking u gradu me dođe minimum kao još jedna registracija godišnje. Mnogo je kume...
kakaljin

#27391 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kakaljin »

Melany21 wrote: 21/10/2020 11:30
kakaljin wrote: 21/10/2020 11:19

Odgovara meni da platim parking i da se ne sikiram i da duze spavam , kome to ne bi odgovaralo ?! ...da mogu to bi bio moj izbor. Moj izbor nije ovo sto radim sad, ali nekim finansije namecu izbor :)

Ne bi vise ulazila sa tobom u raspravu, odma sam shvatila da si ti taj sto ima love za parking u centru grada i koji na kone koji sebi ne mogu to priustiti gledaju kao na ljude koji su izabrali da sebi to ne priuste :) Opet ti kazem lako je biti pametan kada imas love...ovaj kako ti kazes kada imas izbor :lol:

Ugodan dan :)
Ne znam sta je problem, sto radim i dobijam platu i placam ono sto mislim da mi olaksava zivot i ne stvara mi stres. Od kud ti znas mozda se ja odricem necega drugog da bi platio ovaj parking.

Gdje sam ja tebi spocitavao sto ti radis, samo govorim postoji izbor i odluka ljudi da rade sta mogu i hoce da ne ugrozavaju druge ljude.
Naslovnica wrote: 21/10/2020 11:29 Pričao mi je lik koji je živio u Japanu da u mnogim gradovima u Japanu zakonski ne možeš posjedovati automobil dok god za isti nemaš obezbijeđeno parking mjesto.
Ovo treba i kod nas uvesti kada se naprave ove garaze i parkinzi po gradu
kakaljin

#27392 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kakaljin »

corsa wrote: 21/10/2020 11:40 @Melany21 Potpisujem sve napisano. Pa parking u gradu me dođe minimum kao još jedna registracija godišnje. Mnogo je kume...
PA zato postoji gradski prevoz i ne razmisljas o parkingu, postoji izbor. Isto ko sto je moj izbor da placam parking nego da kruzim i trazim parking u centru grada gdje svakako je veoma malo parking mjesta. Poštujem svaciju odluku ali ne volim nametanje nekome nesto, samo da se kaze da postoji i druga mogucnost i izbor.

Druga je stvar sto se gradski prevoz MORA poboljsati i biti redovan da se mozes osloniti na njega.
tempuser

#27393 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Da li je parking, koji sada koristimo, neko besplatno napravio...?
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#27394 Re: "Majstori" parkiranja

Post by liaar »

Jedno je besplatan parking u krugu zgrade, pa ko uhvati uhvati, a drugo je javni parking, tipa podzemne garaže prekoputa Vijećnice. Šta, sad treba staviti džaba taj parking jer nemaju svi para za zakup ? ma hajte molim vas, ili plati ili se klati
tempuser

#27395 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Melany21 wrote: 21/10/2020 11:12 auto je danas stvar koja nije luksuz, vec jedna od osnovnih potreba svakog covjeka. Nisam za to da se parkira po trotoarima i sl. to mi je klasicno bahato ponasanje...ali nisam ni za to da se prave garaze koje se naplacuju, mislim da onaj ko moze sebi priustiti naplatu garaznog mjesta to vec i radi, a ja iskreno ne mogu,i zujim ujutro, vrebam da bi parkirala na besplatnim parking mjestima oko zgrada i za takva besplatna parking mjesta sam da ih bude vise :) ....

Ovo boldirano je čista ubleha protezača preko jorgana...
Žena koja radi kod nas živi u Ilijašu, do posla promjeni 3 javna prevoza i odvali komad pješke, a sastavlja kraj s krajem tako da o onome što je zantebe "potreba" ona ne može ni sanjati, ali vidi čuda, opet živi, dolazi na posao, radi itd.
Registracija auta u prosjeku je 600 KM, dvije gume godišnje 150 KM, servis 150 KM, da sipaš 50 KM mjesečno to je 600 KM. Znači, godišnji trošak auta bez parkinga i higijene je 1500 KM. Prosječna plata u FBiH je ca 950 KM, mjesečna potrošačka korpa 2050 KM, znači bračni par ne može da priušti potrošačku korpu, a kao potreba je da spuca skoro komplet mjesečna plati na auto?! :-) Matematika je neumoljiva.
Bošnjo tu "potrebu" ispuni tako što sam sebe potkrada na ishrani, zdravlju, hoda pokvarenih zuba, kuća bez fasade, popravlja na autu samo ono što mora itd...
Taj koncept, "ja sama svao jutro autom na posao, pa ganjam besplatno parkig mjesto oko zgrada" odavno ne postoji u uređenim državama. To što je za tebe "potreba" je priličan luksuz za većinu u velikim gradovima. Istina, uslov za to je da tehnički pregledi rade svoj posao i da je sređen gradski prevoz.
Last edited by tempuser on 21/10/2020 12:42, edited 2 times in total.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#27396 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bitanga_sa_otesa »

Naslovnica wrote: 21/10/2020 11:29 Pričao mi je lik koji je živio u Japanu da u mnogim gradovima u Japanu zakonski ne možeš posjedovati automobil dok god za isti nemaš obezbijeđeno parking mjesto.
guzva je tamo, jbga :-D
Naslovnica

