BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
kao_kaoty
#73251 Re: BHTelecom All About
Da li neko koristi ili je koristio L.NET PAKET 3 ili NET FLAT - GO internete preko mobilne mreze? Kako vas sluzi i da li je potrebno potpisati ugovor za ove pakete?
Takoder posto vidim da su izbacili iz upotrebe internet opcije 30GB/7 dana i 30GB/24 sata... sta mislite kakva bi sansa bila da ih vrate ponovo u upotrebu ako im napisem neku molbu, posto su mi ti paketi jako korisni bili tokom ovih teskih vremena pandemije i rada od kuce.
Takoder posto vidim da su izbacili iz upotrebe internet opcije 30GB/7 dana i 30GB/24 sata... sta mislite kakva bi sansa bila da ih vrate ponovo u upotrebu ako im napisem neku molbu, posto su mi ti paketi jako korisni bili tokom ovih teskih vremena pandemije i rada od kuce.
- diablobih
- fusion_ba
#73253 Re: BHTelecom All About
Mislim da bi vlada radije prodala nekom drugom za manje para nego njima mrskoj UG 
Ali siguran sam ako dodje do privatizacije, prvi ide Eronet
Ali siguran sam ako dodje do privatizacije, prvi ide Eronet
-
sencobih
#73254 Re: BHTelecom All About
Poenta je da se i prije plaćao HD paket u kome su bile samo arene i još par kanala, a ostali HD kanali se nisu plaćali i bli su u osnovnom paketu. U međuvremenu su pojedini paketi zamijenjeni HD verzijama, a nisu ostavljene SD verzije tako da će vjerovatno ostati u osnovnom paketu
- _Reds_
-
zippoo87
#73256 Re: BHTelecom All About
i hoce li ta privatizacija,da ne potpisujem ugovor sa Telemachom,jutros me zvali
?
kako su se uhljebi uprpili...
koliko mi je zao sto ce jos jedna nekada perspektivna firma otici na bubanj i u ruke privatnika,toliko mi je i drago zbog toga sto ce ih pola rastjerati a oni koji ostanu,konacno ce morati zaraditi svoju platu
koliko mi je zao sto ce jos jedna nekada perspektivna firma otici na bubanj i u ruke privatnika,toliko mi je i drago zbog toga sto ce ih pola rastjerati a oni koji ostanu,konacno ce morati zaraditi svoju platu
- diablobih
#73257 Re: BHTelecom All About
Tesko da ce to brzo, ako bude, vjerovatno iduce godine.zippoo87 wrote: ↑19/10/2020 16:56 i hoce li ta privatizacija,da ne potpisujem ugovor sa Telemachom,jutros me zvali?
- Mirzareli
#73258 Re: BHTelecom All About
Privatizacija za nas krajnje korisnike bi bilo pozitivno osvježenje.. BH Telecom bi imao manje nehljeba, sigurno nakon toga bi dosla u redove Bht profesionalnost i odgovornost.A na kraju samim tim dosta kvalitetnija i bolja usluga za nas korisnike.
- dend
#73259 Re: BHTelecom All About
Nego sta
Jos kad kupac vidi da bht ima toliki broj korisnika koji nema alternativu osim bht, pa ima da ti korisnici prodisu
-
zippoo87
#73260 Re: BHTelecom All About
a sada je kao bolja situacija,drzavnicki BHT inace ulaze u infrastrukturu i ta mjesta gdje nema konkurencije ?dend wrote: ↑19/10/2020 19:16Nego sta![]()
Jos kad kupac vidi da bht ima toliki broj korisnika koji nema alternativu osim bht, pa ima da ti korisnici prodisu![]()
moze biti isto ili bolje...tesko da moze biti gore od ovog
-
sencobih
#73261 Re: BHTelecom All About
Privatnici su inače poznati.po profesionalnosti i odnosu prema kupcima i radnicima, a prema državi posebno,kad pogledamo privatnike u okruženju lijepo milina vidjeti harmoniju
- Maharadza
#73262 Re: BHTelecom All About
Da nije privatnika mi bi još bili na "patrijotskim" ADSL limitima 3GB, 5GB i 9GB uz 10/1 mbps kao plafon kod većine korisnika (40KM najjeftiniji paket - naravno SAMO internet itd.) , tako da smislite malo bolju propagandu u centrali...jer realnost je da su gotovo svi korisnici profitirali dolaskom raznih privatnika...osim naravno onih jadnika kojima patrijote ne žele nadograditi mrežu i oslanjaju se na stari bakar kojeg su još pradjedovi ukopavali!sencobih wrote: ↑19/10/2020 21:52Privatnici su inače poznati.po profesionalnosti i odnosu prema kupcima i radnicima, a prema državi posebno,kad pogledamo privatnike u okruženju lijepo milina vidjeti harmoniju
- PlusSA
#73263 Re: BHTelecom All About
Obzirom koliko se država BIH zadužila logicno je da ce se prodati BHTelekom i El.privreda BIH.
