Satic, 10km kroz sarajevo
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zigson
#30152 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma trola frajer nas sarajlijice malo
-
Zizi505
#30153 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kada ne voze po saobraćajnim propisima, pa moram nagađati npr. gdje skreće, te izbjegavati sudar kada skreće iz trake koja za to nije predviđena 
-
tempuser
#30154 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
@zigson
Da bar...
Da bar...
-
tempuser
#30155 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bloo wrote: ↑19/10/2020 16:15Always*NediM17 wrote: ↑19/10/2020 15:30 Beter vozi lijevom po ac, krati kruzni, umjesto 3/4 kruga vozi 1/4, pretice Drinskom sporace i normalno je da mu ne treba vise od pola sata do "kraljevskog grada", plus vozi ljutog "fransou" 1.6, 110 KS.
Jedino gdje izgubi malo vremena je dok trkne po uloske (allways ili parker pitanje je sad).
Kad se sve to sabere i oduzme, "more-less" (je l' se tako u Londonu kaze), to je tih pola sata.
Ne daj se omesti "sused", ko im je kriv sto ne umiju, samo lijevom udri i u smjeru kazaljke na satu, 'taaa ce Saraj'vo kontra puste Londre.![]()
-
zigson
-
Naslovnica
#30157 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Stvarno ste gnjusni s tim prozivkama na @Better Man -ov račun.
Znam da je on ušao u anale sa svojim dogodovštinama (lično mi je najdraži dio sa iskustvima iz Londona, kupovina CD-ova i garderobe), ali meni zaista bude neugodno koliko ga podjebavate.
Mislim da je vrijeme da se pokaže malo mjere u svemu tome, zaista.

Znam da je on ušao u anale sa svojim dogodovštinama (lično mi je najdraži dio sa iskustvima iz Londona, kupovina CD-ova i garderobe), ali meni zaista bude neugodno koliko ga podjebavate.
-
tempuser
-
tempuser
#30159 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa šta očekješ??? Lik višestroko identifikovan kao katastrofa na točkovima, od nepropisnog parkiranja do vožnje kroz kružni tok u kontra smjeru (menu je lično to vrhunac) i onda se nađe da kritikuje druge kako voze, kako se parkiraju itd...Naslovnica wrote: ↑19/10/2020 18:02 Stvarno ste gnjusni s tim prozivkama na @Better Man -ov račun.
![]()
-
Naslovnica
#30160 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma znam.tempuser wrote: ↑19/10/2020 18:24Pa šta očekješ??? Lik višestroko identifikovan kao katastrofa na točkovima, od nepropisnog parkiranja do vožnje kroz kružni tok u kontra smjeru (menu je lično to vrhunac) i onda se nađe da kritikuje druge kako voze, kako se parkiraju itd...Naslovnica wrote: ↑19/10/2020 18:02 Stvarno ste gnjusni s tim prozivkama na @Better Man -ov račun.
![]()
![]()
Svako može imati loš dan.
@Better Man može imati i više dana.
Nego, da se odmah ne referišemo na uloške i kružni tok, možemo i normalno polemisati.
Mislim da je čovjek svjestan da je pogriješio i da se to više neće ponoviti. Jer nema potrebe za takvim vrstama trivijalnih grešaka.
-
tempuser
#30161 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam siguran da je svjestan greške, odnosno on to svjesno i namjerno radi...Naslovnica wrote: ↑19/10/2020 18:45Ma znam.tempuser wrote: ↑19/10/2020 18:24Pa šta očekješ??? Lik višestroko identifikovan kao katastrofa na točkovima, od nepropisnog parkiranja do vožnje kroz kružni tok u kontra smjeru (menu je lično to vrhunac) i onda se nađe da kritikuje druge kako voze, kako se parkiraju itd...Naslovnica wrote: ↑19/10/2020 18:02 Stvarno ste gnjusni s tim prozivkama na @Better Man -ov račun.