#27397 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Naslovnica »

bitanga_sa_otesa wrote: 21/10/2020 12:09
guzva je tamo, jbga :-D
Sreća pa kod nas ni'e. 8-)
corsa

#27398 Re: "Majstori" parkiranja

Post by corsa »

kakaljin wrote: 21/10/2020 11:46
corsa wrote: 21/10/2020 11:40 @Melany21 Potpisujem sve napisano. Pa parking u gradu me dođe minimum kao još jedna registracija godišnje. Mnogo je kume...
PA zato postoji gradski prevoz i ne razmisljas o parkingu, postoji izbor. Isto ko sto je moj izbor da placam parking nego da kruzim i trazim parking u centru grada gdje svakako je veoma malo parking mjesta. Poštujem svaciju odluku ali ne volim nametanje nekome nesto, samo da se kaze da postoji i druga mogucnost i izbor.

Druga je stvar sto se gradski prevoz MORA poboljsati i biti redovan da se mozes osloniti na njega.
Pa ja koliko mogu vidjeti ti sa svojim stavom da kod nas treba uvesti režim kao u Japanu namećeš svoje mišljenje. A kao što je Melany21 rekla, auto je danas pottreba, a ne luksuz. Ja moram ići autom jer moram dijete odvesti u vrtić, ženu na posao i još hiljadu i jednu obavezu odraditi prije i poslije posla, što nikako ne mogu obaviti javnim prevozom. I mogu sebi priuštiti da idem autom na posao, ali mi je preskupo plaćati 50-100 maraka mjesečno za parking. Možda kada bi se sagradile te garaže i cijene istih prilagodile "običnim smrtnicima", i ja bih sav sretan došao na posao sat vremena kasnije i parkirao na svoje mjesto.
tempuser

#27399 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

corsa wrote: 21/10/2020 12:41
kakaljin wrote: 21/10/2020 11:46

Pa ja koliko mogu vidjeti ti sa svojim stavom da kod nas treba uvesti režim kao u Japanu namećeš svoje mišljenje. A kao što je Melany21 rekla, auto je danas pottreba, a ne luksuz. Ja moram ići autom jer moram dijete odvesti u vrtić, ženu na posao i još hiljadu i jednu obavezu odraditi prije i poslije posla, što nikako ne mogu obaviti javnim prevozom. I mogu sebi priuštiti da idem autom na posao, ali mi je preskupo plaćati 50-100 maraka mjesečno za parking. Možda kada bi se sagradile te garaže i cijene istih prilagodile "običnim smrtnicima", i ja bih sav sretan došao na posao sat vremena kasije i parkirao na svoje mjesto.
Da i tebi odgovorim, boldirano je čista ubleha i šuplja priča.
Da ne ulazimo u to kako žive ljudi koji ne mogu priuštiti tu "potrebu", izveo sam iznad računicu da prosječna porodica sa prosječnm primanjima kod nas finansijski ne može izdržati ekspoataciju auta sa minimalnim troškovima i u koje nije ključena cijena kupvine vozila (što je često njajjeftinije u cijeloj priči), a izržvama tako što se odrekne nekih drugih osnovnih potreba. Činjenica da je tebi preskupo 50-100 KM mjesečno parkinga govori da ti realno ne možeš finansijski podnijeti da svakodnevno voziš auto.
Da radite negdje za po 5-6 stoja itekako bi sve mogao bez auta...
Last edited by tempuser on 21/10/2020 12:51, edited 1 time in total.
corsa

#27400 Re: "Majstori" parkiranja

Post by corsa »

tempuser wrote: 21/10/2020 12:47
corsa wrote: 21/10/2020 12:41

Pa ja koliko mogu vidjeti ti sa svojim stavom da kod nas treba uvesti režim kao u Japanu namećeš svoje mišljenje. A kao što je Melany21 rekla, auto je danas pottreba, a ne luksuz. Ja moram ići autom jer moram dijete odvesti u vrtić, ženu na posao i još hiljadu i jednu obavezu odraditi prije i poslije posla, što nikako ne mogu obaviti javnim prevozom. I mogu sebi priuštiti da idem autom na posao, ali mi je preskupo plaćati 50-100 maraka mjesečno za parking. Možda kada bi se sagradile te garaže i cijene istih prilagodile "običnim smrtnicima", i ja bih sav sretan došao na posao sat vremena kasije i parkirao na svoje mjesto.
Da i tebi odgovorim, boldirano je čista ubleha i šuplja priča.
Da ne ulazimo u to kako žive ljudi koji ne mogu priuštiti tu "potrebu", izveo sam iznad računicu da prosječna porodica sa prosječnm primanjima kod nas finansijski ne može izdržati ekspoataciju auta sa minimalnim troškovima i u koje nije ključena cijena kupvine vozila (što je često njajjeftinije u cijeloj priči), a izržvama tako što se odrekne nekih drugih osnovnih potreba.
Da radiš negdje za 5-6 stoja itekako bi sve mogao bez auta...
Pa upravo to što si sam rekao, ljudi zbog potrebe za autom moraju štediti na nekim drugim stvarima. Uostalom ti imaš svoje mišljenje, ja svoje i neka se svako ponaša u skladu sa istim. :thumbup:
Locked