Stranci ce to tjerati u cosak, mogu se ovi žaliti koliko god hoce al zaduženje je sve vece.
Ne mora znaciti da ce biti bolje korisnicima, al siguran sam da ce se više raditi u telekomu
Stranci ce to tjerati u cosak, mogu se ovi žaliti koliko god hoce al zaduženje je sve vece.
Ne mora znaciti da ce biti bolje korisnicima, al siguran sam da ce se više raditi u telekomu
- fusion_ba
#73264 Re: BHTelecom All About
Realno privatizacijom situacija za krajnjeg korisnika moze biti ista ili bolja. Gora sigurno ne moze biti
- studiorum_tuzlaensis
#73265 Re: BHTelecom All About
2005 je i kod privatnika bilo 3GB i sl., smanjite malo ribu.
Ne bih bio siguran u privatizaciju bh telecoma kao sto pojedini ovdje pišu. Još je to na dugom štapu, pogotovo jer je firma prvi put nakon 2008. god povećala prihod, a situacija na tržištu telekomunikacija nije uopće povoljna globalno.
Radnika ima viška, to i sami priznaju, ali situacija u Željeznicama, rudnicima i EP je duplo gora. O javnoj administraciji da ne govorimo. Treba da nastave sa investiranjem u optiku i sigurno će biti rezultata.
Ne bih bio siguran u privatizaciju bh telecoma kao sto pojedini ovdje pišu. Još je to na dugom štapu, pogotovo jer je firma prvi put nakon 2008. god povećala prihod, a situacija na tržištu telekomunikacija nije uopće povoljna globalno.
Radnika ima viška, to i sami priznaju, ali situacija u Željeznicama, rudnicima i EP je duplo gora. O javnoj administraciji da ne govorimo. Treba da nastave sa investiranjem u optiku i sigurno će biti rezultata.
-
zippoo87
#73266 Re: BHTelecom All About
preko 3 godine kako su prokopali moj grad sa optikom...tek sada pocinju uvoditi krajnjim korisnicima a i to presporo sve idestudiorum_tuzlaensis wrote: ↑19/10/2020 22:45 2005 je i kod privatnika bilo 3GB i sl., smanjite malo ribu.
to gdje su kopali,sada su sve rupe i propali asfalt...naravno nastelili nekom stranackom seljoberu iz SDA (firma bila iz Kalesije) i ovaj klepio pare,razrovio i onda na to gdje je rovio,nabacio 5 cm asfalta i drzalo vodu do prve kise i slijeganja zemlje...sada rupa na rupi
eto kako su efikasni i kako uhljebi rade/ne rade i kako se milioni izvlace u privatne dzepove a u ono u sto stvarno treba...kurko
koliko miliona se samo iz telekoma godisnje ukrade...mogu cijelu BiH optikom podjoniti od budzeta za jednu godinu
ne postoji kazna koja je dovoljno velika za SDA i krimose sta sve rade i kako unistavaju sve i pljackaju ovaj narod...ni smrt nije velika kazna
- -Chesterfield-
#73267 Re: BHTelecom All About
Da bi neka mahala dobila optiku od Bhtelecom-a treba jaka veza - štela.
- studiorum_tuzlaensis
#73268 Re: BHTelecom All About
Igrom slučaja, u Gračanici sam često, praktično sam živio godinu prošlu tamo i dosta stvari u tvojoj priči ne štima, znači da malo emotivno nastupaš. Također, stičem utisak da je po tebi promašaj što je razvedena optika po gradu.
Ako je nešto nakon prve kiše propalo, to nije asfaltirano, već samo nasuto. Ako je načelnik sdpovac, kako je dozvolio da mu sda seljak iz kalesije dobro ne asfaltira put? Zaboravljaš da općina daje dozvolu i nadzire takve radove. Koliko asfalta treba da se nabaci? 15 cm?
