USA - Izbori za predsjednika 2020
- Kaligrafija
#3826 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Kad Biden pobijedi, pa ga pukne senilnost u neka doba i prenese ga kad je bio rat kod nas, pa naredi bombardovanje Srbije...!

- karanana
#3827 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Bas me interesuje hoce li izaci rejtinzi koji se town hall gledao vise. Biden uspava, vjerovatno i njegovi suporteri gledaju trumpa. Plus bolje koke kod trumpa. Dobra cokoladna suporterka iza njega. Dobre none i grudi. Samo klima glavom i slaze se sa prezidentom.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#3828 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
ne znam sto su ih pustili instovremeno, bezze pogotovo za neodlucene jos
ah @karanana ti si onda promasio forum
i ovaj politicki segment; zene su, pogotovo one zgodne, samo sredstvo distrakcije; trazis odgovore na neka vazna pitanja ali oci opet lete nastranu; republikanci su ocigledno dobro poslozili taktiku veceras, prazan govornik ali opet hala bljesti i svi zadovoljni 
ah @karanana ti si onda promasio forum
- ultima_palabra
#3829 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Dobar Biden, ovaj format mu lezi. Velika greska Trumpa da mu je dao ovakav publicitet da ga koristi samostalno.
- jeza u ledja
#3830 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Pa naravno da cu gledati Trumpa, ne dosadnog Bidena.
Al iskreno, i to gledali prvih 5 minuta i prebacili na seriju. Poslije kao da potrazim jos malo, al vec zavrsili.
Ono kratko sto sam gledao Trump se fino ponasao. Ne znam sta bi dalje.
Realno nije zanimljivo ako nije bas debata. Ovih “town hallova” je bilo vec nekoliko.
Pretpostavljam, nemam pojma, ali pretpostavljam da se gledanost ne moze porediti sa debatom.
Ono kratko sto sam gledao Trump se fino ponasao. Ne znam sta bi dalje.
Realno nije zanimljivo ako nije bas debata. Ovih “town hallova” je bilo vec nekoliko.
Pretpostavljam, nemam pojma, ali pretpostavljam da se gledanost ne moze porediti sa debatom.
- bunk
#3831 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Kaligrafija wrote: ↑16/10/2020 02:23 Kad Biden pobijedi, pa ga pukne senilnost u neka doba i prenese ga kad je bio rat kod nas, pa naredi bombardovanje Srbije...!![]()
![]()
-
sumirprimus
#3833 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
na 1:58
i 2:30 majkl penis
- Ja_Ja
- sinuhe
#3835 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Sa crncima i college educated Biden uziva podrsku od skromnih 52% protiv neotesanog Trumpa par sedmica pred izbore.
Oj Ameriko
Kaze Biden ne bi dodatno oporezovao domacinstva sa prihodima do 400 hiljada dolara na sto onda izadje clanak kako je rijec tek o srednjoj klasi u vecim gradovima. Kakve probleme ima ta zemlja ako im srednja klasa zaradjuje 400 hiljada godisnje?
Oj Ameriko
Kaze Biden ne bi dodatno oporezovao domacinstva sa prihodima do 400 hiljada dolara na sto onda izadje clanak kako je rijec tek o srednjoj klasi u vecim gradovima. Kakve probleme ima ta zemlja ako im srednja klasa zaradjuje 400 hiljada godisnje?
- jeza u ledja
#3836 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ako mozes neke izvore toga sto govoris jer i jedno i drugo si ili pogresno shvatio ili pogresno prenjeo.sinuhe wrote: ↑17/10/2020 12:24 Sa crncima i college educated Biden uziva podrsku od skromnih 52% protiv neotesanog Trumpa par sedmica pred izbore.
Oj Ameriko
Cuj 52% podrske crnaca.
- sinuhe
#3837 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Nista ja nisam pogresno shvatio niti sam duzan objasnjavati semantiku sluzbenom dopisniku iz Amerike.
-
kio01
#3838 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
I ja vidjeh neki clanak koji tvrdi da je sa 400k u nekim gradovima tesko zivjetijeza u ledja wrote: ↑17/10/2020 15:42
Ako mozes neke izvore toga sto govoris jer i jedno i drugo si ili pogresno shvatio ili pogresno prenjeo.
