Nagorno Karabah

Post Reply
p206

#7476 Re: Nagorno Karabah

Post by p206 »

Grean wrote: 15/10/2020 18:16 NK autonomija i vracanje ostatka u AZB.

To je valjda ruski prijedlog, po meni realan.
Problem oko toga je što je to prijedlog, Rusija je trebala da okupi sve oko stola i kaže tako vam je, nema rasprave.
Al očito je da ni Rusi nemaju toliku moć da to kažu ili ne znaju.
Armenija će ovakvim megalomanskim stavom sve izgubiti, a Azerbejdžan će ratovati dok ih neko ne zaustavi.. Samo će bezveze ljudi ginuti.
karanana

#7477 Re: Nagorno Karabah

Post by karanana »

postoji li sansa zamjene teritorije gdje bi karabah na neki nacin ostao geografski spojen i postao dio armenije a da armenija podane juzni dio svoje zemlje kako bi se spojio nakichevan sa ostatkom azerbejdzana?
vjerovatno prekomplikovano.
Lincoln-Burrows

#7478 Re: Nagorno Karabah

Post by Lincoln-Burrows »

Ja_Ja wrote: 15/10/2020 18:12 Ja da sam neki Azer nebi mi padalo na pamet da im dajem nezavisnost, ne samo nezavisnost vec i neki veci oblik autonomije.
Tako je sve i počelo, prvo su Azeri ukinuli autonomiju pa je NK proglasio samostalnost na referendumu pa su
Azeri topništvom napali Stepenkert da spriječe samostalnost i tako je počeo rat, posljedice se znaju.
Grean

#7479 Re: Nagorno Karabah

Post by Grean »

karanana wrote: 15/10/2020 18:34 postoji li sansa zamjene teritorije gdje bi karabah na neki nacin ostao geografski spojen i postao dio armenije a da armenija podane juzni dio svoje zemlje kako bi se spojio nakichevan sa ostatkom azerbejdzana?
To oni traze u ovom Kazan ugovoru bez da nude dio Armenije.

Radi se o onom malom prolazu koji je izgleda jedina putna komunikacija izmedju Armenije i NK.
Kikibombona

#7480 Re: Nagorno Karabah

Post by Kikibombona »

p206 wrote: 15/10/2020 18:30

Problem oko toga je što je to prijedlog, Rusija je trebala da okupi sve oko stola i kaže tako vam je, nema rasprave.
Armenija će ovakvim megalomanskim stavom sve izgubiti, a Azerbejdžan će ratovati dok ih neko ne zaustavi.. Samo će bezveze ljudi ginuti.
To nije prijedlog Rusije. Radi se o smecarima koji decenijama koriste neprijateljstva da bi jednima i drugima prodavali oruzje sa kojim se oni sada ubijaju. Gdje su to i kada Rusi rijesili neki problem?

...

Nagorno Karabah je svakako imao autonomiju za vrijeme SSSR prije nego ce 1992. raspisati referendum o nezavisnosti.

Dakle, time Armeni ne dobijaju apsolutno nista vec gube sve.

...

Armeni ce radije napustiti Nagorno Karabah i preseliti u Armeniju nego pristati na zivot u Azerbejdzanu.
Novosti

#7481 Re: Nagorno Karabah

Post by Novosti »

Pa nek i napuste, neće se nitko buniti, ako im ne paše autonomija :)
Kikibombona

#7482 Re: Nagorno Karabah

Post by Kikibombona »

Grean wrote: 15/10/2020 18:37
karanana wrote: 15/10/2020 18:34 postoji li sansa zamjene teritorije gdje bi karabah na neki nacin ostao geografski spojen i postao dio armenije a da armenija podane juzni dio svoje zemlje kako bi se spojio nakichevan sa ostatkom azerbejdzana?
To oni traze u ovom Kazan ugovoru bez da nude dio Armenije.

Radi se o onom malom prolazu koji je izgleda jedina putna komunikacija izmedju Armenije i NK.
Moze se sve rijesiti kada dvije strane zele postoci kompromis. Na to ih mora natjerati treca strana.

...

Rjesenje je da Nagorno Karabah bude nezavisna drzava, demilitarizovana, samo sa policijom.