Izgleda da je bolje natakarit se na banderu od javne rasvjete kao konkurencija, izgleda baš pismeno i evropski, nije ko ovi naši seljaci koji izroviše asfalt.
Ako je nešto nakon prve kiše propalo, to nije asfaltirano, već samo nasuto. Ako je načelnik sdpovac, kako je dozvolio da mu sda seljak iz kalesije dobro ne asfaltira put? Zaboravljaš da općina daje dozvolu i nadzire takve radove. Koliko asfalta treba da se nabaci? 15 cm?
Izgleda da je bolje natakarit se na banderu od javne rasvjete kao konkurencija, izgleda baš pismeno i evropski, nije ko ovi naši seljaci koji izroviše asfalt.
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 19/10/2020 23:45, edited 1 time in total.
- -Chesterfield-
#73269 Re: BHTelecom All About
Ma zezam se.sencobih wrote: ↑19/10/2020 23:44Ko ce od tajkuna na Dobrinji da živi? A znam da optika sigurno ima u nedzaricima i alipašinu poznatim tajkunskim naseljima-Chesterfield- wrote: ↑19/10/2020 23:42Pa sam si se pohvalio da imaš optiku. I mi smo korisnici Bhtelecom.
Ali ne može više od 10/1
Reci nam ko od tajkuna živi u tvojoj mahali.![]()
![]()
Ali bi trebali pripaziti i druge korisnike, ako ne optika, onda nešto od FT..
Ipak je u Sarajevu jaka konkurencija, i moraju se boriti sa njima. Plus dosta firmi treba brži internet...
Mislim da nije pošteno da za iste pare neko ima 10/1 a neko 25/2
-
sencobih
#73270 Re: BHTelecom All About
To si u pravu sto posto, trebali bi to nekako regulisati-Chesterfield- wrote: ↑20/10/2020 00:02Ma zezam se.sencobih wrote: ↑19/10/2020 23:44Ko ce od tajkuna na Dobrinji da živi? A znam da optika sigurno ima u nedzaricima i alipašinu poznatim tajkunskim naseljima-Chesterfield- wrote: ↑19/10/2020 23:42
Pa sam si se pohvalio da imaš optiku. I mi smo korisnici Bhtelecom.
Ali ne može više od 10/1
Reci nam ko od tajkuna živi u tvojoj mahali.![]()
![]()
Nemam ja ništa protiv da čitav Sarajevski kanton ima optiku.
Ali bi trebali pripaziti i druge korisnike, ako ne optika, onda nešto od FT..
Ipak je u Sarajevu jaka konkurencija, i moraju se boriti sa njima. Plus dosta firmi treba brži internet...
Mislim da nije pošteno da za iste pare neko ima 10/1 a neko 25/2
-
zippoo87
#73271 Re: BHTelecom All About
stima sve u mojoj prici...a ti si i sam priznao da nisi stalni stanovnik,nego si cesto tu a mozda i nisi prolazio po razrovljenim ulicamastudiorum_tuzlaensis wrote: ↑19/10/2020 23:43 Igrom slučaja, u Gračanici sam često, praktično sam živio godinu prošlu tamo i dosta stvari u tvojoj priči ne štima, znači da malo emotivno nastupaš. Također, stičem utisak da je po tebi promašaj što je razvedena optika po gradu.
provozaj se po Lipi,Ritasicima,Hajderovcu,gore po carsiji po sporednim ulicama,itd itd
dakle prije 3 godine,bh telekom (kao investitor) je poceo da rovi grad i rade to...i tu se radilo kao sto se sada radi u Sarajevu na glavnom putu,ovdje isti princip...dakle spica ,regionalni put,ludilo...ono rovi tu,rade 3 radnika ...standardno ono nase
kada su sve prorovili i nasuli...pustili su mozda mjesec dana da se to slegne,onda je uslijedilo asfaltiranje,ako se ono moze nazvati asfaltiranjem...pokrpljeno samo reda radi,sada je to nakon par godina sve propalo,popucali spojevi,jer je zemlja ulegla...ulice su sve ispresjeceane i isarane,kao da je neko pisao sa neba pa ono sarao
pitas koliko treba asfalta da se nabaci...pa valjda isto onoliko koliko su i skinuli,jer trebaju poslije radova stanje vratiti kako je i bilo
sto se tice famoznog nadzora,zna se sve kako to ide...SDA i SDP su ti u Gracanici u koaliciji,nije tu bilo problema ocito
- studiorum_tuzlaensis
#73272 Re: BHTelecom All About
U Sarajevu nigdje nisu popucale rupe niti je ispresjecano, baš neki dan prolazim i vidim radnici Telinvesta rade optiku oko Bjelava i Mejtaša, znači strogi centar, nigdje takve slike nema kao što ti pišeš. Vade kocke i ploče gdje imaju, asfalt isto sve uredno iskop minimalno 40cm, pehd cijev do svake kuće i ulaza itd..