- jeza u ledja
#3839 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Naravno da nisi duzan. Ali ako nesto lupis sto se granici sa naucnom fantastikom, i impliciras da to odnekud prenosis, red bi bio da to postavis. U protivnom ispada da izmisljas.
- jeza u ledja
#3840 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ovo je takva glupost da se covjeku prosto povraca.kio01 wrote: ↑17/10/2020 18:32I ja vidjeh neki clanak koji tvrdi da je sa 400k u nekim gradovima tesko zivjetijeza u ledja wrote: ↑17/10/2020 15:42
Ako mozes neke izvore toga sto govoris jer i jedno i drugo si ili pogresno shvatio ili pogresno prenjeo.
. Ne znam je li ovaj clanak taj kojeg su po twitteru ismijavali ali je ista tema: https://www.cnbc.com/2020/10/06/biden-d ... city-.html
No ja sam prvenstveno mislio na ovo o crncima i college educated. Ili misli na college educated crnce? Zato sam i trazio da pojasni ili da postavi izvor jer to zvuci ko naucna fantastika.
- ultima_palabra
#3841 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Govori da i pored velike podrske kod crnacke i fakultetske obrazovane populacije, Biden ima samo 52% ukupno.jeza u ledja wrote: ↑17/10/2020 19:31Ovo je takva glupost da se covjeku prosto povraca.kio01 wrote: ↑17/10/2020 18:32I ja vidjeh neki clanak koji tvrdi da je sa 400k u nekim gradovima tesko zivjetijeza u ledja wrote: ↑17/10/2020 15:42
. Ne znam je li ovaj clanak taj kojeg su po twitteru ismijavali ali je ista tema: https://www.cnbc.com/2020/10/06/biden-d ... city-.html
No ja sam prvenstveno mislio na ovo o crncima i college educated. Ili misli na college educated crnce? Zato sam i trazio da pojasni ili da postavi izvor jer to zvuci ko naucna fantastika.
Meni to nije nesto cudno.
- jeza u ledja
#3842 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ah vidi fakat.
Ja sam ga pogresno razumio.
Izvinjajem se materi.
Pa mogao me ispravit odmah
, vidio je na sta mislim sa onim klipom.
Ako ima podrsku odredjene grupe ne znaci da svi takvi glasaju za njega. Kod crnaca je takav slucaj, ali sve ostale grupe daju znacajan dio podrske i Trumpu.
Ja sam ga pogresno razumio.
Izvinjajem se materi.
Pa mogao me ispravit odmah
Ako ima podrsku odredjene grupe ne znaci da svi takvi glasaju za njega. Kod crnaca je takav slucaj, ali sve ostale grupe daju znacajan dio podrske i Trumpu.
- karanana
#3843 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
znaci bidenov narkic sin, koji btw da je "obican" covjek ne bi mogao posao ni u burger kingu dobit jer bi pao narko test za zaposljavanje, dobija 3 miliona i nesto od zene moskovskog gradonacelnika. za sta? kinezi mu navodno daju nekih 10 miliona. za sta?
u ukrajini je dobio posao "konsultanta" (a znamo da je posao/titula konsultant druga rijec za pranje love), u naftnoj kompaniji sa milionskom zaradom a bez dana iskustva u naftnom sektoru, ne samo naftnom nego bilo kakvom konsultantskom i strucnom. a zasto je to dobio u ukrajini? jer je biden ucijenio ukrajinsku vladu da nece dobiti milijardu vrijednog naoruzanja ako se ne otarase drzavnog tuzioca koji je poceo njusiti po toj naftnoj kompaniji i otkrivati njihove prljave poslove i lopovluke. i tako drzava uklanja tuzioca, dobija milijardu oruzja da se tuce sa rusima, hunter dobija taj famozni posao konsultanta i milione naknade nizasta sto je svojim konsultiranjem zasluzio, nego za ono sto mu je babo uradio kad je maknuce tuzioca u pitanju. i krug je zatvoren, svi sretni i siti. a spominje li iko ovaj lopovluk i kriminal? niko ama bas ni rijeci. cnn? nbc? haha. uzas. ovo ni u bosni ne bi proslo.