Azerima vratiti sve oko Karabaha, uz uslov da i to bude demilitarizovana zona.

...

Armeni dobiju uski koridor za Nagorno Karabah kod Lachina (vidi se na mapi)

Azeri dobiju koridor prema Nechicanu preko teritorija Armenija - koridor u vidu autoputa i zeljeznicke pruge koji vjerujem bi fannsirala MZ. Tako bi se Azeri spojili sa Nechivanom i rijesili veliki problem. I ne samo to, spojili bi se sa Turskom sto je vazno za ekonomiju. Armeni time ne bi izgubili vezu sa Iranom jer bi se ispod autoputa i zeljeznicke pruge mogli napraviti podvoznjaci sto bi odrzalo kontinuitet armenskog teritorija i odrzalo vezu sa Iranom.

Image
Miloduh

#7483 Re: Nagorno Karabah

Post by Miloduh »

SanskiBiser wrote: 15/10/2020 18:22Problem je sto je to vec grad i grad Azeri ne drze, ja tome pisem vec danima, i jos nisu uzeli taj dio, nalaze se oko 1 km juznije od te lokacije, grad i ne pokusavaju uzeti dok se ne uzme Fizuli jer im je cilj poklopiti grad i sa sjevera i natjerati Armene da se moraju povlaciti i napustiti grad da bi izbjegli okruzenje potpuno jer navukli su puno vojske tamo a sjeverozapadno imaju izlaz iz grada otvoren. Tako da je veoma moguce da je staged video samo neko je platio glavom...
Kad budu Azeri usli u Hadrut bice klipova o tome gomila na sve strane...
Nema šanse da nisu osvojili Hadrut evo i zašto.
Danas je Alijev twittao da je oslobođen Ciraquz. To naselje na armenskom se piše Jrakuys.

Pogledaj gdje je to:
Image
Kikibombona

#7484 Re: Nagorno Karabah

Post by Kikibombona »

Novosti wrote: 15/10/2020 18:48 Pa nek i napuste, neće se nitko buniti, ako im ne paše autonomija :)
Ti se neces buniti, ocito je.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#7485 Re: Nagorno Karabah

Post by Challenger_ »

Lincoln-Burrows wrote: 15/10/2020 18:00 Da nije bilo Kosova kao "izdvojenog slučaja" danas bi sve bilo jasno, ovako će odlučiti sila.
Upravo.
Kikibombona

#7486 Re: Nagorno Karabah

Post by Kikibombona »

Miloduh wrote: 15/10/2020 18:52
SanskiBiser wrote: 15/10/2020 18:22Problem je sto je to vec grad i grad Azeri ne drze, ja tome pisem vec danima, i jos nisu uzeli taj dio, nalaze se oko 1 km juznije od te lokacije, grad i ne pokusavaju uzeti dok se ne uzme Fizuli jer im je cilj poklopiti grad i sa sjevera i natjerati Armene da se moraju povlaciti i napustiti grad da bi izbjegli okruzenje potpuno jer navukli su puno vojske tamo a sjeverozapadno imaju izlaz iz grada otvoren. Tako da je veoma moguce da je staged video samo neko je platio glavom...
Danas je Alijev twittao da je oslobođen Ciraquz. To naselje na armenskom se piše Jrakuys.

Pogledaj gdje je to:
Image
Pa Alijev je prije 7-8 dana tvitao da je zauzeo Hadrut, a od tada su Armeni objavili desetine video zapisa iz grada a Azeri nijedan.

Stvar je u tome da Alijev mora dizati moral narodu svakodnevnim napredovanjem. Pa kada napretka nema, on ce ga izmisliti. To je sve za lokalnu upotrebu. Alijev je napadac i mora se prikazati kao uspjesna napadac.

Za sada su zauzeli 3.5% teritorije Arckaha. To je veoma malo s obzirom na razmjere ofanzive.
Mason74

#7487 Re: Nagorno Karabah

Post by Mason74 »

Kikibombona wrote: 15/10/2020 19:01
Miloduh wrote: 15/10/2020 18:52

Pogledaj gdje je to:
Image
Pa Alijev je prije 7-8 dana tvitao da je zauzeo Hadrut, a od tada su Armeni objavili desetine video zapisa iz grada a Azeri nijedan.

