Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
xPaco1337 wrote: ↑14/10/2020 12:57
Kakve su šanse da Telemach uvede mobilnu mrezu ? Pod tim mislim da se uzme Telemach SIM Kartica da ide na pretplatu i sl ?
Zdravo xPaco1337,
Drago nam je sa se interesujete za naše usluge.
Mobilna telefonija nije sastavni dio naše ponude. Ukoliko dođe do konkretnih promjena, rado ćemo obavijestiti sve potencijalne korisnike.
Pratite nas i dalje;)
Last edited by Telemach on 14/10/2020 19:05, edited 1 time in total.
Tiger 033 wrote: ↑14/10/2020 17:32
Od deklarisanih 150 mbps
AAA pa ovdje ljudi zaista , neznam.
Milion puta napisano da mora biti ili 5 Ghz WiFi mreža ili kablon spojeno pa da ima puna brzina.
ovo pisanje u zadnje vrijeme je dokaz da ljudi poima nemaju šta je 2,4 šta 5 Ghz šta je kabal i u suštini šta je internet.
Novi katalog za odrasle Dorcel, od srijede 14. oktobra postaje dio Telemach Video kluba.
Ovaj katalog ti donosi 200 klipova u trajanju do 30 minuta, a svakog mjeseca biće bogatiji novim sadržajima.
Dorcel je sastavni dio Premium paketa za EON, D3 i Total TV korisnike, (preko EON mobilne aplikacije), dok svi ostali mogu da ga aktiviraju po cijeni od 10 KM.
Sadržaj novog kataloga korisnici mogu da gledaju preko EON Smart Boxa, kao i preko EON aplikacije na računaru kojoj se pristupa preko internet pretraživača.
Katalog je zaštićen PIN kodom (predefinisani kod je 1234).
Od deklarisanih 150 mbps
Milion puta napisano da mora biti ili 5 Ghz WiFi mreža ili kablon spojeno pa da ima puna brzina.
ovo pisanje u zadnje vrijeme je dokaz da ljudi poima nemaju šta je 2,4 šta 5 Ghz šta je kabal i u suštini šta je internet.
Eto ti znaš "stručnjak" sta je 2 a šta 5...bojim se da te nisam ništa pitao
Pojavio se još jedan TEST. Ovoga puta na frekvenciji 450. Gdje je prije par dana bio EUROSPORT 4K.
Tako da sada imaju dva TEST kanala
Naravno, ne zna se o čemu je riječ.
chakany wrote: ↑14/10/2020 19:27
Pojavio se još jedan TEST. Ovoga puta na frekvenciji 450. Gdje je prije par dana bio EUROSPORT 4K.
Tako da sada imaju dva TEST kanala
Naravno, ne zna se o čemu je riječ.
Testira se Telemach Info kanal u HD rezoluciji, evo ja sad skenirao frekvencije.
Od deklarisanih 150 mbps
Eto ti znaš "stručnjak" sta je 2 a šta 5...bojim se da te nisam ništa pitao
Ti da znaš nebi pisao gluposti prelistao bi koji post nazad i vidio šta ti je problem.
Ili ti je cilj da trolaš temu."stručnjak"
Za tebe takvoga sam doktor nauka.
un1ted wrote: ↑14/10/2020 19:53
Nisi ti nikakav stručnjak, jer na fotografiji nema informacije na koju se prozivaš. Prema tvoje mišljenje možeš zadržati za sebe.
A ti si mu kao advokat. Ili sam sebi pišeš i odgovaraš
Vidiš ti dole oznaku wifi mreže
Ima upload skoro 10 , znači da ima paket 150/10 i da je mjerio bežično na 2,4 Ghz .
Tako da ne bulazniš
un1ted wrote: ↑14/10/2020 19:53
Nisi ti nikakav stručnjak, jer na fotografiji nema informacije na koju se prozivaš. Prema tvoje mišljenje možeš zadržati za sebe.
A ti si mu kao advokat. Ili sam sebi pišeš i odgovaraš
Vidiš ti dole oznaku wifi mreže
Ima upload skoro 10 , znači da ima paket 150/10 i da je mjerio bežično na 2,4 Ghz .
Tako da ne bulazniš
Šta vrijede te brznine kad ih ne možemo ostvariti bežično, već samo s kablom. Hoću bežični internet, a ne da se moram spajati kablom da bih dobio maksimalnu brzinu. Dakle ne mogu ni četvrtinu brzine izmjeriti, a imam premijum paket. Moram znači kabl prikopčati da bi to mogao. Smiješno. Danas su dolazili mi kući i zamjenili modem za internet i postavili neki novi.