Priznaješ i ti na kraju da se radi kako ko dozvoli. Jesu li pravila struke drugačija u ovom Kantonu? Naravno da nisu
Pošto su svi isti i SDA i SDP, molim te povedi nas onda ti u bolje sutra, cekali smo te sve ove godine.
Krivica je na nadzoru koji je dao upotrebnu dozvolu za to, ali zbog toga prebaciti krivicu isključivo na izvođača je bezveze. Gračanica je vazda prkno bila, uvjerio se u to i dok sam živio i radio, iako su ljudi manje više svugdje isti i ne volim generalizacije, mentalitet kasabe garantuje stabilnu baš takvu vlast još dugo godina.
Priznaješ i ti na kraju da se radi kako ko dozvoli. Jesu li pravila struke drugačija u ovom Kantonu? Naravno da nisu
Pošto su svi isti i SDA i SDP, molim te povedi nas onda ti u bolje sutra, cekali smo te sve ove godine.
-
zippoo87
#73273 Re: BHTelecom All About
Kao sto rekoh,provozaj se malo sporednim ulicama...a ko tu kakve dozvole daje/ne daje...nije moja struka,nemam pojma oko toga...ono sto znam je da se radi kako ne treba i to neko "pokrije" dozvolama,zakonom i cime sve ne,znas kako sve funkcionise.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑20/10/2020 00:34 U Sarajevu nigdje nisu popucale rupe niti je ispresjecano, baš neki dan prolazim i vidim radnici Telinvesta rade optiku oko Bjelava i Mejtaša, znači strogi centar, nigdje takve slike nema kao što ti pišeš. Vade kocke i ploče gdje imaju, asfalt isto sve uredno iskop minimalno 40cm, pehd cijev do svake kuće i ulaza itd..
Pošto su svi isti i SDA i SDP, molim te povedi nas onda ti u bolje sutra, cekali smo te sve ove godine.Krivica je na nadzoru koji je dao upotrebnu dozvolu za to, ali zbog toga prebaciti krivicu isključivo na izvođača je bezveze. Gračanica je vazda prkno bila, uvjerio se u to i dok sam živio i radio, iako su ljudi manje više svugdje isti i ne volim generalizacije, mentalitet kasabe garantuje stabilnu baš takvu vlast još dugo godina.
ovaj zadnji dio se mogu sloziti sa tobom,iako sam i sam iz Gr...ali Gr cini 1/4 gradska jezgra i 3/4 mjesne zajednice,dakle sela...a ovi sa sela se laktaju i rade sve da dodju do pozicije,naravno stelama i ostalim i onda su od jednog finog grada sa potencijalom,napravili kasabu i vukojebinu
manje vise poznata prica ...i Sarajevo je sada ovako...seljacine iz svih krajeva se "spustile" i mitom i korupcijom dosla do pozicija i prave kasabu i od Sarajeva
odosmo u off,ja necu vise pisati...ko ne vjeruje,neka dodje,ja cu ga licno provodati po "sabranim nedjelima BHTelekoma" ,tacnije njihovih izvodjaca radova
- studiorum_tuzlaensis
#73274 Re: BHTelecom All About
Vjerujem ti sve. Ziv bio cuvaj se. 
- REDDEVILS
#73275 Re: BHTelecom All About
Hoceli uskoro biti kakvih novo u Bh Telecomu, kao npr. ubacivanje novih HD kanala ili povećanja brzine kao sto je to uradila konkurencija 
PS
I kad će vise napraviti Moja TV android aplikaciju sa svim programima koji se nalaze na STB
PS
I kad će vise napraviti Moja TV android aplikaciju sa svim programima koji se nalaze na STB