Stvar je u tome da Alijev mora dizati moral narodu svakodnevnim napredovanjem. Pa kada napretka nema, on ce ga izmisliti. To je sve za lokalnu upotrebu. Alijev je napadac i mora se prikazati kao uspjesna napadac.

Za sada su zauzeli 3.5% teritorije Arckaha. To je veoma malo s obzirom na razmjere ofanzive.
Nemas ti pojma, oslobodjena su oba grada, ali ovi ne govore vise odmah, dok se ne ociste teritorije.

Nevjerovatno je koliko branis vukojebinu koja je jedina iako nije imala pravo, priznala Kninsku Krajinu i RS 92 godine.
Kikibombona

#7488 Re: Nagorno Karabah

Post by Kikibombona »

Ruska televizija uzivo sa predsjednikom Azerbejdzana i Armenije. Na kraju emisije, nakon burne rasprave i apsolutnog neslaganja oko svega, voditelj je zaključio emisiju sa:

:( :lol:
p206

#7489 Re: Nagorno Karabah

Post by p206 »

Kikibombona wrote: 15/10/2020 18:39
p206 wrote: 15/10/2020 18:30

To nije prijedlog Rusije. Radi se o smecarima koji decenijama koriste neprijateljstva da bi jednima i drugima prodavali oruzje sa kojim se oni sada ubijaju. Gdje su to i kada Rusi rijesili neki problem?

...

Nagorno Karabah je svakako imao autonomiju za vrijeme SSSR prije nego ce 1992. raspisati referendum o nezavisnosti.

Dakle, time Armeni ne dobijaju apsolutno nista vec gube sve.

...

Armeni ce radije napustiti Nagorno Karabah i preseliti u Armeniju nego pristati na zivot u Azerbejdzanu.
Nisu nigdje riješili nijedan problem... A za oružje znam jer sam kao dijete po livadi oko kuće skupljao svjetlece granate proizvedene u Rusiji 1993 g. i pored embarga, toliko o poštovanju embarga.
Nama je ovdje sreća što je NATO u Rumuniji, isto bi sranje imali ko na Krimu i Kavkazu, još bi ovdje mrtve brojali ko u NK.
Rusiju sam spomenuo jer nema ko drugi da ih dovede za sto,ko što Vučića i Tačija ima.

Ja da se pitam dao bi im NK nek se priključe Armeniji, a ostatak Azerbejdžanu, samo da ljudi ne ginu. Al od toga nema ništa.Armeni traže previše i nerealni su, a ovi drugi će ratovati jer nemaju šta izgubiti mogu samo dobiti.
Miloduh

#7490 Re: Nagorno Karabah

Post by Miloduh »

corolla02 wrote: 15/10/2020 17:03 Hermeni stari hašišari :mrgreen:
Vjerovatno im to daju, jer se samo pod drogama i mogu boriti.
Bio je prije nekoliko dana snimak. Armeni vezali svoje vojnike, kako ne bi mogli pobjeći s fronta. Strašno kakve su zvijeri Armeni:
MorningStar

#7491 Re: Nagorno Karabah

Post by MorningStar »

Miloduh wrote: 15/10/2020 19:09
corolla02 wrote: 15/10/2020 17:03 Hermeni stari hašišari :mrgreen:
Vjerovatno im to daju, jer se samo pod drogama i mogu boriti.
Bio je prije nekoliko dana snimak. Armeni vezali svoje vojnike, kako ne bi mogli pobjeći s fronta. Strašno kakve su zvijeri Armeni:
Jesi dosadan kao da ti je babo azer koliko si se nalozio :lol:
Kikibombona

#7492 Re: Nagorno Karabah

Post by Kikibombona »

p206 wrote: 15/10/2020 19:08Nisu nigdje riješili nijedan problem... A za oružje znam jer sam kao dijete po livadi oko kuće skupljao svjetlece granate proizvedene u Rusiji 1993 g. i pored embarga, toliko o poštovanju embarga.
Nama je ovdje sreća što je NATO u Rumuniji, isto bi sranje imali ko na Krimu i Kavkazu, još bi ovdje mrtve brojali ko u NK.
Rusiju sam spomenuo jer nema ko drugi da ih dovede za sto,ko što Vučića i Tačija ima.

