Korona je trebala da se desi
Moje skromno misljenje je da je svijet zreo za jedan opci reset, kako stvari stoje, korona bi mogla osvijestiti trziste i pokazati da nije vrijednost u novcu, prestizu...
Moderator: anex
Zato kazem, poslao sam im mail sad sa svim detaljima i naveo da je radnica rekla kako oni nemaju nista sa prepravkom, nego da samo dobiju proizvod i stave na policu.
Sa druge strane to može biti i izgovor da se ne ulaže u "poliranje" proizvoda.Snake Eyes wrote: ↑17/10/2020 13:16 Padjeni mlijeko u kesi jedino ima autenticni "smrdljivi" (kako neki vole reći) smek krave kakav mlijeko, sirevi, kajmaci i treba da imaju.
Hakiz wrote: ↑18/10/2020 19:52Sa druge strane to može biti i izgovor da se ne ulaže u "poliranje" proizvoda.Snake Eyes wrote: ↑17/10/2020 13:16 Padjeni mlijeko u kesi jedino ima autenticni "smrdljivi" (kako neki vole reći) smek krave kakav mlijeko, sirevi, kajmaci i treba da imaju.
Ja to razumijem, paradajz više nije paradajz, kombinovanjem DNA ribe sa paradajzom da mu se produži vijek trajanja je dovela do gubitka okusa i mirisa paradajza i stvaranja one "plastike" koja bi trebala biti kožica paradajza. Paradajz je primjer uništavanja nečega pokušajem da se popravi.
Sa druge stane, da smo ostali na "prirodnom" i danas bi prosječan ljudski vijek bio 40 godina i umiralo bi 5-8 djece od 10 rođenih. To važi i za higijenu i za lijekove, ali i za hranu. Ako se gleda istorijski, grašak nije prirodna hrana, pšenica (brašno) takođe itd.
Tako da nije loše koristiti moderne tehnologije da hrana bude "polirana", da bolje miriše, da je ugodnija za konzumaciju jer se lakše i jede i probavlja, pa i da bolje izgleda, zašto ne?
Ne treba i ne smiju da imaju smrdljiv miris jer takav miris imaju zbog lose higijene i ni zbog cega drugog.Snake Eyes wrote: ↑17/10/2020 13:16 Padjeni mlijeko u kesi jedino ima autenticni "smrdljivi" (kako neki vole reći) smek krave kakav mlijeko, sirevi, kajmaci i treba da imaju.
Nek ti to, a i ostalima, bude zadnji put da kupuješ rima pak proizvode.Tyke wrote: ↑18/10/2020 14:43 RIMA PAK Zenica, uzeo danas griz za bebu i kad je zena otvorila budz se uhvatila i crvi. Pogledam datum pise 6.2021, uzmem malo bolje se zagledam na svjetlosti posto mi ova 1 na kraju skoro pa izbrisana kad ono se vide obrisi nule (0), prepravili datum.
Reklamirao sam u Robotu i radnica je vidila da je prepravljeno, ali kaze da ne mogu oni to znati i kontrolisati. Zao mi je u onoj nervozi sto nisam slikao detaljno i objavio po lokalnim portalima.
Zvao sam ih, ali je nedjelja, sutra cu ponovo i objasniti im ako ne povuku artikle da cu pozvati ijspekciju sa dokazima pa da vidimo onda (makar na foru da probam).
Sa njihovim proizvodima sam zavrsio, a mozda odem do Robota pa probam ipak naci proizvode sa istim datumom prepravke pa ih objavim i svi da vide i podijele, narocito ako budu u istom stanju kao ovo danas kupljeno.
Ne znam odakle ljudima da se u pastete sve zivo stavlja? Pricao sam sa tehnologom u jednoj firmi (nije Ovako), kaze covjek kod pasteta je najskuplje pakovanje (konzerva) i ne mogu sebi da priuste bilo kakvu fulu. Kod salama se zna desiti da ne zacine kako treba ili zaborave neki sastojak, kad skontaju gresku samo ih raspakuju, premelju, poprave sta su fulili i opet zapakuju. Kod pasteta ako skontaju gresku sve se baca i unistava, znaci bace tu cijelu turu koju su napravili, bruku para gube samo od ambalaze
Lakse naci kilu zlata nego eko pile u brojleruSatori wrote: ↑19/10/2020 11:17 Brojler doo pored standardne piletine nudi i Eko pile (iz slobodnog uzgoja), i tu se ustvari najbolje vidi koliko smo mi navikli na drugaciju teksturu mesa. Eko pile je zilavo, gumeno, nikad sazvakati, manje od tovljenih pilica cije je meso mekse i ukusnije.
Znamo svi da je zdravije, ali moji ga kod kuce nece (sem u temeljcu i piti od piletine, dakle raskuhanog).
NI u ludilu. Nikakvo poliranje, dodavanje pojacivaca okusa me ne zanima, bilo da je domaci proizvod ili strani.
Ubij me ako kontam tvoju replikustrong69 wrote: ↑19/10/2020 11:22Ne treba i ne smiju da imaju smrdljiv miris jer takav miris imaju zbog lose higijene i ni zbog cega drugog.Snake Eyes wrote: ↑17/10/2020 13:16 Padjeni mlijeko u kesi jedino ima autenticni "smrdljivi" (kako neki vole reći) smek krave kakav mlijeko, sirevi, kajmaci i treba da imaju.
Vecinom ide za izvoz.
ne znam ako mene prozivas za ovo, mlijeko se cuje na stalu kad je losa higijena u istoj i jer dobro upija miriseSnake Eyes wrote: ↑19/10/2020 15:52Ubij me ako kontam tvoju replikustrong69 wrote: ↑19/10/2020 11:22Ne treba i ne smiju da imaju smrdljiv miris jer takav miris imaju zbog lose higijene i ni zbog cega drugog.Snake Eyes wrote: ↑17/10/2020 13:16 Padjeni mlijeko u kesi jedino ima autenticni "smrdljivi" (kako neki vole reći) smek krave kakav mlijeko, sirevi, kajmaci i treba da imaju., smrdljivi sam stavio pod navodnike što znači da nije smrdljivi već ga određena gospoda koja obitava po ovom forumu tako zove
![]()
Poliranje nije dodavanje. Imaš ogrebotinu na površini i ispoliraš je da ogrebotina nestane. Ne mijenjaš strukturu materijala koji poliraš.