Torbicom ga Fuade!hali gali halid wrote: ↑14/10/2020 20:43 Kad mi ide u susret neki papak s upaljenim maglenkama, a magle ni na mapi, odmah mu kontriram s dugim ili maglenkama.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#29976 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Optimist
- nepass1
#29978 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
tempuser
- basicm
#29980 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Necemo brkati prednje i zadnje maglenke, ili hocemo? Prednje nikad ne smetaju, cak i kad je kisa, smetaju isto kao i obicna, nije do njih nego do refleksije. Zadnja smeta po gradu na maloj udaljenosti. Iako i ona smeta isto kao stisnuta kocnica na semaforu, hocemo li i to komentarisati?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#29981 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zadnje maglenke koristim samo kad mi se neko zalijepi nazad i ne popusta. Upalim maglenke, on se sav uspanici i koci, a ja nastavljam normalno da vozim.
Drzi odstojanje, tetku ti.
Drzi odstojanje, tetku ti.
-
tempuser
#29982 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prednje ne smetaju, ali ajd mi objasni šta je svrha paliti maglenke ako nema magle i ako od njih nemaš koristi??? Ja ako te ne vidim sa oborenim svjetlima neću te vidjeti ni sa maglenkama. Meni ne bi smetalo da upališ grijač zadnjeg stakla bez kondenza, ili brisače po suhom od kojih jednako nemaš korist pa ih ne pališ...basicm wrote: ↑14/10/2020 21:17 Necemo brkati prednje i zadnje maglenke, ili hocemo? Prednje nikad ne smetaju, cak i kad je kisa, smetaju isto kao i obicna, nije do njih nego do refleksije. Zadnja smeta po gradu na maloj udaljenosti. Iako i ona smeta isto kao stisnuta kocnica na semaforu, hocemo li i to komentarisati?
Ja ne vidim drugu osim te neke infantilne ublehe da auto izgleda opasnije.
- basicm
#29983 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja samo pitam zasto smetaju, a ne razlog paljenja. Seljak, papak, smotan, nemaran nije vazno. Niska svjetla i skoro nemoguce da budu rastelovana do te mjere da su podignuta da biju u oci.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#29984 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nadaj se idalhe da ne mogu
Nisu im glavna svjetla nastimana,a da budu ostala
Nisu im glavna svjetla nastimana,a da budu ostala
- sparky
#29985 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja upalim maglenke kad vozim nekim slabo osvjetljenim putevima jer bacaju svjetlost i na stranu. Primjer Banjaluka-Jajce, gdje po noci oko ceste je zivotinjsko carstvo.
-
tempuser
#29986 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam ti odgovorio da ne smeta njihovo svjetlo, smeta boldirano jer nije to nije za volanom, ali ti meni nisi odgovorio šta je svrha da ih pališ ako nemaš nikakve koristi od njih? Pališ li grijač zadnje šajbe ili brisače kad je topli i suho? Ni od njih nemaš nikakve koristi, a meni ne smetaju?
- basicm
#29987 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Isto kao i maglenke, grijac, brisace, meni ne smetaju ako ih neko upali. Ne registrujem to. Jer me ne ugrozava niti jedno od njih. Sta je razlog, ni to me ne interesuje, sta me briga sta je u tudjim glavama.
-
tempuser
#29988 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Od 2000. godine vozim auto sa fabričkim maglenkama, svaki put kad sam ih upalio po magli reda radi kad ih već imam, a ne zato što aman-zaman nešto pomažu i tvrdim, ako ne vidiš dovoljno sa oborenim svjetlima ni maglenke ti neće pomoći.
-
tempuser
#29989 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne odgovaras na pitanje, šta je svrha paliti nešto od cega nemaš korsiti, a to je odraz mentalnog sklopa. Malo mi previše braniš nešto što te šatro ne interesuje i šta te nije briga...
- sparky
#29990 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mozda nisam lijepo napisao. Zbog polozaja i funkcije, ta svjetlost se rasipa nisko i na stranu, tako da mi osvijetli dio koji kratka ne dohvate, izvan kolovozne trake. Maglenke pomazu itekako u voznji po gustoj magli, jer vjerovatno si primjetio da kad upalis duga(koja su podignuta) dobijes efekat ravan zamagljenom staklu. Ako je magla bas gusta i kratka svjetla stvaraju istu situaciju, zato maglenke i jesu postavljene na skoro najnizi dio branika na vecini auta.
- JavierBosnia
#29991 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Slazem se s tobom. 70% vozaca nam u susret ide sa dugim svjetlima, sa podignutim svjetlima, sa kineskim xenonima ledovima i sl, a zamaramo se maglenkom. Kada nema magle, papanski je i nepotrebno, ali meni licno ne smeta. Mozda ima i do modela auta, mozda ima nekih sto jace sijaju nazad.
