Ne znamo svi Ruski
De nam pojasni
Uglavnom kaze ce je zauzimanje Krasnog Bazara trebati malo vise vremena jer se nalazi na takovom mjestu gdje Azeri mogu uci u vrecu kako se je on izrazio.....Oslobodjeneje Susi je nerealno ocekivati u sledecih nekoliko dana ,jer su tamo skoncentrirali velike armijske snage i da Azerbejdzanska strana ne nasjeda narodnoj euforiji i da su im svi potezi dobro prtacunati da iz svake akcije izadju sa minimalnim gubicima....ovaj je inace realan i bez navijanja
A šta kaže za sjever?spreca wrote: ↑19/10/2020 10:26Uglavnom kaze ce je zauzimanje Krasnog Bazara trebati malo vise vremena jer se nalazi na takovom mjestu gdje Azeri mogu uci u vrecu kako se je on izrazio.....Oslobodjeneje Susi je nerealno ocekivati u sledecih nekoliko dana ,jer su tamo skoncentrirali velike armijske snage i da Azerbejdzanska strana ne nasjeda narodnoj euforiji i da su im svi potezi dobro prtacunati da iz svake akcije izadju sa minimalnim gubicima....ovaj je inace realan i bez navijanja
lajkujMe wrote: ↑19/10/2020 10:00 Ovdje treba skratiti pricu, gledajuci sve sto se objavljuje jasno je jedno. Armenska vojska je neutralizovana.
Tenkovi, oklopna vozila, artiljerija, PVO, Vazduhoplovne snage, logistika (kamioni i slicno).
Su u rasulu i skoro pa zbrisani s zemlje.
Armeni su spali na pjesadiju s puskama, protivoklopmnim raketama, minobacacima i snajperima.
Koji jos uz to imaju problem snabdjevanja municijom i hranom.
Da ne govorim o mogucnostima da pjesadiju brzo premjestaju nemaju ni taj kapacitet vise.
Moral im je sigurno nikakav.
Plus nemaju nikakvu podrsku međunarodne zajednice.
Jedini razlog zasto traje rat je sto Armensko liderstvo ne zeli da prizna poraz i da se kompletno povuce iz Nagorno Karabaha da bi sacuvali zivote građana.
Nije mi jasno kako pored svega ovoga i jos im Azeri daju jednostavan izlaz. Povucite se i oslobodite teritoriju a mi vas necemo dirati.
Armeniju ceka veoma tezak period sljedecih 25 godina. Ako ne i duze ovaj rat ce ih kostati mnogo cega.
A oni nisu svjesni toga.
Na kojoj min.nemogu se sjetiti a da ne trazimjednonogi_Jack wrote: ↑19/10/2020 10:31A šta kaže za sjever?spreca wrote: ↑19/10/2020 10:26Uglavnom kaze ce je zauzimanje Krasnog Bazara trebati malo vise vremena jer se nalazi na takovom mjestu gdje Azeri mogu uci u vrecu kako se je on izrazio.....Oslobodjeneje Susi je nerealno ocekivati u sledecih nekoliko dana ,jer su tamo skoncentrirali velike armijske snage i da Azerbejdzanska strana ne nasjeda narodnoj euforiji i da su im svi potezi dobro prtacunati da iz svake akcije izadju sa minimalnim gubicima....ovaj je inace realan i bez navijanja
Kaze da se vode teske borbe oko sela Mohadis sjevernije od Metakerta i da Az armija ne ostavlja nikakve sanse Armenima sto se tice zauzimanja Metakerta do nekog primirja koje je daleko(neznam o kom primirju je rijec)...jos je rekao da Azeri koriste taktiku da ipak pobrdima uspijevaju uci Armenima sa strane...i dodao je da ce zauzimanje biti tesko jer Azeri ipak ne srljaju i da cuvaju svoj e ljude a da Armeni inace imaju i problema sa ljudstvom
Hvalaspreca wrote: ↑19/10/2020 11:01Kaze da se vode teske borbe oko sela Mohadis sjevernije od Metakerta i da Az armija ne ostavlja nikakve sanse Armenima sto se tice zauzimanja Metakerta do nekog primirja koje je daleko(neznam o kom primirju je rijec)...jos je rekao da Azeri koriste taktiku da ipak pobrdima uspijevaju uci Armenima sa strane...i dodao je da ce zauzimanje biti tesko jer Azeri ipak ne srljaju i da cuvaju svoj e ljude a da Armeni inace imaju i problema sa ljudstvom