![]()
![]()
Svako može imati loš dan.
@Better Man može imati i više dana.![]()
Nego, da se odmah ne referišemo na uloške i kružni tok, možemo i normalno polemisati.
Mislim da je čovjek svjestan da je pogriješio i da se to više neće ponoviti. Jer nema potrebe za takvim vrstama trivijalnih grešaka.
- hopi
#30162 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
slažem se s naslovnicom, par puta ga mezili, zasluženo, ali nije više zanimljivo
valjda je naučio do sada hebemu miša
valjda je naučio do sada hebemu miša
-
Naslovnica
#30163 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma za ono sa kružnim tokom - nema šanse da je namjerno.
Ako jeste namjerno onda zaista zaslužuje da se šprdaju sa njim.
Jbte, ljudi naprave udes pod opravdanjem "nisam te vidio jarane". Mnogi od nas su zasigurno imali takve momente, niko nije nepogrešiv.
Jbte, ljudi naprave udes pod opravdanjem "nisam te vidio jarane". Mnogi od nas su zasigurno imali takve momente, niko nije nepogrešiv.
-
Osmi Socrates
#30164 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To sto dijele puteve sa mnom.
- Laplace
#30165 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas od parkinga kod Verdija (Visoko) do naplatnih kućica u Jošanici (sve po ograničenju + tolerancija) stigao za 12 minuta. Poslije sam u Vogošći vozio za nekim kamionima 30 do 40 km/h pa nije neko mjerilo, a i usput sam greškom zaustavio štopericu na displayu.tempuser wrote: ↑19/10/2020 15:51Šuplja! Snimi!Better Man wrote: ↑19/10/2020 14:24
Evo ti klasični primjer. Jednom mjesečno idem u Merkator poslije posla kod frizerke na šišanje i kad produžim kući da idem iz Merkatora desno, pa prema Otoci onom gornjom cestom iznad kružnog toka i na kružni u Buča potoku, uvijek je zastoj i gužva, a kad se vratim na ovaj kružni kod Energoinvesta i Drinskom, tad bez zastoja dođem do Buča potoka. Jeli treba da ti snimim da se uvjeriš. Zadnjih mjesec dana jesu zastoji, ali prije toga sam vrlo rijetko upadao u zastoje. Kad nema zastoja, za nekih 10 - 12 minuta dođem do Boljakovog i uključenja na autoput. A ima i još jedna stvar. Većinom od Fabrike duhana do prvog semafora je slobodno preticanje, izuzev početnog dijela i kad je sigurno za preticati, a da mi ništa ne dolazi u susret, ako ima neko ispred mene da je sporiji, fino ga prestignem. tako da i na taj način znam skratiti vrijeme.
Prvo, kakve veze ima kružni tok u Buća Potoku? Ne žive svi u Buća potoku da je to referenca, onaj ko živi na Otoci ili na AP je odavno kući dok se ti klackaš po S. Zajke...
Drugo, sve i da je istina da za 10-12 minuta dođeš od FDS-a do ulaska na autoput, treba ti jos sigurno 7-8 da preko Butila dođeš do Jošanice, što znači da za manje od 10 minuua stigneš od Jošanice do kuće!![]()
Da te niku uhvatili kako guslaš lijevom po AP još se mogao i vaditi da letiš...
Treće, kako i koliko ti treba da dođeš do FDS-a? Jednom si se hvaio da radi negdje oko Vancaša.
Btw, preticanje Drinskom je malo zeznuto čak i onim dužim pravcima zbog onih šahti koje mnogi obilaze. Nisam uvjeren da svi oni paze da li ih pri tom neko pretiče. Uz to, pri preticanju valja paziti da i ti ne naletiš na udubljenu šahtu.
