Kako nema veze. Identicna situacija. Pokusaj malo razmisliti prije nego predjes na ad hominem. Ad hominem nikad nije bio argument za nista osim dokaz da osoba koja ga koristi nema nista konkretno da kaze. Preporucujem da ne radis ako zelis da svoje diskusije drzis na nekom nivou.Ja_Ja wrote: ↑15/10/2020 18:02Tema Nagorno Karabah, a ne Kosovo. Vi ko Trump-ovci. Povlacite paralele u diskusijama koje namaju vezu s tim. Nedostatak intelektualne zrelosti ili neki klinac ali u svakom slucaju glupo i nepotrebno.Forummeho wrote: ↑15/10/2020 17:59Ko Albanci na Kosovu, jel to hoces da kazes? Pa oni dobise drzavu na krajuJa_Ja wrote: ↑15/10/2020 17:49 Jedino moguce je da se Azerima vrate ti regioni a da Azeri zauzvrat garantuju sigurnost stanovnistva u Nagorno Karabahu. Sve drugo je za njih poraz. Armenci zive u nekom ludilu gdje ocekuju da ce im neko, i nekako priznati okupaciju tudje zemlje i tek tako im dati tu teritoriju samo zato sto je oni hoce. Nigdje veze, kolektivno ludilo. Zbog toga i ginu ovako glupo i naivno.
Nagorno Karabah
-
Forummeho
#7526 Re: Nagorno Karabah
-
saimidin
#7527 Re: Nagorno Karabah
Shrodingerov hadrutChallenger_ wrote: ↑15/10/2020 20:34Ne znam da li je to definitivno gotovo. Par kolega unazad je sporilo tu stvar.
Iko, išta??
Ako je pao, onda su I azeri strijeljali zarobljene
Ako nije pao, koga su onda armeni strijeljali u hadrutu?
-
Forummeho
#7528 Re: Nagorno Karabah
Napad na kulture je korak prije genocida
- Nadzornik
#7529 Re: Nagorno Karabah
Pa preko prijateljskog Irana,transportni brodovi preko Kaspijskog i transportnim avionima Iljusin na Iranske Aerodrome a ako zele mogu i Gruziju pregaziti za nekoliko sati.desni wrote: ↑15/10/2020 20:42
Kuda bi prošli pitanje je, preko teritorije Gruzije sa kojom su ne tako davno ratovali ili Azerbejdžana?
http://www.glasamerike.net/a/rusija-iz- ... 18949.html
A ako im je sve to komplikovano Kalibri mogu komotno sa Kaspijskog i Crnog mora da gadjaju bilo koji cilj na teritoriji Azerbejdzana i Jermenije.
- LBVIEW
- emigrazione
#7531 Re: Nagorno Karabah
Sprzili sve islamsko, svaka dzamija i sve sto mirise na Islam izbrisali sa lica zemlje, otjerali i pobili desetine hiljada ljudi...30 godina kasnije napunili crkve ljudima, mala djeca spavaju, molitve i skrusenost na sve strane, pozivi na mir i razum, traze od svijeta da reaguje, ikone, kandila, Isus....
-
sitni svercer
#7532 Re: Nagorno Karabah
zarobljeni armenski vojnik propjevo
Last edited by sitni svercer on 15/10/2020 21:00, edited 1 time in total.
-
Forummeho
-
sitni svercer
#7534 Re: Nagorno Karabah
azerski diverzanti djeluju po armenskoj pozadini
-
saimidin
- spreca
#7536 Re: Nagorno Karabah
desni wrote: ↑15/10/2020 20:42![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kuda bi prošli pitanje je, preko teritorije Gruzije sa kojom su ne tako davno ratovali ili Azerbejdžana?
http://www.glasamerike.net/a/rusija-iz- ... 18949.html
Preko Irana ili Turske
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#7537 Re: Nagorno Karabah
Nema Vitežanina. Ode čovjek. K'o veli, šta će ovdje pored ovolike količine "eksperata" i entiteta, podrumskih.
-
llull
#7538 Re: Nagorno Karabah
Forumasi koji su zakacili rat, rov i granate po glavi. Mrtve jarane i saborce se ne ponasaju kao neki ovdje ...
Kakav god da je neprijatelj izivljavanje na njemu ne ide na cast niti jednom cestitom borcu... Minhenske brigade su aktivno uzele ucesce u borbama za oslobodjenje NK.
Tuzno bas...
Kakav god da je neprijatelj izivljavanje na njemu ne ide na cast niti jednom cestitom borcu... Minhenske brigade su aktivno uzele ucesce u borbama za oslobodjenje NK.
Tuzno bas...
-
Miloduh
#7539 Re: Nagorno Karabah
Azeri su pred vratima grada Sushe, posljednjeg grada do glavnog grada Stepanakerta.
Idemo kikibombona nova tura postova: Nisu ušli u Sushu!
Idemo kikibombona nova tura postova: Nisu ušli u Sushu!
Last edited by Miloduh on 15/10/2020 21:24, edited 1 time in total.