ali su zato impeachment otvorili jer je trump poslao upit ukrajini da vidi sta se to tacno desavalo i jer im je reko da im nece dati nekog naoruzanja dok ne dobije informacije o sincheku. i to kao uplitanje u izbornu trku i ugrozavanje nacionalne sigurnosti jer ne da oruzje za borbu protiv rusa. a ovo drugo od ranije nije niti postoji.
uchmala mochvara klintona, bidena i drugih ublehasa i lopina. hoce li narandzasti ista promijeniti? nije i nece a i da hoce ne moze. roknuli bi ga ako bi ista ozbiljnije pokreno, ovako ga samo cnn i drugi mediji prave budalom i sve ove afere koje otkriva i vidi ostaju samo prica i teorije zavjere. ali ih je malo pomeo i onda su mu smjestili i virus i sve ostalo. i s takvom mochvarom i deep stateom se nije bosti, a i on je na neki nacin isti, ne bas na isti ali i on je i kurvar i pedofil i hipokrit i sve ostalo. ali ovi iza su opasniji i uradice sve da drze sve pod kontrolom pa tako i ubiti, pustiti virus, srediti teroristicki napad, poceti rat.... ili bilo sta drugo sto ce uvest nemir.
u ukrajini je dobio posao "konsultanta" (a znamo da je posao/titula konsultant druga rijec za pranje love), u naftnoj kompaniji sa milionskom zaradom a bez dana iskustva u naftnom sektoru, ne samo naftnom nego bilo kakvom konsultantskom i strucnom. a zasto je to dobio u ukrajini? jer je biden ucijenio ukrajinsku vladu da nece dobiti milijardu vrijednog naoruzanja ako se ne otarase drzavnog tuzioca koji je poceo njusiti po toj naftnoj kompaniji i otkrivati njihove prljave poslove i lopovluke. i tako drzava uklanja tuzioca, dobija milijardu oruzja da se tuce sa rusima, hunter dobija taj famozni posao konsultanta i milione naknade nizasta sto je svojim konsultiranjem zasluzio, nego za ono sto mu je babo uradio kad je maknuce tuzioca u pitanju. i krug je zatvoren, svi sretni i siti. a spominje li iko ovaj lopovluk i kriminal? niko ama bas ni rijeci. cnn? nbc? haha. uzas. ovo ni u bosni ne bi proslo.
ali su zato impeachment otvorili jer je trump poslao upit ukrajini da vidi sta se to tacno desavalo i jer im je reko da im nece dati nekog naoruzanja dok ne dobije informacije o sincheku. i to kao uplitanje u izbornu trku i ugrozavanje nacionalne sigurnosti jer ne da oruzje za borbu protiv rusa. a ovo drugo od ranije nije niti postoji.
uchmala mochvara klintona, bidena i drugih ublehasa i lopina. hoce li narandzasti ista promijeniti? nije i nece a i da hoce ne moze. roknuli bi ga ako bi ista ozbiljnije pokreno, ovako ga samo cnn i drugi mediji prave budalom i sve ove afere koje otkriva i vidi ostaju samo prica i teorije zavjere. ali ih je malo pomeo i onda su mu smjestili i virus i sve ostalo. i s takvom mochvarom i deep stateom se nije bosti, a i on je na neki nacin isti, ne bas na isti ali i on je i kurvar i pedofil i hipokrit i sve ostalo. ali ovi iza su opasniji i uradice sve da drze sve pod kontrolom pa tako i ubiti, pustiti virus, srediti teroristicki napad, poceti rat.... ili bilo sta drugo sto ce uvest nemir.
- jeza u ledja
#3844 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
I, sta jos kaze ruska obavjestajna sluzba? Jel to to il ima jos? Hocel bit sta konkretnije, jer sa ovim nece puno pomoci svom useful idiotu?
Ovamo Don Jr., Ivanka i Jared obidjose svijet na drzavnoj sisi za rad licnog bogacenja. I naravno babo im, od stranih zvanica u Mar a lago, do odsjedanja drzavnih sluzbi u njegovim privatnim golf rezortima. Sve na racun drzave, kojoj on placa $750 poreza dohodak.