jednonogi_Jack wrote: ↑19/10/2020 11:07Hvalaspreca wrote: ↑19/10/2020 11:01Kaze da se vode teske borbe oko sela Mohadis sjevernije od Metakerta i da Az armija ne ostavlja nikakve sanse Armenima sto se tice zauzimanja Metakerta do nekog primirja koje je daleko(neznam o kom primirju je rijec)...jos je rekao da Azeri koriste taktiku da ipak pobrdima uspijevaju uci Armenima sa strane...i dodao je da ce zauzimanje biti tesko jer Azeri ipak ne srljaju i da cuvaju svoj e ljude a da Armeni inace imaju i problema sa ljudstvom![]()
Moram priznati da sam iznenađen sa disciplinom od strane Azera, kao i duljinom obrane od strane Armena.spreca wrote: ↑19/10/2020 11:01Kaze da se vode teske borbe oko sela Mohadis sjevernije od Metakerta i da Az armija ne ostavlja nikakve sanse Armenima sto se tice zauzimanja Metakerta do nekog primirja koje je daleko(neznam o kom primirju je rijec)...jos je rekao da Azeri koriste taktiku da ipak pobrdima uspijevaju uci Armenima sa strane...i dodao je da ce zauzimanje biti tesko jer Azeri ipak ne srljaju i da cuvaju svoj e ljude a da Armeni inace imaju i problema sa ljudstvom

Azeri sebi nece vise dopustiti neopreznost koju su imali na pocetku operacije gdje su imali prilicne gubitke u ljdstvu.....sad imaju sve konce u svojim rukama i oni diktiraju tempo,ne zure po svaku cijenu....imaju sve da ne izlazu previse opasnosti ljudstvo....kaze onaj sa onog klipa da rade taktiku manjim grupama na probijanju odbrane i da im tako ulaze iza ledja i da ga cudi da to Armenska strana nije opazila i da neradi nista na tomeemillio estevez wrote: ↑19/10/2020 11:19Moram priznati da sam iznenađen sa disciplinom od strane Azera, kao i duljinom obrane od strane Armena.spreca wrote: ↑19/10/2020 11:01Kaze da se vode teske borbe oko sela Mohadis sjevernije od Metakerta i da Az armija ne ostavlja nikakve sanse Armenima sto se tice zauzimanja Metakerta do nekog primirja koje je daleko(neznam o kom primirju je rijec)...jos je rekao da Azeri koriste taktiku da ipak pobrdima uspijevaju uci Armenima sa strane...i dodao je da ce zauzimanje biti tesko jer Azeri ipak ne srljaju i da cuvaju svoj e ljude a da Armeni inace imaju i problema sa ljudstvom
NK je propala stvar, Armeni moraju sada kupovati vrijeme da se što duže održe u nadi u pomoć od nekog???
Njemacka ambasada u Azerbejdzanu nazvala je posjetu njemackih parlamentaraca Karabahu ilegalnom i navela da ta posjeta nema veze sa njemackom federalnom vladom....The German embassy in Azerbaijan has called the illegal visit of German parliamentarians to Karabakh a non-aligned relationship with the federal government.
“Members of parliament are free and independent in adopting decisions. This visit has no relation to the German federal government, ”the APA said in a statement.
Jest vala merak čitat komentare, naspram ovoliko teoreti... ovaj geopolitički znalaca90minut wrote: ↑19/10/2020 07:12Koliko sam oplakao, a niko ga ne 'ebe 2 posto sam sebe citira..
Brate natjerao me da se smijem ispred monitora i to povisenim tonom.![]()
90tih armeni razbili azere uzeli im NK i okolo NK i ovaj opet vuce parelele..
Kiki je mala maca za ovo vrši kiki propagandu itekako, al' u poređenju s ovim?![]()
Decko ne konta da su tenkovi, municija, rakete i sve ostalo - OSTALO u ovim gradicima zbog panicnog bjezanja armena da ima bilo kakav dogovor ponijeli bi se sobom.![]()
KIKI još 24 sata i ide avatar s zastavom Njemacke.![]()
![]()
![]()
![]()
10 vojnika u brda hoce kao PKK.![]()
![]()
![]()
Trazi i navija da se azeri otcijepe i krene rat u Iranu, a 50 ljudi na ulici.