Ja da se pitam dao bi im NK nek se priključe Armeniji, a ostatak Azerbejdžanu, samo da ljudi ne ginu. Al od toga nema ništa.Armeni traže previše i nerealni su, a ovi drugi će ratovati jer nemaju šta izgubiti mogu samo dobiti.
Da se ovdje pitaju Rusija i Turska, mi bi danas 100% ratovali. Hvala nebesima pa se ova gamad nista ne pita kod nas vec smo u zoni utjecaja Francuske, Njemacke, VB i Amerike.
Miloduh

#7493 Re: Nagorno Karabah

Post by Miloduh »

Podignite ruke, DOLAZITE OVDJE! :mrgreen:

Armeni šalju starce od 50 godina front :pisnuo:
Vjerovatno su oni, što su streljani, odbili ići na front, pa ih Armeni podvalili kao da su ih Azeri ubili. :izet:
Last edited by Miloduh on 15/10/2020 19:16, edited 1 time in total.
LBVIEW

#7494 Re: Nagorno Karabah

Post by LBVIEW »

Challenger_ wrote: 15/10/2020 19:01
Lincoln-Burrows wrote: 15/10/2020 18:00 Da nije bilo Kosova kao "izdvojenog slučaja" danas bi sve bilo jasno, ovako će odlučiti sila.
Upravo.
A Kosova ne bi bilo da nije bilo srpske politike "krvi i tla" - malo su i kaznjeni s obzirom koliko su zla 90-tih pocinili.
emigrazione

#7495 Re: Nagorno Karabah

Post by emigrazione »

Kako guraju naši, imal kakvih novih video uradaka air taslačenja mrskog okupatora
Novosti

#7496 Re: Nagorno Karabah

Post by Novosti »

Kikibombona wrote: 15/10/2020 18:56
Novosti wrote: 15/10/2020 18:48 Pa nek i napuste, neće se nitko buniti, ako im ne paše autonomija :)
Ti se neces buniti, ocito je.
Pa zašto bi :) Ja sam sličnu ideju imao u prvim danima rata.

Evo jedan moj stariji post:
Azeri su jasni- ni pedlja Azerbejdžana, doduše ja bi dao Armenima neku autonomiju ko Kurdi u Iraku, te da se ArAF povuku s azerskog teritorija i da se ADA integrira u AzAF.
spreca

#7497 Re: Nagorno Karabah

Post by spreca »

Zasto se Karabah poredi sa Kosovom?...nista slicno nemaju ta dva slucaja
LBVIEW

#7498 Re: Nagorno Karabah

Post by LBVIEW »

spreca wrote: 15/10/2020 19:23 Zasto se Karabah poredi sa Kosovom?...nista slicno nemaju ta dva slucaja
I ja kazem, relevantniji je slucaj pobunjenih Srba u Hrvatskoj.
Miloduh

#7499 Re: Nagorno Karabah

Post by Miloduh »

spreca wrote: 15/10/2020 19:23 Zasto se Karabah poredi sa Kosovom?...nista slicno nemaju ta dva slucaja
Srpska mitomanija i megalomanija nema granice.
RŠ je Karabah to je isto.
Novosti

#7500 Re: Nagorno Karabah

Post by Novosti »

Kikibombona wrote: 15/10/2020 19:11
p206 wrote: 15/10/2020 19:08Nisu nigdje riješili nijedan problem... A za oružje znam jer sam kao dijete po livadi oko kuće skupljao svjetlece granate proizvedene u Rusiji 1993 g. i pored embarga, toliko o poštovanju embarga.

Da se ovdje pitaju Rusija i Turska, mi bi danas 100% ratovali. Hvala nebesima pa se ova gamad nista ne pita kod nas vec smo u zoni utjecaja Francuske, Njemacke, VB i Amerike.
Image

Čija je ono zastava iza onog gospodina
:)
Last edited by Novosti on 15/10/2020 19:35, edited 2 times in total.
Post Reply