Ja sam pomocni radnik.
Kupus narendas i nasolis, paprike (somborke) ocistis i nasolis. Kad puste vodu, napunis kupusom, ali ne stezes poklopac 2 dana dok ne izadje visak vode, onda stegnes. Stavis bibera u zrnu.
Moderator: anex
Ja sam pomocni radnik.

Ne stezes poklopac tegle i onda visak izadje sam, a onda za 2 dana stegnes poklopac. Rasol je u buretu, tamo idu cijele glavice u vodu.sumirprimus wrote: ↑20/10/2020 13:00 ovo mi nikad nije bil ojasno u vezi kupusa, kako mislis da izadje voda? kad pusti vodu ti nju izbacis iz tegle jel?il voda ostaje, pa ta voda je rasol valjda?ili?

Ko'o da se nogama razvij'o...
Nije fer, nije fer...hadzinicasa wrote: ↑19/10/2020 13:45 Ljesnjak gnijezda
Pa pogacice sa sirom
a onda cigar burek iz rerne)
(Zeznula se kupila pogresne jufke, htjela na brzake... i na kraju mi ledja otpala, vijela tek kad sam otvorila)
Al' zato su pogacice from scratch!
Iiiii bananabread
Super,pokusaj i sa umucenim zumancemexliberal-ex wrote: ↑19/10/2020 17:32 Sad iz rerne...prvi put sam premazao koru sa puterom, obicno poprskam vodom
Ajoj, bas prave
To ide tako kad je "burek" sa sirom
to mi je vise za dobre pogace...maslenice itd.Sanabija wrote: ↑20/10/2020 18:47Super,pokusaj i sa umucenim zumancemexliberal-ex wrote: ↑19/10/2020 17:32 Sad iz rerne...prvi put sam premazao koru sa puterom, obicno poprskam vodom
dzesi
I curekota navaljajexliberal-ex wrote: ↑20/10/2020 23:34to mi je vise za dobre pogace...maslenice itd.Sanabija wrote: ↑20/10/2020 18:47Super,pokusaj i sa umucenim zumancemexliberal-ex wrote: ↑19/10/2020 17:32 Sad iz rerne...prvi put sam premazao koru sa puterom, obicno poprskam vodom
ovo je samo hljeb, slijedeci put cu da posolim po vrhu ali sa onom krupnom morskom solju![]()
Hvala @loo jedno pola godine sam gledao i razmišljao i onda mi žena reče jede još se grah i eto mi prilike da ga kupim .... uzeo sam 30 cm veličinu i sasvim mi je dovoljan a bogumi i težak ...