Znam, govorim za kad nema ogromne guzve, sad da se krene npr
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
- madner
#30128 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kada bi bio dobar gradski autoput onda bi stvarno trebalo jednako vremena.
To i jeste poenta istog, da se rastereti grad.
To i jeste poenta istog, da se rastereti grad.
-
BadBoy
-
azdralovic
#30130 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja skoro svaki dan idem od AC Quattro do Rajlovca u 17:00 i tu relaciju treba 30min kako god okrenes... ako pada kisa prije 6 ne budem u Rajlovcu
-
tempuser
#30131 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki ti @Better Man otkrije tajnu kako on za isto vremena stigne u Visoko!azdralovic wrote: ↑19/10/2020 12:23 Ja skoro svaki dan idem od AC Quattro do Rajlovca u 17:00 i tu relaciju treba 30min kako god okrenes... ako pada kisa prije 6 ne budem u Rajlovcu
- nepass1
- nepass1
#30133 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma joj meni je u cetvrtak trebalo 50min od predsjednistva do stupske. Krenuo u pola 5tempuser wrote: ↑19/10/2020 12:30Neki ti @Better Man otkrije tajnu kako on za isto vremena stigne u Visoko!azdralovic wrote: ↑19/10/2020 12:23 Ja skoro svaki dan idem od AC Quattro do Rajlovca u 17:00 i tu relaciju treba 30min kako god okrenes... ako pada kisa prije 6 ne budem u Rajlovcu![]()
- madner
#30134 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma krenes u 1530, ili jos bolje 1500.
Ili oko 13-14.

Ili oko 13-14.
- Better Man
#30135 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Stvarno te žalim. Ja ne pamtim kad sam išao duže od pola sata izuzev u rijetkim situacijama i ovih zadnjih mjesec dana. te čepove koje spominješ nisu u vrijeme kad ja idem kući. Budu ponekad. tek u zadnjih mjesec dana su veći čepovi i gužve i to svakodnevno.tempuser wrote: ↑19/10/2020 10:29Ti fakat ne odustaješ?!?!?Better Man wrote: ↑19/10/2020 10:16Ove gužve što spominješ i čepovi su zadnjih mjesec dana, a vjerovatno je povezano s rekonstrukcijom Drinske i treba mi više od pola sata. Ali vjeruj mi da ima i tad dana kad nije zastoj u kružnom na Buča potoku i kad se može brže doći do Boljakovog i tada ne idem više od pola sata. Evo jutros vidim da su stavili prvi sloj asfalta skoro na čitavom dijelu Drinske gdje skinut asfalt, izuzev jedan manji dio.tempuser wrote: ↑19/10/2020 07:24
I za Drinsku ti treba teleportacija.Da te sad džaba ne perem na ruke kuda dođeš i koliko ti vremena treba da dođeš u špici do Drinske, kad je preko Vogošće gužva u Driskoj je kolona cijelom dužinom, a od kružnog toka u B. Potoku do kružnog toka u Buljakovom čep. Od FDS-a do Buljakovog ti treba min 15-20 min. Nema potrebe da se tješiš i lažeš ni sebe ni one koji to znaju puno bolje od tebe. Eventualno možeš da farbaš nekog ko nikad nije vozio po Sa. Tebi treba pola sata do Visokog od kad se iskobeljaš iz gužve, a koliko se do tad klackaš u koloni najbolje znaš ti sam.
![]()
Vengo, ne odgovori ti za meni selendru, lijevu trakum kružni tok i ostalo!![]()
![]()
Gužve i čepovi u Drinskoj i Safeta Zajke su svakodnevne, nekad su bile od Briješća, sad su od kružnog toka u Boljakovom, a kako su počeli da krpe Drinsku samo su još gore. Ima nas koji smo svakodnevni tamo, tako da nema potrebe da se uvaljuješ i dalje...
Tih dana kad nema zastoja od kružnog toka u BP nadalje i kad ti stigneš u VI za posla sata onaj u ko stanuje u "selendri" stigne kući za max 10 minuta.
Elem zaključak čista je laž da kući stižeš za pola sata i da kući stigneš prije onoga ko živi u "selendri", tebi u prosjeku treba dobrih sat vremena...
Kad smo već kod "selendre", nešto si se naglo vaginalizorao pa ne odgovaraš za lijevu traku, kružni tok i ostalo i kako se se ti tačno uklapaš u to?![]()
![]()
![]()
-
tempuser
#30136 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene možeš žaliti kad me uhvate da guslam lijevom po autpputu, prolazim kružni tok u kontra smjeru, parkiram ko papak itd...Better Man wrote: ↑19/10/2020 12:38 Stvarno te žalim. Ja ne pamtim kad sam išao duže od pola sata izuzev u rijetkim situacijama i ovih zadnjih mjesec dana. te čepove koje spominješ nisu u vrijeme kad ja idem kući. Budu ponekad. tek u zadnjih mjesec dana su veći čepovi i gužve i to svakodnevno.
Možda imaš slabo pamćenje!?