-
NediM17
#30166 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vjeruj mi da jeste namjerno, to jutro je prošao na crvenom u Visokom, i to me obišao dok sam čekao zeleno na semaforu, kasnije ga stignem na ac, lik vozi preticajnom trakom, nakon par minuta mojih uzaludnih pokušaja da se skloni bio sam prisiljen da napravim prekršaj i obidjem ga sa desne strane, samo sam se plašio da namjerno ne skrene udesno i napravi sranje gdje bih ja bio kriv 100 %, nakon toga je fasov'o par kočenja, da bi kulminacija bila prolazak obrnutim smjerom kroz kružni u Krivoglavcima. Tempuser baš i nije moj favorit na forumu ali u ovoj situaciji je u pravu što ga non-stop proziva za ove nimalo bezazlene prekršaje koji se začas mogu pretvoriti u katastrofu.Naslovnica wrote: ↑19/10/2020 18:58 Ma za ono sa kružnim tokom - nema šanse da je namjerno.
- Laplace
#30167 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad kasni sa žmigavcem...
Danas idem od Arhitektonskog fakulteta ka Pionirskoj dolini i trebam skrenuti ka stadionu Koševo. Sa suprotne strane, iz pravca Pionirske, nailazi auto i tek kad je ulazio u raskrsnicu daje lijevi žmigavac. Da ga je malo ranije upalio, ja se ne bih imao razloga zaustavljati i taman bismo se mimoišli. Ovako sam stao, srećom ipak sam imao vremena da se isključim.
Trebam li napomenuti da sam mnogo prije njega ja upalio lijevi žmigavac?
Danas idem od Arhitektonskog fakulteta ka Pionirskoj dolini i trebam skrenuti ka stadionu Koševo. Sa suprotne strane, iz pravca Pionirske, nailazi auto i tek kad je ulazio u raskrsnicu daje lijevi žmigavac. Da ga je malo ranije upalio, ja se ne bih imao razloga zaustavljati i taman bismo se mimoišli. Ovako sam stao, srećom ipak sam imao vremena da se isključim.
Trebam li napomenuti da sam mnogo prije njega ja upalio lijevi žmigavac?
-
Naslovnica
#30168 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma ne mogu da vjerujem da je neko normalan to mogao uraditi.NediM17 wrote: ↑19/10/2020 19:35Vjeruj mi da jeste namjerno, to jutro je prošao na crvenom u Visokom, i to me obišao dok sam čekao zeleno na semaforu, kasnije ga stignem na ac, lik vozi preticajnom trakom, nakon par minuta mojih uzaludnih pokušaja da se skloni bio sam prisiljen da napravim prekršaj i obidjem ga sa desne strane, samo sam se plašio da namjerno ne skrene udesno i napravi sranje gdje bih ja bio kriv 100 %, nakon toga je fasov'o par kočenja, da bi kulminacija bila prolazak obrnutim smjerom kroz kružni u Krivoglavcima. Tempuser baš i nije moj favorit na forumu ali u ovoj situaciji je u pravu što ga non-stop proziva za ove nimalo bezazlene prekršaje koji se začas mogu pretvoriti u katastrofu.Naslovnica wrote: ↑19/10/2020 18:58 Ma za ono sa kružnim tokom - nema šanse da je namjerno.
Jbte, ljudi naprave udes pod opravdanjem "nisam te vidio jarane". Mnogi od nas su zasigurno imali takve momente, niko nije nepogrešiv.![]()
Možda je bio pod dejstvom ljutih droga?!
-
Pirija
#30169 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma izgleda samo mi papci koristimo zmigavac... ovi FGR ko da im je zmija rucica od zmigavca i to neka bas otrovna...
