Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
madesa wrote: ↑16/10/2020 13:44
ako moze pomoc da mi napisete 2 - 3 klime sa okvirnom cijenom kojom vi znate za prostor od nekih 40m2 sa losom izolacijom. Da li je to 18 ka ili moze 12ka) Hvala puno.
Ovisno gdje je lokacija ali na tu kvadraturu i ako hoćeš kvalitetno grijanje Fujitsu ASYG24LFCC/AO. LP Cijena 2800 montirana.
24 ka lfc na 40 kvadrata? Da nije malo previse... lfc bi trebala bit jaka klima sto 24ka? Ako se ne varam 18ka lfc je kao nocria 14, ako ne i jaca, barem tako neki kazu.
Plus koliki je minimalni protok zraka kod 24 lfc, jel prikladno stambenom prostoru?
Nedostatak wifi modula se moze rijesiti sa nekim hubom tipa Broadlink, pa se moze dobit manje vise sve sto nudi i sam modul i plus hub koristite i za ostale uredjaje u kuci.
rida1976 wrote: ↑17/10/2020 19:42
Nedostatak wifi modula se moze rijesiti sa nekim hubom tipa Broadlink, pa se moze dobit manje vise sve sto nudi i sam modul i plus hub koristite i za ostale uredjaje u kuci.
Šta ti je to? Ja imam nekakvu pametnu utičnicu i piše na njoj Broadlink. Koristim to za paljenje - gašenje konvektora preko WI FI, 3G, 4G mreže.
Ne znam da li bi se time moglo još nešto?
madesa wrote: ↑16/10/2020 13:44
ako moze pomoc da mi napisete 2 - 3 klime sa okvirnom cijenom kojom vi znate za prostor od nekih 40m2 sa losom izolacijom. Da li je to 18 ka ili moze 12ka) Hvala puno.
Ovisno gdje je lokacija ali na tu kvadraturu i ako hoćeš kvalitetno grijanje Fujitsu ASYG24LFCC/AO. LP Cijena 2800 montirana.
to mi je malo puno para, ako imate neki drugi prijedlog
rovac13 wrote: ↑17/10/2020 19:48
Kako funkcionira taj broadlink.
Radi tako sto sve uradjaje koje imas u kuci sa daljinskim bilo IR ili RF mozes kroz ovaj putem ovog huba upravlajti sa istim (televizori, risiveri, klima uredjaji, garazna vrata ili kapije sa fiksnim kodom itd, pametne sijalice, pametne uticnice itd itd..). Recimo, kroz IHC aplikaciju zadas sa posla da ti se ukljuci klima u toliko i toliko. Najkrace receno Boradlink je univerzalni IR i RF daljinski sa kojim upravljas sa bilo kog mjesta u svijetu. Odlicna stvar. Ja sam recimo sebi ugradjivao i njihove pametne prekidace. To je odlicno za pravljenje tzv. scena. Recimo, na odmoru si a hoces da napravis simulaciju kao da neko uvijek ima kuci, pa zadas da ti se u neko vrijeme pale gase svjetla u prostorijama, televizori, boksovi itd..
Ako funkcionise na ir onda bi trebalo da fercera kao svaki univerzalni daljinski.Samo sto ti preko mob upravljas tim uredjajem a on gleda u klimu i radi to sto si zadao.
Vjerovatno nema sve funkcije.Ali iskreno sta treba osim on off temp + - eventualno fan,a to bi moralo postojat.
Da znam da mogu upravljat sa obje klime u dvije razlicite sobe narucio bih danas iz kine,jer treba vremena da stigne izmedju mjesec i dva.
Ima sve funkcije, ako je ne pronađe u bazi, koja je dobrano velika, svaka funkcija se može manuelnu unijeti.
Od 2014 do 2016 sam ovo koristio. radi super pouzdano.
Jedini nedostatak je što nema feedback, da znaš da li sve prošlo.
Ali zato imaš senzor temp. preko kojeg se možeš orijentisati da li je sve u redu.
Ajmo malo ovi sto koriste konvektore da kazu koju.
Posto jos nema minusa i toga ja svoje gasim kad mi ne trebaju. Kad zahladi jel trebaju non stop raditi?
Pvc stolarija ideal8000 3 stakla a stan 56m2 nema puno vanjskih zidova i gore i dole i lijevo i desno su drugi stanovi tako da kontam da ce ovo moci ugrijati.
U pitanju su 3 atlantic konvektora ukupne jacine 5.5kw
Ja kad sam grijao nisam ih nikako gasio. Ugl pripremi se na fino iznenadjenje u novembru, decembru, januaru i februaru(mozda i martu) ako grijes 56 kvadrata, taman bio i stan sa konvektorima.
Ono sto ti mogu savjetovat da pripazis kad zahladni, provjeri koliko ti el mreza moze podnijet, u situacijama kad ti 3 poteknu taj max, 5.5 kw, plus ako ti radi recimo ringla i jos par uredjaja moze ti se desit kao meni da spali osigurac.
saiks wrote: ↑18/10/2020 19:52
Posto jos nema minusa i toga ja svoje gasim kad mi ne trebaju. Kad zahladi jel trebaju non stop raditi?
Pvc stolarija ideal8000 3 stakla a stan 56m2 nema puno vanjskih zidova i gore i dole i lijevo i desno su drugi stanovi tako da kontam da ce ovo moci ugrijati.
Gase se oni sami, nema potrebe da ih ti saltas. Sta god radio potrosit ce tacno onoliko koliki su gubitci stana.
Jedino ako su mali gubitci bas, a po opisu stana trebalo bi da jesu, nabavi pametne uticnice i tajmiraj da rade samo u periodu jeftine struje. Na taj nacin ces prepolovit troskove za grijanje.
Ermin ZM wrote: ↑18/10/2020 20:01
Ja kad sam grijao nisam ih nikako gasio. Ugl pripremi se na fino iznenadjenje u novembru, decembru, januaru i februaru(mozda i martu) ako grijes 56 kvadrata, taman bio i stan sa konvektorima.
Ono sto ti mogu savjetovat da pripazis kad zahladni, provjeri koliko ti el mreza moze podnijet, u situacijama kad ti 3 poteknu taj max, 5.5 kw, plus ako ti radi recimo ringla i jos par uredjaja moze ti se desit kao meni da spali osigurac.
Iznenadjenje u obliku racuna za struju ili?
Evo rade sva 3 sad i bojler i ploca za kuhanje. Nema problema nikakvih
Gase se oni sami, nema potrebe da ih ti saltas. Sta god radio potrosit ce tacno onoliko koliki su gubitci stana.
Jedino ako su mali gubitci bas, a po opisu stana trebalo bi da jesu, nabavi pametne uticnice i tajmiraj da rade samo u periodu jeftine struje. Na taj nacin ces prepolovit troskove za grijanje.
Mogu li preko njih namjestiti kad ce se paliti i gasiti? Ima tamo nesto u postavkama. Jel jeftina struja uvijek u isto vrijeme ili?
Mogu li preko njih namjestiti kad ce se paliti i gasiti? Ima tamo nesto u postavkama. Jel jeftina struja uvijek u isto vrijeme ili?
Jel ti trebam reci procitaj uputstvo od konvektora i znat ces sve sta mogu i kako treba, i da je jako je bitno gdje se konvektor postavlja, sto takodje imas u uputstvu.
Ne mogu da shvatim da ne znas neke osnovne stvari tipa kad je koja tarifa!?
Gdje zivis, koliko imas godina?
Hecete li nas ti i tebi slicni po forumima uskoro pitati i kad sijalicu da ukljucite, odete u wc....??