U vrijeme kad ti ideš kući i kad nema čepova pa ti treba pola sata onaj iz "selendre" dođe kući za 10 minuta i manje! Kad nema gužve od Pofalića do TAT-a na Ilidži treba 8 min. Ne postoji varijanta da ti prođeš glat, a on zapne u gužvi, tako da tvoja laž i ubleha i dalje stoji!
Ako ćeš se lakše nositi sa činjenicom da ne živiš u "selendri" onda se i dalje laži da si prije njega kući!
- nepass1
-
tempuser
- nepass1
#30139 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ne bi me drzao do 19h, ali do 18:15 sa osmjehom 
- madner
#30140 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa klizno radno vrijeme je zato izmisljeno. Da moram raditi 8 sati jedan dan bi do 14 drugi do 19. Usteda je sat svaki dan drdanja zivaca i gledanja mamlaza kako ubrzavaju do 13 km/h pola sata.
-
tempuser
- Laplace
#30142 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Otprilike tako. Razlika je samo u vremenu vožnje kroz Sarajevo, a kad je gužva onda skoro da nema razlike kojom rutom kreneš.tempuser wrote: ↑19/10/2020 11:10Onda kad nema gužve i kad ti stignes u Visoko za pola sata koliko ti treba treba da stigneš na AP ili Dobrinju? 10-15 min. U tome je poenta jer nema teorije da te kači gužva po Sarajevu, a da te ne kači gužva do Vogošćanske petlje. Apsurdno je porediti koliko ti treba da stigneš do Visokog kad nema gužve u Sarajevu i koliko ti treba da stigneš negdje u Sarajevu kad je gužva.![]()
- Better Man
#30143 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo ti klasični primjer. Jednom mjesečno idem u Merkator poslije posla kod frizerke na šišanje i kad produžim kući da idem iz Merkatora desno, pa prema Otoci onom gornjom cestom iznad kružnog toka i na kružni u Buča potoku, uvijek je zastoj i gužva, a kad se vratim na ovaj kružni kod Energoinvesta i Drinskom, tad bez zastoja dođem do Buča potoka. Jeli treba da ti snimim da se uvjeriš. Zadnjih mjesec dana jesu zastoji, ali prije toga sam vrlo rijetko upadao u zastoje. Kad nema zastoja, za nekih 10 - 12 minuta dođem do Boljakovog i uključenja na autoput. A ima i još jedna stvar. Većinom od Fabrike duhana do prvog semafora je slobodno preticanje, izuzev početnog dijela i kad je sigurno za preticati, a da mi ništa ne dolazi u susret, ako ima neko ispred mene da je sporiji, fino ga prestignem. tako da i na taj način znam skratiti vrijeme.tempuser wrote: ↑19/10/2020 12:48Mene možeš žaliti kad me uhvate da guslam lijevom po autpputu, prolazim kružni tok u kontra smjeru, parkiram ko papak itd...Better Man wrote: ↑19/10/2020 12:38 Stvarno te žalim. Ja ne pamtim kad sam išao duže od pola sata izuzev u rijetkim situacijama i ovih zadnjih mjesec dana. te čepove koje spominješ nisu u vrijeme kad ja idem kući. Budu ponekad. tek u zadnjih mjesec dana su veći čepovi i gužve i to svakodnevno.
Možda imaš slabo pamćenje!?![]()
U vrijeme kad ti ideš kući i kad nema čepova pa ti treba pola sata onaj iz "selendre" dođe kući za 10 minuta i manje! Kad nema gužve od Pofalića do TAT-a na Ilidži treba 8 min. Ne postoji varijanta da ti prođeš glat, a on zapne u gužvi, tako da tvoja laž i ubleha i dalje stoji!
Ako ćeš se lakše nositi sa činjenicom da ne živiš u "selendri" onda se i dalje laži da si prije njega kući!![]()
- Better Man
#30144 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Glavnom cestom kroz Sarajevo je uvijek gužva od Čengić vile prema dole i zastoj, a Drinskom prema Boljakovom nije nikad ni blizu gužva i zastoj kao glavnom cestom kroz sarajevo.Laplace wrote: ↑19/10/2020 13:50Otprilike tako. Razlika je samo u vremenu vožnje kroz Sarajevo, a kad je gužva onda skoro da nema razlike kojom rutom kreneš.tempuser wrote: ↑19/10/2020 11:10Onda kad nema gužve i kad ti stignes u Visoko za pola sata koliko ti treba treba da stigneš na AP ili Dobrinju? 10-15 min. U tome je poenta jer nema teorije da te kači gužva po Sarajevu, a da te ne kači gužva do Vogošćanske petlje. Apsurdno je porediti koliko ti treba da stigneš do Visokog kad nema gužve u Sarajevu i koliko ti treba da stigneš negdje u Sarajevu kad je gužva.![]()
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#30145 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa evo maloprije od nedzarica do aneksa 25min
Sat vremena od tunela ivan do kuce, od mostara do ivana sat
Sat vremena od tunela ivan do kuce, od mostara do ivana sat
-
NediM17
#30146 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Beter vozi lijevom po ac, krati kruzni, umjesto 3/4 kruga vozi 1/4, pretice Drinskom sporace i normalno je da mu ne treba vise od pola sata do "kraljevskog grada", plus vozi ljutog "fransou" 1.6, 110 KS.