-
NediM17
#30170 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na ljutu ranu, ljutu travu.Naslovnica wrote: ↑19/10/2020 19:42Ma ne mogu da vjerujem da je neko normalan to mogao uraditi.NediM17 wrote: ↑19/10/2020 19:35Vjeruj mi da jeste namjerno, to jutro je prošao na crvenom u Visokom, i to me obišao dok sam čekao zeleno na semaforu, kasnije ga stignem na ac, lik vozi preticajnom trakom, nakon par minuta mojih uzaludnih pokušaja da se skloni bio sam prisiljen da napravim prekršaj i obidjem ga sa desne strane, samo sam se plašio da namjerno ne skrene udesno i napravi sranje gdje bih ja bio kriv 100 %, nakon toga je fasov'o par kočenja, da bi kulminacija bila prolazak obrnutim smjerom kroz kružni u Krivoglavcima. Tempuser baš i nije moj favorit na forumu ali u ovoj situaciji je u pravu što ga non-stop proziva za ove nimalo bezazlene prekršaje koji se začas mogu pretvoriti u katastrofu.Naslovnica wrote: ↑19/10/2020 18:58 Ma za ono sa kružnim tokom - nema šanse da je namjerno.
Jbte, ljudi naprave udes pod opravdanjem "nisam te vidio jarane". Mnogi od nas su zasigurno imali takve momente, niko nije nepogrešiv.![]()
Možda je bio pod dejstvom ljutih droga?!
![]()
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#30171 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
NediM17 wrote: ↑19/10/2020 19:35Vjeruj mi da jeste namjerno, to jutro je prošao na crvenom u Visokom, i to me obišao dok sam čekao zeleno na semaforu, kasnije ga stignem na ac, lik vozi preticajnom trakom, nakon par minuta mojih uzaludnih pokušaja da se skloni bio sam prisiljen da napravim prekršaj i obidjem ga sa desne strane, samo sam se plašio da namjerno ne skrene udesno i napravi sranje gdje bih ja bio kriv 100 %, nakon toga je fasov'o par kočenja, da bi kulminacija bila prolazak obrnutim smjerom kroz kružni u Krivoglavcima. Tempuser baš i nije moj favorit na forumu ali u ovoj situaciji je u pravu što ga non-stop proziva za ove nimalo bezazlene prekršaje koji se začas mogu pretvoriti u katastrofu.Naslovnica wrote: ↑19/10/2020 18:58 Ma za ono sa kružnim tokom - nema šanse da je namjerno.
- nivla
#30172 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jebiga vi nikako da shvatite da je u londonu preticajna traka desna i da je obrnut smjer kretanja u kruznom tokuEntropio wrote: ↑19/10/2020 19:54NediM17 wrote: ↑19/10/2020 19:35Vjeruj mi da jeste namjerno, to jutro je prošao na crvenom u Visokom, i to me obišao dok sam čekao zeleno na semaforu, kasnije ga stignem na ac, lik vozi preticajnom trakom, nakon par minuta mojih uzaludnih pokušaja da se skloni bio sam prisiljen da napravim prekršaj i obidjem ga sa desne strane, samo sam se plašio da namjerno ne skrene udesno i napravi sranje gdje bih ja bio kriv 100 %, nakon toga je fasov'o par kočenja, da bi kulminacija bila prolazak obrnutim smjerom kroz kružni u Krivoglavcima. Tempuser baš i nije moj favorit na forumu ali u ovoj situaciji je u pravu što ga non-stop proziva za ove nimalo bezazlene prekršaje koji se začas mogu pretvoriti u katastrofu.Naslovnica wrote: ↑19/10/2020 18:58 Ma za ono sa kružnim tokom - nema šanse da je namjerno.
![]()
![]()
![]()
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#30173 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni je ipak najjaci ulozak... to prevazilazi i cd-ove i London i Diesel farmerke i ove teske saobracajne prekrsaje.
- nivla
- Optimist
#30175 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sto sam ga sreo nekoliko puta na cesti, uvijek je palio zmigavac prilikom prestrojavanja te vozio po ogranicenju.
Doduse, jednom mi se nije htio maknuti iz lijeve trake od Brijesca pa do Podlugova.
Doduse, jednom mi se nije htio maknuti iz lijeve trake od Brijesca pa do Podlugova.