Kikibombona wrote: ↑15/10/2020 18:39
p206 wrote: ↑15/10/2020 18:30
Grean wrote: ↑15/10/2020 18:16
NK autonomija i vracanje ostatka u AZB.
To je valjda ruski prijedlog, po meni realan.
Problem oko toga je što je to prijedlog, Rusija je trebala da okupi sve oko stola i kaže tako vam je, nema rasprave.
Al očito je da ni Rusi nemaju toliku moć da to kažu ili ne znaju.
Armenija će ovakvim megalomanskim stavom sve izgubiti, a Azerbejdžan će ratovati dok ih neko ne zaustavi.. Samo će bezveze ljudi ginuti.
To nije prijedlog Rusije. Radi se o smecarima koji decenijama koriste neprijateljstva da bi jednima i drugima prodavali oruzje sa kojim se oni sada ubijaju. Gdje su to i kada Rusi rijesili neki problem?
...
Nagorno Karabah je svakako imao autonomiju za vrijeme SSSR prije nego ce 1992. raspisati referendum o nezavisnosti.
Dakle, time Armeni ne dobijaju apsolutno nista vec gube sve.
...
Armeni ce radije napustiti Nagorno Karabah i preseliti u Armeniju nego pristati na zivot u Azerbejdzanu.
Nisu nigdje riješili nijedan problem... A za oružje znam jer sam kao dijete po livadi oko kuće skupljao svjetlece granate proizvedene u Rusiji 1993 g. i pored embarga, toliko o poštovanju embarga.
Nama je ovdje sreća što je NATO u Rumuniji, isto bi sranje imali ko na Krimu i Kavkazu, još bi ovdje mrtve brojali ko u NK.
Rusiju sam spomenuo jer nema ko drugi da ih dovede za sto,ko što Vučića i Tačija ima.
Ja da se pitam dao bi im NK nek se priključe Armeniji, a ostatak Azerbejdžanu, samo da ljudi ne ginu. Al od toga nema ništa.Armeni traže previše i nerealni su, a ovi drugi će ratovati jer nemaju šta izgubiti mogu samo dobiti.