Amerika toliko napredna pa još nije sva pokrivena 5G-om
Moderator: Benq

Ma jok...bitan im je korisnik
Bitan im je korisnik - ne zele da ih zbunjuju dodatnim opcijama.skafiskafsnjak wrote: ↑14/10/2020 20:19Ma jok...bitan im je korisnik
Svako ko je realan ce reci da su trebali vise i bolje sa 12kom
Haj za punjac i nekako...jeftiniji su od 11ke haman.... Al nema sanse da je razlika samo u tome. Citao sam prije mjesec dace nekog jeftinijeg proizvodjaca baterije izabrati..a i proizvodjac ekrana je BOE... Nije Samsung... Citao sam negdje, ne znam jel istinaadsubzero wrote: ↑14/10/2020 20:57Bitan im je korisnik - ne zele da ih zbunjuju dodatnim opcijama.skafiskafsnjak wrote: ↑14/10/2020 20:19Ma jok...bitan im je korisnik
Svako ko je realan ce reci da su trebali vise i bolje sa 12kom
Bitan im je okolis - punjac i slusalice moras kupiti dodatno.
Note 20 ultra ti je ocit primjer da utice i te kako. 12 pro max navodno ima 6gb rama. I neka su vec jednom podigli na 128 GB.
Koliko je to zestoko smanjenje izdrzljivosti baterije? 20%? Pricate kao da ga nemoguce koristiti ni 5 minuta bez da prikljucis na punjac... Btw, to je za Samsung, drugi brendovi su bolje skontali kako da ne jede toliko bateriju. Ja sam testirao na svom Realme X2 Pro, dva dana (dva punjenja) sam koristio 60Hz umjesto 90Hz. Gotovo da se ne osjeti razlika, prakticno je u okvirima nekih standardnih varijacija baterije iz dana u dan.
Ne bih rekao da je ogranicenje 120Hz na FHD uopste zbog baterije, da jeste dodali bi mogucnost pa ko hoce nek koristi. Prije ce biti do tog sto displej nije u mogucnosti prikazati 120Hz na vecoj rezoluciji i sto bi takav displej bio jos znatno skuplji. Isto kod TV uredjaja, vecina onih sto imaju 120Hz to mogu prikazati na nizim rezolucijama, dok na maksimalnim je ograniceno na 60Hz.
Zbog cega je gore? Ne kontam? Ne znaci to nikako da su im losi display-i, nego jednostavno bi podiglo jos daleko cijenu uredjaja da su isli na to. Kakve sad ima veze OnePlus s tim, samo sam napisao da prije mislim da je to razlog a ne trajanje baterije. OnePlus je mozda ustedio na nekim drugim stvarima a to su uzeli kao prioritet, iako su i oni skocili sa cijenama.
Nisam ni mislio da je zanemarivo ali nije toliko ni bitno s obzirom na dobit. Kod ostalih mimo Samsunga to nije ni 20%. Jesi li svjestan da dobijas dvostruko vise Hz a gubis tako malo baterije? Stvar je u OPCIJAMA, dakle da izaberes ono sto zelis. Nemoj mi tih opravdanja "nisu omogucili zbog stednje baterije", omoguci ti meni sve a ja cu odluciti sta mi odgovara. Ne vidim kako se moze opravdavati potez proizvodjaca da ti uskrati nesto...vojopd wrote: ↑15/10/2020 07:40 20% je tebi zanemarivo? Nije poenta vise ni ko voli koji brend ni ko sta koristi. Nego, najlakse je zatrpati telefon kojekakvim opcijama, a da baterija ne moze izdrzati dan od 06:00 do 23:00 zestokog koristenja, o exynosu da ne pricam, 4G, grijanje, itd. Koja je svrha onda svih opcija (i da se npr spen puni od strane telefona, da koristis reverse wireless charging da punis npr galaxy buds i slicno, ako nemas bateriju za to)? Note serija je vrh i 120 hz je vrh, igrao sam se malo u mtelu, ali dok ne srede procesor i bateriju po meni nije to to.
Apple uvijek zadnji ide sa nekim "novinama" koje imaju ostali telefoni vec par godina, ali idu provjereno, ako ubace to onda 99% radi kako treba. Pretpostavljam da jos nisu nasli rjesenje da ubace a14, ostave kapacitet baterije minimum 4000 mAh, upakuju 120 hz i zadrze sadasnji sot kao na 11 pro i pro max. Ali morace ubaciti 120hz kroz 2 godine pa ko voli nek izvoli.
Jedina glupost je izbacivanje adaptera sa USB-C koji je ubacen tek prosle godine sa serijom 11. Ja npr ako planiram uzeti 12, morao bih prodati 11 bez slusalica i adaptera, tako da se i tu treba protegnuti za jos 50$. Ali opet njima su ciljna grupa Ameri, koji imaju bezbroj punjaca, kablova, tako da ih i nije briga za to i igraju na kartu ekoloske osvecenosti. Meni to npr predstavlja problem, jer sam presao sa samsunga na iphone i nemam nijedan adapter kuci.
Sto neko rece 5G jos nije ni u USA zazivio kako treba, a kamoli kod nas. Tako da mi mozemo samo komentarisati. Ako neko uzme nek slika.
Pa jbt neces svaki hebeni telefon posebno pravitiSaka wrote: ↑15/10/2020 10:54 Display za OnePlus Pro 8 takodje radi Samsung, nema ko drugi, oni trenutno rade najbolje displeje na svijetu. Ali im je ovaj sto su stavili u S20 i Note 20 jeftiniji. Jbg. kao sto sam prije govorio, drugacije je uraditi nesto u malom omjeru kao sto je OnePlus a skroz je druga stvar u ogromnim kolicinama koje trebaju Apple-u.
Kad Apple naruci to mora da se napravi u milionskim kolicinama. Vjerovatno Samsungu nije ni moguce stici toliko. Lako je za OnePlus uraditi npr. 100.000 primjeraka.skafiskafsnjak wrote: ↑15/10/2020 10:56Pa jbt neces svaki hebeni telefon posebno pravitiSaka wrote: ↑15/10/2020 10:54 Display za OnePlus Pro 8 takodje radi Samsung, nema ko drugi, oni trenutno rade najbolje displeje na svijetu. Ali im je ovaj sto su stavili u S20 i Note 20 jeftiniji. Jbg. kao sto sam prije govorio, drugacije je uraditi nesto u malom omjeru kao sto je OnePlus a skroz je druga stvar u ogromnim kolicinama koje trebaju Apple-u.![]()
Al dobro, briga za korisnike....
Pa vazda ce biti na trosak baterije. Daj mi mogucnost da koristim iline koristim. Ne odlucuj za mene. To je poenta.Saka wrote: ↑15/10/2020 11:53 E pa to je ono što sam ranije govorio, ako neće raditi perfektno Apple neće dati opciju. Biće interesantno vidjeti da li će se putem eventualnog jailbreaka moći aktivirati 120Hz jer displeji su sposobni za to, doduše nemaju LTPO. I vidjeti koliko će trajati baterija.
Šta ja znam, sve zavisi sa kojeg telefona prelaziš. Ko ima 11 Pro definitivno mu se ne isplati uzimati 12 Pro. Ja sam na XS i razmišljam, vidjeću reviews i testove, i baterija me brine jer je slabija. Obična 12-ka se prilično isplati.