costacurta wrote: ↑18/10/2020 09:56
@SoWhat
Welcome back
Nema te ne pišeš kontam zahatorio nešto, a tvoji postovi i slike su mi jedni od interesantnijih na forumu
Ma tu sam, samo pratim trenutno više temu o ratu u Nagorno Karabahu.
RJ57 wrote: ↑18/10/2020 11:43ok, hvala.
nije sad da je to bitno, ali znaš li slučajno gdje tunel u golubinji treba da izađe, bliže hanovima ili bliže pumpi, mislim da je hifa, i prije svega koliko visoko? pitam zbog toga jer bi tu trebao biti taj izlaz a ja svaki put kad tuda prođem gledam gdje bi ga mogli uvaliti i nikako mi nije jasno gdje.
naravno oni to zovu poprikuše ali kao što znamo tako nešto ne postoji
Projekat za tu dionicu je završen, izabran je nadzor, fali nam još izvođač, što znači da je utvrđena trasa za taj tunel, a ona kaže da isti ulazi u Topčić Polju, kod onih željezničkih mostova, i zatim ispod brda ide 3,5 kilometra, u potpunosti obilazi Begov Han te izbija u Golubinji, u blizni terminala kompanije Banjotrans.
Biće visok, ali zaista ne znam koliko, jer s obe strane tunela će se nalaziti po jedan most.
spree wrote: ↑18/10/2020 12:13Nego koja dionica i kada ce biti otvorena nakon ove parcijalne zenicke zaobilaznice?
Za 1. mart 2021. godine je zakazano otvorenje Mosta Svilaj i graničnog prijelaza Svilaj, što će u potpnusti staviti u funkciju i ranije otvorenu dionicu Odžak - Svilaj.
Sljedeće godine je moguće i otvaranje dionice Rudanka - Johovac, ali velika je vjerovatnoća da i to ide za 2022. godinu.
U 2022. godini bi se trebali otvoriti Tarčin - Ivan i Počitelj - Zvirovići, a nakon toga mislim da se do 2025. godine neće ništa otvoriti.