Ne moze opet na isti fazon. October surprise mora bit nesto sasvim novo, ekstremnije, mozda kakav pee pee tape, il nesto. Cekamo sa nestrpljenjem sta su nam pripremili.
Svijet danas je drugi univerzum za svijet 2016-e godine, a sto se tice svjesnosti javnosti o uticaju rata dezinformacijama.
Cake is not already baked, it’s coming out of the oven.
GRU, do something!!!
Ovamo Don Jr., Ivanka i Jared obidjose svijet na drzavnoj sisi za rad licnog bogacenja. I naravno babo im, od stranih zvanica u Mar a lago, do odsjedanja drzavnih sluzbi u njegovim privatnim golf rezortima. Sve na racun drzave, kojoj on placa $750 poreza dohodak.
Ne moze opet na isti fazon. October surprise mora bit nesto sasvim novo, ekstremnije, mozda kakav pee pee tape, il nesto. Cekamo sa nestrpljenjem sta su nam pripremili.
Svijet danas je drugi univerzum za svijet 2016-e godine, a sto se tice svjesnosti javnosti o uticaju rata dezinformacijama.
Cake is not already baked, it’s coming out of the oven.
GRU, do something!!!
Last edited by jeza u ledja on 18/10/2020 04:50, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#3845 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Isto tako si mogao napisati i da je DNC organizator pedofilskog lanca. Ista kolicina dokaza = nula.
Smjestilo mu virus... njemu i cijelom svijetu. Da je imalo normalan dobio bi izbore na tom virusu. Vecina lidera u svijetu je konsolidovala podrsku na osnovu toga.
Smjestilo mu virus... njemu i cijelom svijetu. Da je imalo normalan dobio bi izbore na tom virusu. Vecina lidera u svijetu je konsolidovala podrsku na osnovu toga.
- jeza u ledja
#3846 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Kakav je to deep state kad su dozvolili Trumpu da dodje na vlast i bude tu cijelo vrijeme? Sad ako opet pobijedi hocemo li proglasiti deep state mrtvim?
Cetiri godine glumit opoziciju, a cijelo vrijeme imas maltene apsolutnu vlast, eee to ne moze svako.
Cetiri godine glumit opoziciju, a cijelo vrijeme imas maltene apsolutnu vlast, eee to ne moze svako.
- madner
#3847 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Kinezi sklanjaju jedinog covjeka koji se uhvatio u kostac sa njihovim prljavim taktikama preko virusa.
Dok mediji prave hajku zbog maski i odgovora, hladno ignorisu da je u Evropi doslo do naglog rasta i da je prekucala USA. Sto ce reci Trumpova strategija je dugorocno vjerovatno bolja i ispravna. No to nece CNN javiti, ne uklapa se.
Dok mediji prave hajku zbog maski i odgovora, hladno ignorisu da je u Evropi doslo do naglog rasta i da je prekucala USA. Sto ce reci Trumpova strategija je dugorocno vjerovatno bolja i ispravna. No to nece CNN javiti, ne uklapa se.
- jeza u ledja
#3848 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Kakva Trumpova strategija u vezi Covida? Mislis “herd mentality”?
Broj slucajeva zaraze u Americi je u naglom porastu. Mislim da smo blizu rekorda u jednom danu. Cuj nece CNN objaviti
, pa samo se o tome i prica - broj porasta slucaja zaraze i ovdje i u Evropi jer dolazi zima. Bas neki dan sam vidio reportazu kako iako i u Evropi imamo porast ljudi zaboravljaju kako smo ga mi u Americi jedini imali usred ljeta. Ovo je nama treci val.
Cuj Kinezi sklanjaju Trumpa virusom.
Putine, reaguj!!
Broj slucajeva zaraze u Americi je u naglom porastu. Mislim da smo blizu rekorda u jednom danu. Cuj nece CNN objaviti
Cuj Kinezi sklanjaju Trumpa virusom.
Putine, reaguj!!
- ultima_palabra
#3849 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Strategija zvana noj.
- Point.
#3850 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Šta reče ovaj gore, Kinezi preko virusa sklanjaju narandžastog idiota sa vlasti. I ne smijati se Tvumpovcima.