- spreca
#7540 Re: Nagorno Karabah
Prije desetak godina sam slusao jednu radio emisiju na Radio Eho Moskve gdje jedan od ucesnika bio i Aleksej Benediktov koji je ujedno i glavni urednik Eho Moskve,drugi ucesnik nemogu se sjetiti je bio neki Balkanolog.....Kaze Benediktov da se je dugo spremao za tu emisiju i da je obisao sve Arhive U Moskvi da bi pronasao sto vise podataka o Kosovu i Kosovarima....emisija je bila posle proglasenja Odcepljenja od Srbije.....svako od njih je imao svoj stav...Venediktov je rekao da je u nekom arhivu pronasao neki dokumenat u kojem stoji kako se je on izrazio da su Albanci bili na Kosovu prije negos to su rusi presli na drugu stranu Urala....to supljiranje da je Tito naselio Albance je djelo SANU...niko ne odrice da je bilo tih preseljenja posle rata ,valjda su bjezali iz Albanije od zuluma Enver Hodze...sto Tito nije preselio srbe koji i dan danas zive u Albaniji.....kako vec neko rece Karabah ima vise slicnosti sa Srpskom Krajinom
-
llull
#7541 Re: Nagorno Karabah
Ti si izgubio prijatelja i znas sta znaci zlo, sta znaci smrt. Ja sam izgubio isto par bliskih... I zato kad neko pocne da aplaudira i cereka se mrtvim bilo koje vojske ili jos gore zarobljenim i ranjenim meni muka dodje.
Opsovao bih te za to sumski trol jer si bezobrazan , ja sam ipak bio sa tvoje strane crte ...
Opsovao bih te za to sumski trol jer si bezobrazan , ja sam ipak bio sa tvoje strane crte ...
-
sitni svercer
#7542 Re: Nagorno Karabah
kad smo vec kod suse evo ovako je to bilo 1992
Last edited by sitni svercer on 15/10/2020 21:46, edited 1 time in total.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#7545 Re: Nagorno Karabah
Majkl Pompeo se "nada da će se Jermeni odbraniti":
LINK
Čisti cinizam. Ako iko ima političke, ekonomske pa i vojne mehanizme da zaustavi Baku i Ankaru, to su USA. Ali, malo sutra, Nuff said.
Pompeo hopes Armenia to 'defend' itself against Azerbaijan
US Secretary of State Mike Pompeo voiced hope Thursday that Armenia would "defend" itself against Azerbaijan, appearing to show sympathy to one side over the fierce clashes.
"We're hopeful that the Armenians will be able to defend against what the Azerbaijanis are doing," Pompeo said in an interview with WBS radio in Atlanta.
Pompeo voiced hope that the two sides would "get the ceasefire right, and then sit down at the table and try and sort through... what is a truly historic and complicated problem set."
The United States -- which has a strong Armenian diaspora but growing strategic relations with Azerbaijan -- has over the past two weeks voiced neutrality over the violence, urging both sides to talk.
Pompeo renewed criticism of NATO ally Turkey, which has staunchly backed Azerbaijan.
"We now have the Turks, who have stepped in and provided resources to Azerbaijan, increasing the risk, increasing the firepower that's taking place in this historic fight over this place called Nagorno-Karabakh," Pompeo said.
Čisti cinizam. Ako iko ima političke, ekonomske pa i vojne mehanizme da zaustavi Baku i Ankaru, to su USA. Ali, malo sutra, Nuff said.
-
veseloiveselo
#7546 Re: Nagorno Karabah
Žalosno je to što bijeda gine na obje strane. Vidi se da je ovaj zarobljeni Armenski vojnik mlad i bijedan. Nije ni osjetio šta je neki normalan život. Rođen u nekoj zabiti čim je stasao otjerna na front i ovako da završi. Ne bih mu bio u koži. A vjerovatno i s druge strane ima ista ili sl. priča.
- spreca
#7547 Re: Nagorno Karabah
Bas na ovoj temi ima jedan klip kako Armenska policija hapsi tamo neke momke navodno da ih otpreme u rat,ja kad sam ono vidio kako se ta prakticno djeca otimaju muka mi je bila,mogu misliti koji strah imaju a sta tek kad pocne da puca iznad glave ...grozan snimak ,zeludac ti se preokrene,i ta djeca sutra su mete raznih orudja i oruzja...zalosnollull wrote: ↑15/10/2020 21:32 Ti si izgubio prijatelja i znas sta znaci zlo, sta znaci smrt. Ja sam izgubio isto par bliskih... I zato kad neko pocne da aplaudira i cereka se mrtvim bilo koje vojske ili jos gore zarobljenim i ranjenim meni muka dodje.
- SanskiBiser
#7548 Re: Nagorno Karabah
To se čekalo, znači Armeni su se povukli iz Hadruta što je bilo i očekivano i racionalno da urade jer bi bili opkoljeni potpuno do sutra već bez mogućnosti odstupnice, to povlačenje znači da je definitivno uspjela ofanziva Azera i sjevernije od Fizuli prema zapadu.
Last edited by SanskiBiser on 15/10/2020 21:55, edited 1 time in total.
-
llull
#7549 Re: Nagorno Karabah
Sjecas se prvih dana sukoba i kad se pojavio spisak sa poginulim Azerbejdzanskim vojnicima... 2000, 2001 godiste ... jbes mi sve vratih se u 1992, sekunda mi je falila da zaplacem.spreca wrote: ↑15/10/2020 21:51Bas na ovoj temi ima jedan klip kako Armenska policija hapsi tamo neke momke navodno da ih otpreme u rat,ja kad sam ono vidio kako se ta prakticno djeca otimaju muka mi je bila,mogu misliti koji strah imaju a sta tek kad pocne da puca iznad glave ...grozan snimak ,zeludac ti se preokrene,i ta djeca sutra su mete raznih orudja i oruzja...zalosnollull wrote: ↑15/10/2020 21:32 Ti si izgubio prijatelja i znas sta znaci zlo, sta znaci smrt. Ja sam izgubio isto par bliskih... I zato kad neko pocne da aplaudira i cereka se mrtvim bilo koje vojske ili jos gore zarobljenim i ranjenim meni muka dodje.
-
Sedrenik91
#7550 Re: Nagorno Karabah
Ista govna kao kod nas , vidi popova i govana
Kompletno pravoslavlje se svodi na mitovima !