Jeste li svjesni kakav je merak citati 15 stranica u nizu?![]()
Nevjerovatan merak nešto sam ja komentarisao moderaciju tamo oko 60te stranice i dobio 2 sedmice ban i nisam mogao ništa citati tek 2 dana prije isteka bana sam mogao..Novosti wrote: ↑19/10/2020 12:12Jest vala merak čitat komentare, naspram ovoliko teoreti... ovaj geopolitički znalaca90minut wrote: ↑19/10/2020 07:12Koliko sam oplakao, a niko ga ne 'ebe 2 posto sam sebe citira..
Brate natjerao me da se smijem ispred monitora i to povisenim tonom.![]()
90tih armeni razbili azere uzeli im NK i okolo NK i ovaj opet vuce parelele..
Kiki je mala maca za ovo vrši kiki propagandu itekako, al' u poređenju s ovim?![]()
Decko ne konta da su tenkovi, municija, rakete i sve ostalo - OSTALO u ovim gradicima zbog panicnog bjezanja armena da ima bilo kakav dogovor ponijeli bi se sobom.![]()
KIKI još 24 sata i ide avatar s zastavom Njemacke.![]()
![]()
![]()
![]()
10 vojnika u brda hoce kao PKK.![]()
![]()
![]()
Trazi i navija da se azeri otcijepe i krene rat u Iranu, a 50 ljudi na ulici.
Jeste li svjesni kakav je merak citati 15 stranica u nizu?![]()
, generala, čudi me da Balkan nije pokorio svijet
![]()
Kiki ba vjeruje u Djed Mraza, kao Fr će riješt problem ko.da su oni ikad riješili nečiji problemIsto i s Njemačkom. Smiješan ko i ovi rusofili, doduše Rusija se i pita nešto ovdje samo što du ih pustili niz vodu.
https://news.az/news/israels-netanyahu- ... ndence-dayIsraeli Prime Minister Benjamin Netanyahu sent a congratulatory letter to Azerbaijani Prime Minister Ali Asadov on the occasion of the country's Independence Day.
"I'm proud that Israel was one of the first to recognize the independence of Azerbaijan," Netanyahu stressed.
He also noted that over a period of almost 30 years that have passed since this date, strong relations have been established between the two countries, based on the true friendship of the peoples of Israel and Azerbaijan.
The Israeli PM also expressed his readiness to exert joint efforts for the expansion of bilateral relations in commonly interesting spheres.
"I wish the Azerbaijani people development, stability, and prosperity," said Netanyahu.
https://www.klix.ba/sport/nogomet/armen ... /201019047Armenski nogometaš poginuo u ratu s Azerbejdžanom, klub poručio: Herojski je dao život
@spreca jesam li dobro razumio ovo kad kaze pitanje neovisnosti tj. drzavnosti same Armenije u periodu od narednih 10 godina tako nesto je rekao ?Vojni stručnjak Mihail Hodarenok na Rusija 1 tv kanalu: „Priznavanje Nagorno-Karabaha je put koji nigdje ne vodi. Ovdje se uopšteno postavlja i pitanje neovisnosti same Armenije."
Nije rijec o priznanju Karabaha nego da proglasenje o samostalnosti Karabaha je put u nikuda jer Azarbejdzan na to nece nikada pristati ,drugo je pitanje kako ce izgledati nezavisnost Armenije kroz 5 ili 10 godina....ovo je samo dio jedne emisije..potrazicu je da odgledam svuSanskiBiser wrote: ↑19/10/2020 13:35
Opa![]()
@spreca jesam li dobro razumio ovo kad kaze pitanje neovisnosti tj. drzavnosti same Armenije u periodu od narednih 10 godina tako nesto je rekao ?Vojni stručnjak Mihail Hodarenok na Rusija 1 tv kanalu: „Priznavanje Nagorno-Karabaha je put koji nigdje ne vodi. Ovdje se uopšteno postavlja i pitanje neovisnosti same Armenije."