Jedino gdje izgubi malo vremena je dok trkne po uloske (allways ili parker pitanje je sad).
Kad se sve to sabere i oduzme, "more-less" (je l' se tako u Londonu kaze), to je tih pola sata.
Ne daj se omesti "sused", ko im je kriv sto ne umiju, samo lijevom udri i u smjeru kazaljke na satu, 'taaa ce Saraj'vo kontra puste Londre.
Jedino gdje izgubi malo vremena je dok trkne po uloske (allways ili parker pitanje je sad).
Kad se sve to sabere i oduzme, "more-less" (je l' se tako u Londonu kaze), to je tih pola sata.
Ne daj se omesti "sused", ko im je kriv sto ne umiju, samo lijevom udri i u smjeru kazaljke na satu, 'taaa ce Saraj'vo kontra puste Londre.
-
tempuser
#30147 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Šuplja! Snimi!Better Man wrote: ↑19/10/2020 14:24Evo ti klasični primjer. Jednom mjesečno idem u Merkator poslije posla kod frizerke na šišanje i kad produžim kući da idem iz Merkatora desno, pa prema Otoci onom gornjom cestom iznad kružnog toka i na kružni u Buča potoku, uvijek je zastoj i gužva, a kad se vratim na ovaj kružni kod Energoinvesta i Drinskom, tad bez zastoja dođem do Buča potoka. Jeli treba da ti snimim da se uvjeriš. Zadnjih mjesec dana jesu zastoji, ali prije toga sam vrlo rijetko upadao u zastoje. Kad nema zastoja, za nekih 10 - 12 minuta dođem do Boljakovog i uključenja na autoput. A ima i još jedna stvar. Većinom od Fabrike duhana do prvog semafora je slobodno preticanje, izuzev početnog dijela i kad je sigurno za preticati, a da mi ništa ne dolazi u susret, ako ima neko ispred mene da je sporiji, fino ga prestignem. tako da i na taj način znam skratiti vrijeme.tempuser wrote: ↑19/10/2020 12:48Mene možeš žaliti kad me uhvate da guslam lijevom po autpputu, prolazim kružni tok u kontra smjeru, parkiram ko papak itd...Better Man wrote: ↑19/10/2020 12:38 Stvarno te žalim. Ja ne pamtim kad sam išao duže od pola sata izuzev u rijetkim situacijama i ovih zadnjih mjesec dana. te čepove koje spominješ nisu u vrijeme kad ja idem kući. Budu ponekad. tek u zadnjih mjesec dana su veći čepovi i gužve i to svakodnevno.
Možda imaš slabo pamćenje!?![]()
Ako ćeš se lakše nositi sa činjenicom da ne živiš u "selendri" onda se i dalje laži da si prije njega kući!![]()
Prvo, kakve veze ima kružni tok u Buća Potoku? Ne žive svi u Buća potoku da je to referenca, onaj ko živi na Otoci ili na AP je odavno kući dok se ti klackaš po S. Zajke...
Drugo, sve i da je istina da za 10-12 minuta dođeš od FDS-a do ulaska na autoput, treba ti jos sigurno 7-8 da preko Butila dođeš do Jošanice, što znači da za manje od 10 minuua stigneš od Jošanice do kuće!
Treće, kako i koliko ti treba da dođeš do FDS-a? Jednom si se hvaio da radi negdje oko Vancaša.
- Bloo
- Globalna šefica
#30148 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Always*NediM17 wrote: ↑19/10/2020 15:30 Beter vozi lijevom po ac, krati kruzni, umjesto 3/4 kruga vozi 1/4, pretice Drinskom sporace i normalno je da mu ne treba vise od pola sata do "kraljevskog grada", plus vozi ljutog "fransou" 1.6, 110 KS.
Ne daj se omesti "sused", ko im je kriv sto ne umiju, samo lijevom udri i u smjeru kazaljke na satu, 'taaa ce Saraj'vo kontra puste Londre.![]()
-
NediM17
#30149 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Blagodarim, allways ili always, beter ili better, on je najbrzi. 
- Laertes
#30150 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne, ulošci su baš allways (play on words: all ways), zato meni učenici vazda griješe u pisanju riječi 'always'Bloo wrote: ↑19/10/2020 16:15Always*NediM17 wrote: ↑19/10/2020 15:30 Beter vozi lijevom po ac, krati kruzni, umjesto 3/4 kruga vozi 1/4, pretice Drinskom sporace i normalno je da mu ne treba vise od pola sata do "kraljevskog grada", plus vozi ljutog "fransou" 1.6, 110 KS.
Ne daj se omesti "sused", ko im je kriv sto ne umiju, samo lijevom udri i u smjeru kazaljke na satu, 'taaa ce Saraj'vo kontra puste Londre.![]()