Better Man wrote: ↑14/10/2020 23:06
Šta vrijede te brznine kad ih ne možemo ostvariti bežično, već samo s kablom. Hoću bežični internet, a ne da se moram spajati kablom da bih dobio maksimalnu brzinu. Dakle ne mogu ni četvrtinu brzine izmjeriti, a imam premijum paket. Moram znači kabl prikopčati da bi to mogao. Smiješno. Danas su dolazili mi kući i zamjenili modem za internet i postavili neki novi.
ne moras
moras samo imati opremu koja podrzava te brzine...dakle router sa ac protokolom i uredjaj (telefon,laptop,televizor,desktop racunar) koji moze primiti te brzine
telemach tebi isporuci ovu brzinu u stan a preko cega ces ti ostvarivati konekciju,to nije do telemacha
telelemach ne nudi jos uvijek routere sa ac wifi standardom,tako da to moras kupiti u vlastitoj reziji,ako ti brzine ne odgovaraju
Evo jos jednom da prijavim da se EON "haplikacija" restartuje sama od sebe obzirom da rekli ste pogledati o cemu se radi, a posto nemam povratne ne znam sta ste "gledali".
Elem...
App version 3.66.11973
OS 1.1.7.
Platform stb_kaon / 9 / 28
Android 9
SPC level July 5, 2020
Kernel 4.9.159-1-6pre
sinoc sam opet muku mucio sa internetom...zvao telemach na broj,jutros odmah dosli momci na kucnu adresu,ali nista nisu otkrili ni rijesili...pojavljuju se neke 3 greske ali kazu da trebam zvati kada se pocnu desavati problemi,pa da izadje dezurni na teren
ne znam sta se desilo,da li je gdje kabal ostecen do kuce ili ima neki drugi problem,nadam se da ce utvrditi i uspjeti rijesiti jer kada pocnu problemi,wifi steka,preko kabla steka i sporo loaduje stranice,eon ledi a televizija nema probleme,preko stb-a
zippoo87 wrote: ↑15/10/2020 09:44
sinoc sam opet muku mucio sa internetom...zvao telemach na broj,jutros odmah dosli momci na kucnu adresu,ali nista nisu otkrili ni rijesili...pojavljuju se neke 3 greske ali kazu da trebam zvati kada se pocnu desavati problemi,pa da izadje dezurni na teren
ne znam sta se desilo,da li je gdje kabal ostecen do kuce ili ima neki drugi problem,nadam se da ce utvrditi i uspjeti rijesiti jer kada pocnu problemi,wifi steka,preko kabla steka i sporo loaduje stranice,eon ledi a televizija nema probleme,preko stb-a
Ako ti nesto znaci, imam slicne probleme vec neko vrijeme. Nije do kabla, do njih je ocito. WiFi osjetim da steka kad igram igrice, dogodi se da ne moze ucitati... stranice cesto sporo ucitava, periodicno.
Ja imam osjecaj da me namjerno jebu, tjeraju me da predjem na EON. Posto sam na starom paketu i starim instalacijama mislim na D3 i Cisco modemu.
Zdravo zippoo87,
Žao nam je zbog poteškoća na koje ste naišli.
Očekujemo da nam se javite kad primjetite problem s uslugom, kako bi kolege intervenisali u najkraćem roku.
Uradit ćemo sve što je potrebno da pronađem uzrok i rješenje problema.
Ako ti nesto znaci, imam slicne probleme vec neko vrijeme. Nije do kabla, do njih je ocito. WiFi osjetim da steka kad igram igrice, dogodi se da ne moze ucitati... stranice cesto sporo ucitava, periodicno.
Ja imam osjecaj da me namjerno jebu, tjeraju me da predjem na EON. Posto sam na starom paketu i starim instalacijama mislim na D3 i Cisco modemu.
Zdravo dječak sa šibicam,
Zahtjev za provjeru Vašeg ugovora i naknadni kontakt proslijedili smo kolegama.
Ukoliko ne želite, niste u obavezi mijenjati svoj postojeći paket.
Dzaba provjeravate, ja sam vec kontaktiran u vezi problema koji imam u zadnjih mjesec dva, nista nije rijeseno niti iko ista zna.
Meni i dalje internet ne radi kako bi trebao.
Mijenjao browser, reinstalirao sistem, cesljam adw cleanerom, ne pomaze. Nije da ne mogu koristiti net, uglavnom mogu i uglavnom je ok, ali precesto je zagusenje i ne ucitava stranice to je strasno iritantno, posebno sto sa brzinom 110 meni bi net trebao da leti.
Sa pravom sumnjam da ste mi ili dali neku futa opremu, ili je neka opstrukcija. Svejedno, trpim i placam racune redovno.