Isto tako su ovdje pojedini spominjali kako led osvjetljenje tablice im smeta i to mi je glupo.
-
Naslovnica
#29992 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prednje maglenke pomažu jedino u vožnji NOĆU kada je GUSTA MAGLA, da se vidi linija.
I to je to.
Ništa manje, ništa više.
I to je to.
Ništa manje, ništa više.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#29993 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na daciji ih i nema 
- basicm
#29994 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
@tempuser
Ja rekoh da ih upalim kad god mi je “cejf”. Ne branim se ja. Ja sam odgovorio na pitanje, razlog moze biti bilo koji, u svakom slucaju ne prelazim granicu u analiziranje namjera korisnika maglenki. Isto tako meni ne smetaju zatamnjena stakla, velike, male, ruzne felge, led rasvjeta tablica, velika, mala, slomljena ili nikakva antena...
Meni smetaju duga svjetla, rastelovana, zaboravljen ugasen zmigavac, sdi smrdljivi ispred mene, neispravnost siganlizacije itd. Znaci ono sto direktno utice na moju interakciju sa doticnim vozacem i vozilom.
Ja rekoh da ih upalim kad god mi je “cejf”. Ne branim se ja. Ja sam odgovorio na pitanje, razlog moze biti bilo koji, u svakom slucaju ne prelazim granicu u analiziranje namjera korisnika maglenki. Isto tako meni ne smetaju zatamnjena stakla, velike, male, ruzne felge, led rasvjeta tablica, velika, mala, slomljena ili nikakva antena...
Meni smetaju duga svjetla, rastelovana, zaboravljen ugasen zmigavac, sdi smrdljivi ispred mene, neispravnost siganlizacije itd. Znaci ono sto direktno utice na moju interakciju sa doticnim vozacem i vozilom.
-
tempuser
#29995 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da itekako pomažu - i ne pomažu baš... Max što vidiš je neka mala razlika kad upališ i ugasiš, ali se kladim da gro ljudi bi znao da li su upaljene ili ugašene da ne vidi indikator...sparky wrote: ↑14/10/2020 22:11Mozda nisam lijepo napisao. Zbog polozaja i funkcije, ta svjetlost se rasipa nisko i na stranu, tako da mi osvijetli dio koji kratka ne dohvate, izvan kolovozne trake. Maglenke pomazu itekako u voznji po gustoj magli, jer vjerovatno si primjetio da kad upalis duga(koja su podignuta) dobijes efekat ravan zamagljenom staklu. Ako je magla bas gusta i kratka svjetla stvaraju istu situaciju, zato maglenke i jesu postavljene na skoro najnizi dio branika na vecini auta.
-
tempuser
#29996 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa objasni u čemu je ćejf paliti maglenke koje nit vidiš kad su upaljene nit imaš koristi od toga što su upaljene?! Znači, pitanje nema veze sa tim da li mi smeta ili ne, samo da razrješiš misteriju maglenki bez potrebe budući si jedan od tih...basicm wrote: ↑14/10/2020 22:22 @tempuser
- basicm
#29997 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam sta jos moram napisati 
Znas li sta je cejf? Onaj iz pjesme B. Dugmeta
To je isto da meni smeta sto ti prdis u svom autu. Cejf
Znas li sta je cejf? Onaj iz pjesme B. Dugmeta
To je isto da meni smeta sto ti prdis u svom autu. Cejf
- Optimus09
#29998 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vozaci koji odmah spucaju po kocnici da bi pustili policiju na raskrsnici,iako nema guzve uopste.
- Laplace
#29999 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jer mu puno pomažu upaljene maglenke po sunčanom danu bez traga magle.tempuser wrote: ↑14/10/2020 22:27Pa objasni u čemu je ćejf paliti maglenke koje nit vidiš kad su upaljene nit imaš koristi od toga što su upaljene?! Znači, pitanje nema veze sa tim da li mi smeta ili ne, samo da razrješiš misteriju maglenki bez potrebe budući si jedan od tih...basicm wrote: ↑14/10/2020 22:22 @tempuser
-
Naslovnica
#30000 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na Pug 307 FL maglenke poprilično smetaju, da se ne lažemo.
U kombinaciji sa kratkim, još ako je kiša, Pug 307 mogu uočiti na kilometar.
Doduše, Pug 307 je mnogo zajebaniji s upaljenim maglenkama po vedrom danu, u podne.
Gaćice same spadaju.

U kombinaciji sa kratkim, još ako je kiša, Pug 307 mogu uočiti na kilometar.
Doduše, Pug 307 je mnogo zajebaniji s upaljenim maglenkama po vedrom danu, u podne.
Gaćice same spadaju.